HONDA - CLUB

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

27.03.01  10:08

« Re: Civi 5D

A pak se clovek divi, ze S2000 stoji v prodejne slevnena mesice...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.01  09:45

Mam ten dojem, ze marketing Hondy CR je tak trochu "na palici". Dival jsem se na ceny S2000. 1580 tis.!!!! Vzhledem k tomu, ze BMW 330Ci (Coupe o stejnych dynamickych parametrech) je o 100 tis levnejsi, myslim ze rocne prodaji tak 0-1 kus (ja bych osobne diky uzitne hodnote spise koupil toho bavora). Zajimave je, ze napr. v Nemecku stoji S2000 pouze 63.5 tis. DEM. To je tedy o dost levnejsi nez u nas. Mam ten dojem, ze by je nemci s S2000 za 80 tis. DEM vypraskali zavrenymi dvermi.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.01  09:09

Cla a doprava se urcite projevi. Jako hlavni problem u 4D bych ale videl marketing Hondy, ktery cenove posadil 4D moc vysoko. Jako hlavni konkurenty bral Focus, Boru (to je OK), Avensis, Primeru a Vectru (tady drobet prestrelili). Je sice pravda, ze prostorem a vybavou je strovnatelny treba s Avensisem, ale Civi je porad nizsi stredni a vsichni ho taky tak chapou. 4D se potom zda prilis drahe a moc se neprodava. Navic 4D nasadili jen do zemi, kde se moc neprodava Acco, aby meli levnejsi altervativu sedanu.

Zda se, ze tuto chybu u 5D nezopakovali :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.01  08:50

4D se vozi z Japonska => vyssi dopravni naklady a hlavne cla, protoze se nejedna o EU. Totez plati pro Coupe, ktere se dovazi z USA. To hodi ten rozdil v cenach.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.01  08:48

Tak proc je ten sedan takovy drahy? Ze by cena 5D byla stanovena s ohledem na zajem o 4D?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.01  10:27

Tak jsem byl v sobotu v Brne, na podivat se na tuningovane krasavce. No nelitoval jsem. Krome ruznych uprav na ruznych autech tam mela stanek i Honda a bylo mozno se nechat svezt v jejich nejnovejsich modelech na okruhu. Meli tam i s2000, ale tu teda nevytahli ani nahodou. Ale svezl jsem se s novym Civic 5D. A to auto me mile prekvapilo. Jezdil jsem v 1.6. Zadne drnceni pri zavirani dveri jsem nepozoroval. Po nastartovani motoru bylo nutne se kouknout na otackomer, protoze motor neni vevnitr vubec slyset. Jeli jsme v tom 4. Kazdy neskutecne pohodlne usazen. Prostoru na rozdavani. Radici paka padla do ruky hned jak jsem tam dal za 2. Pak uz jsem ji nikde jinde nehledal a myslim, ze ji dalsi vyrobci budou kopirovat. Motor jde krasne odspodu, neni to zadny drak, preci to ma jenom 110k, ale to auto neni rozhodne zadny sportak, je to klidny rodinny vuz. Brzdy vice nez vyborne. Cekal jsem, ze se to do zatacek bude podstatne vice naklanet. Ma naprosto nezaludne chovani a kdyz to prezenete, zacne nepatrne utikat predek. Dlouhy rozvor je proste lahudka. Posilovac rizeni jde strasne zlehka, na miste je to vyborne, na draze jsem nepozoroval, ze by to vadilo, naopak zlehounka korigujete smer a uzivate si jizdy. 1.6 v zakladu za 439k,- je naprosta bomba. A za 0.5M,- je i s klimou, vse v elektrice, central na dalku s imobilizerem, 4xAirbag, ABS+EBD, na 195R15!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.01  09:48

« Re: mam doma vskutku originalni hondu

Podle zkusenosti vim, ze pokud neni Honda havarovana, nekoroduje. Male skrabance nevadi. Presto ve srovnani s Toyotou je na tom s antikorozni ochranou hure.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.01  08:14

« Re: mam doma vskutku originalni hondu

Jeste ke korozi. Mame doma ctvrtou Hondu a jeste ZADNA NETRPELA ANI NEJMENSIMI ZNAMKAMI KOROZE. Netvrdim, ze nemohlo dojit k vyrobe serie, ktera mela nedostatecnou antikorozni upravu, ale nejsem si jisty, zda-li je mozne udelat takove zobecneni, jak vidno vyhovujici pallasovi, ktery konecne nasel neco v cem by ten jeho "lemon car" (2pallas: schvalne si over semantiku, ne pouze syntakticky preklad, tohoto vyrazu) mohl byt lepsi ;-). Pokud se nemylim, tak zaruka na karoserii je 6 let a v zadnych statitikach se tato zavada nikde neobjevuje jako systematicka.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.01  07:42

« Re: Prelude 2.0 4WS 16

101 kW dle meho stareho TP a z jinych zdroju mam toto: Horsepower@rpm - 135@6200, 1958 cc, Torque (lb.ft. @ rpm)- 127@4000, Compression Ratio -9.0:1. vse v pripade ze se jedna o pgm fi a ne dual carb(ten mel myslim jen 12v a uplne jine hodnoty:)))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.01  07:25

:))) (ja psal o skodovkach)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…