HONDA - CLUB

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

11.04.01  07:46

« Civi 5d

Tak jsem se konecne svezl s civi 5d. Sice jenom neco malo kilometru (tipnul bych to tak na nejvys 10) a s totalne syrovym autem (asi 470 km ), ale na par ponatku to stacilo: Uz asi nema cenu furt omilat prostornost, ale vzadu jsem za sebou mel vic mista nez v CR-V, je tam proste vic mista, nez v autech stredni tridy. Vybezek pristrojovky na kterem je paka je dobre navrzeny, netlaci do nohy. Je skoda, ze 5d nema ovladace ventilace ze sedanu, oproti nemu jdou ty u 5d vyrazne ztuha a nezacvakavaji presne do svych poloh. Volant je tlustsi nez u sedanu a lip se drzi, i tak by ale byl idealni az po potazeni kuzi. jeste nejaky ten milimetr mu ke spravne tloustce chybi. Kazdopadne vypada dobre a stejne tak pristrojovka. Razeni je velmi presne, rekl bych ale, ze ta u sedanu je z desetibodove stupnice o bod presnejsi, 5d ale urcite vede v rychlosti razeni, protoze blizkost saltrpaky od volantu je super a divim se, ze se to uz u osobaku nedela davno. Tak moc je to sikovne. jak uz jsem psal, motor byl totalne syrovy, takze to zrovna divoch nebyl, vim ale jak se chova zajety v sedanu, takze to urcite nebude slaba stranka auta :-). Co je ovsem super je jeho odhlucneni. Do 4000/min je naprosto tichy, jen tlumene duni a ma super sportovni zvuk. Hlucnost se po prekroceni hranice (a po sepnuti VTEC) vyrazneji zvysi, stale je to ale snesitelne, lepsi nez u 4d. Trochu zvlastni je podvozek. Je tuzsi nez u sedanu, ale 5d je koncipovan jako rodinny hatchback, takze i tak je pomerne mekky. V zatackach se sice moc nenaklani (kupodivu), ale znat je to na nerovnostech, kde se karoserie "rozhazuje" a koliba. Ovsem zamerne rikam jen karoserie. Protoze to, co si necha libit podvozek je naprosto neuveritelne. Odjezdil jsem toho spoustu s leony, xsarami (mimochodem, pallasi - ROZHODNE lepsi nez astra), astrami, corollami, almerami atd (krome focusu), ale 5d je neco neuveritelneho. Sedi naprosto suverennen a to i na hrbolech, nedotacivost prakticky nezna (to uz chce skutecne prasacky pristup - a to jsem mel obute eco-gumy Dunlop SP 300E (?)) a v odezve na pohyby volantem se vyrovna fabii. Copak o to, podobne se chova i nesrovnatelne tvrdsi leon a treba corolla, neuveritelne je ale chovani v zatacce pri ubrani plynu, nebo pri brzdeni v zatacce. Kdyz jsem tu pred pul rokem popisoval 4d a medi si nad tim jak ho lze rozhodit do pretacivosti a pohodove srovnat, takze se pri jizde skvele bavite, tak 5d je tezka nuda. At civiku udealate co chcete - brutalne uberete plyn a jeste vic stocite volant aby se auto rozhodilo, brzdite a vubec delate dalsi osklive veci, tak vam na to zadni naprava naprosto kasle a jede proste tam, kam predni kola. Uplne jsem jecel blahem (nastesti jsem byl v aute sam :-)). Fakt parada! Takze dat petidvirku tvdsi pera a tlumice, je z toho motokara. Jsem moc zvedan na 3d, ktere by melo byt ze vsech modelu nejsportovnejsi :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.01  07:41

« Re: Experimentovani se spotrebou

Covece Jiriku, to je slusne! Jaky mas motor? 1,5 VTEC-E ?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.01  09:56

« Re: moto Honda

Obavam se, ze Toyota ma dost penez na uskutecneni svych zajmu na rozdil od Hondy.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.01  09:55

« Re: S2000

V Honde Praha na Vinohradske stoji S2000 se slevou uz 5-ty mesic. Jinak s tim tunelovanim, uz to neni to, co byvalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.01  09:53

« Re: Experimentovani se spotrebou

Jeste jsem neprezul na letni a zatim mam nejmensi spotrebu na zimnich - 6,1-6,2. Jako snek nejezdim, jen minimalne brzdim (v 80 kkm stale puvodni brzdove desticky), otacky docela casto vedu nad 4000. Opravdu plati - do 100 kkm hondi motory zraji. A jeste neco - sem tam hodim V-Power a mam dojem, ze na tom ma take zasluhu. Ale tato spotreba je s normalni 95.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.01  09:50

« Re: TCS a S2000

Podle mne je to ulet prodejce. S2000 ma mit pouze samosvorny diferencial na zadni naprave. Zadne TCS!
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.01  08:16

« TCS a S2000

Jeste na jednu vec jsem si vzpomnel. U specifikace na stojanu vedle te S2000 stoji, ze soucasti vybavy je TCS. To me prekvapilo. Pokud se nemylim, puvodni model TCS nemel. Je to soucast modeloveho roku 2001, nebo proste a jednoduse omyl prodejce?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.01  07:35

OK, zacneme bombardovani e-maily :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.01  13:50

Zadne prizemni tunelovani. Brutalni silou hackneme server eBanky a je vymalovano ;-)!
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.01  12:46

« Re: moto Honda

Rossi jezdi za tym Honda Nastro Azzuro, za Hondu West jezdi Capirossi, ten skončil az na 8. pozici. Suzuka opravdu patri Honde, ale Honda má taky moderni okruh Twin Ring Motegi, ktery byl otevren v roce 1998 (50let Hondy).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…