HONDA - CLUB
« Re: Letni pneu
2Discipline: Ja jsem prezul letni zpet na 15'' kola uz minuly tyden. Proste jsem stary lakomec a bylo mi lito tech 30 tis. za 16-ky. Musim priznat, ze me to mrzi, ale z ciste ekonomickeho pohledu si myslim, ze by se mi to nikdy nevratilo. Navic, kdyz jezdim z Ostravy do Prahy, tak jezdim pres Libavou, coz je vojensky prostor a silnice typu tankodrom. Mam obavy, ze by snizeni profilu odnesly tlumice a i interier. VTi meho znameho docela trpi nizkym profilem pneumatik. Klepani v pristrojove desce, sedadla atd. Kdyz to srovnam s mym byvalym Civicem 1.5 tak je to docela citit. A ja jsem na tyhle veci priserne haklivy (myslim to klepani a jine pazvuky). -
« Re: Test Civi v AMS
K tomu pilovemu diagramu. Ono se na tom neda moc splest. V realu nemuzes jet vice nez ukazuje ten diagram. Ten je ale sestaveny k hodnote maximalniho vykonu. Takze je tam nejake rezerva vzhledem k intervalu otacek mezi maximalnim vykonem a zasahem omezovace. Principialne, ale nema smysl tocit auto vice nez je maximum vykonu, protoze tam dochazi k jeho rychlemu poklesu. Kdyz k tomu prictes chybu tachometru, tak se USMD asi neplete. Moje jakesi zklamani z noveho Civicu prameni z toho, ze se vzdali vykonu na ukor krouticiho momentu. Za skutecny pokrok bych povazoval narust obojiho. Mimochodem totez udelali i u noveho Acc 2.3. Asi z marketingoveho hlediska je vice tech, kteri radeji mene prerazuji a jezdi "civilne" nez tech, kteri radi svuj motor vytaceji.
Jinak mam najeto neco pres 2000 a priznam se, ze hlidam pri vytaceni otackomer vice nez tachometr. Pri nejblizsi prilezitosti Ti reknu, kolik jedu na dvojku. Ale mam ten dojem, ze stovka to neni. -
« Letni pneu
Tak jsem dnes Acco prezul zpatky na letni 16" kola. To je takova pohoda po tech zimnich 15kach :-) Celkove je to dost tvrdsi a jeste lip sedi v zatackach. Uz jsem pres zimu malem zapomnel, jak Acco dovede jezdit a co s nim udela 1cm pneu na sirku a 1" na vysku :-))
2Ivo: uz bys mel zacit pomalu uvazovat o 16" kolech na leto ;-) -
« Re: Test Civi v AMS
:-)) vubec by me nenapadlo, ze se k 4d jeste tak detailne vratime a mozna se o nem budeme jeste chvili bavit. ted jsem nahodil 5d (a prede mnou jeste nekdo), a zadna reakce. Ivo, jdi se svezt, az se zas muzem rafnout a rozproudit debatu. Kdyz uz ho mame skoro zadarmo a treba postavi Hondu na nohy, tak by si zaslouzil diskusi. Ona se snad rozebehne az se jeste par lidicek sveze (mam to v planu jeste jednou, nebo klidne i vickrat, - kdyz bude klika - , abych ho dukladne "nasal") -
« Re: Test Civi v AMS
Ja si myslim, ze je ten stavajici stav spis nedorozumeni. Motor 1,6 neni puvodni 1,6 s vykonem stazenym o 11 kW, ale puvodni 1,5ka (tvuj minuly motor) s o decku vyssim objemem a o 3 kW mensim vykonem. A pochopitelne asi zazracne modifikovanym, protoze zere skoro stejne a nespaluje chudou smes, tudiz se nedusi. Nesouhlasim ale s tim, ze nema sportovni spicku. Pokud ma tvuj dealer jeste na salonu demo, tak uz bude zajete a zkus se svezt kdyz to bude mit nejakych 5000. Zmenis nazor. Taky mi prisel 5d prichciply, ale co muzu poznat na motoru s 500 km. Zvlaste kdyz jsem u 4d poznal, jak jezdi. 5d je sice oneco pomalejsi papirove, ale i tak to je nejlepsi 16ka na trhu. Je jasne, ze jsi byl na nemeckych dalnicich vysmaty, kdyz jsi tak kopnul dlouhou petku. Taky je mi divne, ze ji neudelali dlouhou, kdyz na ctyrku lze jet nejakych 160, coz staci, a na trojku by voko 130. A to by si zas vsichni stezovali, ze je moc dlouha (jako to rikali novinari u tveho 4d. Nikdy s enezavdecis :-( Ovsem pokud jde o dvojku, je to divne, s tim civi jsem delal na dvojku nejakych 95 tachometrovych, coz je rozhodne vic nez deklarovanych 79 na pilovem grafu. Uz ani USMD se asi neda verit :-)... btw - kolik uz mas najeto? Ja jen jestli jsi zkousel udelat stovku na dvojku. -
« Re: Honda ve statistikach CR 2001
Ludia v ČR a SR sú na naučený na nemecký zvuk v podaní VW AUDI BMW MERCEDES A niekde vzadu je Opel.Prepad je možno aj preto lebo Honde chýbyjú Diesely.Japonci pomaly ale iste začínajú ponúkat diesely,ale u Hondy sa akosi čaká a to im v europe teda nepridá.Honda je inak super značka. -
« Re: Test Civi v AMS
Kingu. Ja jsem nechtel jitrit stare spory. Jenom jsem chtel vyjadrit to, ze snizeni vykonu z 92kW u minule sestnactistovky na 81kW u te nove se muselo projevit. Auto ziskalo na pruznosti, ale nema tu vykonovou spicku co mely predchozi motory. Cili mi pripada, ze nova koncepce smeruje spise k rodinnemu autu nez sportovnimu. Proste mi chybi ten pocit jet na trojku 150 (mimochodem, tenhle pocit mi chybi i u Acc, ktery by k temuz potreboval alespon takovych 500 ot. navic). Tech 195km/h u "cervenych" je dan kratkym prevodum. Osobne bych byl nervozni z toho jet dele s takhle vytocenym motorem. V Nemecku jsem se svym Civicem jel 195 na petku a tocil jsem 5000 ot. Jel jsem tak klidne i hodinu, pokud to provoz dovoloval. Priznam se, ze to bych si s novym Civi netroufnul. -
« Re: Test Civi v AMS
Hele, tady se zase schyluje ke rvacce :-)) V cem se s AMSeme konkretne shodujes? Je zvlastni, ze me pocity taky vicemene koresponduji s tim, co je tam napsano (az na par podstatnych detailu :). Necitim se byt takovy fachman, abych poznal jestli delam stovku za 9,5 nebo 10,5, kazdopadne ten jejich civi mel najeto 8600 km, coz uz je dost a dynamika by tedy mela byt blizsi tovarnimu udaji nez byla - mas pravdu. Nevim ale, kde konkretne vidis to snizeni vykonu. Navic test potvrdil dobrou pruznost a stejne tak vykon v otakach (ovsem s acco uz to nesrovnavam :-) Pokud si vzpominam, mluvil jsi o docela spatnych jizdnich vlastnostech, coz jsem v testu nenasel (krome "podivneho pohupovani, o kterem jsem psal i ja, o odskakovani ani zminka), naopak jsi tenkrat nezminil "handling", ktery v AMS vyzdvihuji skoro nade vse. Fakt me prekvapila jejich nejvyssi spotreba 8,5 - to je parada. nechci ale brat test AMSu k potvrzeni mych nebo tvych poznatku. Motoristicky novinar by si nemel dovolit nenapsat do takoveho testu, ze je civi pretacivy (to je dost servilni vuci dovozci a navic klamani ctenaru), i kdyz jak uz jsem psal, chovani je naprosto citelne, predvidatelne a zabavne, coz by melo tento rekneme handicap vyrovnat. Ovsem nenapsat to je chyba. fakt nevim, co jineho nez Auto Tip se jeste da objektivne cist - a ani ten neni vzdy koser :-( Pilovy graf vidim, ale at si rika co chce, ja s nim jel i do dalnicniho kopce 202 tachometrovych, coz tak odpovida 195 v realu a klidne bych tuhle rychlost drzel az do Brna, kdyby na to prislo, takze zadne kratkodobe kdovi jestli :-). Navic v tech rychlostech je kolem takovych zvuku, ze ani ten motor nekrici tolik, jako ve 150, takze se to da snest, pokud mas Cuore Sportivo. Nejsem si uplne jisty, ale pri tech 200 tocil 5900 nebo tak kolem (to bys po me chtel moc). .....