HONDA - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: F1
Zjistil jsem kuloarni informaci o tom, ze BAR i kvuli svym "uspechum" letos skonci a ze ho komplet koupi Honda. Jordan pry totiz o koupi nebo vstupu Hondy do sveho tymu nechce ani slyset. Takze pristi rok bude za 1 000 000 000 dolaru na 5 let (poplatek za ucast) jezdit na 98% znackova staj Honda (spolu s Ferrari, Jaguarem a Toyotou). V situaci v jake ted BAR je, to ale nevidim jako dobry napad :-(, zvlaste kdyz v BAR uz pracuje nekolik techniku i na tom stridave pretacivem a nedotacivem podvozku. Pry si ale Honda velmi veri. No, aby ta vira nebyla silnejsi nez schopnosti :-/. Ovsem causa Jordan neni zatim jasna. Pokud bude mi H vlastni oficialni staj (zatim se muze vymlouvat na BAR), tak by si asi neriskla dostat na frak od Jordanu. Tak asi Eddie bude muset hledat moturky jinde. Treba letosni BMW :-)) -
« Re: V-Power Racing
Vyssi oktanove cislo neskodi, v zadnem pripade. Ovsem o "citelnem oziveni" auta tezko hovorit. Drobne znat je, ale ve srovnani 95 vs 99 je to celkem jasne. V ramci objektivity byste to museli porovnat s 98 oktanovou konkurenci, ne s klasickym N95, a ta je tak o 4-5 korun levnejsi. Takze rozdil 1,5 oktanu oproti nim se zrejme neprojevi NIJAK :-(. Takze pokud chcete zivit stejne kvalitne (skoro) a pritom vyrazne levneji, tak sosejte N98 u konkurence. -
2Discipline: muze to byt subjektivni dojem, ale zda se mi, ze ten motor tahne lepe a plynuleji. Jsou hlasy, ktere tvrdi, ze se vyrazne snizi spotreba. Aby se to aspon trochu vyplatilo, tak by ta spotreba musela byt minimalne o 2 litry nizsi. Co se tyce toho poskozovani motoru. Pokud se nemylim, tak v manualu je uvedeno pouze minimalni okt. cislo 95. Lepsi benzin by tedy skodit nemel, ale urcite by bylo fajn, kdyby to nejaky profesional potvrdil. V kazdem pripade, kdyz tam nalijes jednu nadrz, tak to vsechno nejlepe zhodnotis sam. Za V-Power Racing je trojnasobny pocet smart bodu (aspon nejaka naplast na tu cenu). -
2ivo: stoji to za to zkusit V-power racing?
Uskodit by asi nemel (i kdyz v konstrukci motoru se nevyznam, takze nevim, co rekne hondi motor na vyssi oktanove cislo), ale ma to nejaky efekt (krome rychlejsiho poklesu hladiny konta v bance)? To je ale spis dotaz na servis. Co na to KS z HS? -
« ITR!!!
Tak je to konecne tady. Uz jsme tu probirali to, ze RSX je jen pro USA a ja tvrdil navzdory "informacim" nejakeho dealera (brno???), ze RSX alias integra bude, a taky ze jo :-).
Integra se od RSX lisi jen logem H, jinak je kastle stejna. A spickova verze Type R se urcite nemusi citit vedle predchudkyne menecenne. Ma dvoulitr i-VTEC se 162 kW! a tocakem 206 N.m. Pri jakych otackach zatim neni znamo :-(.
Rozmery ITR jsou:
4385 x 1725 x 1385 mm, pro srovnani - Toyota Celica ma
4335 x 1735 x 1320 mm, takze je ITR trochu vyssi, ale nerekl bych, ze ji to neslusi (celica zas nema 162 kW) - nechce se vam nekomu najit, jake rozmry jsem tenkrat vypocital ? :-)). Pohotovostni hmotnost ITR je 1170 bez klimy a 1180 s klimou (celica zacina na 1070). jsem zvedav, jaka bude dynamika :).
Krome tohoto TR bude Integra jeste s obycejnym dvoulitrem - zase i-VTEC, ale vykon 117 kW a tocak 191 N.m. Tahle verze je o 15 mm vyssi. A jen pro osvezeni pameti: Acura RSX ma motor z CTR, tedy 147kW i-VTEC.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Spis pozoruju male rozdily mezi N95 tankovanymi na ruznych mistech CR (coz je asi dano ruznym puvodem - rafinerie + ropa).
Kdyz uz jsem u toho, zda se ze cistici aditiva se rozmahaji: OMV vytahla na trh svuj energy eXtra.