Dieselové motory - tipy a triky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

11.12.02  10:55

« to uklízečka

Záviděníhodná situace. Kde to parkuješ? Pod Corintií? ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.02  10:54

« to verstappen

Auto má rok a 8 měsíců, najeto 77tisíc km. Nezávislé topení nemám. Co za káru máš Ty? Já osobně vím, že kámoši, kteří mají TDI nePD, tak startují dýl. Né hůř, ale dýl. Naopak PD chytne hned, ale prvních 5s tak divně klápe, jakoby nadávalo, co ho obtěžuju, když je taková kosa :o))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.12.02  09:46

« Re: to uklízečka

Achááá, tak to máme asi diesely mladšího data narození, když nám tak dobře startují! Např. já - r.v. 91 a 86, Zadek - r.v. 84-86...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.02  09:28

jinak u nás na parkovišti (asi 300 aut) už není jediná 120ka, takže jejich problémy nedokážu posoudit .........................
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.02  09:26

oddie - které? No zejména ty staršího data narození bez rozdílu země původu..................(nechápu proč se rozčilujete, já jen říkám co jsem viděl...............
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.02  09:08

oddie: tak, tak ;)) Ked mas zdravu baterku, tak v podstate nema preco nestartovat, ci nie?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.12.02  08:59

Dabel: nenechám, to jen že už odepsali kolegové nafťáci, tak abych je taky podpořil... Mi je nějaká uklízečka fuk, mě to prostě startuje, a to mi stačí. A až to jednou startovat přestane, pořídím si něco jiného - a velmi pravděpodobně zase diesel... :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.02  08:55

oddie, sa Ti cudujem, ze sa od Viktora nechas vytocit ;)) Jasne, ze secko fachci, jak ma, to len Cistic zije v predstavach, ze pri 0 stupnoch dizle prestavaju startovat a pri -10 jedine, co nastartuje, je Junior vdaka fantastickemu motoru 1.2HTP ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.12.02  08:49

Tak uklízečko, které jsou to ty nafťáky, co nestartují? 12 let starý Peug. 1,9D, ještě k tomu na bionaftu, start na jedno žhavení a otočení klíčkem... To spíš škodovky 120 a podobné musej sousedi pouštět z kopce...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.02  07:26

« Re: Starty

to zadek: A mas syntetiku v prevodovce?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.02  07:24

Abych dodal ještě jeden poznatek, starty mám sice pořád na cvrnknutí, ale problémy mám s řazením a to zejména u MB190, tam je v mraze tak zatuhlý řazení, že to jde jen velice obtížně...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  15:54

« Re: zimni nafta u OMV

Fijo, tak tomu nevěřím, že bys ty jezdil na volnoběh, takový prasisko určitě nejsi. Já jsem jednou díky volnoběhu v zimě skončil s feldou na střeše.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  15:49

Hufe, tak bud máš úplně nový auto, nebo nezávislý topení. Mě to taky chytalo skvěle když to bylo nový i v -25, ale letos žádná sláva, žhavení tak deset vteřin, startování mě nutí k hledání levného nezávislého topení, jinak ten motor jendou z toho auta vyskočí (r.v. 2000).
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  15:43

Ani můj pětilitrovej benzínovej Mercedes nechytá v mraze ani za tepla tak dobře jako můj starej naftovej Bavorák a stará naftová MB190. A to jsou to starý poměrně vylítaný nafťáky... Ale motory OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  14:55

« to uklízečka

Vidíš. Já jsem v -12 nastartoval po ane sekundovém otočení klíčku (po krátkém žhavení). Přál bych mnoha benzínům, aby jim to chytalo aspoň tak, jako mému dieselu ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  14:49

Cleaner: proboha, jak si můžeš myslet, že bychom si o Tobě mysleli tak ošklivé věci? Samozřejmě, že ne, vždyť všichni víme, že si laskavost sama se zvláštní shovívavostí pro nás - ropáky. :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  13:02

viktore, nekteri se skodolibe smali trapeni benzinovych auticek se slabou baterii ...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  11:40

snad to si o mě nebudete myslet , že jsem škodolibý, když řeknu, že pro mě bylo docela zábavné sledovat trápení dieslových zoufalců dnes ráno na parkovišti. Ale konec dobrý všechno dobré - někteří z nich nakonec nastartovali..........................
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  10:38

V Prostějově jí mají taky. Cena je však vyšší. Tuším 21,90, jezdím na bio.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  10:32

jo a natankoval jsem plnou SETY a start i jizda zatim vpoho.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  10:32

jo, maji na to i reklamu v radiu. Ja radeji zhavim dvakrat, ani nevim, zda je to potreba, ale myslim, ze to dvoji zhaveni motoru urcite neuskodi :-) Akorat mam problem, ze nez dojedu do prace tech 23km, tak mi rucka teplomeru ani nedostoupa na normalni stav. Asi bych nemel sjizdet kopce na volnobeh/bez plynu se zarazenou rychlosti ....
  • 00 Reagovat !

foto

10.12.02  08:34

« zimni nafta u OMV

Kdyz jsem jel pred 2 tydny pres Tabor, tak jsem bral naftu u OMV a s prekvapenim zjistil, ze letos prodavaji "Alpin Diesel" (arkticka trica 2, filtrovatelnost na nevyhrivanym filtru CFPP -30 C !!!, cena normalni "taborsky nizka" 20,90 Kc). Tak snad jim to vydrzi celou zimu. Nevite, maji tuhle naftu v cely siti v CR? Rad bych ji bral pri kazdy ceste na hory.

Jinak je treba upozornit, ze tyhle nizkoteplotni nafty min mazou.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  08:28

Zatim taky pohoda. Rano jsem kvuli tomu jel autem do prace abych svyho novyho milacka (Marea WE 2.4JTD) vyzkousel pri avizovanych -15 C. No, bylo bohuzel spis jen neco mezi -12 at -10 C. Start v pohode, bez plynu.
  • 00 Reagovat !

foto

10.12.02  07:26

« Starty

Tak se pochlubte pánové, jak startujete? Nechci se vytahovat, ale pochlubit se musím, dneska jsem vlez do svýho auta BMW524TD a nastartoval jsem na jedno nažhavení na první převalení. Musím ale uznat, že rozběhnutí motoru trvalo o zlomek sekundy delší dobu než v létě...:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.02  13:02

« Re: Rozdahování :o)

no to stymi svieckami to bude fakt, manik mal v trabosi benzin na cistenie, metylakohol a k tomu 10% ricinoveho oleja (tym vsetkym vyriesil prazdnu nadrz v polke cesty) domov prisiel v pohode, ale rano nenastartoval, ale musel benzinom vycistit sviecky, nakopol a bolo po problemoch ... ale poznal som aj manika co na volge miesal benzin a naftu 1:1. Dlho na to tak jazdil az zadrel motor. Dovod bol totalne rozriedeny olej naftou co nevyhorela asi pri studenych startoch a preliezala do kartra ... asi setril aj na vymienani oleja :-))) ... namiesto dolievania asi len odpustal :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.02  11:22

Benzinak na naftu jazdi, kamarat natankoval do Zigula 10l nafty, v nadrzi mal vtedy asi 5l benzinu a ziadne dalsie prachy. Tak s tym presiel 30km domov (jazdilo to maximalne na dvojku), dotankoval nadrz do plna a po vyjazdeni vycistil sviecky. A auto zije dodnes :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.02  15:16

Koukám, že vám fakt není nic dobrý. Já si dám práci s tak dlouhým článkem a .............škoda mluvit. Je to opravdu tak - takovou blbost by si přece nikdo nevymyslel, aby se tím chlubil. Celou dobu na jedničku asi jezdit nemusel - když něco vyjel dotankoval to benzinem a tak se to postupně zlepšovalo. Taky byl tenkrát menší provoz - bude to tak 10 let. Tenkrát jsem toho člověka ještě neznal - si pište, že být já u toho, řádně bych ho za takovou čuňárnu ztrestal................
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 06.12.02  14:54

To yyyyy: I červená brzdovka byla dobrá. Nejlepší byly ale směsi s éterem, když se podařilo sehnat z lékárny éter s prošlou dobo spotřeby tak to bylo něco!
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.02  14:41

oleowr1> nekecaj, a co tak cervenu brzdovu kvapalinu - to si neskusal? to obsahovalo ricinovy olej a izopropylalkohol 1:1 a ked sa to pomiesalo s benzinom, tak to bolo delo - hlavne ak to malo zdvihnutu kompresiu, ... teda az na to ze ricinak nehori tak to nechavalo dym ... nic pre cistica ... ale trabanta som na to videl chodit ... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 06.12.02  14:30

To yyyyy: Nedivil, kdysi jem se snažil krmit pionýra různými směsicemi nafty benzínu, ředidel, éteru, ricinového oleje apod. podle toho co jsem sehnal a bylo nejlevnější.
    Občas to i jezdilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.02  14:04

« to uklízečka

Jo jo. Nafta patří do kamen. Třeba MB C30CDI nebo BMW 330d jsou úplně strašná auta...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.02  13:44

Cleaner: hele o tom známým.... trochu přitažené za vlasy viď? Dovedeš si představit, jak by po Praze a na jedničku jezdil s dýmovnicí za zadkem dlouho, než to vyjede. Zkus něco lepšího. Navíc si myslím, že bys mu v tom bránil vlastním tělem :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.02  15:20

JÁ BYCH SI DO AUTA NAFTU NIKDY NENALIL - ANI OMYLEM. Můj odpor k naftě je prostě příliš silný. Navíc jsem nikdy neměl Š120. A nekoupil jsem si Juniora, protože můj Junior není můj, ale služební..............
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.02  15:02

No a pak si koupil Fabii Juňijor a přejmenoval se na Čističe...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.02  14:58

Jeden můj známý kdysi natankoval do Š120 omylem skoro plnou nádrž nafty. Když si uvědomil svůj omyl (a to jen podle toho, že se mu ten benzín zdál nějakej levnej.......) zbývalo do plné nádrže už jen pár litrů. U pumpy mu to vypustit nedovolili, tak to dotankoval suprem a vyrazil....... Nastartovat na bezín v karburátoru šlo v pohodě a chvíli to ještě na benzin jelo normálně........Pak to chcíplo. ALE znovu nastartoval a ono to jelo. Sice jenom na jedničku, ale jelo........Z výfuku se prý valil dým jak z dieslové lokomotivy a rovněž zvuk motoru se prý od dieslu skoro nelišil........... A takto tu nádrž nafty celou vyjezdil - a to jezdí skoro jenom v centru Prahy ...........................
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.02  13:15

oleowr1> to by si sa divil, za onych casov jazdili stare volgy na benzin:nafta 1:1 ... to este ked bola nafta na kurenie za 90 hal. ... ale mozno pravda je, ze keby to miesal 1:1 s vyjazdenym olejom z tatrovky tak by to slo rovnako dobre. :-)
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.02  12:10

« zavodak 1.9TDI/160kW

Co rikate na TDIcko pro Dakar (news.auto.cz)? Docela slusny parametry na to, ze to ma vydrzet Pariz-Dakar.

BTW, nejak nemam prehled o tom, zda v soucasnti jezdi nejaky diesely v okruhovych zavodech? Pred par lety jsem zaregistroval jejich prvni nasazeni a obcas i uspechy, ale jak to pokracuje, to nevim (?).

• « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 02.12.02  14:44

To Cleaner: Benziňák na naftu skutečně nejezdí. Prý jsou i takoví exoti, kteří se zapálit naftu jiskřičkou od zapalovací svíčky pokoušeli, já mezi ně naštěstí nepatřím.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.02  11:49

To je jasný - prostě si do chudinky Feldy ze zvyku natankoval naftu - to pak není divu, že nechce chytnout.................
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 02.12.02  11:00

Startování přes kabely taky není nic moc. Vloni jsem nemohl natočit služební feldu 1,3MPi, udeřily na pár dní teploty pod -10st. na tom autě mi sice nezáleží, ale nemohl jsem roztahovat (sám neumím řídit současně dvě auta) přistavil jsem svoji Sierru 1,8TD zapojil startovací kabely a startoval a startoval .... Celkem asi 15min. Felda vždy chytla pokašlávala a chcípla (asi zamrzlý benzín), její baterka už nebyla schopna ani rozsítit kontrolky. Nakonec to chytlo z výfuku se vyvalil černý dým, za autem vypadal sníh jako bych startoval Liazku. Myslím si, že tenhle start taky katalyzátoru neprospěl i když byl přes startovací kabely, ale jinou možnost jsem neměl, v podstatě by to tehdy vyřešila teplá garáž...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…