Dieselové motory - tipy a triky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: zimni nafta u OMV (volnobeh -> strecha, ?)
to verstappen: Nebud tak skoupej na slovo. Ja furt nechapu jak souvisi volnobeh s Tvym vyletem ze silnici a pobytem na kupe snehu (?).
Abych vysvetlil, proc jsem tak vytrvale zvedavej. Nejsem si sice jistej, jestli obcas v zime jezdim na neutral z kopce na snehu (asi minimalne), ale urcite pri srovnavani auta z lehkeho smyku (napr. od brzdeni) seslapuju spojku a to se de fakto rovna jizde s volnobehem. Po preruseni brzdeni a seslapnuti spojky se kola zpravidla hned "chytnou", auto se srovna a jede se vesele dal. Takze nechapu proc se v principu bat volnobehu. -
« Re: zimni nafta u OMV
marcels> ja to nerikam. Ale muze se stat, treba s nakladakem z kopce, ze se to na neutral rozjede vic, nez je zdravo, proto musi nakladaky z kopce jezdit se zarazenym kvaltem. Navic kdyz mas zarazeny neutral, tak to auto nemuzes ovladat plynem, ale jen brzdou. Coz muze byt nedostatecne ... ale jak rikam, pro soudne ridice je to celkem jedno -
« Re: zimni nafta u OMV
Jos> no ... myslim, ze jsem vyhlaseny setrilek pohonnych hmot a ze jako takovy mam jiste zkusenosti, co je kdy vyhodnejsi (z pohledu spotreby). Ver mi, ze jizda z kopce, kdy auto zrovna udrzuje svou rychlost na neutral, je vyhodnejsi nez jizda z toho stejneho kopce se zarazenou rychlosti - to bud zpomalujes anebo mas na udrzeni stejne rychlosti jako na neutral vyssi spotrebu. S bezpecnosti je to jinak, ale tam zalezi i na situaci - kdyz je to rovny dlouhy usek, nebal bych se asi jet na neutral ani na snehu. Vis, ze z kar mam jiste zkusenosti s priblizovadlem ve smyku :-) -
« Re: stará nafta
20 let starou naftu bych teda asi do tdíčka nelil. Dovolím si k autům celkem dost, ale tohle mi připadá fakt riskantní. Doporučuju spíš tu naftu radši přenechat, respektive odprodat, za nějakou zajímavou cenu někomu, kdo má obyčejný starý dieselový auto s normálním čerpadlem. -
« Re: Prosím poraďte
Obávám se, že v bowdenu plynu to bude sotva... Spíš bych doporučoval všechny kontakty a zásuvky který najdeš kolem vstřikování rozpojit, prostříknout kontaktolem nebo něčím obdobným a zase zasunout. Tomu bych možná dal šanci tak 10%... Taky prohlídnout všechny podtlakový hadičky po motoru jestli není některá vypadlá nebo není na konci zpuchřelá a nefičí to kolem ní. To pak dělá taky hrozný věci... -
« Re: stará nafta
No já jezdím na benzín (od novýho roku možná ten dřevoplyn :-)), tohle je záležitost mojí ženy, která furt něco stěhuje (dítě, psa, kočárek, různý vybavení domácnosti) na chatu, k rodičům, domů....(takovej nekonečnej koloběh věcí) a bůh ví proč na to chce diesela, prej se jí s naftou líp jezdí... Mě se s tím jezdí blbě, protože to 1. nejede, 2. divně se to kymácí v zatáčkách, 3.není to automat :-)))) ale to jsem se nějak rozepsal trochu mimo, sorry. -
« stará nafta
Čauweys všichni, potřeboval bych poradit. Tchán našel na chatě 20 let zapomenutejch 400l nafty, kterou měl na topení (je to ale motorová nafta, on kdysi jezdil s autobusem) a už dávno topí něčím jiným. Myslíte si, že to můžu třeba v létě nalejt do auta? (Galaxy/Sharan Tdi 66kw). -
« Re: Prosím poraďte
to alig: Koukal jsem na lanovod z motoru a přistříknul ho silikon. olejem. Zdá se pohybovat celkem lehce. Tu klapku zkontroloju přes weekend.
to zadek524: Jestli jsem si to dobře přeložil tak není-li to výše zmíněný problém tak mě čeká návštěva v servisu?
Jak se dá co nejúčinněji promazat ten lanovod? Mám pocit, že olej se od ústí moc daleko nedostane. Btw už jsem musel promazávat i lanovod k ovládání kapoty. To mě vede k myšlence, že výdobytky moderní techniky v podobě silikonové vložky bowdenu v Anglii zatím nejsou známy.
Díky za tipy. -
« Prosím poraďte
Zdravím diskutéry a obracím se na vás s dotazem. Mám drobný problém s motorem a chci se zúčastněných dotázat na názor. Občas, nyní v chladném počasí však častěji, se mi stává, že i zahřátý motor po vyřazení "drží plyn" - tedy ot. neklesnou na hodnotu volnoběhu, ale motor se roztáčí (asi jako kdybych držel nohu na plynu, což nedělám). Jedná se o 1,6 v roveru rv98, 16V, el. vstřikování atd. Chci se zeptat, má -li někdo z vás zkušenost s konstrukcí , funkcí a případný tip na závadu. Značkový servis mám daleko , tak bych chtěl vyloučit nějakou trivialitu. předem děkuji za názory, i když jsem benzínovej.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Pokud tam mas neutral, tak Ti to bere cca 1-2 l/hod, coz pri dane rychlosti jde prepocitat na l/100 km.