Dieselové motory - tipy a triky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  07:51

« Re: hlučnost TDI a dalších

Pavel: No, nevím, nevím, ale nebejt chytrý mašinky pánů Brüela a Kjaera, tak by asi těžko někdo něco poznal, byť v tý troše teorie je lidský ucho ceněno jako velmi citlivej orgán :-) Taky mě docela pobavilo "zimní nafta ESSO" a "Zimní nafta Agip". Vzpoměl jsem si na jedince ze stáda ovcí :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

14.04.03  15:09

« hlučnost TDI a dalších

Na www.autorevue.cz je zajímavej článek o hlučnosti různých turbodieselů a vlivu oleje na hlučnost TDI-PD (jeden za 600 Kč/l, druhej za 750 Kč/l :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.03  06:20

« Re: to odbornící na filtry

Chytré řeči o filtrech - dovolte otázku - sledoval jste srovnávací grafy množství nasávaného vzduchu v reálném vozidle s a bez sportovního filtru? Stačí odpověď ANO/NE.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.03  12:56

« to LadaH

Myslím, že to smysl nemá. Jednak propustnější filtry přidají víc turbomotorum a navíc až čipnutým. V originálním nastavení má Tvůj 1.9D 47kW vzduchu dost.

Kámoš dal KN boxový filtr do oktávky kombi TDI 66kW a nic se nestalo. Pak ji čipl a výsledek byl velmi pozitivní. 0-100km/h za 10s. jistě v tom tu roli poté KN sehrál.

Sám mám na čiplé TDI Fabce KN přímé sání a je to paráda. Jak jsem ale již řekl, já toho vzduchu spálím o dost víc a navíc je ten originální filtr moc malý.
  • 00 Reagovat !

foto

07.04.03  12:21

« KN filtr

Chci se jen zeptat.Chci si koupit KN filtr do
    felicie diesel.Má to vůbec v tomto případě smysl?
    Bude výkon motoru o alespoň trochu větší?Nemáte
    někdo zkušenost.Beru vážne všechny příspěvky,kromě
    pana DUCHA!!Nebo BEZDUCHA.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.03  12:20

« to LadaH

To, že je uklízečka děcko, je evidentní. Asi bude fakt lepší si toho šulka nevšímat.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.03  11:53

« Re: DuchCleanera....

ladaH - Ano jistě. Z toho jednoho příspěvku se to nedalo tak dobře poznat, ale nyní je již jasné, že v tvém případě se nejedná o dětskou naivitu, nýbrž o stařeckou senilitu. Projevy jsou dosti podobné, nicméně např. ze slovní zásoby dotyčného se dá mnohé dovodit........................
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.03  11:49

Mimochodem si myslím,že je mi o dost víc než tobě,ale vzhledem tomu že jsi * tak u těch se
    to blbě pozná!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.03  11:47

Ty jsi zase zakomplexováný mentálně postižený jedinec,který kdyby bylo dneska STB tak udáváš a kopeš kolem sebe.Měl byjsi zvážit návštěvu Bohnického ústavu pro nepochopené géniusy.Přečti
    si ty svoje slinty co tu píšeš a dojdeš k tomu že se stejně zblázníš!!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.03  11:41

« Re: Stále více řidičů přechází na diesel...

Cleaner: hele, že mluvíš z vlastní zkušenosti?? přiznej se, za jak dlouho Tě taťka našel zavřenýho v garáži, když nechal nastartováno??
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.03  09:43

ladaH - promiň, ale máš projev desetilétého dítěte. Pokud tedy jsi desetileté dítě, tak se prosím nikdy nezavírej v garáži pokud má tatínkovo auto nastartovaný motor. Zvlášť pokud je to diesel. Mohl by jsi se otrávit během několika málo desítek sekund. A než si uvědomíš, že je ti špatně, bude už pozdě. Už tu garáž ani neotevřeš. Takže ještě jednou chlapče: TAKOVÝ POKUS JE VELMI NEBEZPEČNÝ ................................
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.03  09:12

Já bych se takhle nesázel. :o))) I taková hlava jako Edison se prý chtěla v podobném duchu vsadit, že stejnosměrný proud je méně nebezpečný než střídavý (s Westinghousem nebo s Teslou, už nevím) a byla by prohrála ... A z ducha Uklízečky si nedělej hlavu. Na každém fóru se vždy objeví nějakej podobnej debílek. Je na to i nějakej zákon ... Murphyho. A známá je i léčba: ignorovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.03  07:18

OK,zavřeme se do garáže,ty ze svým benzínem a já s
    dieselem.Nastartujeme a schválně kdo déle vydrží!!
    Nedávám ti velkou šanci.Mimochodem tvé mentální postižení je rozsáhlejší než jsem předpokládal.
  • 00 Reagovat !

foto

03.04.03  12:10

« Stále více řidičů přechází na diesel...

To jen potvrzuje co jsem již řekl. Nakonec budou všichni tak zmatení z nízkých cen nafty až tu bude 80% dieselů. Následky pro životní prostřendí budou katastrofální........... Mimochodem o negativním vlivu dieselů na ovzduší ve městech se zmiňuje i dnešní MFDnes..................................…
  • « 00 Reagovat !

foto

03.04.03  09:02

« Re: 2,2DT

no to mas pravdu, no uvidime, casem. kazdopadne diky za podporu :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.04.03  07:55

« Re: 2,2DT

trubka: lepsi najeto 150 tis km na dalnici,
    nez 50 tis km courackama po meste. Jedine co mohl
    odpravit, je turbo. Tak snad ho pri dojezdech setril...
  • 00 Reagovat !

foto

02.04.03  14:03

« 2,2DT

Cau vsichni, tak mam prvniho ropaka, Lagunu 2,2DT, najeto 150tis. Mel to jeden clovek a najel to za 2 roky. Nechoval se k tomu asi zas nak spatne a je to pravidelne servisovany. Docela to jede, ma to 115 koni, spotreba 7l taky neni nijak zavratna, takze zatim spokojenost. Dal sem novy olej a dam jeste rozvodak. Na co si dat jeste bacha? Ale z tech kilometru mam porad nakej divnej pocit, myslite, ze je to v pohode? nebo nejake zkusenosti s timto motorem?
  • 00 Reagovat !

foto

28.03.03  12:28

« nak na klepace

Ahoj vsichni majitele dieselu. Moje rodinka se bude rozrustat, potrebovali jsme tudiz neco rodinnejsiho (kombi) a jsem od prirody kolenovrt, najezdim toho taky dost, tak jsem poridil jiz dlouho zadaneho diesela. Neco vim, ale chtel bych se prece jen zeptat na nejaky obecny zasady v chovani k dieselum oproti benzinum. Mam klasicky atmosfericky 1.9D od Citrona, takze zadna novota, ale myslim stabilni, osvedceny a dietni drzak. Ceho bych se mel vyvarovat, jak jezdit, abych motor netrapil, olej a jaky, atd. Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 14.03.03  14:39

« Re: Fiat Bravo

Neliší se náhodou motory tím, že TD100 má intercooler (chladič stlačeného vzduchu) a TD75 nemá?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.03  08:06

« Re: about uklízečka (zhmotnělý prd)

Tenhle čistič musí mít asi centimetrový péro,když
    je takhle zakomplexovanej.
  • 00 Reagovat !

foto

14.03.03  07:12

« Fiat Bravo

Všechny zdravím.Objevil jsem tuhle prima rubriku a jsem asi v polovině příspěvků.Proto že mnoho z Vás má velké znalosti v této problematice,dovolím si otázku.Koupil jsem Bravo TD75 r.v.98 a celkem spokojenost.Ale pak jsem zjistil,že existuje to samé
    s větším výkonem.Při tom parametry jsou shodné.Bravo TD75 obs.1910ccm,vrt/zdv 82x90,4 55kw
    krout.mom.147Nn.
    Bravo TD100 má ty samé parametry,ale 100k a krouťák 200Nn.Otázka zní:dá se předělat 75ka na 100vku.Já mám určitě mech.čerpadlo,čili jen malou
    elektronizaci.Tak že čiping nic neřeší.Poradíte ?.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.03  12:47

« about uklízečka (zhmotnělý prd)

Je to *.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.03  12:20

« Re: Nazdar smraďoši

Jdi do *.....!!!! |Cleanere nebo jinej idiote...
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "AprotonasranýZhmotnělýDuc" [.XXX] 12.03.03  10:58

« Nazdar smraďoši

Doufám, že se už brzo navzájem otrávíte a pochcípáte na rakovinu................................…
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.03  14:34

« Re: intervaly vymeny

Dekuju za rady, za olej i ostatni. martinb (bulawa@centrum.cz)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.03  08:29

« Re: to Huf

Mimochodem na TipCars neuvádíš nic o úpravách,jen
    foto nastiní,že to neni obyč kára.Jinak mne příjemně překvapily s Fábií RS,počkám až bude
    nějaká levnější předváděčka kolem 400 000,- a jdu
    do toho!!
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.03  16:49

« Re: to dabel

HUF: To ji neprodáš nikdy. Každý tuněný auto má jen mírně vyšší a někdy taky klidně nižší cenu než běžný exemplář. Doporučuju nasázet tam sériový díly a tuning zabalit do deky a prodat zvlášť. Jedině tak Ti to možná někdo zaplatí.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.03  15:24

« to dabel

To se jen mírně odsouvá. Neprodal bych Fabku za tolik, abych se netloukl do hlavy. A výhledově stejně Z3M Coupé.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.03  14:54

« Re: to LadaH

Huf: takze ostavas u ropaka? A co zamyslane Maserati? Som sa tesil, ze ma povozis :((( A co Fiam Trubo? Toho si tiez zavrhol?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.03  14:45

« to LadaH

Průběžně ano, avšak v současné době zastínila její prodej chystaná montáž TDI 150PS.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.03  13:39

« Re: to Huf

Neprodáváš svojí karu Hufe viděl jsem ji na TipCars.cz?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.03  09:11

« to AlešK

Já vím, co znamenají.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.03  08:28

« Re: to AlešK

Přesně tak.Ideální olej by byl 0W-60 a víc.Měl by rozsah na celej rok - tj. zachoval by si čerpatelnost i v mrazu - OW čili dost řídkej - ale za vysokých teplot - 60 "neřídne tolik" jako například xW-30 a podobně.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.03  08:05

Já si právě taky myslím, že čím větší je rozsah oleje - viz můj 5W50, tak tím je to jenom lepší. V mrazu je olej řídkej, ale svoje mazací schopnosti si udržuje do vysokejch teplot...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.03  07:47

to hufnagl: možná by sis Ty napřed měl přečíst co ty jednotlivý čísla v označování olejů znamenají a pak teprve tlachat o tom co je řídký a co ne...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.03.03  12:09

« Řídkej?

10W-60 je řídkej? Snad je řidší nějakej 5W-X nebo 0W-X, ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.03  09:53

Huf: dufal som, ze si si zapamatal, ked som v teme o Cliu pisal nameranu elasticitu :((... Asi ohrnies nos: Mazda 626 2.0i rocnik 98, "dietnych" 115 konikov, "balonove" pneu a makky podvozok ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.03  07:37

« Re: To Hufnagl

No vidis to, co pouziva kdo za oleje, ja mam staryho atmosferickyho diesela a pouzivam 5W50... Myslis snad, ze to muze motoru nejak uskodit?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.03  19:40

« to dabel

U 2.0 16V je ten 5W40 možná lepší, než 5W30. Co máš za káru?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.03  16:35

Huf: nie, len sa nechavam uistit. Posledne 3 roky som jazdil cely rok na 5W-40 a bol to veget a teraz ma to 5W-30 trosku zarazilo :-( Inak mam normalneho benzinaka dvojlitra 16V, ziadne truuubo ani nic podobne ;)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…