Dieselové motory - tipy a triky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: hlučnost TDI a dalších
Pavel: No, nevím, nevím, ale nebejt chytrý mašinky pánů Brüela a Kjaera, tak by asi těžko někdo něco poznal, byť v tý troše teorie je lidský ucho ceněno jako velmi citlivej orgán :-) Taky mě docela pobavilo "zimní nafta ESSO" a "Zimní nafta Agip". Vzpoměl jsem si na jedince ze stáda ovcí :-))) -
« to LadaH
Myslím, že to smysl nemá. Jednak propustnější filtry přidají víc turbomotorum a navíc až čipnutým. V originálním nastavení má Tvůj 1.9D 47kW vzduchu dost.
Kámoš dal KN boxový filtr do oktávky kombi TDI 66kW a nic se nestalo. Pak ji čipl a výsledek byl velmi pozitivní. 0-100km/h za 10s. jistě v tom tu roli poté KN sehrál.
Sám mám na čiplé TDI Fabce KN přímé sání a je to paráda. Jak jsem ale již řekl, já toho vzduchu spálím o dost víc a navíc je ten originální filtr moc malý. -
« Re: DuchCleanera....
ladaH - Ano jistě. Z toho jednoho příspěvku se to nedalo tak dobře poznat, ale nyní je již jasné, že v tvém případě se nejedná o dětskou naivitu, nýbrž o stařeckou senilitu. Projevy jsou dosti podobné, nicméně např. ze slovní zásoby dotyčného se dá mnohé dovodit........................ -
« Re: DuchCleanera....
Ty jsi zase zakomplexováný mentálně postižený jedinec,který kdyby bylo dneska STB tak udáváš a kopeš kolem sebe.Měl byjsi zvážit návštěvu Bohnického ústavu pro nepochopené géniusy.Přečti
si ty svoje slinty co tu píšeš a dojdeš k tomu že se stejně zblázníš!!!!!! -
« Re: Stále více řidičů přechází na diesel...
ladaH - promiň, ale máš projev desetilétého dítěte. Pokud tedy jsi desetileté dítě, tak se prosím nikdy nezavírej v garáži pokud má tatínkovo auto nastartovaný motor. Zvlášť pokud je to diesel. Mohl by jsi se otrávit během několika málo desítek sekund. A než si uvědomíš, že je ti špatně, bude už pozdě. Už tu garáž ani neotevřeš. Takže ještě jednou chlapče: TAKOVÝ POKUS JE VELMI NEBEZPEČNÝ ................................ -
"-- skrytý --" 04.04.03 09:12
« Re: Stále více řidičů přechází na diesel...
Já bych se takhle nesázel. :o))) I taková hlava jako Edison se prý chtěla v podobném duchu vsadit, že stejnosměrný proud je méně nebezpečný než střídavý (s Westinghousem nebo s Teslou, už nevím) a byla by prohrála ... A z ducha Uklízečky si nedělej hlavu. Na každém fóru se vždy objeví nějakej podobnej debílek. Je na to i nějakej zákon ... Murphyho. A známá je i léčba: ignorovat. -
« Stále více řidičů přechází na diesel...
To jen potvrzuje co jsem již řekl. Nakonec budou všichni tak zmatení z nízkých cen nafty až tu bude 80% dieselů. Následky pro životní prostřendí budou katastrofální........... Mimochodem o negativním vlivu dieselů na ovzduší ve městech se zmiňuje i dnešní MFDnes..................................… -
« 2,2DT
Cau vsichni, tak mam prvniho ropaka, Lagunu 2,2DT, najeto 150tis. Mel to jeden clovek a najel to za 2 roky. Nechoval se k tomu asi zas nak spatne a je to pravidelne servisovany. Docela to jede, ma to 115 koni, spotreba 7l taky neni nijak zavratna, takze zatim spokojenost. Dal sem novy olej a dam jeste rozvodak. Na co si dat jeste bacha? Ale z tech kilometru mam porad nakej divnej pocit, myslite, ze je to v pohode? nebo nejake zkusenosti s timto motorem? -
« nak na klepace
Ahoj vsichni majitele dieselu. Moje rodinka se bude rozrustat, potrebovali jsme tudiz neco rodinnejsiho (kombi) a jsem od prirody kolenovrt, najezdim toho taky dost, tak jsem poridil jiz dlouho zadaneho diesela. Neco vim, ale chtel bych se prece jen zeptat na nejaky obecny zasady v chovani k dieselum oproti benzinum. Mam klasicky atmosfericky 1.9D od Citrona, takze zadna novota, ale myslim stabilni, osvedceny a dietni drzak. Ceho bych se mel vyvarovat, jak jezdit, abych motor netrapil, olej a jaky, atd. Dik. -
« Fiat Bravo
Všechny zdravím.Objevil jsem tuhle prima rubriku a jsem asi v polovině příspěvků.Proto že mnoho z Vás má velké znalosti v této problematice,dovolím si otázku.Koupil jsem Bravo TD75 r.v.98 a celkem spokojenost.Ale pak jsem zjistil,že existuje to samé
s větším výkonem.Při tom parametry jsou shodné.Bravo TD75 obs.1910ccm,vrt/zdv 82x90,4 55kw
krout.mom.147Nn.
Bravo TD100 má ty samé parametry,ale 100k a krouťák 200Nn.Otázka zní:dá se předělat 75ka na 100vku.Já mám určitě mech.čerpadlo,čili jen malou
elektronizaci.Tak že čiping nic neřeší.Poradíte ?.