Dieselové motory - tipy a triky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

16.06.03  10:05

« Kouř

Čauky lidi...tak jsem se dostal zase k autu a trošku jsem se povrtal. Vzduchový filtr má svoje léta už dávno za sebou ale než koupim nový tak jsem ho na zkoušku vyluxoval a opravdu už to tolik nekouří, ale co mě zaujalo mnohem víc je fakt, že v těch svodech od filtru je taková ta olejová kašička...pevně držící na stěně. Kde by se tam mohla vzít? Jinak to bude asi to proč to kouří při padání otáček ne? Mohlo to být tím filtrem? Zatim díky...
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 04.06.03  17:35

« Re: TDI

Já to mám tak, že jsem přes týden v Praze a o víkendech v Brně a okolí. Ideální by bylo, kdyby jsme se mohli domluvit někdy v týdnu. Mám ti zavolat na číslo co je uvedeno v Cadillac klubu?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.03  13:25

Hmm tam může přijít samozřejmě kdokoliv, jenom majitelé Cadillaců dostanou večeři zadarmo :)

No 21.6 je sraz v Brně, tak tam budu taky. Jinak v sobotu odpoledne budu s největší pravděpodobností mýt auto a to na Budějovický. Jinak je schovanej v garáži. Nicméně klidně s tím něco provedeme. Nevím jak časově, já mám do konce týdne, více méně čas pořád. Od pondělí už ne.
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 04.06.03  07:50

V Praze jsem, ale ne v tuhle neděli. Krom toho pozvánka je jen pro majitele amerických aut, což bohužel nejsem. Šlo by se domluvit někdy jindy?
  • 00 Reagovat !

foto

03.06.03  21:22

« Bez nadpisu

MA NEKDO NEJAKE ZKUSENOSTI S HYUNDAI ELANTRA 2,0 CRDI?SPOTREBA,JIZDNI VLASTNOSTI,ATD.
    ZNA NEKDO POSTUP PRI MERENI SPOTREBY V TESTECH?RAD BYCH VEDEL,NA JAKE TRASE SE TEST DELA,JESTLI SE JEDE PO OKRUHU NEBO NA NORM.SILNICICH A DALNICICH,KOLIK KM SE NAJEDE PO MESTE,JESTLI SE TO DELA VE MESTE ,KDYZ JE SPICKA,JAKYMI RYCHLOSTMI SE JEZDI.....DIK ZA "RE"
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  19:38

No jasně není problém. Jestli jsi z Prahy tak se zastav 8.6 v pizzerii. Pozvánka je zde:

www.sweb.cz/ace3/2003/praha-bohnice2003<… />

a fotky z minulé večeře jsou zde:

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Adyn

Adyn 03.06.03  17:57

Ace, nabízíš svezení v Audině, ale mě spíš zajímá tvůj Caddy, který mám nastudovaný z tvojich stránek. Ten bys nebyl ochoten předvést?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  15:15

Ace: V tom tvojom porovnani zrychlenia Cadillac versus allroad asi budu hrat ulohu dve dalsie veliciny a to je jednak hmotnost auta a jednak krivka toc. momentu. Inak v tvojom pripade vyberu auta je toto len jedna z kriterii. Dalsie nemenej dolezite su handling auta, pohodlie a komfort. Takze nezabudat na vsetky tieto veci ;-)
    Inak ja mam na mazde 2,5V6 pri 170k zrychlenie 8,5. Nie je to taksito ziadny zazrak, ale oproti 10s je to celkom rozdiel.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  13:58

Scuderia99: Právě proto jsem hodil do pléna otázku kdo má zkušenosti s tím motorem, protože jsem slyšel to samé. Zvuk jak z vyhrkanýho Transita, což se po zahřátí mírně změní k lepšímu. No další věc, která mě vedla k myšlence je údaj o akceleraci, což je pro mě důležitejší veličina než max. rychlost. Zrychlení z 0-100 má za 10 a něco, což mi přijde dost slabé (automat) když si vezmu že má allroad stejný výkon jako Cadillac 180 koní, ale točák má o 50 vyšší na 370Nm a stejně je o více jak vteřinu pomalejší (caddy 8.9) a to nepočítám výhodu 5st automatu o proti mému klasickému 4st, tak jsem si prostě musel položit otázku že tam musí být něco špatně. Jenom přeci auto se základní cenou kolem 1.6 s tímto parametrem mi přijde jako slabé.

Jo jinak jak jsem psal, kdyby Turner nebyl zatížen na Audi a byl to nějaký diletent do znalosti aut, tak si už vybírám barvu na S-type, ted S-type začíná na 1.395 což mi přijde férová cena.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  13:43

No 607 když už tak bych objednával s benzínem V6, tam bych diselem nevolil, už protože že 607 s dieselem má otec a vím, že i když to auto nejede špatně chtělo by to pár koníků navíc. Výkon té 2.2 je přesně na hraně důstojnosti. Auto jede slušně, ale výkonem nepřekvapí. Vzhledem k tomu, že 607 stojí nepoměrně méně než Allroad tak by s benzínem nebyl žádný problém. U Audi stojí diesel asi o cca 200 tis méně než ta 2.7T nehledě na to, že auto budu mít k privátnímu používání, takže i náklady na palivo hrajou nějakou roli. V případě mého Cadillacu je mi to jedno, toho mám pro radost, jenže tohle je prostě spotřebák.

Jinak ještě k tomu SuperBu, nechci aby to vyznělo špatně a nemístně, ale sleva na SuperBa nikoho nezajímá, prostě je k dispozici tolik peněz a za ty se může vybrat jakéhokoliv auto a tak samozřejmě vybírám to nej v rámci možností a aktuálně je SuperB na posledním místě žebříčku a kdyby byl tak by byl s 2.6 V6 a ne s dieselem.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  13:36

RV: s Alfou nemám žádné zkušenosti, ale vzhledem k tomu že mám rozpočet na auto celkem flexibilní, tak už bych volil AWD pohon, což Alfa nedělá. Jinak Alfa je v designu v Evropě bezkonkurenční nádherná auta s velmi povedeným interiérem, bylo by asi potěšení jezdit v nějakým jejím V6 se sekvenční převodovkou.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  13:19

Viezol som sa parkrat v allroade 2,5TDI ale nesoferoval som ho. Kazdopadne majitel ho vacsinou stale vytacal a zjavne sa mi snazil predviest co to auto dokaze. Co sa tyka zrychlenia tak zrychluje to vcelku v pohode ale necakaj ziadny zazrak ala sportove auto. Ale s udrzovanim vysokych rychlosti na dialnici alebo nejakymi obehovaniami by problem nemal byt. Co sa tyka hlucnosti, tak do tych 80km/h je to typicky diesel. sice nie je to ako v octavii ale pomylit s benzinom sa to neda. Inak zvonku a pri studenom motore je to ako ford tranzit. Kazdopadne pomer cena/vykon ma asi o dost lepsi ako benzinova verzia 2.7T. S motorom 2,7T parkat jazdil moj bracha. Testoval to dost na hrane. Celkom to vychvaloval. Hlavne ten vykon motora a zrychlenie. Ked tak, napis mu mail, urcite ti odpovie na niektore konkretne dotazy.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  13:17

Že má 607 lepší, svébytnější a originální výraz není pochyb. Ale potom se rozjedeš a můžeš se jenom ušklíbnout - 6V, výrazně ovladatelnější auto, pasivní bezpečnost a spousta vychytávek. Navíc přijdeš do autosalónu a dostaneš slevu jako prase a nulový leasing k tomu. Prostě roztočíš rozum a není co řešit. Superb ti naladí na stejný výkon každý slušný tuner (samozřejmě prostřednictvím servisu a v záruce, výkon je snížen jenom z důvodu marketingu)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  13:05

Co takhle Alfa 166 2.4 JTD ?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  12:35

motor v SuperBu má menší výkon. Sice poslední týden studuji diesel motory (jaká potupa) a tedy nejsem odborníkem, nicméně SuperB má 114kw a Allroad 132kw. Jinak SuperB je ošklivé auto, za stejné peníze bych si radši objednal 607, což je auto s velmi pohodlným a pohledným interiérem a samotné auto vypadá jako správná manažerská limuzína než ošklivě industriální SuperB.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  12:19

Ještě k Superbu, motor stejný a šikovně se dá prodat jako odpovědné marketingové chování a identifikace s domácím prostředím. A navíc je tam mnohem víc místa.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  11:48

Tak ono to zase až tak easy není. Turner je zjevně zatížený na Audi, takže i když říkal že si mám vybrat v čem se budu cítit nejlépe zjistil jsem si fikaně přes jeho sekretářku, že on jako rád Audi, takže můj zcela prvotní plán s S-type, nakonec je to Brit jak poleno byl zhacen stejně tak rychle jako druhá varianta na S80, mají totiž S60 tu používá jejich provozní a Turner z ní nějak nadšen nebyl. No takže volím variantu z jeho oblíbené značky a snažím se najít co nejlepší variantu. A6 kterou chtěl původně se povedlo úspěšně zabalit do kabátu Allroad pod kujebáckým vysvětlením, že na Moravě a Slovensku jsou jeho Tesca v oblastech s velkým výskytem sněhu a tedy by byla vhodná reprezentativní čtyřkolka. Byl jsem se podívat i na XC90 což je úplná bomba, až tedy na dodací lhůty, první volný termín pro dodání XC90 je únor :((((((

No takže uvidíme, nakonec asi budeme spojený oba, on bude mít své Audi a já si tam zaškrtám celou příplatkovou výbavu. No jinak šéf se zdá velmi rozumný a fine člověk v tomhle ohledu asi nebude vůbec žádný problém.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  11:34

to ace: Na to už tomu rozumím, já původně myslel, že máš práci, ale ty sis našel zaměstnání s kroucením volantu -)))). Ale teď k věci. Můj tchán teď řešil něco podobného a koupil nakonec Superb 2.5 Tdi v plné výbavě (navigace, airbagy ..) a spokojen je maximálně. Přijde mi, že požadavek na čtyřkolku je zbytečný, ale třeba budeš fakt jezdit na lyže, potom ber Audi. Možná, ale pro takovou funkci by jsi neměl vybírat konfekci, ale vzít např. Jaguár S-Type, a když se znepojízdní, prośtě ti přistaví jiný.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.06.03  11:32

Hm, tak takovouhle práci bych asi dělat nechtěl. To auto asi bude příjemné (možná se i ozvu, abych viděl na vlastní oči, jak sedíš v dieselu :))), ale pamatuju na případ člověka, který z podobného fleku dostal padáka - pan šéf si usmyslel, že potřebuje býz za hodinu v Brně, a když je chytli za rychlost (>200), řekl, že to je problém řidiče... a kluk byl nakonec rád, že mu zůstal řidičák. Přeju ti o trochu lepšího a rozumnějšího šéfa...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  11:16

No jinak toho Allroada budu mít od Audi zapůjčené od pondělí, takže kdo se bude chtít svézt a je z Prahy, maila a číslo asi na mě máte.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  11:10

Imaxim: Hele štěstí se na mě obrátilo. Zcela legálně jsem vyhrál poměrně náročný konkurs na soukromého řidiče pro generálního ředitele pro střední Evropu u firmy TESCO Stores (ty supermarkety). No prvním úkolem je to že si mám vybral auto, které mi bude nejvíce vyhovovat s cenou kolem 2mega. Takže vybírám, na rovinu je to velmi přijemná záležitost :)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  11:08

oddie: hmm trapně okolnosti mě k tomu vedou, nicméně si vyzkouším i tu 2.7T a co mi bude více vyhovovat to objednám. U tý 2.7T jak se dívám to "papírů" se mi nezdá výkon. Jenom přeci na to že to má dvě turba a 6 válců mi výkon 250 koní připadne dost nízký a k tomu ještě spotřeba. Nehledě na to že shodou okolností mého kamaráda šéf má A6 s tímto motorem a do 100 tis se měnila oba turba a následně pak praskl blok motoru, tedy z tohohle pohledu motor vážně nic moc.

No a samozřejmě v nabídce je i V8 4.2 :)))) ale tak to je opravdu "trochu" mimo :)))). Takže Oddie, že uvažuju o tom dieselu je spíše dáno tím, že tam není příliš na výběr. Jiné auto jsem nenašel, i když třeba E-klasse 4-matic plánuju taky prozkoumat.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  11:02

to Ace2: Hele a nekoulíš nás trochu? Před měsíce by jsi byl ochotný rozdávat v Karlovce letáky na varhanní koncerty a teď tě nový zaměstnavatel hýčká s autem přes milión, podle vlastního výběru. To asi očekává, že mu vyděláš minimálně osmičku ročně, podle standardů úspěšných firem. Sorry za jízlivost, ale docela by mě zajímalo kam jdeš dělat.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  10:57

jo jo jo Pacificu jsem v Impextě viděl, mají ji tam v nějaké světle modrozelené metalíza myslím. Jenom jsem projížděl kolem Impexty tak jsem si jí všiml, žel bohu jsem tam byl v Neděli. Určitě se na ní chci podívat, protože Audi A6 končí příští jaro, kdežto Pacifica je zcela nová. Problém u Pacificy je to, že když mi chcípne v Polsku, nebo v Maďarsku tak mám vážný problém, jenom přeci není to oficiálně dováženo a nikdy nebude, protože je to konkurence budoucímu Mercedesu, jak se jenom bude jmenovat... GTS ?. Audi mi seservisujou kdekoliv. Kdybych se rozhodoval pro čistě soukromé auto, tak Pacifica rulez :)

Subaru nechci protože vypadá velmi levně a je jedno z jakého pohledu. Já potřebuji reprezentativní vůz, který vydrží co nejdéle bez tankování a dokáže jezdit vyšší ustálenou rychlostí a proto bych informace kdo zná ten motor, abych věděl co mám čekat v dluhodobém časovém horizontu. Vážně bych nerad aby za xx tisíc chcípnul na nějakou profláknutou vadu, nebo abych v zimě z filtru tahal místo nafty vosk.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  10:38

to Ace2: vem Chrysler Pacifica maj ho v Impexte myslim. Neni to zly. Ale i me se moc to Audi libi, jeden znamej ho ma je super. Nebo Subaru Forester XT-turbo.Tot muj oblibenec. To Audi ma ale velkou vyhodu s tim nastavitelnym podvozkem, na dalnici to muzes pohodlne valit v terenu taky jakz takz projedes. Jenom je to trosku jina nez moje socialni skupina.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.06.03  10:13

No ne, Ace, ty budeš mít diesel? Tak to bych do tebe neřekl :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  10:11

No mě se do Audi moc nechce, nicméně musím myslet na to, až se budu v zimě na Moravě a na Slovensku brodit sněhem. Žel bohu nikdo jiné auto, které splňuje mé požadavky nevyrábí. Velmi se tomu blíží Volvo s cross-country, jenže to na můj vkus vypadá moc rodině a moc jako kombík, tohly dojmy allroad skrývá celkem úspěšně a ke všemu má Allroad nejvíce vybavený podvozek. Uvidíme, nechám si auto týden a uvidíme jak bude fungovat pak se rozhodnu. Zatím sosám informace od všech kdo má zkušenosti s tím 2.5 V6 TDi motorem.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  07:24

to ace2: hele a nebylo by tam jeste jedno misto? To Audi bych mozna taky zkousnul.
  • 00 Reagovat !

foto

03.06.03  01:33

« TDI

Sice jsem do téhle rubriky moc nelezl, protože jsem postrádal důvod. A kdo mě zná, tak ví jaký mám názor na diesel. Nicméně, získal jsem novou práci a k ní patří i slůžební auto více méně dle vlastního výběru. Auto mi bude i mimo práci sloužit i k soukromému používání. Vzhledem k tomu, že budu jezdit často a to po území Slovenska, Maďarska, Polska a samozřejmě Čech mělo by být auto vybavené s libovolným pohonem všech kol, musí být manažerské třídy s dostatečně výkonným motorem s dlouhým dojezdem na nádrž.

Volba padla na Allroad 132kw 2.5 TDi, když pominu vyložině nepřátelský interiér, tak vzduchové pérování, variabilní výška a pohon všech kol jsou zajímavé argumenty. Auto na testování dostanu již příští týden. Má otázka tedy zní, kdo z vás má zkušenosti s tímto motorem ? jeho hlučnost, chování, provozování v zimě a samozřejmě subjektivní pocit z výkonu (chci jen automat). Vážně uvažuji i o benzínové variantě 2.7T, jenže výkon tohoto motoru, spotřeba a navýšení ceny mi přijde dost nevýhodné.

Takže kdo má praktické zkušenosti s tímto diesel motorem ?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.06.03  11:08

« Re: to all

Známej měl něco podobnýho u Fiesty a jezdil furt k Fordu a ti měnily kdeco.Nakonec ztratil trpělivost a zajel k stodoláři co dělá Fordy a ten nastavil o trochu větší předvstřik a je to OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.06.03  20:14

« Re: Kouř

Neměl jsem moc naladu studovat kvanta minulejch prispevku, tak se ptam znova.... Koupil jsem si Octavii Tdi 81kk, ma najeto 25tis. rok vyroby to je 2000, ale do provozu prisla az v kvetnu 2002. Jelikoz to byl autosalonovej kousek. Majitel co s tim jezdil ten rok, rikal, ze tankoval jenom normalni naftu a plne to servisoval...viz servisni knizka. Auto jezdi skvele, ale dost to na muj vkus coudi (cerne)
    ... Hlavne teda kdyz na to clovek poradne slapne, na otackach nezalezi. Olej a vodu to nezere, zvuk motoru v poradku. Jo jeste ze zacatku mi prislo, ze to hur chyta...oproti minuly octavii sdi, ktera mela 115tis. km. Nechce se mi s tim jezdit do servisu, jelikoz nemam naladu na dalsi vydani po koupe auta, kde by zase vymenili vsechno mozny a nemozny.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.03  10:36

« to all

Mam mensi takovej problem mama si koupila naftovou Fiestu r.v. 99 - ma najeto asi 32 tis. /je od znameho takze to mozna odpovida/. No ale kdyz pres noc stoji venku a je kolem tech 8 stupnu, tak nic moc nechyta. NAzhavi a potom otoci tak 4 krat starterem a pak blafne, trosku neco zapisti kdyz ma chytat. Co s tim, aby chytala lip? Prej by to mohl byt naftovej filtr. Diky za rady.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.03  11:17

« Re: VW Golf II 1,6TD

Nefunkční turbo jsem zažil na dovolené v Chorvatsku a byla to opravdu "odpočinková" dovolená. Praskla hadice k turbu a auto jelo max. na 1500 otáček, což znamenalo vždy před blížícím se kopcem si to dost rozjet. Turbo motory mají oproti stejným provedením bez turba nižší kompresi, kterou to turbo zvyšuje. Ve městech se držet na kopci před křižovatkou do kopce a pak to rychle projet aby se nemuselo zastavovat. Jinak rozjezd do kopce byl vždy za vydatné pomoci spojky a skoro všechny kopce byly na jedničku. Kopec od moře ve Splitu do hor za šíleného vedra byl skoro zničující. To, jak to vydatně kouřilo a saze lítali do kabiny si ani nedokážete představit. Nikdo to nevěděl opravit a na drahý servis nebylo. Přitom to byla oprava za pár stovek (doma).
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.03  08:51

Jak psal Panasonic, auto by ti nejelo a žralo aji trávu kolem silnice. Nic si s toho nedělej, mě to taky není slyšet tak jak u posledních PD a pod. Mám TDI 66kw. Někde v recenzi jsem se pobavil, když dotyčný označil zvuk turba za nepříjemný...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.03  17:36

Měl jsem Mitshubishi 1,7TD a turbo také nebylo slyset, to vsak neznamena, ze nefunguje. Kdyby nefungovalo, bylo by to velmi podstatne cítit na vykonu a spotrebe. Vadne turbo také velmi casto znamená prunik oleje do saní a to se nedá prehlédnout.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.03  11:28

« Re: 2 Roj

Roj: pokud máš starší klasický čerpadlo, tak se tě tyto pilotní předvstřiky netýkají. tam je jen jeden a v závislosti na otáčkách dřív, nebo později před HÚ a v závislosti na plynu víc, nebo míň nafty. U těch pilotních předvstřiků u CR řídí elektronika vstřiky jak jednostlivým válcům (dokonce jsem četl, že to umí až 7 minivstřiků na jeden takt), tak i mezi jednotlivými válci, čímž je dosáhnuto toho mechového zvuku nových dízlů, jejich výkonu a spotřeby. S vodou si zkontroluj za tepla hadice, nesmí být vysloveně kamenný, to by znamenalo, že ti to tlakuje do vody, ale myslím, že by se pak voda ztrácela rychleji.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.03  11:13

Asi máš pravdu, mě to říkal jeden člověk a já to usoudil z toho, že to v Nissanovi máme taky. Jinak Alfy jsou super...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.03  10:51

Nevím jak Nissan, ale já mě vždy za to, že 2 svíčky na válec jsou specialitou Alfy Romeo (Twinspark).
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.03  09:08

Přesně jsem myslel co říká kdo. ale teď jsem se ptal a řekli mi zase něco jiného. Předvstřik znamená něco jako u (specialita Nissanů) když jsou 2 zapalovací svíčky na válec. U benz. motorů je to že má delší jiskru, protože dopálí jedna a ještě bude druhá=lepší prohoření paliva a u diesel. motorů to je že se vstříkne malinko nafty, tak se vznítí a teprve do ní se vstříkne normální nafta=lepší hoření a využití paliva. Je to tak? A když ubývá voda takovouhle rychlostí, to asi nikde neteče co? Pod autem jsem nikdy žádnou loužičku neviděl. Zatim díky za odpovědi.
  • 00 Reagovat !

foto

26.05.03  06:47

« VW Golf II 1,6TD

Mám golfa II 1,6TD a ani při vyšších otáčkách není slyšet turbo. Je to normální, je možné že by nefungovalo. S tímto vozem nemám žádné zkušenosti.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…