Dieselové motory - tipy a triky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto petous

petous 16.09.03  09:07

« Re: spotřeba longlajf oleju u tdi

Když už šetřím na palivu, proč bych nemohl i na oleji? Proč tam nedat např. polosyntetiku 10w40 za 500Kč 5l?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.03  07:58

« Re: spotřeba longlajf oleju u tdi

Já do své 81kW TDi octavie leju Shell 5W30 a spotřeba oleje takřka nulová. Podle mě Tdi motor si zaslouží kvalitní olej, záleží jak se k tomu stavíš ty, pokud chceš auto užívat nějaký ten rok, tak na oleji bych rozhodně nešetřil. U mě je fakt, že oproti tobě mám najeto jen 57000km za 2 roky.
  • 00 Reagovat !

foto

15.09.03  23:24

« autogamma

nemá někdo zkušenost s firmou autogamma?Zabývá se i chiptuningem.
    Dík Hombras
  • 00 Reagovat !

foto

15.09.03  23:23

« autogamma

nemá někdo zkušenost s firmou autogamma?Zabývá se i chiptuningem.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.03  13:29

« Re: Punto III 1,3 TD @180 NM /70 PS

zadek: No jestli jezdí na srazy tak určitě jo, jenže ono jich je povícero (i pomalovaných).
  • 00 Reagovat !

foto

15.09.03  10:00

« spotřeba longlajf oleju u tdi

Zdravim, zajímaly by mě vaše zkušenosti se spotřebou dražších oleju typu Castrol slx 0w30 v tdi motorech. Ja mám 3 roky staré tdi 66kw, najeto 140tkm, od předchozího majitele tam byl právě výše zmíněný olej a dolitý pulitřík v tom zmizel asi během 4 tisíc km. Na webu Castrolu píšou, že spotřeba 2 deci na 1000km je naprosto normální a že dolejvání jejich drahýho oleje se vrátí na spotřebě (při couravým provozu). Jaký na to máte názor?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.09.03  07:36

Brázdič: Z aut už je holt dávno typický spotřebák - kup, použij a zahoď. Dneska už se nějaká delší výdrž motorů u moc aut nenosí, na co taky, jen ať lidi koupěj co nejdřív další auto :-) I když těch 250tis km na fiatí 1,3TD je celkem slušné, ty původní 1,3D/1,4TD se leckdy nedožily ani toho... :))))
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.03  07:33

to Ace: Ten Chevrolet co má kamarád je cca '85, ale přesně fakt nevím, má ho pomalovanej zvenku kresbama, ted nevim, jak se tomu spravne rika... Neznas tento kousek nahodou? Ono jich takovejch moc nejezdi...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.09.03  07:32

« Re: Shel diesel extra, Aral super diesel

Jo, jsou o dost dražší. Jinak nic...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.03  01:42

« Re: cukání

vaha oficielne 2000 v nejakych lepsich nahradnich dilech - je to jen vnitrek a ne cela trubka jako prodavaji v ND VW/Skoda)
  • 00 Reagovat !

foto

14.09.03  23:47

« Shel diesel extra, Aral super diesel

Máte nějaké zkušenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.03  22:05

pardon překlep "luxusní obývák"
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.03  22:04

Chevy VAN je #1. De facto luxusní obývám na kolech. Zvláště pak o nějakého úpravce si nic nezadá s tím nejluxusnější bejvákem... nejlepší jsou z konce 80. a začátek 90. let ty jsou nejhezčí. K tomu nějaký chromovaný doplňky vkusná barevná variace laku. achjoooo.....

• « 00 Reagovat !

foto

13.09.03  21:48

Když jste u toho nového dieslu od Fiata, tak jsem minule viděl v TV zajímavý pořad a tam se Fiat chlubil, že životnost tohoto dieslu je počítaná až na 250tis. km. Nevím čím se chlubí, přijde mi to spíš ubohé.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.09.03  13:11

Zadek: mě ty 4 válce zatim stačej...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.03  11:42

to Oddie: Pravidlo zni jinak, ty jsi rekl jenom pulku. Je to objem ani pocet valcu nicim nenahradis. Nejaky pomocny berlicky v podobe turba my neberem, co...???:))))
    Ja se pravidla drzim, proto jsem si tak oblibil ty osmivalce s objemem kolem peti litru. A je fakt, ze ty motory pri normalni jizde tocej tak do 2 tisic, kdyz je dres, tak asi 3 tisice, a na zavodeni jdou ochotne i za 6...:-)
    Kamos me povozil pred nedavnem Chevroletem Chevy Van, je v tom 6,5 litr osmivalec diesel atmosférák a je to bomba auto!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.09.03  08:54

To je ale blbá móda, tyhle prťavý diesely. Ty PS a Nm jsou sice hezký, ale mě zajímá taky trochu životnost motoru, a jeho celkové chování. Pravidlo "objem ničím nenahradíš" platí stále. No ale co, každému podle jeho gusta, když se to někomu líbí... Až půjdou do háje ty původní poctivý spolehlivý diesely, tak si holt radši koupím benzína, než tohle.
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 12.09.03  08:53

Pokud tu vahu uvadeji podle EU norem, tak je to s řidičem atd. Prazna pohotovostni hmotnost je o cca 80kg nižší.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.03  07:51

Hmm, parametry motoru docela slušný a kolik, že to váží? Punto přes tunu???
  • 00 Reagovat !

foto

12.09.03  00:00

« Punto III 1,3 TD @180 NM /70 PS

no vida a uz je to tu. To se me libi. Sice ten predek neni zrovna sexy, ale nic neni akorat.
    W (PS) a U/Min
    51 (70) a 4000

Nm a U/Min
    180 a 1750

Vaha 1040 Kg , Co vic si prat za 360 000 :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.09.03  11:40

« Re: Uno 1.3D nebo 1.4 TD

No vidíš, ani psa jsme ještě neviděli... Hele, neříkej, že pes bude spát v boudě, a ne s váma v posteli :)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

11.09.03  11:33

Oddie: Jasne, zacina bejt hnusny pocasi, tak bude cas i na navstevy. Zatim ale finisuju kolem baraku, ted zrovna delam strechu na psi boude, to bys nerek jaka je to veda...:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.09.03  07:38

Zadek: jo jo, určitě se někdy stavíme. Jsme se vlastně neviděli od té doby, co jsi ženáč, ne? 126-ku si rád zkusím, ale mladá asi ne - co kdybych jí to pak ještě musel pořídit? :))
  • « 00 Reagovat !

foto

11.09.03  07:30

Oddie: Nechces se nekdy zastavit s mladou, ze bychom vyzkouseli, jestli by umela ridit 126...? No a pro tebe to samozrejme plati taky. Necekej ale zadnej extra vykon, je to podobny tem nasim naftackum, od osmivalcovyho petilitra se nedockas zadny trhani dlazby...:-)) Opravdu me nenapadá, co jinyho bych mohl pro tu svoji poridit misto soucasneho...?.-o)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.09.03  07:28

« Re: Overdrive

Kamarad ma Volvo 740TD - manual. Radicka radi ctyri kvalty a petku radi knoflikem na radicce. Teda radil, kamarada uz jsem totiz vlastne taky presvedcil na Mercedesy a ma ted drocku 124/200D...:-))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.03  14:51

oddie: Istotne, ved nas trhacov asfaltu poznas ;)) Mojej sa lubi praveze to nove Mini, obzvlast verzia Cooper S s kompresorom ;))) Che che a to bolo reci, ze sa nikdy jazdit nenauci a ze je totalny antitalent ;)) Ale tiez jej ho nekupim. Ma totiz slubenu moju Mazdu, ked ju "vyjazdim" a kupim nieco nove ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.03  14:30

oddie : nenadávám, ber to samozřejmě s nadsázkou i když něco na tom je. V tématu automat se zeptám jestli ho najdu, ale jak jsem psal, není to jenom automat, protože to Volvo 740/760 TD má overdrive i na normální manuální převodovce, nicméně díky za tip.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.03  14:24

Dabel: no jo, vy jste taky ale závodníci a piráti silnic, ne jako my nafťáci :-) Mojí mladé se hrozně líbí autíčko Mini (ten starší model, ne ta zparchantělá novinka, to je stejná hrůza jak nový brouk). To by mě zajímalo, jak by se jí s tím jezdilo... :-) ale nekoupím jí ho, ono je to, když je v dobrém stavu, o dost dražší než ty moje šlupky :(
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.03  14:10

oddie: to si na tom uz jak ja... moja Zuzka ma v praci sluzobnu Almeru 1.5 90k a stale nadava, jak je to lenive a jak to nejede ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.03  12:36

No, to jsem zvědavej, jak dlouho ti ta Fiesta vydrží, když jsi zvyklej na větší. Já už taky skřípu zubama, když přesednu do něčeho menšího... a mladá? Ta od té doby, co nám rozstřelili 205-ku, a pár měsíců jezdila se 405-kou, už nic menšího taky nechce. Jo jo, rychle se zvyká na větší... ty tvoje medvědy asi radši ani nebudu zblízka prohlížet - eště by se mi to moje znelíbilo :)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.03  12:15

A právě kvůli svejm proporcím si nepořizuji jíž více aut typu Fiat Uno 1,3D. Nejmenší objem mám doma třílitr, aby mě to uvezlo, tam už se těch pár kilo navíc hravě ztratí...:-)
    Abych nekecal, mám teď novinku Fiestu 1,8D a manželka se mi hrozně směje, když mě v tom vidí...:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.03  12:13

Oddie: Ty šmejde...:-)))
    No, zkusím řídit v sandálích, jestli by se to nezlepšilo...:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.03  10:07

Jo, a Zadkovi ty auta tolik žerou, protože má opravdu těžkou nohu, a velkej zadek... ;)))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.03  10:05

Roj: no zase si kvůli tomu nemusíme nadávat... A na overdrive se zeptej spíš v tématu "Automat"...
  • 00 Reagovat !

foto

10.09.03  09:32

« Overdrive

Čauky všem, dřív než se zeptám, dřív jsme měli ritmo 1,7D a jezdilo město neměsto za 5,5. Jestli někomu jezdí 1,3D za 7 tak je to "pěknej čuník" anebo blbec, že si nechal natolik poštelovat čerpadlo, že to má vliv už jenom na spotřebu. Ale zpět k dotazu, jak funguje overdrive? Našel jsem maximálně že je to elektronický stupeň navíc, ale co to je a jak to funguje to už ne. Vím že třeba Scorpia mají 3 stupně automat a 1 overdrive ale viděl jsem to třeba ve volvu 740 s normální manuální převodovkou. Tlačítko 5 je na řadící páce a to když je zařazená 4 tak se zmáčkne tlačítko a je tam 5? Moc díky za rady:o)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  15:40

Komu se nechce verit te spotrebe, at neveri. Proste vidim, ze nejsem sam, kdo takovehle spotreby docilil a je to proste tak...:-))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  15:21

« Re: olej do 2,0DTi Opel

Viadosi dík za odpověď.Mě ta potvora sežrala mezi první výměnou(30000km) skoro 11 litrů!!!! oleje co tam byl z fabriky(asi 5w-40).Potom mě spotřeba rapidně klesla na asi 1 - 1,5 litru mezi výměnama.V servisu mi tam dávají 5w-50 ale
    nechal jsem si to přečipovat,tak zjišťuju jestli by se do toho neměl nalí jinej olej.
    Čao Hombras
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.03  14:23

to bych se divil jezdit s 1,3 D za 7l . Spis verim tem 4-5.
    V techn. spec. ma TD 1,4 - spotreba 90/120-kombinace 4,0/5,8/5,6 .
    Navic ten TD ma 70 koniku coz je mnohem lepsi nez 45 .
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.09.03  13:27

Jo ještě k původnímu dotazu. Takhle malé diesely dělalo víc firem, např Opel (1,5D/TD - Corsa), nebo PSA (1,4D, 1,5D - Peugeot 106, Citroen AX), a určitě i řada dalších... Nicméně, bych stejně volil spíš o něco větší motor, klasický 1,8D - 1,9D je podle mě do aut téhle velikosti tak akorát.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.09.03  13:14

« Re: olej do 2,0DTi Opel

Hombrasi, presun se do rubriky Opel Astra, tam se to resilo. Jinak kazdej ti asi rekne neco jinyho. Mne Srba tvrdi, ze nejlepsi je Castrol RS 10W-60, u Tepasu mi tvrdili, ze nejlepsi je 5W-40, na jednom nemeckym webu doporucovali lidi 0W-40 - tak si vyber. Nicmene pokud ti to bere olej (mne jo), tak ti to bude brat jakejkoliv. Ja uz v tom mam dlouho 10W-60, 1 pulrok 5W-40 a zpocatku tam byl obycejnej polosyntetickej 10W-40 a rozdil jsem nepoznal zadnej. Muj dojem je, ze ten motor je koncepcne ponekud starsi a bere vsechno, co maze. S naftou taky zadnej problem nebyl, ani od ONO, ani od "pochybny jezedacky pumpy". Jen pry tesneni nesnasi repku, tak jsem radeji ani BIO ani SETA nezkousel.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…