Dieselové motory - tipy a triky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

11.09.01  09:05

« Re: Ford sierra 1,8 TD

Ani jedno ani druhé,Zadku524. Jenom stavím dům a doplácím úvěr, kterým jsem rozjížděl autopůjčovnu s bazarem. Koupi auta, i když bych to neměl tvrdit moc nahlas, považuju za vůbec nejhorší investici ( z hlediska ekonomického ). Nemusím ukazovat každému, že jezdím v něčem hogofogo, když Sirka slouží. A přesun z místa A do místa B, to je to jediné co potřebuju, pokud se Sirka nesere, nevidím jediný důvod, proč bych tady měl na těch šílených cestách rozbíjet něco podstatně dražšího. Navíc by mi to při transportu stavebního materiálu trhalo srdce. každý má pohled na věc jiný, já to prostě takhle vidím, GMC bylo jen nahlas vyslovené snění, když to chceš vědět. Určitě bych neudělal takovou pitomost, abych v autě utopil tolik peněz. Ale abys nebyl úplně zklamaný, Sirku používá spíš můj táta, už jsem tuším někde psal že disponuji kombíkem Mondeem ( ale to do tohoto tématu asi nepatří, když jsme se bavili o míře zatížení ).
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.01  17:22

Jasně, to bylo ale v souvislosti s dlažbou a obklady jak jsem psal a to váží jeden balíček 25kg a více. Bylo to v kufru na sedadlech i vpředu, pod sedadly , prostě fšude..:-)PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.01  15:06

To Smudla: O pár příspěvků níž píšeš jak jsi finančně omezenej...a že není na ameriku... V letošním roce jsi přivez 160 aut a chceš mi namlouvat, že si nevyděláš na lepší auto než na Sierru???!!! To se mi teda nechce věřit. Jsi teda velice špatný obchodník nebo jsi spíš zaměstnanec nějakýho velkodovozce?
  • 00 Reagovat !

foto

10.09.01  11:30

« Manual na Mondeo

Nevie mi niekto poradit www stránku kde sa dá stiahnuť elektr.schéma(pdf), prípadne nejaké servisné manuály a iné na Mondeo TD?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.01  07:38

To PTD: Ahoj, nechci bejt neodbytnej a šťouravej, ale je tam cifra 1050kg, tak jsem ještě jeden pytel odečet... Obsluhu (řidiče) jsi do toho počítal.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.01  07:30

To víš, hlavně když jsme zdraví.
  • 00 Reagovat !

foto

08.09.01  12:51

« COMMON RAIL

No prosim - nove 3-BMW diesel maji v budoucnu jen motory s common rail (150 K).
  • « 00 Reagovat !

foto

07.09.01  19:04

smudla: Hmm, tak to je pěknej horizont. Mám podobnej už 20 let. Ale času je dost:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.09.01  16:58

To Zadek: Psal jsem 500kg a to je deset pytlů, nikoliv 20. Dvacet bych tam nedal....PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

07.09.01  09:10

No, pokud bych nebyl omezenej finanční stránkou věci, tak by se mi líbil takový GMC Sierra 3500 Series Crew Cab, motor dejme tomu 6.6 TD. To by bylo bahno. No, ale vzhledem, k tomu že tiskárnu na peníze nemám, tak si budu muset i nadále vystačit se Sirkou a Ducatem.Život je boj.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.01  21:46

« Re: porucha AR 2.4 JTD

... btw.: ty jses Rambo potapec?
    No něco jsem o tom zaslechl, když jsem byl 2x půl roku u moře a podstatnou část času strávil pod jeho hladinou. Asi Tě budu znát i jinak co?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.01  21:27

smudla: Ty by sis nějaký GMC na tahání koupil kdyby bylo v přijatelný cenový relaci? Schválně, co bys byl ochoten za něj dát a jakej model by sis představoval?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.01  19:07

Hm, barva to asi nebude, stavu z plechovyho kanystru jsem tam jeste nelil...
    btw.: ty jses Rambo potapec?
  • 00 Reagovat !

foto

06.09.01  15:30

« Peugeot 1,9D

Včera nás s kamarádem trochu zklamal tenhle tolik vychvalovanej motor. Peugeotů už jsme měli hodně, i na kšeft a vždycky byly ty motory celkem bez problémů. Teď má kolega P405 diesel, Auto je jak novej, najeto přes 70.000km a najednou z něj včera začla téct voda odněkud zpod naftovýho čerpadla. Byla špatná mrazová zátka. To bych skoro nečekal.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.01  10:04

Že je 1.8TD od Forda tragedie, to je fakt. Na druhou stranu se najdou i jedinci, kteří na tom mají najeto 250.000km a furt to jezdí. Když jsem sám stavěl, tak jsem ke své Sirce choval níže popsaným způsobem, musím zaklepat na dřevo , bohudík to celé přežila. Možná bych to neměl proklamovat moc nahlas, ale Sirku ´93 TD kombi občas dodnes používám k tahání podvalníku. Mondeo + podvalník jsou přesně o 50 kg těžší, než připouští výrobce zátěž na kouli. Abych to shrnul, není to, čím bych se mohl chlubit, ale kdo z nás má cash na dejme tomu nějaké GMC (jé to by bylo fajn ) pickup.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.01  07:42

Naložit do Sierry, i kdyby to byl kombík 20 pytlů cementu zcela odsuzuju. Ale kdo chce prostě vyzkoušet co to ještě vydrží, nechť to zkouší. Osobně bych to teda nikdy autu neudělal, ani hajtře kterou nemám rád, to radši pojedu 2x, nebo radši 3x. Hlavně nevím, kam se do kufrový Sierry těch 20 pytlů vešlo. Osobně jsem trochu opatrnější, koupil jsem si novej vozejk s nosností 600kg, ale po naložení 10 pytlů už mi ho bylo celkem líto, tak jsem mu víc radši nepřidával, nemusím ho za každou cenu strhnout...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.01  20:18

PTD: Jakou formanku máš na mysli?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.01  14:43

No k těm 8OOkg...Vím že je to brutální, ale když jsem vezl dlažbu a obklady, tak jsem naložil 1050 kg. Jasně, bylo to jak loď, ale klekla mi formanka a neměl jsem jinou možnost......PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.01  14:16

Cement
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.01  19:55

« Re: Ford sierra 1,8 TD to PTD

Taky se mi to zdá přitažený za vlasy a pokud PTD myslí výrazem pohoda vlečení zádě po silnici, pérování na dorazech a prakticky nemožnost přesáhnout rychlost 60 km/h, potom já nazývám pohodou něco jiného :-) Souhlasím se Zadkem, motor 1,8 D první generace je neštěstí.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.01  13:16

« Re: Ford sierra 1,8 TD to PTD

Já vím, žes to psal ty, myslím to obecně. Chtěl bych ale vidět těch 800kg v Sieřře. To by se musela uříznout střecha a přivařit korbička a vozit tam písek nebo něco na ten způsob.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.01  13:09

asi rodina :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.01  12:26

Co to proboha bylo? Olovo?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.01  11:02

Dvoutunku nedělá někdo, ale já. :-) A myslím to tak, že to uveze i 800kg a pak to váží dvě tuny. Pokud si někdo koupí kombíka, tak počítám, že v tom bude chtít něco vozit. Sám jsem do kufráka naložil 500kg do kufru a pohoda. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.01  07:51

Už zase a znovu tady ze Sierry dělá někdo dvoutunku, přitom to váží tak 1200kg... Že je motor 1,8TD v Sierrách sráč sráčů je ale věc jistá a to na 100%!!! Doporučuju to rychle prodat než se ochladí a koupit si radši benzíňáka, uvidíš, že to v závěru přijde levněji. Možná, že je na tenhle motor spolehnutí prvních 150.000km od výroby, ale dál to je jen pro zlost.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.01  17:20

Moto má 75 koní, což je docela málo na skoro dvoutunové auto......PTD
  • 00 Reagovat !

foto

01.09.01  21:38

« Ford sierra 1,8 TD

Koupil jsem minuly tyden kombi a zda se mi to hrozne liny je to vinou motoru ktery ford vyrobil, nebo mam neco s motorem. Turbo spina asi kolem 2400 ot/min. Zkusim nechat zkontrolovat vstriky a cerpadlo. (Sani je v poradku a nikde to nefouka)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.01  17:06

Já měl jednou v nádrži oloupanou barvu z kanystrů. Až když byl motor pořádně v tahu podtlak nasál tuto barvu naplocho na sací trubku a bylo po srandě. Musel jsem taky chvíli čekat, než se do nádrže dostal tlak a barva zase spadla. Tenkrát tomu pomohlo otevření víčka nádrže, resp. jízda bez něho, kdy stačilo sundat nohu z plynu a barva se odlepila. ( Pochopitelně na nouzové dojetí.)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.01  15:56

« porucha AR 2.4 JTD

Ještě si vzpomínám, přesně toto dělal jeden Passat, kterému nefungoval bypass na turbodmychadle a turbo nešlo zregulovat na nižší tlak. Nejvíce se to projevovalo na 5°do kopce. 1°a 2°vůbec nic, 3° velmi zřídka, 4° občas, 5° pořád. Pokud se nedržel plný plyn, vydrželo to do mnohem vyšších otáček, než li naplno pod plynem.
    Nicméně si myslím, že AR 2.4JTD má VTG turbo a problém bypassu nemůže z důvodu jeho neexistence nastat. Každopádně, možná je jenom zakouslý vnitřek totho VTG turba (někdy se stane) a toto dělá celou tu závadu. Hele když by jsi nepořídil nikde jinde, děj vědět, opravil bych Ti to. Takto na dálku těžko radit. Michal, chiptuning@chiptuning.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.01  14:23

« Re: to prof- porucha AR 2.4 JTD

Jo, v zasade je to tak, jak rikas. Akorat zalezi na zatezi. V jednom na rovine to muzu vytocit k 5000 a nic se nestane. Do kopce je to kolem tech 4,2 - 4,5. No nic, zkusim s tim nekam zajet. Do nejakeho znackoveho.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.01  08:04

« to prof- porucha AR 2.4 JTD

No já tuto závadu už zažil a dělala to řídící jednotka. Do cca 4100 1/min všechno fungovalo jak má, auto jelo na 100% a od těchto otáček nic. Z neznámého důvodu klesla dávka paliva a tlak turbodmychadla a bylo po všem.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  14:42

« Re: Přidřený motor

Je to Sierra 1,8 TD. Hlava bude v pořádku. Kdysi jsem to koupil s prasklou palicí a projevovalo se to tim, že byla expanzka celá zanesená mastným nahnědým povlakem. Teď po dolití to vůbec není mastné a nikde to kolem motoru neteče ani se nerosí víčko. Zjistil jsem to při dojetí, kdy to utíkalo přes čidlo na hadici. Původně jsem myslel, že uchází guma, jak to syčelo.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  13:49

Kde by podmínky plný zátěže šly navodit, by byl servis s motorovou brzdou.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  12:45

ono to muze byt tak, ze je problem v dodavce vzduchu ... vypada to, ze kdyz je potreba dodat maximum vykonu (coz zalezi nejen na otackach, ale i na zatizeni motoru), tak bud tam nejde nafta, nebo tam nejde vzduch. Skoro jako by turbo prestalo znicehonic tlacit, ale nafta splichala do valcu dal jak diva. Samosebou by pak asi nehorela a motor by zdechnul. Turbo je rizene jednotkou a ta kdyz se rozhodne ho "vypnout", tak se klidne muze stat, ze musis minutu cekat, nez se jednotka vrati do "normalniho" stavu. Problem bych videl bud v ridici jednotce, nebo ve spatne funkci nejakeho cidla ovlivnujiciho cinnost jednotky, treba meric objemu a teploty nasavaneho vzduchu, polohy plynoveho pedalu, v nejhorsim pripade kombinace obojiho, coz se tezko v klidu v servise navodi ....
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  12:41

« Re: Přidřený motor

voda muze utect bud deravym chladicem nebo hadici, nebo pres praskle tesneni pod hlavou (a to bud do valce, nebo do oleje, anebo do chlazeni - pak by to tlacilo do chladiciho okruhu a zrejme pres vicko vyrovnavaci nadrzky by to uteklo - osobni zkusenost), anebo muze byt praskla primo hlava - to je asi nejhorsi varianta. Hlavy zasadne neopravovat, jedine koupit novou - zavarena hlava vetsinou brzo praskne znovu .... Co mas za auto ?
  • 00 Reagovat !

foto

28.08.01  09:57

« Přidřený motor

Jak poznám přidřený motor? Po delší jízdě 200 km jsem zjistil, že v chladiči není skoro žádná voda. Nevím však kdy úniku došlo, jestli v průběhu nebo až v závěru jízdy. Po dolití a přípravku na utěsnění chladiče motor stále funguje, chladič neteče a absolvoval další štreku.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  08:49

No, jestli tam neco spadlo, tak spis tady ve Zline. Jeste k tomu dodam: ten motor se bez jakychkoli varovnych priznaku vypne - zadne pokuckavani, zadna postupna ztrata vykonu nebo tak neco - proste se odstavi. Pak mucim vypnout zapalovani pockat asi minutu - driv nenastartuju. Vcera jsem to zkousel, na rovine se da vytocit az k 5000 bez problemu, vic jsem to nezkousel. Neni to tedy zrejme az tak zalezitost otacek, jako zateze - kdyz si zada vic nafty, najednou ji nedostane?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  07:14

Je mi divný, že to dělá zrovna v plný zátěži. U klasiky by to byla typická nedostatečná dodávka paliva. Možná bych tam ještě chvilku laboroval a to včetně důkladnýho omrknutí obsahu nádrže i průchodností palivovýho vedení. Kdo ví, jestli tam těm taliánům něco nespadlo. Taková kontrola se vždycky vyplatí a stojí míň, než pokusy s řídicíma jednotkama a spol. Co ty na to, AUTOKOMPLEX ?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.08.01  21:16

Filtr menili pred 3 tydny, tam to nebude...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.08.01  19:31

Uvidíme.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…