Dieselové motory - tipy a triky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  14:08

« Re: Diesel do 1850ccm

srovnavat srovnatelne - to je prece co delam ! spickovym 1.9 TDI-PD je varianta 110kW, spickovym 2.0 HDI je varianta myslim 80kW, ne ?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  14:04

tak co se ptas "Proč se TDCi nedá srovna s TDI-PD od VW" ? Smysl te otazky mi pak unika, pokud jsi z dieselem nejel ....
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  12:22

Mně se zase líbí Bora. Fokus je takový rádoby pěkný, ale spíš levně vypadající.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  12:11

to fija: S Fokusem jsem jel jenom s 1,6 benzín, s Borou jsem nejel vůbec, takže se rozhodně do žádnýho srovnávání nebudu pouštět. Jediný, co můžu srovnat, je design, protože jsou ta auta běžne vidět na ulici - Fokus se mi líbí víc, než Bora.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  11:52

Jo. CR od BMW jsou fakt nej.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  11:39

Neřekl bych, že TDI kraluje-leda v počtu prodaných kusů.Ropáci od BMW nemají myslím konkurenci. Samozřejmě 150 PS TDI jsem na mysli neměl, srovnávat můžem srovnatelné.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  11:30

fija> Ono jde vidět, že se šmudla setkává spíše se starší produkcí. Ale i v ní přece TDI kraluje, no ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  11:19

klidek hufe, smudla chtel asi napsat, ze "pod 2.5 objem neni zadny rozumny diesel, prvni trosku rozumnejsi je 2.5 TDI 180k ...."
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  11:18

nikdy jsem nejel ani s TDCi ani s TDI-PD od VW ani s zadnym jinym dieselem. Do tyhle rubriky pisu jen tak ze sportu, abych mel co nejvic prispevku (viz TOP20). A nemaje co delat, tak si vymejslim a pisu tu uplny kidy jako vzdycky. Prekvapuje te to ?
    Jo jinak, srovnavat se da vsecko, ale srovnani hrusek s jabkama neni zrovna eklhaftni. Stejna otazka - jel jsi s tim Focusem a jel jsi s Borou TDI 150k ? A jak se ti to srovnavalo ?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  11:13

smudla> A 150PS 1,9TDI?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  11:00

Správně jsi profe poznamenal svou nevědomost: v Mondeu New Edge je 2.0 commonrail, který je u Fordu nová věc, s "legendární " 1.8TD+intercooler nemá krom paliva nic společné a s 1.9TDIPD od VW myslím srovnatelný je.Je jinak naladěný a převodovka má odlišně odstupňované kvalty, takže subjektivně působí jako trochu línější, ale nové Mondeo je taky těžší než Pašík.Jinak souhlasím se zadkem, pod 2.0 litry nemá smysl momentálně hledat dobrý diesel ( vč. 1.9, samozřejmě ).
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  08:30

to fija: Proč se TDCi nedá srovna s TDI-PD od VW. Ty jsi v tom jel? Nebo podle čeho tak soudíš?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  08:26

myslis ktery z TDI-PD motoru ? Ten nejslabsi z Fabie 74kW, ten starsi z Passata 85kW/285Nm, nebo ty aktualni PD 96kW a 110kW/310Nm ? A ktery HDI s nema chces srovnavat ?
    Jestli jsi jezdil s Golfem III TDI 66kW/200 Nm, tak ten je porad s prehledem na urovni 2.0HDI 66kW z Peugeotu 206/306/406 ... a pritom je vyvojove starsi o cca 7 roku, nema vysokotlake vstrikovani atd.....
    S TDI-PD koncernu VW se daji srovnavat CR motory Mercedesu a BMW, jinak asi celkem nic ....
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  21:11

smudla: Pokud se dává taky do Mondea, tak si ten novej 1,8 TDCI dobře prohlídni, až ho budou zase někdy v řezu vystavovat na nějaký výstavě. Jestli ten má něco společnýho se starým 18 D, tak jsem asi špatně koukal. Ovšem jestli je to ještě nějakej jinej motor, tak se omlouvám, moc tyhle hračky neregistruju. :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  21:00

Hele, TDI-čko máme doma, teď jezdím 2.0 HDI a to je úplně jiný kafe. Proti HDI-čkům jsou TDI-čka druhá liga!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  16:25

focusacky TDDi je proti TDI koncernu VW o nicem. Jestli se ten novej, vykonnejsi jmenuje TDCi, tak tento novej "zazrak", dosahuje urovne zhruba Di-TD v Mazde a Mitsubishi, s TDI-PD motory VW se to porad neda srovnat ... ale jinak se s tim da jezdit, to jako jo. Jen to nelze povazovat za "spicku" nebo "nejlepsi motor"
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  16:20

To Smudla: Laguna 1.9dCi a 1.9dTi nemají ani jinou hlavu, jenom jiné vstřikovací systém a taky se to bere jako up-to-date model, stejně jako všechny 1.9TDI ;o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  15:39

Ten Peugeot 1,8TD taky nevyniká extrémní spolehlivostí. Myslím, že by se na tom pov. ručení nemělo zas až tolik škudlit. Lepší je koupit větší objem, kterej se odvděčí větší spolehlivostí. Ověřeně jsou největší držáky Mercedesy 200D. Od starýho žraloka, přes piáno ke MB190 nebo 124 a dál ty CDi... Pokud chceš větší auto, doporučuju aspoň toho dvoulitra. Jinak z těch menších objemů se tu zapomělo na velice spolehlivou dieselovou Toyotu 1,8D.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  15:38

2 DieselPower: nerad bych Tě strašil ,ale TDCi ve Focusu a venku i v současné Fiestě není nic jiného, než všem dobře známý Fordův 1.8TD po omlazení.Pokud to přeženu, tak změnili jenom hlavu.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  13:47

Aha já myslel že je to jen 1.7D a ne TD a dokonce TDi
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.12.01  13:44

1,7 TDI se dava porad do Astry (G), Corsy (C) a daval se dokonce i do Vectry (!!!).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.12.01  13:30

ace2: starší Peugeot se dělal 1,9TD i 1,8TD, oba měly tuším 66kW, dávaly se oba třeba do 405ky. Opel dělal 1,7TD, myslím 55kW, dával se do té starší Astry, ale žádný zázrak.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  13:11

Jedním z nejlepších bude asi nový fordův 1.8TDCi (85kW). Jde o common-rail druhé generace, který udělal Ford ve spolupráci s PSA (stejně jako 1.4HDI) a montuje se do Focusů.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  12:08

Jo ale jestli chces TD tak Opel a ten starsi Peugeot bohuzel. TD se delaji hlavne od 1.9. pod tímto není moc výběru
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  12:07

Nejlepší podle mě asi ted ta 1.4HDI od Peugeota nebo 0.6 TDi od Mercedesa (SMART) a nejhorší asi 1.8TD od Forda. Nicméně můj názor. Jestli chceš nějaký ojetý auto což vylučuje Peugeotí 1.4HDI tak co takhle 1.7 od Opela ? Sice zadny zazrak, ale spolehlivost normalni. A jeste tusim ze Peugeot daval do 106 taky nejaky maloobjemovy diesel že by 1.5 ??? ale nejsem si jit jestli to byla přesně 1.5 ale rozhodně to bylo pod 1.850
  • 00 Reagovat !

foto

03.12.01  11:45

« Diesel do 1850ccm

Který dieselový (resp. TD) motor je podle Vás nejlepší (resp. nejhorší) v kategorii do 1850ccm (spolehlivost, náklady na provoz a údržbu, ..).
    Děkuji za Vaše názory.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.11.01  02:00

« Re: Oblíbená značka oleje?

Oblíbená značka oleje? Mogul Optimal 10W-40
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.01  07:47

« Re: Oblíbená značka oleje? to Šmudla

Škoda, snad příště....dostal jsem se totiž k 318 v kombíku od Rieger tuning, no prostě krasavec. jedinou chybku to má, chtělo by to nový motor. 5 Bavora ropáka sháním, ale kombajna.....potřebuju nějakou náhradu za Mondeo, zdá se mi že stavba rodinného domku tomu autu neudělala pronikavě dobře a taky už mám na něm najeto něco málo přes 300tkm, takže to chce změnu.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.01  14:15

Já jsem si to myslel, že bys chtěl něco kolem toho BMW E30. Bohužel na to ale nic nemám. Pár těch E30 jsem před časem taky měl, ale teď nic. Díly na to taky nevedu. Mám, ale prakticky cokoliv na MB 190 2.0D, BMW524TD E28 a Kadeta GSi 2.016V (Calibra). Též doklady, ale ty radši ani nenabízím, je to za tržní ceny.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.01  08:34

Problém tkví v tom, že na krabici s ND pro aftermarket může být napsáno co chce, většinou to je stejně jedna firma. S těma tlumičema máš pravdu, já dávám Sachsy, pokud někdo nemá moc peněz tak plynokapaliny Gabriely nejsou až tak zlé.. Po ceníkách se mrknu, jenom prosím o nějakou reakci na ty bavorácké věci....
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.01  12:24

A ty máš k dispozici jejich ceníky? Nikde na stránkách nic nemaj. Akorát se mi zdá, že nabízej výrobky outsideřích firem. Třeba tlumiče Al-ko, stojej za prd, ale Gabriely jsou ještě o 100% horší... Alespoň podle mě. Couriera asi koupím celýho - je to '95 v zoufalým stavu, za 60 tis, ale jede. S tím se něco vymyslí a zbydou hodně mladý papíry.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.01  09:22

Mrkni Zadku na stránky Meteoru, kdo je Ti z prodejců blízko, přesnou adresu už nevím , ale každý vyhledáváč je najde. Jinak Couriera jsem už hodně dlouho neviděl, ani tady ani venku.... . ceny platí pro sudy á20 litrů.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.01  08:48

Ahoj Šmudlo, ta polosyntetika za 70,- se mi zdá velice zajímavá. Dej mi prosimtě na ně nějakej odkaz. To máš v kanystru nebo v sudu? Kolik dělá normální cena vč. DPH? Tak jsem koukal do Kazanova roomu, můžu říct jenom to, že jsem hrozně rád, že jsem se taky nezbláznil do super nadupanech benzíňáků.... Apropo, nevěděl bys o šikovnech dokladech na Ford Courier 1,8D. Mám na to jeden kousek, r.v.'92.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  17:02

Kupuju to po 20-ti litrových barelech, které jsou modré. Litr vychází na necelou 100,- za litr u 10W40, což je myslím dostačující pro turbomotory typu 1.8TD od Fordu. U 5W40 jsem s cenou někde u 200-250 zalitr, záleží na množství. Nižší cena platí opět pro barel. Do strojoven typu Felda aj. leju Delphi Prestone polosyntetiku za nějakých 70Kč za litr, je to i se slevou na fitry Purolator. Kdyby někdo bádal nad dodavatelem, tak jsme systemizovaní jako Meteor servis. Meteor je podobná síť jako třeba Kelly, jenom je s nima tady ve Zlíně lepší domluva.Zadku, mrkni prosím do Kazanova roomu o VR6, je to ke konci MC, díkes.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.01  14:09

« Cokoli chcete vedet o dyzlech

[odkaz] ... ani jsem netusil, ze existuje v cestine tak fantasticka stranka. Najdete tam uplne vsechno o Common Rail, PD atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.01  07:38

A za kolik Smudlo ten olej kupujes? Ten co používáš je v tý šedý nebo modrý lahvi?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.01  17:08

to smudla: Tak to je super cena!!! To bych od Shellu nečekal!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.01  10:06

2DIeselPower: fakt je, že Shell je asi jeden z nejdražších v olejích, používám Mobil a jsem spokojen, ale PHM má aspoň ve Zlíně levné, chtějí za naftu 22.30,-
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.01  08:56

« Bez nadpisu

to ace2:dik,zkusim zmerit.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.01  21:58

« Re: A80,2.0 quattro

IMHO je to alternator, přesně uplně to samé se stalo kolegyni u Felicie, sic jiné auto, to je fakt, ale naprosto stejné příznaky. Alternator !
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…