Dieselové motory - tipy a triky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

06.12.01  00:00

« Re: Reakce nasraného čtenáře

Tadi se na pravopys nykdi nechralo neb to sdrsuje mislenki :)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.01  23:59

« Re: to all

ladao> Omlouvám se Ti za nasrání se. Už se to nebude opakovat. :o( Samotného mě to už vůbec nebaví.
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.01  23:57

luf> Stav se a poznáš sám, mám-li nějaký komlpex. A neboj, poměřovat ani bimbat ze strany na stranu nebudeme ;o)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.01  19:52

« Re: Reakce nasraného ctenáre

To smudla: Nevim, jestli ta zaverecna cast Tveho prispevku 1660 se vztahuje ke mne. Mam "duchaplny" nick (stalo se tak jistym nedopatrenim, ale uz jsem to tak nechal), celni sklo si take radne cistim, jezdim na 14" kolech (nevim co proti nim mas, prejdu na 15" az sjedu ty origos CECky, abych se vyjadril odborne) a muj focus kombi je take vyborna nakupni taska. Jen ty km nesedi, musel bys aspon 100 000 pridat, ale i to je samozrejme malo. Prakticke zkusenosti mam tudiz male a proto se tady snazim od odborniku pres Fordy jako jsi Ty nejake ziskat. Nemel bys mne ale desinformovat. Uznej, ze Tva veta "TDCi se prodává od uvedení Focusu na trh, což je, pokud me pamet neklame 2 roky + - nejaký mesíc" z prispevku 1631 je prinejmensim zavadejici. Dale si pominul, ze pro nove mondeo existuji dva doulitrove diesly: starsi s 85 kW bez CR a nejnovejsi 96 kW s CR. Smudlo, nic ve zlem, ale z povahy sveho povolani jsem zvykly na jistou presnost.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.01  18:08

To all: S diesely jsem najel přes 150tisíc km. Proti některým z vás je to málo, proti jiným je to moc. Pokud chcete někdo slyšet moji radu a nebo můj názor, budu rád, když se zeptáte (pokud tu ovšem není jistý konstruktér od VW, který mne jistě považuje za diletanta ;o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.01  18:04

To Šmudla: Nevím jaké máš zkušenosti s auty s tím správným znakem (čti Renault), já si Lagunu nemůžu vynachválit, ale je to jen subjektivní názor ;o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.01  18:01

To fija: Nevím, nejsem marketingovým ředitelem u PSA, ale nějaký důvod k tomu mají a nebude to ani tak technika, jako obchodní strategie. BTW PSA vloni prodalo 2,89 milonu aut, takže jim ta strategie asi vychází ;o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.01  17:59

To Huf> Piš si co chceš a komu chceš, já ty tvoje keci ignoruju!
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.01  17:53

« Bez nadpisu

Smudla: jenom technická. Dělej odsazení, takhle je to nepřehledné. Když chceš udělat další odstavec tak použij příkaz BR posazený do znaku . Teda si takhle.

1] Odstavec

2] Odstavec
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.01  17:48

« Reakce nasraného čtenáře

1.)2Huf:Pokud se budem bavit o testu v Auto Tipu, tak tos asi četl jiný AutoTip.Najdi mi prosím v mém textu část, kde lžu, rád si to přečtu!Pokud budu to samé dělat v tom tvém, tak krom nicku ( možná ) tam není informací ani za 0.10Kč. 2.) 2all: navrhoval bych prostě nereagovat na výlevy podobného střihu.Jenom bych rád poznamenal, že patřím ke známým odpůrcům aut s pí.. ve znaku( čti renault ), ale ten turbodiesel v Cliu je myslím na svou třídu dooost dobrej. Když už tady byla původně řeč o naftě do 1850ccm, tak tohle je jeden z kandidátů na vítěze. K praktickým zkušenostem: nové Mondeo 2.0 turboropák jsem dovezl letos 2x- sedan a kombi, takže vím, co píšu. Pašíka před posledním faceliftem má v TDI kolega, tak mám asi dopr.... s čím srovnávat. Co jsem jednou napsal, za tím si stojím - Mondeo na mě působí lenivěji, motor má ale klidnější chod, subjektivně není tak slyšet.Focusů s TDCi jsem dovezl 5ks povětšinou 5dv. a ten motor je proti předchůdci 100 a 1.Na rozdíl od jiných renomovaných vševědů tady sděluju svoje zkušenosti a subjektivní názory člověka se slušnou praxí za volantem odtahovky. Názor někoho, kdo hledí na svět kolem sebe skrz pečlivě leštěné sklo nákupní tašky na 14" kolech s 10tkm a 0 praktickými zkušenostmi navrhuju přeskakovat.Už sám nick naznačuje duchaplnost - prázdnost textu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.01  14:00

« Re: Motor TDCi

V Auto Bildu je srovnavaci test naftaku Stila (85kW), Focusu (85kW), 307 (79kW) a Golfu (74kW).
    Samotny motor 1.8 TDCi vychazi z tohoto srovnani velmi dobre (napr. bodove ohodnoceni pruznosti ve vyse uvedenem poradi: 9, 11, 8, 9).
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.01  12:53

« Re: Motor TDCi

Já ne, bohužel
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.01  12:34

« Motor TDCi

Vážení, přes intenzivní a plodnou diskusi se nepodařilo získat žádné konkrétní informace o motorech 1,8 TDCi/115k a 2.0 TDCi/130k od Forda (snad kromě jediné - střídavě to je a není *....). Opravdu s tím ještě nikdo nejel?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.01  12:27

« Re: Diskuse

to bob_: Jsi docela nadejny basnik. Docela jsem se zasmal. Mimochodem podobne psaval svyho casu Jara Cimrman. Tuhle fromu rymovani jako mnoho jineho vynalezl a nazval ji "absolutni rym".
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.01  12:10

Ty občanky bych navrhoval spíš rozstříhat, neb od tý doby co jsou v zalitý v plastu tak se blbě trhaj. Já jen aby bylo jasno a nevznikal tak zbytečně nejaký prostor pro polemiku.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.01  11:48

Muzu se take pridat?

(predpokladam souhlasne zamruceni)

FABIE je *

Clio je *

Huf, Luf, mracek, DP je *

Ja jsem take *

Fakt jak male deti... Nechcete si opravda
    dat nekde rande (Huf, mracek, wolff + dalsi zajemci) a jednou a
    naporad si to vyrikat (roztrhat obcanky, dat
    si do huby, porovnat si auta, penisy...). MC
    jiz ctu vic nez rok, ale uz toho mam dost -- nez
    preskacu ty vase debiloviny, tak uz musim jit
    zase pracovat... Je, ja uz musim jit zase pracovat!
    Tak az se vratim, tak at je tu klid!
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.01  11:13

« Diskuse

To all: Mně to připomíná situaci u nás v hospodě, kde se ožralý štamgasti tak dlouho hádali, kolik je to kilometrů z Prahy do Písku, až se kvůli tomu poprali. (Jeden: "95!", druhej: "95 je o ničem, je to 110!", třetí: "je to 100, víte *!", jeden "BUM!!!" atd....) Nakonec jmenuje se to tady Motor Café, takže taky hospoda :o)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.01  10:55

Jójóóó oddie dokud se sem nenasral, jakož i do jiných rubrik VELECHYTRÝ Huf, se tady člověk mohl něčemu přiučit, či pochytit pár rad.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.01  10:32

Krucinál, to musíte těma bezduchejma kecama a vzájemnejma urážkama * fakt úplně každou rubriku, co na MC je? Kdo má ty tuny nesmyslů prohrabávat, když chce něco najít? Zrovna Dieselové motory - tipy a triky patřily k těm trochu plodnějším (a mým oblíbeným)...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.01  10:15

Šmudla> Ale jo. Trochu sis vymýšlel a Jiří Tě prostě dostal. BTW, co je s tím Cliem? Když porovnáváš 65PS a 160NM s 100PS a 240NM, tak by ses nad sebou měl zamyslet a né urážet jiné. Test toho Clia vyšel v AutoTipu a nic moc. Prostě plkač do obchodu.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.01  10:13

« Re: Hufe, ty jsi prostě vůl:

DP> Jen si ulev. Tvým výplodům to na váze nepřidá ;o) Víš, net má tu výhodu, že sem můžeš * cokoliv, tak si to užíj.

BTW, Tvé vědomosti ohledně díeselů jsou ... hm... řekněme to kulantně ... neúplné ;o)

Pokud si myslíš, že 150PS Golf/Bora má výkon zvýšený jen načipováním, tak ani nemá cenu se s Tebou bavit.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.01  08:20

2ATX: to , co popisuju, znám ze své praxe zloděje a prasete červeného ze solárek ověšeného zlatem, jinými slovy dovozáře. Co neznám, do toho nekecám. Mondeo znám dost dobře na to, abych ho mohl hodnotit a to co jsem napsal, za tím si stojím. Jinak pokud mě moje znalost angličtiny neklame, tak ten citát mi moc neodporuje, hlavně pokud se přerodu motoru Endura týká.
    2 Huf and Jiri: odzbrojený se nemám důvod cítit, jaký argument krom toho množství sraček přes celou obrazovku ste sem napsali?
    Special 2 Huf: to co jsi napsal ke Cliu, to je opravdu pomník tvé velikosti, to si opravdu nevidíš ani na špičku té tvojí ubohé fabie?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.01  08:20

to ATX: Takhle nějak jsem to myslel.....
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.01  08:17

« Re: Diesel do 1850ccm

DP> mas recht, jako vzdycky. Promin, ja tomu vubec nerozumim. VW 1.9 TDI-PD 150k je motor sice prodavany seriove fabrikou, ale rozhodne vyhoneny chipem. Marketing zavelel, a tak se to prodava. Jen mne jeste prosim pouc, jaky byl ten duvod, ze VW nabizi k vyberu u 1.9TDI-PD varianty 74kW, 85kW, 96kW, 110kW a PSA koncern u 2.0 HDI pouze 66kW a 80 kW ? Zrejme nerozumim marketingu
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.01  07:40

« Hufe, ty jsi prostě vůl:

Tak za prvé, TDdi má 90koní ale pak je ještě TCdi a to má 115koní. Jsi vůl, nic nevíš, ničemu nerozumíš, jenom každýho poučuješ, ale v hlavě máš kulový, snad možná jenom přečipovanou Fabii, ale jinak kulový a ještě něco ty smrkáči, 3.0D je dobrej motor, ale jenom ve své kategorii, chtěl bych tě vidět, jako ho chceš srovnávat třeba s tím níže jmenovaným Duramaxem??? 3.0D možná stačí na nějakou ubohou X5-ku, ale chtěl bych tě vidět, jak ho dáváš do Suburbana. A ještě něco, příště, až budeš chtít někoho poučovat, tak si laskavě najdi někoho jiného, nebo si to TDI-čko snad sám zkonstruoval??? ;o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.01  01:15

« to all

Hm, no možná bych doporučoval si to či ono auto s tím či oním motorem projet, podebatovat se šťastným majitelem, podebatovat po servisech a potom házet rozumy...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  22:29

Jiri> Tak tomu říkám odzbrojení šmudly. Smekám.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  22:28

DP> Buď rád, že dnes nemám (a už nikdy mít zde nebudu) arogantní náladu Ti něco vysvětlovat. Tak snad jen - víš toho o TDI (a dieselech všeobecně) pramálo. Howhg.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  22:26

šmudla> Ad BMW - ale tak to je. Nic lepšího naftového zatím na planetě zemi nevyrobili ;o)

Ad krajan - jsem to já.

Ad 1.5 "TDCi" Renault - neexistuje - je to dCi a v našich krajích se prodává pouze bez intercooleru ve verzi 65PS a to je ubohost sama. Sekačka na trávu má totiž taky nižší spotřebu, než TDI a přednost bych ji kvůli tomu nedal ;o)

AD Ford Focus "TDCi" - je to TDdi a má 90PS a 200NM. To je výsměch. Jiný Focus nafťák se u nás 2 roky neprodává.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  20:09

A potom, co říkáte na novej Duramax 6.6L? Ptám se jenom pro případ, kdyby se tu někdo objevil a začal vychvalovat VW V10 5.0L TDI-PD!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  20:04

fija: 80kW a 110kW, to není otázka motoru, ale chipu, potažmo marketingové strategie výrobce (v některých zemích a v Evropě je jich většina se neplatí daň a pojistné podle "kubíku" ale výkonu ;o))) A pak, rád bych pomlčel o spolehlivosti TDI-ček, máme doma jedno 81kW a můžu ti říct, že není zas tak o co stát a když se tenhle obstarožní dědeček smíchá s novým systémem vstřikování a ještě se "přečipuje" na 110kW, nemůže z toho vzniknout nic dobrýho! Francouzský auta jsou v Evropě nejlepší - poměr kvalita / cena!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  18:47

smudla: Nojo, člověk nemůže znát všechno :-) Mě zajímá něco jinýho, tak mi tady uniká dost věcí..
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  17:27

« Re: Diesel do 1850 ccm

to Jiri: Ted aby to byla jeste pravda ... (srovnani s BMW 3.0d je preci jen silny kafe).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.01  16:50

« Re: Diesel do 1850 ccm

{vynatek z posledniho testu Focusu TDCi v Autoexpressu; uvazte pri porovnavani take obsah 1753 ccm)
    The Dagenham-built four-cylinder is essentially the existing TDdi's Endura engine, but fitted with an advanced common-rail fuel injection system. The result is an increase from 90bhp to 115bhp, and an impressive 250Nm of torque at 1,850rpm.
    On the road, the Duratorq unit feels lively to drive, revving cleanly up to its 4,700rpm limit with a sensitivity to throttle inputs that shames many of its petrol-burning rivals. The Focus also has an added advantage in the form of Transient Overboost, which increases available torque to 280Nm during hard acceleration.
    For the record, the TDCi will dash from 0-60mph in 10.6 seconds - a second slower than the Golf TDI PD130. But the Ford suffers from significantly less turbo lag than the Volkswagen and distributes its power over a wider range, making it the more usable of the two cars in real world conditions. Fuel economy and exhaust emissions are also exemplary, with the newcomer returning 51.4mpg on the combined cycle and producing 145g of C02 per kilometre.
    What really impresses you about the new unit, though, is how smooth it feels. The dreaded diesel 'knock' has been eliminated, and it's nearly impossible to detect the engine is not a petrol unit from inside the cabin. There isn't a trace of vibration through the steering wheel or pedals either, putting it on a par with BMW's acclaimed 330d in terms of overall refinement.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.01  16:33

Smudlo, rekl bych, ze k te mlze sam prispivas. U focuse smesujes starsi TDdi (66 kW) s novym TDCi (85 kW), ktery je venku v prodeji teprve nekolik mesicu (pouze s vybavou GHIA). TDCi vychazi z TDdi doplneneho o common rail 2. generace (Delphi). Dosavadni dvoulitrovy diesel v novem mondeu (85 kW) nema jeste common rail. Nejnovejsi dvoulitrovy diesel pro mondeo odpovidajici TDCi u focusu ma vykon 96 kW.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  16:06

vubec si nevidim do huby a nevim, o cem mluvim.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  15:48

Hoši,hoši, děláte mlhu, která dost chabě zastírá vaši nevědomost!TDCi se prodává od uvedení Focusu na trh, což je, pokud mě pamět neklame 2 roky + - nějaký měsíc. TDI má esa v rukávu? a jaké? 1.5TDCi v Cliu je spotřebou a pružností přece lepší - dokonce až o 0.5 l /100km ve smíšeném provozu. Onen superdiesel od Fordu (2.0HDI) se taky neprodává týden, nové Mondeo tady taky 1.5 roku minimálně máme. Jediné co Fordu vytýkám, je absence 6-ti kvaltu ve spojení s touto jednotkou. Poslední postřeh - u diesela je výkon veskrze mylný, lépe řečeno orientační údaj, mnohem důležitější je točivý výkon a jeho křivka - průběh. A tento parametr HDI s overboostem určitě dostává na světový standart moderních TD.Pokud je nick Huf onen starý známý Hufnágl můj krajan, tak ten postřeh o BMW byl z mé strany dobře mířený - čekal jsem reakci, hehe.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  14:29

to Huf: Já nic nesrovnávám. Jenom mne zajímá, jestli když někdo něco s něčím srovnává, jestli o tom také má nějaké informace, které mají nějakou hodnotu.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  14:25

tomcat> Je rozdíl srovnávat novinky notabene ještě nejsoucí v prodeji a osvědčené a nějakou dobu používané motory s výbornou reputací. Až bude ten superdiesel Ford nějakou dobu v prodeji, můžem se o tom bavit. Zatím má TDI všechna esa v rukávu, snad kromě hlučnosti. Výkonem a spořebou jsou ale dosud nepřekonány.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  14:18

to fija: Většinou se ptám, když se chci něco dozvědět. V tomto případě jsem se chtěl dozvědět, jestli pro tvrzení "s TDI-PD motory VW se to porad neda srovnat" máš nějaké argumenty. Zatím jsem slyšel o novém TDCi motoru od Fordu s technologií Common Rail že to má být moderní diesel s vemi tichým a kultivovaným chodem a solidním výkonem a tak mně zajímalo, jestli o tom máš nějaké konkrétní informace, nebo jestli jenom tak blafeš.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…