Dieselové motory - tipy a triky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Vakuová pumpa
Pánové, mám teoretický dotaz. Proč musí mít naftové auto vakuovou pumpu a nemůže pro posílení brzd využívat podtlaku v sání jako benzínové motory? Nebo tam takový podtlak není? Přece oba dma motory stejně nasávají vzduch a řekl bych, že ten naftový ho dokonce nasává více (větší objem, větší komprese. -
« TDI 115PS
Tak Vazeni, nerad rusim Vasu debatu o ovoci a hadkach o tom, ci je lepsi Diesel od Fordu, VW, alebo Francuzov, ale povedal som si, ze sa pochvalim novym prirastkom do rodiny - VW Sharan TDi PD 115PS. Mame ho doma asi 3 tyzdne a tu su prve postrehy. Na dynamickost jazdy sa nemozem stazovat, aj kes sportovy voz to urcite nie je. Prekvapila ma ale pomerna hlucnost a ten kudol dymu pri startovani a pri akceleracii na plny plyn ma moc nedojali. Inak zatial maximalna spokojnost. Ak ma niekto skusenosti s tymto motorom alebo autom, budem rad, ak sa o ne podeli. Dakujem a vsetkym hadajucim sa, nadavajucim a ostatnym zelam prijemny den. -
« Re: Reakce nasraného ctenáre
2Jiri: nemyslel jsem tebe, stupidní majitelé mně nepochopitelných myšlenkových pochodů jsou myslím celkem v MC proláklí.To moje dezinformace- OK - v případě Focusu jsem v zápalu boje napsal TDCI - sorry šlo o Enduru, ale jinak díval jsem se ještě jednou do faktur, abych tady nehlásal naprosté bludy: ty Mondea byly obě s CR, Focusy 3, TDCi se dodává někdy od léta. Jo, je o mně známo opovržení vůči francouzům, takže o to víc by mělo fšechny ( ahoj Hufe - chipa prawopysná )příznivce Rencků potěšit moje uznání...... .u nás jsou třeba právě ty laguny natolik špatně prodejné, že je venku velkoryse přehlížím, prostě Mondeo prodám max. do 14ti dnů.To s tím formátováním textů je sice fajn nápad, ale když ono je to podobné jako s pravopisem.....zdržuje to. -
"-- skrytý --" 05.12.01 19:52
« Re: Reakce nasraného ctenáre
To smudla: Nevim, jestli ta zaverecna cast Tveho prispevku 1660 se vztahuje ke mne. Mam "duchaplny" nick (stalo se tak jistym nedopatrenim, ale uz jsem to tak nechal), celni sklo si take radne cistim, jezdim na 14" kolech (nevim co proti nim mas, prejdu na 15" az sjedu ty origos CECky, abych se vyjadril odborne) a muj focus kombi je take vyborna nakupni taska. Jen ty km nesedi, musel bys aspon 100 000 pridat, ale i to je samozrejme malo. Prakticke zkusenosti mam tudiz male a proto se tady snazim od odborniku pres Fordy jako jsi Ty nejake ziskat. Nemel bys mne ale desinformovat. Uznej, ze Tva veta "TDCi se prodává od uvedení Focusu na trh, což je, pokud me pamet neklame 2 roky + - nejaký mesíc" z prispevku 1631 je prinejmensim zavadejici. Dale si pominul, ze pro nove mondeo existuji dva doulitrove diesly: starsi s 85 kW bez CR a nejnovejsi 96 kW s CR. Smudlo, nic ve zlem, ale z povahy sveho povolani jsem zvykly na jistou presnost. -
« Re: Reakce nasraného čtenáře
To all: S diesely jsem najel přes 150tisíc km. Proti některým z vás je to málo, proti jiným je to moc. Pokud chcete někdo slyšet moji radu a nebo můj názor, budu rád, když se zeptáte (pokud tu ovšem není jistý konstruktér od VW, který mne jistě považuje za diletanta ;o))) -
« Reakce nasraného čtenáře
1.)2Huf:Pokud se budem bavit o testu v Auto Tipu, tak tos asi četl jiný AutoTip.Najdi mi prosím v mém textu část, kde lžu, rád si to přečtu!Pokud budu to samé dělat v tom tvém, tak krom nicku ( možná ) tam není informací ani za 0.10Kč. 2.) 2all: navrhoval bych prostě nereagovat na výlevy podobného střihu.Jenom bych rád poznamenal, že patřím ke známým odpůrcům aut s pí.. ve znaku( čti renault ), ale ten turbodiesel v Cliu je myslím na svou třídu dooost dobrej. Když už tady byla původně řeč o naftě do 1850ccm, tak tohle je jeden z kandidátů na vítěze. K praktickým zkušenostem: nové Mondeo 2.0 turboropák jsem dovezl letos 2x- sedan a kombi, takže vím, co píšu. Pašíka před posledním faceliftem má v TDI kolega, tak mám asi dopr.... s čím srovnávat. Co jsem jednou napsal, za tím si stojím - Mondeo na mě působí lenivěji, motor má ale klidnější chod, subjektivně není tak slyšet.Focusů s TDCi jsem dovezl 5ks povětšinou 5dv. a ten motor je proti předchůdci 100 a 1.Na rozdíl od jiných renomovaných vševědů tady sděluju svoje zkušenosti a subjektivní názory člověka se slušnou praxí za volantem odtahovky. Názor někoho, kdo hledí na svět kolem sebe skrz pečlivě leštěné sklo nákupní tašky na 14" kolech s 10tkm a 0 praktickými zkušenostmi navrhuju přeskakovat.Už sám nick naznačuje duchaplnost - prázdnost textu. -
« Re: Diskuse
Muzu se take pridat?
(predpokladam souhlasne zamruceni)
FABIE je *
Clio je *
Huf, Luf, mracek, DP je *
Ja jsem take *
Fakt jak male deti... Nechcete si opravda
dat nekde rande (Huf, mracek, wolff + dalsi zajemci) a jednou a
naporad si to vyrikat (roztrhat obcanky, dat
si do huby, porovnat si auta, penisy...). MC
jiz ctu vic nez rok, ale uz toho mam dost -- nez
preskacu ty vase debiloviny, tak uz musim jit
zase pracovat... Je, ja uz musim jit zase pracovat!
Tak az se vratim, tak at je tu klid! -
« Diskuse
To all: Mně to připomíná situaci u nás v hospodě, kde se ožralý štamgasti tak dlouho hádali, kolik je to kilometrů z Prahy do Písku, až se kvůli tomu poprali. (Jeden: "95!", druhej: "95 je o ničem, je to 110!", třetí: "je to 100, víte *!", jeden "BUM!!!" atd....) Nakonec jmenuje se to tady Motor Café, takže taky hospoda :o))))) -
"-- skrytý --" 05.12.01 10:32
« Re: to all
Krucinál, to musíte těma bezduchejma kecama a vzájemnejma urážkama * fakt úplně každou rubriku, co na MC je? Kdo má ty tuny nesmyslů prohrabávat, když chce něco najít? Zrovna Dieselové motory - tipy a triky patřily k těm trochu plodnějším (a mým oblíbeným)... -
« Re: Hufe, ty jsi prostě vůl:
DP> Jen si ulev. Tvým výplodům to na váze nepřidá ;o) Víš, net má tu výhodu, že sem můžeš * cokoliv, tak si to užíj.
BTW, Tvé vědomosti ohledně díeselů jsou ... hm... řekněme to kulantně ... neúplné ;o)
Pokud si myslíš, že 150PS Golf/Bora má výkon zvýšený jen načipováním, tak ani nemá cenu se s Tebou bavit. -
« Re: to all
2ATX: to , co popisuju, znám ze své praxe zloděje a prasete červeného ze solárek ověšeného zlatem, jinými slovy dovozáře. Co neznám, do toho nekecám. Mondeo znám dost dobře na to, abych ho mohl hodnotit a to co jsem napsal, za tím si stojím. Jinak pokud mě moje znalost angličtiny neklame, tak ten citát mi moc neodporuje, hlavně pokud se přerodu motoru Endura týká.
2 Huf and Jiri: odzbrojený se nemám důvod cítit, jaký argument krom toho množství sraček přes celou obrazovku ste sem napsali?
Special 2 Huf: to co jsi napsal ke Cliu, to je opravdu pomník tvé velikosti, to si opravdu nevidíš ani na špičku té tvojí ubohé fabie?