Dieselové motory - tipy a triky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

26.01.04  09:46

« přísada do nafty

Co používáte do nafty při nízkých teplotách ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.04  09:28

« Re: Tak jak startujete?

Jo jo, -20 už je kritických, u leckteré pumpy na to tu naftu nemaj, mrchy. Když to leze takhle hodně dolů, je asi lepší si přidávat vlastní aditiva... Jinak v sobotu jsem druhé auto musel nechat drásat startérem asi 10s, a pak ještě minimálně 5 minut nechtělo moc do otáček, než se prohřál filtr. Tak hnedka dostalo koňskou dávku zimních opičích kapek, a už startuje jak má... Jinak jsem přes víkend řešil další tři zamrzlá auta - jednomu jsem půjčil náhradní baterku, a zbylým dvěma doporučil, ať jedou tramvají, a v pondělí si koupí baterku novou :))))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.04  09:15

blbě.... :-( sobota, -22°C, vybitá baterka, ztuhlá nafta (Shell). A na palubáku rozsvícený obrovský nápis "STOP". Holt jsme nejeli....
    Neděle, -16°C, nabitá baterka, ta samá nafta, 2x nažhavit a start do 2 sec. Jen při přidání plynu to začalo poskakovat jak koza. Nafta netekla kam měla. Trvalo to asi půl hodiny jízdy, než se vrátila do normálu a roztála. (VW 1.9 TDI) Tom B.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 23.01.04  09:11

Bez problémů ikdyž jen Sierra 1,8TD (motor mondeo ´97), jen žhavit je třeba trošku déle.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.04  07:34

« Tak jak startujete?

Aktuálně -15°, start na jedno žhavení a jedno otočení klíčkem, stejně jako když je nad nulou. Akorát mám novější motor ve staré kastli se starou elektrikou, a na starém typu není relé s dožhavováním, takže 10s po startu, když vychladnou žhavky, motor párkrát zlostně prskne... až holt bude čas a nálada, překopnu to na ten nový model.
    No tohle téma jsem si tak vzpomněl, když jsem viděl nějakého zoufalce tlačící Š120 na konec ulice ke kopci...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.04  15:08

« Re: ?

bez Cleanera je tu fakt nuda. Treba uz umrel smrady ...
  • 00 Reagovat !

foto

21.01.04  14:06

« ?

Tyjo, tady to dobře umřelo...:-((
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.04  11:22

« Re: Wartburg

Vzpomnel jsem si na Karl-Marx-Stadt jen proto, ze Wartburg byl z DDR.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.01.04  10:31

« Re: hoďte ty krámy do kopřiv

Kam nám...

kruci zmizel ten Cleaner? Já myslel, že tu aspoň chvilku zůstane, aby nám poradil, jak nejlíp ty naše krámy naházet do těch kopřiv, případně se podělil o nějaké zkušenosti s CNG - a vono nic :((((

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.01.04  10:30

« Wartburg

Ale jak jsi přišel na Chemnitz? Wartburg se dělal v Eisenachu!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.01.04  10:29

« Re: Karl Marx-stadt

"Chemnitz" je to určitě, česky je to "Saská Kamenice". To "Kamenice" je dokonce původní pojmenování, protože slovo Chemnitz je jasně usvědčeno ze slovanského původu koncovkou "-itz" (stejně tak koncovka "-ow" v názvech Berlin-Pankow, Berlin-Treptow ad.).
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.04  10:21

« Re: Karl Marx-stadt

hmm, tak to jsem teda mel pocit, ze se Karl-Max prejmenoval na neco znamejsiho, co jsem uz nekdy v zivote slysel.
  • 00 Reagovat !

foto

12.01.04  09:26

« Karl Marx-stadt

Chemnitz
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.04  09:05

Kdyz jsi vzpomnel ten Wartburg: jak se dneska jmenuje Karl-Marx-Stadt ? Nejak jsem si nemohl vzpomenout.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.04  14:08

Mě by CNG nevadilo, čerpačku máme ve městě, ale ta cena přestavby a velikost bomby je velké mínus. Tady na to jezdí jen autobusy místního dopravce a to jen MHD.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.04  18:44

« Re: PÍSKANI V MOTORU v seatu 19.D

alig: Napni si řemen. Fakt musíš docela fest...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.04  16:46

« Re: PÍSKANI V MOTORU v seatu 19.D

me piskaji uhliky v alternatoru, po chvilce po nastartovani to prestane :o)
    mondeo 1.8TD
  • 00 Reagovat !

foto

10.01.04  10:47

« PÍSKANI V MOTORU v seatu 19.D

Kdo má nějaké zkušenosti s pískánim nebo spíš s přerušovanym vydávánim zvuku z motoru.Dělá to jen když je studenej po zahřátí to přestane.Nejspíš nap.kladka rozvodů,nebo vačka..... .Když je řemen na alternátor dole dělá to taky.Kladka je nová a při opětovném sundání jde zlehka a zticha.Takže asi vačka ale co...?Ten zvuk je slyšet z víc aut hlavně když jdou na volnobeh.Kdo má zkušenosti poraďte.Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.04  09:36

Mfilip: jo, to už je důvod o tom uvažovat :))) Když mám s naftou dojezd na nádrž 1200 km, a pumpu na každém rohu - a v kufru mi nestraší žádná bandaska - to bych si asi nezvykl... Jen mi přijde šílený, že tyhle ekologičtější auta (Euro IV, CNG...) nemaj u nás vůbec žádnou úlevu na daních - jejich pořízení je tak znevýhodněné. Pokud by se za ty starý šunky platila ekologická daň, jako jinde, taky by ten vozovej park vypadal malinko jinak. Takhle se nejvíc vyplatí Wartburk - a to je asi špatně...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.04  09:12

Tech CNG stanic je vic, kolem 7.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.04  15:28

Ano, CNG, to je výhra! Přestavba za 50tis, zabranej celej kufr nádrží, dojezd na jedno natankování 200km a 4 čerpací stanice v ČR :))) To je auto mých snů ;) Docela bych to auto chtěl vidět, podle mě ho Cleaner nemá, a jen kecá... (i když pravda, už jsem v Praze dvě auta na CNG potkal - Fel. Pickup.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.04  14:38

Ale jo, souhlasim. Na ktere ze 4 cerpacich stanic v CR tankujes? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.04  14:29

« Re: startovani pri

diky, konecne nejaka cisla. Mne ten rozdil celkem prekvapil, myslel jsem, ze kdys je motor zahraty, mela by byt spotreba stejna v ruzne teplote.
  • 00 Reagovat !

foto

08.01.04  12:24

« hoďte ty krámy do kopřiv

Nemají žádnou perspektivu. PS: Benzinu už jsem se také zřekl, přecházím na CNG.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.04  11:20

mfilip: pokud mam ten diesel zahraty, tak rozdil pri 0'C oproti letnim bajvoko 20'C je 0.2-0.3l/100km. Pokud je -10'C, tak uz je ten rozdil 0.4-0.5l/100km (u 1.5dCi)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.04  10:15

Samozrejme. A to co pises mne prave zajima u dieslu. Jam moc spotrebu ovlivnuje teplota vzduchu. Rika se u benzinu, ze spotreba v zime pri stejnych podminkach ( dopravni situace, stejna cesta ) je vyssi o 0.5-1l. Zajima mne rozdil u dieslu. Proste nekdo jezdi pravidelne o vikendu na 50 km vzdalenou chatu, porad stejne nabaleny, se stejnyma lidma, zhruba ve stejny cas, zhruba ve stejne dopravni situaci, zhruba stejnou prumernou rychlosti, zhruba na stejnem povrchu, a zajima mne spotreba dieslu v lete a v zime. U benzinu mam na podobne trati 0.5 l navic
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.04  07:59

Zdar, taky přispěju se svou troškou do mlejna.
    Mám MB 124/300D, najeto to má o něco míň než nekonečno, něco přes 700 tis a i v těch nějtužších dvacítkovejch mrazech co tenhle týden byly to chytlo asi po pěti sekundách točení startérem na jedno nažhavení... Naftu kupuju naprosto obyčejnou - v Globusu.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.04  15:37

mfilip> pokud je ten motor zahřátej, tak to žere skoro pořád stejně, nezávisle na teplotě. Ne doslova, ale A 0,5-1 litr uděláš stylem jízdy. I ve městě. Za studena (promrzlej motor) je to něco jinýho. To chlastá jak blbý... Holt dýl se to ohřívá.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.04  09:46

Ja jsem ale prave nemyslel jizdu za zhorsenych jizdnich podminek. Myslel jsem stejne podminky, sucha silnice, stejna traffic, jen jina teplota vzduchu -10 a treba + 10.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.04  22:24

To mfilip: Já jsem s Avensisem D-4D jezdil za 5,6-5,8 litru a teď co hodně mrzne tak jezdím kolem 5,2-5,4 litru/100km. Je to zřejmě dáno tím, že mám za těchto zhoršených jízdních podmínek lehčí nohu na plynu.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.04  22:07

« Re: startovani pri -20°C

Tak nevím, ale mě VW TDI dneska chytl až napotřetí a po pár vteřinách. Ale část bych připisoval i ztuhlé naftě, a část ne úplně nabité baterce. Obdoba byla i u TD Astry. I když obě auta mají vyhřívaný filtr nafty, tak než čerpadlo (nebo PD) "přetlačí" ten kousek v trubkách mezi filtrem a vtřikovači, tak to chvíli trvá. Odpoledne, při -12°C, bylo krásně slyšet, jak naskakují jednotlivé válce - postupně. Loni byla super nafta od OMV, ale jen ze začátku - to chytalo okamžitě. Pak to zas začali šidit a tuhla a tuhla.... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.04  15:03

A čím může být způsobeno, že Fabka 1,9 TDI PD startuje nejdřív po 5 vteřinách, když předtím žhaví jak vsteklá? Renault DCI mi v -20 naskočil na první otočení startéru...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.04  14:54

to Ajvn: -20 zvládá TDI po jednom žhavení na první škytnutí, větší mráz jsem zatim nezažil.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.04  14:41

Tech 0.5 l je spotreba na 100 km podle PP
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.04  14:40

Jako se zmenila spotreba dieslu, dejme tomu v -10 a v +10, na treba 30 km ceste pri zhruba stejnych podminkach ? Zajima mne jak reaguje spotreba u dieslu v zavislosti na teplote. U benzinu pozoruju 0.5 litru. Sice mi to k nicemu neni, a je to celkem k nicemu, ale stejne bych to rad vedel.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.04  12:29

mě teploměr ukazoval -19.5°C CDI naskočilo bez zaváhání na první otočení jako vždy, ani jsem na to nepomyslel. Horší je že mi v tomhle mrazu namrzávají přední parkovací senzory a každou chvíli hlásí překážku... ještě že jdou vypnout.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.01.04  12:11

Hezky. 22 u nás teda nebylo, a i kdyby, stejně jsem jel metrem... Jinak když to nechce chytit, nechám to točit klidně dýl, tak 5-10s.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.01.04  12:08

« startovani pri "teplote" -22'C ?

Tak jak Vam to dneska startovalo? Dneska rano mi teplomer ukazal uctihodnych -22'C .. a az 7.nastartovani u meho dCi bylo uspesne :-/ .. ikdyz aspon ze to naskocilo, uz se me zmocnovala trudomyslnost :-) Nevim, jestli to mam brat za dobry vykon, ze mi to vubec nastartovalo, nebo za spatny, protoze to ostatnim v tom samem mrazu naskocilo snaz?? Mezi kazdym startovanim jsem uz zhavil trikrat, pro jistotu. Ze by byl problem spis v tom, ze to diky tomu ztuhlemu motoru nema dostatecnou kompresi na vzniceni? Pri tom startovani to necham otocit tak petkrat, maximalne sestkrat. Je to hodne nebo spis malo a mel bych tomu dat vetsi chvili, aby tam ta dostatecna komprese za tehle podminek vznikla?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.04  23:15

« Re: OT

si nějakej detailista, tebe bych chtěl mít doma :-) řezat, řezat, řezat :))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.04  22:52

« OT

"obecní", "obcovací" a "opční" jsou různý věci ...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…