Dieselové motory - tipy a triky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

29.01.04  18:31

« Re: Tak jak startujete?

to marlin: Já neřikám, že je nafta OMV špatná, sám na ní jezdim a nejezdí hůř, než ta od Globusu :o) Jenom říkám že automaticky nezaručuje neomezeně nízký teploty a záleží na dodávce. Ověřoval jsem to onehdy u OMV pumpaře. Ptal jsem se, do kolika je ta nafta, on chvíli hrabal pod pultem, pak vytáhl dodák a našel tam, že do -20. Z toho soudim, že to pokaždý nemusí bejt stejný.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.04  18:22

dneska rano ne, ale jak byly ty treskuty mrazi..... v pondeli, nebo kdy to bylo....
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.04  18:21

nafta od OMW je dobra, u nas bylo rano -29 a rano auto chytlo na poprvy a zadny problem. Nafta v pohode :-) (jo, je jeste fakt, ze tam mam asi tyden stary zhavici svicky a vsechny novy filtry.....)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.04  12:07

Ono je dobry nekupovat naftu podle reklamy, ale zeptat se u pumpy, jakou tam zrovna mají. Třeba OMV Alpin Diesel (nebo jak se to jmenuje) se míchá podle počasí stejně jako noname nafty a u každý pumpy je jiná.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.04  11:17

Kdyz uz bych chtel arktickou naftu, tak bych si tam medicinu nalil sam, abych opravdu vedel co tam leju :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.04  11:16

No jak byly ty mrazy, tak i napotreti, chvili nespokojene chrchlal a pak v pohode. Jenze to byly vstriky a zhavice v haji. Ted se na mraz tesim, abych zjistil jak se ty vymeneny budou mit k svetu. Jinak naftu beru takovou jaka je, zatim dobry ... moc tem aral super diesel a shell neverim :-( marketing je svine :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.01.04  12:59

« Zima, zima, zima je

Letos nejmíň -21, zatímco v lednu 2002 bylo jedno ráno u nás -31 a pak jízda po D1 při -24 až -22. Byl jsem naštěsí předem varován a nabral arktickej Aral (prý do -45), zatímco jinde měli běžnou zimní, takže jsem neměl problém a od tý doby beru v zimě Aral (zato v létě kdeco, co teče). Jen se mi za jízdy ručička teploměru neochotně držela u 90stupňů. No, poslední víkend klesala taky docela často ...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.04  13:29

to fija: Necuka (se), je disciplinovanej :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.04  11:18

« Re: přísada do nafty

to bych mohl, pokud bude nafta drazsi o tolik, ze se smaze i dosavadni cenovej rozdil dik nizsi spotrebe ... jenze do te doby nam SNAD jeste par desetileti chybi ...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.04  08:43

hmm, to bys taky mohl za chvili koncit s naftou :-), ehm myslim, ze za Spidly bude za par let nafta drazsi nez benzin. Myslim, ze se nafty spotrebuje vice a mohlo by z toho byt vic penez na spotrebni dani a kdyz se jeste ve Skromachove mozku zrodi myslenka, ze diesel si porizuji movitejsi zakaznici, ktere je timto potreba klepnout pres prsty, myslim, ze je to tutovka.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.04  07:54

Tak musim prihodit taky svoji trosku do mlejna. Můj tolik vychvalovanej Mercedes 124/300D s najetejma asi 3/4 milionem v sobotu v nejtužších mrazech mrška trošku zazlobil...:-))
    V praxi jsem prisel, trochu se smisenymi pocity nazhavil, tocil starterem a nic, znovu nazhavil a tak 20 sekund tocim a baterka hyn. Tak kabely, tocim, tocim, obcas trochu prizhavim, asi po minute blbnuti se to postupne roztraslo a postupne se pridalo vsech sest valcu... No, byla u nas ta dvacka, takze to beru s humorem, navic jsem nikam nespechal... Mozna, kdybych mel rovnou poradnou baterku, ktera by s tim lip trhla, bezelo by to hned!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.04  07:17

Ja používam tri roky Castrol TDA. Zároveň to udržuje čistý trakt a motor je s tým tichší. Velice dobré.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.04  06:14

tomcat> pokud naskoci, tak ani nevadi. Vadilo by, kdyby se cukal, nez naskoci.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.04  06:14

Bishop's original - to zni, co ? Tak to musi byt to nejlepci aditivum na svete ;-))) No, ja nedavam aditiva zadny a startuju porad stejne, uz patou zimu. Treba bionafta tuhne pozdeji nez cistokrevna ... :-) No, abych vam udelal radost - s bionaftou koncim, nebo lepe receno, konci s ni Spidelmanova vlada ... takze ronim slzy!
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.04  10:33

Zatim jsem zažil nejmíň -20, jednou jsem tam (TDI66) měl aditivum a jednou ne, pokaždý to po nažhavení chytlo na první ťuknutí. Jinak se mi občas stává, že zapomenu žhavit (mám první nafťák)a zajímavý je, že tak do -10 to chytá hned a neprotestuje. Vadí to nějak?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.04  09:46

Aditiva od Bishop´s Original.
  • « 00 Reagovat !

foto

Octavia TDi 81kW, baterie Banner UniBull 80Ah,nafta Shell diesel extra+aditiva Bishopś Original, teplota -20 stupňu na první šup no problem.
  • 00 Reagovat !

foto

« přísada do nafty

Co používáte do nafty při nízkých teplotách ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.04  09:28

Jo jo, -20 už je kritických, u leckteré pumpy na to tu naftu nemaj, mrchy. Když to leze takhle hodně dolů, je asi lepší si přidávat vlastní aditiva... Jinak v sobotu jsem druhé auto musel nechat drásat startérem asi 10s, a pak ještě minimálně 5 minut nechtělo moc do otáček, než se prohřál filtr. Tak hnedka dostalo koňskou dávku zimních opičích kapek, a už startuje jak má... Jinak jsem přes víkend řešil další tři zamrzlá auta - jednomu jsem půjčil náhradní baterku, a zbylým dvěma doporučil, ať jedou tramvají, a v pondělí si koupí baterku novou :))))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.04  09:15

blbě.... :-( sobota, -22°C, vybitá baterka, ztuhlá nafta (Shell). A na palubáku rozsvícený obrovský nápis "STOP". Holt jsme nejeli....
    Neděle, -16°C, nabitá baterka, ta samá nafta, 2x nažhavit a start do 2 sec. Jen při přidání plynu to začalo poskakovat jak koza. Nafta netekla kam měla. Trvalo to asi půl hodiny jízdy, než se vrátila do normálu a roztála. (VW 1.9 TDI) Tom B.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 23.01.04  09:11

Bez problémů ikdyž jen Sierra 1,8TD (motor mondeo ´97), jen žhavit je třeba trošku déle.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.04  07:34

« Tak jak startujete?

Aktuálně -15°, start na jedno žhavení a jedno otočení klíčkem, stejně jako když je nad nulou. Akorát mám novější motor ve staré kastli se starou elektrikou, a na starém typu není relé s dožhavováním, takže 10s po startu, když vychladnou žhavky, motor párkrát zlostně prskne... až holt bude čas a nálada, překopnu to na ten nový model.
    No tohle téma jsem si tak vzpomněl, když jsem viděl nějakého zoufalce tlačící Š120 na konec ulice ke kopci...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.04  15:08

« Re: ?

bez Cleanera je tu fakt nuda. Treba uz umrel smrady ...
  • 00 Reagovat !

foto

21.01.04  14:06

« ?

Tyjo, tady to dobře umřelo...:-((
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.04  11:22

« Re: Wartburg

Vzpomnel jsem si na Karl-Marx-Stadt jen proto, ze Wartburg byl z DDR.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.01.04  10:31

« Re: hoďte ty krámy do kopřiv

Kam nám...

kruci zmizel ten Cleaner? Já myslel, že tu aspoň chvilku zůstane, aby nám poradil, jak nejlíp ty naše krámy naházet do těch kopřiv, případně se podělil o nějaké zkušenosti s CNG - a vono nic :((((

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.01.04  10:30

« Wartburg

Ale jak jsi přišel na Chemnitz? Wartburg se dělal v Eisenachu!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.01.04  10:29

« Re: Karl Marx-stadt

"Chemnitz" je to určitě, česky je to "Saská Kamenice". To "Kamenice" je dokonce původní pojmenování, protože slovo Chemnitz je jasně usvědčeno ze slovanského původu koncovkou "-itz" (stejně tak koncovka "-ow" v názvech Berlin-Pankow, Berlin-Treptow ad.).
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.04  10:21

« Re: Karl Marx-stadt

hmm, tak to jsem teda mel pocit, ze se Karl-Max prejmenoval na neco znamejsiho, co jsem uz nekdy v zivote slysel.
  • 00 Reagovat !

foto

12.01.04  09:26

« Karl Marx-stadt

Chemnitz
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.04  09:05

Kdyz jsi vzpomnel ten Wartburg: jak se dneska jmenuje Karl-Marx-Stadt ? Nejak jsem si nemohl vzpomenout.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.04  14:08

Mě by CNG nevadilo, čerpačku máme ve městě, ale ta cena přestavby a velikost bomby je velké mínus. Tady na to jezdí jen autobusy místního dopravce a to jen MHD.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.04  18:44

« Re: PÍSKANI V MOTORU v seatu 19.D

alig: Napni si řemen. Fakt musíš docela fest...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.04  16:46

« Re: PÍSKANI V MOTORU v seatu 19.D

me piskaji uhliky v alternatoru, po chvilce po nastartovani to prestane :o)
    mondeo 1.8TD
  • 00 Reagovat !

foto

10.01.04  10:47

« PÍSKANI V MOTORU v seatu 19.D

Kdo má nějaké zkušenosti s pískánim nebo spíš s přerušovanym vydávánim zvuku z motoru.Dělá to jen když je studenej po zahřátí to přestane.Nejspíš nap.kladka rozvodů,nebo vačka..... .Když je řemen na alternátor dole dělá to taky.Kladka je nová a při opětovném sundání jde zlehka a zticha.Takže asi vačka ale co...?Ten zvuk je slyšet z víc aut hlavně když jdou na volnobeh.Kdo má zkušenosti poraďte.Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.04  09:36

Mfilip: jo, to už je důvod o tom uvažovat :))) Když mám s naftou dojezd na nádrž 1200 km, a pumpu na každém rohu - a v kufru mi nestraší žádná bandaska - to bych si asi nezvykl... Jen mi přijde šílený, že tyhle ekologičtější auta (Euro IV, CNG...) nemaj u nás vůbec žádnou úlevu na daních - jejich pořízení je tak znevýhodněné. Pokud by se za ty starý šunky platila ekologická daň, jako jinde, taky by ten vozovej park vypadal malinko jinak. Takhle se nejvíc vyplatí Wartburk - a to je asi špatně...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.04  09:12

Tech CNG stanic je vic, kolem 7.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.04  15:28

Ano, CNG, to je výhra! Přestavba za 50tis, zabranej celej kufr nádrží, dojezd na jedno natankování 200km a 4 čerpací stanice v ČR :))) To je auto mých snů ;) Docela bych to auto chtěl vidět, podle mě ho Cleaner nemá, a jen kecá... (i když pravda, už jsem v Praze dvě auta na CNG potkal - Fel. Pickup.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.04  14:38

Ale jo, souhlasim. Na ktere ze 4 cerpacich stanic v CR tankujes? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.04  14:29

« Re: startovani pri

diky, konecne nejaka cisla. Mne ten rozdil celkem prekvapil, myslel jsem, ze kdys je motor zahraty, mela by byt spotreba stejna v ruzne teplote.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…