Dieselové motory - tipy a triky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Tak jak startujete?
to marlin: Já neřikám, že je nafta OMV špatná, sám na ní jezdim a nejezdí hůř, než ta od Globusu :o) Jenom říkám že automaticky nezaručuje neomezeně nízký teploty a záleží na dodávce. Ověřoval jsem to onehdy u OMV pumpaře. Ptal jsem se, do kolika je ta nafta, on chvíli hrabal pod pultem, pak vytáhl dodák a našel tam, že do -20. Z toho soudim, že to pokaždý nemusí bejt stejný. -
No jak byly ty mrazy, tak i napotreti, chvili nespokojene chrchlal a pak v pohode. Jenze to byly vstriky a zhavice v haji. Ted se na mraz tesim, abych zjistil jak se ty vymeneny budou mit k svetu. Jinak naftu beru takovou jaka je, zatim dobry ... moc tem aral super diesel a shell neverim :-( marketing je svine :-) -
"-- skrytý --" 28.01.04 12:59
« Zima, zima, zima je
Letos nejmíň -21, zatímco v lednu 2002 bylo jedno ráno u nás -31 a pak jízda po D1 při -24 až -22. Byl jsem naštěsí předem varován a nabral arktickej Aral (prý do -45), zatímco jinde měli běžnou zimní, takže jsem neměl problém a od tý doby beru v zimě Aral (zato v létě kdeco, co teče). Jen se mi za jízdy ručička teploměru neochotně držela u 90stupňů. No, poslední víkend klesala taky docela často ... -
« Re: přísada do nafty
hmm, to bys taky mohl za chvili koncit s naftou :-), ehm myslim, ze za Spidly bude za par let nafta drazsi nez benzin. Myslim, ze se nafty spotrebuje vice a mohlo by z toho byt vic penez na spotrebni dani a kdyz se jeste ve Skromachove mozku zrodi myslenka, ze diesel si porizuji movitejsi zakaznici, ktere je timto potreba klepnout pres prsty, myslim, ze je to tutovka. -
Tak musim prihodit taky svoji trosku do mlejna. Můj tolik vychvalovanej Mercedes 124/300D s najetejma asi 3/4 milionem v sobotu v nejtužších mrazech mrška trošku zazlobil...:-))
V praxi jsem prisel, trochu se smisenymi pocity nazhavil, tocil starterem a nic, znovu nazhavil a tak 20 sekund tocim a baterka hyn. Tak kabely, tocim, tocim, obcas trochu prizhavim, asi po minute blbnuti se to postupne roztraslo a postupne se pridalo vsech sest valcu... No, byla u nas ta dvacka, takze to beru s humorem, navic jsem nikam nespechal... Mozna, kdybych mel rovnou poradnou baterku, ktera by s tim lip trhla, bezelo by to hned! -
« Re: přísada do nafty
Bishop's original - to zni, co ? Tak to musi byt to nejlepci aditivum na svete ;-))) No, ja nedavam aditiva zadny a startuju porad stejne, uz patou zimu. Treba bionafta tuhne pozdeji nez cistokrevna ... :-) No, abych vam udelal radost - s bionaftou koncim, nebo lepe receno, konci s ni Spidelmanova vlada ... takze ronim slzy! -
Zatim jsem zažil nejmíň -20, jednou jsem tam (TDI66) měl aditivum a jednou ne, pokaždý to po nažhavení chytlo na první ťuknutí. Jinak se mi občas stává, že zapomenu žhavit (mám první nafťák)a zajímavý je, že tak do -10 to chytá hned a neprotestuje. Vadí to nějak? -
"-- skrytý --" 26.01.04 09:28
Jo jo, -20 už je kritických, u leckteré pumpy na to tu naftu nemaj, mrchy. Když to leze takhle hodně dolů, je asi lepší si přidávat vlastní aditiva... Jinak v sobotu jsem druhé auto musel nechat drásat startérem asi 10s, a pak ještě minimálně 5 minut nechtělo moc do otáček, než se prohřál filtr. Tak hnedka dostalo koňskou dávku zimních opičích kapek, a už startuje jak má... Jinak jsem přes víkend řešil další tři zamrzlá auta - jednomu jsem půjčil náhradní baterku, a zbylým dvěma doporučil, ať jedou tramvají, a v pondělí si koupí baterku novou :)))) -
blbě.... :-( sobota, -22°C, vybitá baterka, ztuhlá nafta (Shell). A na palubáku rozsvícený obrovský nápis "STOP". Holt jsme nejeli....
Neděle, -16°C, nabitá baterka, ta samá nafta, 2x nažhavit a start do 2 sec. Jen při přidání plynu to začalo poskakovat jak koza. Nafta netekla kam měla. Trvalo to asi půl hodiny jízdy, než se vrátila do normálu a roztála. (VW 1.9 TDI) Tom B. -
"-- skrytý --" 23.01.04 07:34
« Tak jak startujete?
Aktuálně -15°, start na jedno žhavení a jedno otočení klíčkem, stejně jako když je nad nulou. Akorát mám novější motor ve staré kastli se starou elektrikou, a na starém typu není relé s dožhavováním, takže 10s po startu, když vychladnou žhavky, motor párkrát zlostně prskne... až holt bude čas a nálada, překopnu to na ten nový model.
No tohle téma jsem si tak vzpomněl, když jsem viděl nějakého zoufalce tlačící Š120 na konec ulice ke kopci... -
"-- skrytý --" 12.01.04 10:29
« Re: Karl Marx-stadt
"Chemnitz" je to určitě, česky je to "Saská Kamenice". To "Kamenice" je dokonce původní pojmenování, protože slovo Chemnitz je jasně usvědčeno ze slovanského původu koncovkou "-itz" (stejně tak koncovka "-ow" v názvech Berlin-Pankow, Berlin-Treptow ad.). -
« PÍSKANI V MOTORU v seatu 19.D
Kdo má nějaké zkušenosti s pískánim nebo spíš s přerušovanym vydávánim zvuku z motoru.Dělá to jen když je studenej po zahřátí to přestane.Nejspíš nap.kladka rozvodů,nebo vačka..... .Když je řemen na alternátor dole dělá to taky.Kladka je nová a při opětovném sundání jde zlehka a zticha.Takže asi vačka ale co...?Ten zvuk je slyšet z víc aut hlavně když jdou na volnobeh.Kdo má zkušenosti poraďte.Dík -
"-- skrytý --" 09.01.04 09:36
« Re: hoďte ty krámy do kopřiv
Mfilip: jo, to už je důvod o tom uvažovat :))) Když mám s naftou dojezd na nádrž 1200 km, a pumpu na každém rohu - a v kufru mi nestraší žádná bandaska - to bych si asi nezvykl... Jen mi přijde šílený, že tyhle ekologičtější auta (Euro IV, CNG...) nemaj u nás vůbec žádnou úlevu na daních - jejich pořízení je tak znevýhodněné. Pokud by se za ty starý šunky platila ekologická daň, jako jinde, taky by ten vozovej park vypadal malinko jinak. Takhle se nejvíc vyplatí Wartburk - a to je asi špatně... -
"-- skrytý --" 08.01.04 15:28
« Re: hoďte ty krámy do kopřiv
Ano, CNG, to je výhra! Přestavba za 50tis, zabranej celej kufr nádrží, dojezd na jedno natankování 200km a 4 čerpací stanice v ČR :))) To je auto mých snů ;) Docela bych to auto chtěl vidět, podle mě ho Cleaner nemá, a jen kecá... (i když pravda, už jsem v Praze dvě auta na CNG potkal - Fel. Pickup.