Dieselové motory - tipy a triky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Diesel Ford
Neviem ako tie novšie diesle od Forda ale ja som mal Oriona 89 1,8 D a šlapal ako hodinky a to som ho mal 4 roky od 125 tis.km do 255 tis.km. Potreboval len bežné veci ako každé normálne auto: nafta (cca.5L/100km), olej (á:10.tis.km), 1x spojka (pri 200.tis.km), 1x predné ložiská (pri 180.tis.km), brzdové kotúče (pri 200.tis.km). Maximálna spokojnosť, tak som zase kúpil Forda Mondeo TD a jazdím. -
« Re: to rbaron
... to záleží podle toho, co tam byl za olej! Pokud tam byla jenom syntetika a naleješ tam minerál nebo polosyntetiku, nemělo by se nic stát. Ale jestli tam byl minerál a neleješ tam plnou syntetiku, tak můžeš uvažovat o výměně motoru, protože syntetika uvolňuje uhlík, a ten ti uvnitř v motoru úplně všechno s prominutím "zasere"!!! Já bych uvažoval mezi dobrým minerálem a polosyntetikou! -
to ace2: Tak teď už můžu mluvit o "mojí" šestřipětce. Ta má taky najeto 177tkm a jde jako hodinky. Akorát se kolem mě strašně liší názor lidí na to, jestli tam mám teď nalejt synťák nebo minerál. Já bych byl pro synťák, ale jednak je ho šest a půl litru (chladič oleje) a za druhý není zrovna levnej. Jinak to jede přímo KUREVSKY! Pokaždý, když jsem z toho auta vylezl, klepaly se mi kolena. Ale koupil jsem ho dneska :o) asi si časem "zvyknu". -
« Re: Diesel Ford
xcom99: Velmi stručně řečeno: Vyser se na to. Vznětovej motor 1,8 je nejhorší, co můžeš u Forda potkat. Zlepšilo se to až bůh ví kdy. Nepraskají vačky, ale jdou do háje ozubený řemeny. Vačku následně přerazí ventil, kterej dostane pecku od pístu. Když máš štěstí, tak jí to rozporcuje i na 3 kusy. Hlavu pak můžeš taky vyhodit. Je to katastrofa, kterou firma Deutz, která ty motory pro Forda dělá, moc nezvládla. Přitom ty starý 1,6ky jsou naopak to nejspolehlivější, co existuje.
-
Nehádejte se. On Zadek jenom neví přesně, co to bylo za auto. Pro některý lidi je každá hranatá kára buď Chevrolet nebo Cadillac. Nebylo to ani jedno ani druhý, ale Lincoln Continental Mark VII, do kterýho se fakt origoš jeden čas mordoval 524TD. Jenomže ten motor nebyl zrovna odolnej americkýmu intelektu, tak se to moc nechytlo. Ono v Evropě 524TD taky nepožívá zrovna moc dobrý pověsti, pokud s ním nezacházíš, jako s nemluvnětem. -
Hmm oficiálně těžko. Jedině že si to spletl s Omegou, neb co vím tak ta 2.5 je od BMW. A jak asi všuchni víme tak se Omega jmenuje ve statech Cadillac Catera, ale nikdy se do ni diesel nemontoval. Jen 3.0 V6. Takže to muselo být absolutní desinformování. Nehledě na to, že Amíci těžko budou jezdit na naftu. Když se za:
a) nedá na každé benzínce koupit
b) je stejně drahá jako benzín
c) spotřeba je ve Statech irelevantní
No protože v 80. se používal dieselovej jen 5.7 V8 a pro velký uspěch a zájem byl s ostudou stažen a pak jen a jen benzín až k dnešní dokonalosti v podobě Northstaru. -
Vždyť už jsem ti Ace2 jednou říkal ať si to nebereš a ty ses rozčílil... Že tě to dovede rozčílit? Prostě se rozkřiklo, že jsou tyhle motory dobrý a že dovedou i s Cadilacem solidně zacvičit, tak se to tam prostě montovalo...
Neviděl jsem to vyjíždět z fabriky, ale ten člověk mi to tenkrát chladnokrevně tvrdil a nevím, proč by mi kecal...? Byl to starší seriózní člověk oblečenej v kvalitním oblečení a nikoliv ušmudlanej montérkáč, kterej to tam po večerech nabastlil. -
No moment. Jak diesel a Cadillac, jak z fabriky ? jedinnej diesel který se do Cadillacu daval byl 5.7 V8 Diesel a ten dopadl, jak dopadl... Ale že bych zaregistroval že by svého vinikajícího Northstaru daval diesel, to mě pobavilo :-) Spis to nejakej Standa prehodil, i kdyz si nedokazu predstavit, jak ho vubec usadil, tak aby fungoval s dalsim co v aute je. No to je jedno. Sice nemám nic proti věhlasu BMW a jeho motorum. Budiz. Ale prznit Cadillaca 2.4 a jeste k tomu dieselem.... :( -
Moje současná 524TD má najeto 180.000km, o čemž tvrdím, že ten motor je fungláč. Matčinej Bavor má skoro 300 a je taky jak novej. Super starty a ani nezakouřej...
Můj předchozí Bawor měl najeto několikanásobně víc než můj současnej drak a motor zdaleka nebyl po smrti, ještě jsem ho prodal a dneska ten starouš ku spokojenosti nového majitele pohání nějakej Cadilac. Koukal jsem jako vrána, když jsem se dozvěděl do čeho to chce. Prej je to originál výroba a má takový 2. -
« Re: to huf
Hufe ty jsi ji tesoval nebo nedej bože už potřeboval ? Tak to já ji zatím nepotřebuji ani testovat. A neboj se, když vidíš hezkýho dvacetiletýho kocoura, tak na něho dostaneš stejnou chuť ve dvaceti, třiceti jako v padesáti. Akorát se na tebe v padesáti neusměje, pokud ji nemáváš před nosem peněženkou nabitou kreditkama a nesedíš alespoň v bavoráku. Ale co, když jedu ve svým Pepinovi a bliknu na ni, tak se usměje a občas i zamává, protože v tý rychlosti až tak nepozná kdo to řídí.. -
« To >Huf
Hufe neboj, pojistky mám tři. A tu Viagru zatím brát nemusím, to já psal, jen kdyby to náhodou s tou milenku bylo potřeba:o))) Tak že se neboj, ono to v padeáti nebude až tak hrozný, jenom začneš vidět svět a priority trochu jinak... i když zatím nemůžu soudit pořád mám rok a půl čas. -
"-- skrytý --" 28.02.02 16:07
Po sto tisících ti diesel nýtoval? A copak to bylo zač, Fiat 1,3D?
A diesel je nějak moc složitej, oproti benzínu? Tak to jsem si teda nějak nevšiml...
A když si vezmu do ruky kalkulačku, tak mi vyjde, že ten svůj starej krám bez problémů prodám za víc, než za co jsem jej pořídil a za tři roky provozu do něj narval. -
« Re: Nafťák
To Rambo1: No já si nejsem jistý, jetli je na tachometru vůbec těch 5500 ot. napsaných. Musím se podívat, ale mám dojem, že to končí na 5000.
Jinak tu "slabou Lagunu" (jak ji označil Huf)jsem koupil manželce, které těch 120k/270Nm na denní dojíždění do školy bobatě stačí. Na ATX jsem se přesto obrátil, zatím nemám konkrétní nabídku. Ostatně se domnívám, že je ještě brzy, auto má teprve něco přes 4500 km, asi by se nejdřív mělo zajet. Max. rychlost nás tak moc nezajímá, zátah při předjíždění to má už teď docela dobrý, jen ten začátek až na 2000 ot. se mi zdá opravdo dost vysoko. -
« Re: To >Huf
No Hufe když mám syna stejně starýho tak jak jsi ty, tak kolik mě asi může být. No ? Příští rok mi bude ....sát a po tak dlouhým soužití s ženskýma mám snad právo říci, že mi ta plechová milenka momentálně dává víc, než by mi dala ta živá, i když jeden neví..... a taky bych to třeba po Viagře taky nemusel přežít....