Dieselové motory - tipy a triky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Turbo BMW
to fija: říkal mi to kamarád co dělal u jednoho velkého prodejce Škoda. Už tam sice nedělá, ale kontakty zůstaly. Samotná čerpadla nevím, říkal mi jen o kompletních motorech. Vím, že ještě prodávali kompletní 1,3 MPI do filcky včetně spojky a čerpadla za 10 litrů, což byla taky skvělá cena. To se pak nevyplatí vůbec se obtěžovat GO a tunit můžeš dle libosti. Škodovka prostě nechtěla mít prachy v ND, tak to občas redukuje. -
« Turbo BMW
Dobrý den pánové. Mám problém. Vlastním BMW 524 td z r. 85 a odešlo mi turbo. Nemáte někdo náhodou jedno v garáži, nebo nevíto o nějakém, které by bylo k sehnání za rozumnou cenu ? Zatím jsem sehnal všechno kolem 10 000,- a to se mi zdá trochu moc. Díky Honza 0732 942056 -
« Re: Nové RZ
kampatka: No tak to jsem neměl ani číst. Fakt, ten odpor k *, co si vymýšlí hovadiny se ve mně vždycky zase zdvojnásobí. Ale pokud by to někoho fakt trápilo a chtěl mít značky přišroubovaný, je to jednoduchý jak facka. Už jsme to kdysi na něčem praktikovali, ale nevzpomínám si na čem. Stačí uříznout šroubům pouze hlavu a tu pak po zabroušení do hladka kamkoliv na tu SPZ nalepit kapkou vteřinovýho lepidla. Jsme přeci v Čechách, ne? :-)))) -
Dík Profe, ale nepochopil jsi mne. Nehledám v ničem vědu. Ba právě naopak. Udivuje mně, že je nějakej předpis o přišrubování značky, ale nikde nic o tom jak. Takže normální postup jak ve všem. Další výhoda techto našich předpisů spočívá v tom, že každý policajt v tom může najít zdroj obživy a milovníci diskuzí s příslušníky mají krásné téma.
Mimochodem ta značka je strašná, připadám si jak Rumun. Smál jsem se slovákům, jaký značky si vymysleli, ale ted´ mají lepší než my.
-
kampatka: Až ti z toho nadšení z nový SPZ zase zvadne, tak si kup u první pumpy rámeček na SPZ a namontuj ho podle logický ůvahy nad existujícími otvory v nárazníku a na tom rámečku :-))) Nehledej v tom velkou vědu, je normální, že člověk v tomhle státě hledá předpis úplně na všechno :-)). -
« Re: to rbaron
Zadek: Souhlasím, jenom trochu nadzvedávám pokličku, pod níž je podobnejch prasáren spousty. Záměrem je vybídnout k ostražitosti, který v tomhle státě není nikdy dost, ať už se jedná o sbeserióznější subjekt. Už jen kvůli tomu, že nemusí člověk vůbec tušit nic o autech, ale stačí mu jen nahlídnout do manuálu, kolik je náplň oleje s výměnou filtru. Když se dočte o 5a půl litrový náplni, přičemž na faktuře má účtovanejch 6, je potom samozřejmostí, že buď dosane auto přelitý, nebo má pixlu s tím půllitrem strčenou někde v autě na případný dolití. Já vím, jsem až moc velkej idealista. Takhle to nechodí nikde na světě :-))))) Ovšem tam se taky na ten půllitr opravdu dobrýho oleje nemaká skoro půlku denní pracovní doby běžnýho workera :) -
A pokud je to ještě olej ze sudu, tak pak toho zbyde x. Sám vím, jak v takových servisech mění olej. Mám objem náplně 5,5 litru. Naplnili 4,5 a hned vytáhli měrku a řekli, že už se tam víc nevleze. Tak jsem jim řekl, že jsou pitomci, protože přece musí počkat až to steče a oni, že syntetika steče hned. Nakonec přece jen aspoň půl litr dolili. -
zadek: Nejedná se o šupáckou značku, ale o šupáckej servis, ne:-)) Pak se tady nějakej majitel nešupáckýho bouráku bude chlubit, že jezdí jedině na Mobil, kterej mu tam nalili v jeho značkovým servisu. Kdyby věděl, jak je blízko, slovo Mobil a Mogul už se moc neliší, ne? :-)) Ach ty Čechy, kam se to jen ubírá? -
« Nové RZ
Zdravím pánové. Předem se omlouvám, že jsem tzv. mimo mísu, ale zajímá mě jedna věc: Je někde nějakej předpis jak má být přišroubovaná, nebo přinýtovaná nová registrační značka? Mám na mysli v kterých místech, kolika šrouby nebo nýty, kolik jich tam má být atd. Právě jsem tuhle novou značku vyfasoval. Je opravdu "krásná" a mám z ní vééélikou radost. Dík za postřehy. -
« Re: Diesel Ford
Nikdy si nekupuj Forda v dieslu, to je katastrofa. Jestli chceš dobrýho diesla, kup si radši Citroen nebo Peugeot. Platíš sice větší růčo, ale vyplatí se to. Svagr si koupil ZX 1,9D z roku 92 a byla to super kára, dokud mu jí neukradli. Jezdil za 5l/100km a v zimě startoval bez plynu na 1. otočení startéru.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!