Dieselové motory - tipy a triky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

27.03.02  12:51

« Nějak to tady umírá.

Kde jste všichni, to už se zmrskáváte?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.02  13:00

« Re: Turbo BMW

jojo, ja vim .... to by se mi libilo :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.02  09:19

to fija: říkal mi to kamarád co dělal u jednoho velkého prodejce Škoda. Už tam sice nedělá, ale kontakty zůstaly. Samotná čerpadla nevím, říkal mi jen o kompletních motorech. Vím, že ještě prodávali kompletní 1,3 MPI do filcky včetně spojky a čerpadla za 10 litrů, což byla taky skvělá cena. To se pak nevyplatí vůbec se obtěžovat GO a tunit můžeš dle libosti. Škodovka prostě nechtěla mít prachy v ND, tak to občas redukuje.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.02  08:34

« Re: Tohle stoji za to slyset...

Sympatickej zvuk a hlavně podle komentáře rychlost stoupá velice rychle...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.02  15:42

jeste SI RIKAM, DYT TAM NENI SLYSET VYTACENI DO OTACEK, TEN MOTOR HUCI PORAD STEJNE ...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.02  15:39

residents> a nejaky vstrikovaci cerpadlo na TDI 66kW by tam, do peti litru, nebylo ? ;-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.02  14:23

« Re: Turbo BMW to rbaron

Nevím, asi bych se do takový akce nikdy nepustil, tak maximálně jsem ochoten o tom schopen odborně pokecat, ale montovat bych to nechtěl...:-))
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.02  19:29

to zadek524: Ne, namlsanej toho nejsem, nohy se mi klepou pořád, já jen tak pro zábavu se ptám. Proč by to nedělalo dobrotu? Čerpadlo benzínu pro vyšší tlak se dá koupit a není drahý.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.02  13:09

Docela by mne zajimalo, zda Marea 2.4JTD ma stejny zvukovy projev jako tahle Alfa. Ale nejspis Marea zni mene sportovne - u Alfy bych cekal, ze to doladovali vyfukem (?).
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.02  08:47

To fija: 40 litrů za turbo na Oktávku? Mě nabízel kamarád komplet motor (včetně spojky) 1,9 TDi 66 kW přímo od Škody za 45 litrů. Občas ruší zásoby a mají pro prodejce zajímavé ceny. Za ty prachy pak klidně můžeš tuningovat s ATX do maxima.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.02  08:20

hmmmm to vubec nezni jako turbodyzl a skoro bych se vsadil, ze to razeni je sekvencni prevodovkou ...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.02  08:17

to vis, na vykon se zvyka rychle :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.02  07:39

Naimplantovat turbo k tý stříkačce by asi nedělalo moc dobrotu... Nedovedu si to představit, aby to fungovalo. Jsi tady minulej týden říkal, že se ti z toho třesou nohy, už je ti to málo???
  • 00 Reagovat !

foto

19.03.02  23:07

« Tohle stoji za to slyset...

Alfa Romeo 156 2.4JTD (turbodiesel)
    www.autorevue.cz/images/1209/alfa156.mp3… /> Staci si to poslechnout a nepotrebuje to zadny komentar :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.02  21:17

to zadek524: Přivádíš mě na hříšnou myšlenku. Co všechno bych potřeboval k "dovybavení" třiapůllitrovýho benzínu v 635CSi takovýmhle turbem? :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.02  09:34

O nějakým turbu bych věděl, za cenu podstatně přijatelnější, mám na výběr, to nejlepší tak za 4.000,- Napiš kdyžtak na zadek524@seznam.cz a můžem se dohodnout, jsem z Prahy.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.02  08:58

za turbo jen 10 papouchu ? To se mi zda celkem malo, kdyz na Octavii za nej pry chtej 40 ... ;-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.02  08:57

« Re: Shell HELIX Ultra...

nechces mi z ty Francie ze dva ze tri kanystriky privezt ? Na diesel ? :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

18.03.02  17:08

« Turbo BMW

Dobrý den pánové. Mám problém. Vlastním BMW 524 td z r. 85 a odešlo mi turbo. Nemáte někdo náhodou jedno v garáži, nebo nevíto o nějakém, které by bylo k sehnání za rozumnou cenu ? Zatím jsem sehnal všechno kolem 10 000,- a to se mi zdá trochu moc. Díky Honza 0732 942056
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.02  21:48

« Re: Nové RZ

Jo jo, přesně tak. To mě napadlo uplně jako první když jsem tuto skutečnost zjistil. Prostě jsem normální Čech, když de něco vochcat tak to udělám... Protože kdyby se řídil jen zakonem a předposem a ne zdravím rozumem tak bych už byl asi homeless.. :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.02  21:06

kampatka: No tak to jsem neměl ani číst. Fakt, ten odpor k *, co si vymýšlí hovadiny se ve mně vždycky zase zdvojnásobí. Ale pokud by to někoho fakt trápilo a chtěl mít značky přišroubovaný, je to jednoduchý jak facka. Už jsme to kdysi na něčem praktikovali, ale nevzpomínám si na čem. Stačí uříznout šroubům pouze hlavu a tu pak po zabroušení do hladka kamkoliv na tu SPZ nalepit kapkou vteřinovýho lepidla. Jsme přeci v Čechách, ne? :-))))
  • 00 Reagovat !

foto

17.03.02  01:44

« Shell HELIX Ultra...

Francie: Shell HELIX Ultra 5W-40 5 litrů za 26 Euro!!! (Jak diesel tak i benzín...)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.02  23:32

To je pravda Profe, ono "umělců" jsou mraky. Už tady nebudu s těma značkama otravovat a dál to rozpitvávat. Jestli máš zájem, mrkni na tento článek, ten vysvětluje vše: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.02  08:25

kampatka: Tak to jsem tě fakt nepochopil. Sorry. Občas bych zabíjel, když vidím, jak učedník ve značkovým servisu přidělal SPZ na auto za 2 melouny. Kolikrát mě napadlo, proč si na to nevzal ještě autogen :)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.02  21:15

Dík Profe, ale nepochopil jsi mne. Nehledám v ničem vědu. Ba právě naopak. Udivuje mně, že je nějakej předpis o přišrubování značky, ale nikde nic o tom jak. Takže normální postup jak ve všem. Další výhoda techto našich předpisů spočívá v tom, že každý policajt v tom může najít zdroj obživy a milovníci diskuzí s příslušníky mají krásné téma.
    Mimochodem ta značka je strašná, připadám si jak Rumun. Smál jsem se slovákům, jaký značky si vymysleli, ale ted´ mají lepší než my.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.02  16:09

kampatka: Až ti z toho nadšení z nový SPZ zase zvadne, tak si kup u první pumpy rámeček na SPZ a namontuj ho podle logický ůvahy nad existujícími otvory v nárazníku a na tom rámečku :-))) Nehledej v tom velkou vědu, je normální, že člověk v tomhle státě hledá předpis úplně na všechno :-)).
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.02  16:04

« Re: to rbaron

Zadek: Souhlasím, jenom trochu nadzvedávám pokličku, pod níž je podobnejch prasáren spousty. Záměrem je vybídnout k ostražitosti, který v tomhle státě není nikdy dost, ať už se jedná o sbeserióznější subjekt. Už jen kvůli tomu, že nemusí člověk vůbec tušit nic o autech, ale stačí mu jen nahlídnout do manuálu, kolik je náplň oleje s výměnou filtru. Když se dočte o 5a půl litrový náplni, přičemž na faktuře má účtovanejch 6, je potom samozřejmostí, že buď dosane auto přelitý, nebo má pixlu s tím půllitrem strčenou někde v autě na případný dolití. Já vím, jsem až moc velkej idealista. Takhle to nechodí nikde na světě :-))))) Ovšem tam se taky na ten půllitr opravdu dobrýho oleje nemaká skoro půlku denní pracovní doby běžnýho workera :)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.02  14:15

A pokud je to ještě olej ze sudu, tak pak toho zbyde x. Sám vím, jak v takových servisech mění olej. Mám objem náplně 5,5 litru. Naplnili 4,5 a hned vytáhli měrku a řekli, že už se tam víc nevleze. Tak jsem jim řekl, že jsou pitomci, protože přece musí počkat až to steče a oni, že syntetika steče hned. Nakonec přece jen aspoň půl litr dolili.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.02  12:11

To Prof: Nee, tak to zas ne, jde o to, že norma na výměnu je třeba 5,5 litru, zákazníkovi se účtuje balení po šesti litrech.... Jejich auta ošizený nejsou! A radši už končím s touhle debatou.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.02  21:36

místo toho 2x zmiňovanýho dotazu na počet těch šroubů jsem měl na mysli jejich velikost. Sorry.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.02  21:30

zadek: Nejedná se o šupáckou značku, ale o šupáckej servis, ne:-)) Pak se tady nějakej majitel nešupáckýho bouráku bude chlubit, že jezdí jedině na Mobil, kterej mu tam nalili v jeho značkovým servisu. Kdyby věděl, jak je blízko, slovo Mobil a Mogul už se moc neliší, ne? :-)) Ach ty Čechy, kam se to jen ubírá?
  • 00 Reagovat !

foto

14.03.02  21:26

« Nové RZ

Zdravím pánové. Předem se omlouvám, že jsem tzv. mimo mísu, ale zajímá mě jedna věc: Je někde nějakej předpis jak má být přišroubovaná, nebo přinýtovaná nová registrační značka? Mám na mysli v kterých místech, kolika šrouby nebo nýty, kolik jich tam má být atd. Právě jsem tuhle novou značku vyfasoval. Je opravdu "krásná" a mám z ní vééélikou radost. Dík za postřehy.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.02  11:40

No jo, je to tak. Ale konkrétně majitelé těchto vozů na ten servis určitě mají, nejedná se o šupáckou značku...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.02  15:38

« Re: Diesel Ford

Nikdy si nekupuj Forda v dieslu, to je katastrofa. Jestli chceš dobrýho diesla, kup si radši Citroen nebo Peugeot. Platíš sice větší růčo, ale vyplatí se to. Svagr si koupil ZX 1,9D z roku 92 a byla to super kára, dokud mu jí neukradli. Jezdil za 5l/100km a v zimě startoval bez plynu na 1. otočení startéru.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.02  14:19

To se pak není čemu divit, že výměna ve značkovém servisu stojí tolik kolik stojí. Nejhorší je, že lidem co mají auta v záruce nic jiného nezbývá.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.02  09:29

Filtry mi zatím nenabízel, ale určitě bychom se nějak dohodli...:-)). Hlavně by ty filtry asi nepasovali zrovna do modelů, který potřebuju já.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  20:24

zadek: No tak, řekni, kam si nemáme dávat auto na výměnu oleje:-) A filtry má taky, ne? :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  11:50

rbaron: Nee, mám ho od kamaráda - mechanika z nejmenovanýho servisu. Něco v práci vyšetří.... Tak to od něj vzhledem k běžnejm cenám za rozumný peníze odkupuju.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.02  23:58

to zadek524: A kde ho teda bereš? Snad neteče z vemene sousedovic Líze? :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.02  15:09

Tak jsem koukal na ceny, jsou výborný, ještě že olej nekupuju v krámě, to bych se teda nedoplatil... Když si vezmu, že používám Mobil 1, kterej stojí 450 Kč/l, asi bych rychle přešel na M6 AD!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…