Dieselové motory - tipy a triky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« to Cleaner
Hele já zase lituju lidi, co se musí vozit v takových chudácích, jako je Junior 1.0 nebo Mondeo 1.8 :o)))
Tvé postižení bych spíš viděl na komplex méněcenosti, že Ti tolik dieselů ujede ;o)
Navíc, třeba mé TDI PD se štítkem MPI neprozradí ani malé zadýmení ;o)
P.S.: Nepřipadáš si někdy slabý, jako některý z Tebou přetěžovaných benzínů? -
« Re: Peugeot 205D
Dneska odpolko budu vedet jak je to s tim remenem,mereni komprese prijde pote.Vcera vecer jsem jeste na ten remen koukal a pripadl me docela volnej-nahore,mezi rozvodem vacky a cerpadla mel pruves do + i - 2cm(domackl se jsem ho az na ten silentblok, kterym prochazi).To si myslim,ze je docela hodne?!Jen s kompresi asi budu muset do servisu,protoze ja sice merak mam,ale na benzinaky-kompresi diesela to asi nezvladne. AUDI 100(doutnik) jezdi v mem okoli 2, z toho je jedna nase.Ma druhej motor,tenhle je dokonce po GO(u takoveho auta se asi nevyplati) a rachot je porad u vsech stejnej.Studeny to ma zvuk ja T34,teply jako Zetor pri orbe :-).Vevnitr to je pohoda,ale zvenku...oproti tomu Peugotu,nebo Citroenu AX1.4D... -
Budu doufat,ze to je "jen" rozvodak.Zvuk to pri jizde a pri zatizeni vydava silne klepavej,jako studena stara AUDI 100 anebo traktor.Na volnobeh a turovani bez zateze to nejak slyset neni,jen je to liny a klepe se to.Ten kovovej zvuk byl slyset jen pres sroubovak,kdyz jsem poslouchal trysky a to na 3tim a lehce 4tem valci.Kdyz jsem si pak sahnul na privodni trubicky,tak na nich to bylo citit taky.A ten zvuk-doslova mlatici kov o kov(kladivo-kovadlina).Ten clovek co prodava ty dily...podezrely to sice v nabidce je,ale jsem rad,ze jsou lidi co jen nerejzujou.Moc ho neznam,ale lidi cist umim..dobrej pohodar...vyvevu jsem mel za 1500,-Kc.Takze mit prachy,uvazoval bych o vyhodnem nakupu.Ma to vytazeny z auta co pouzival-auto shnilo,tohle je pouzitelny a funkcni.V jakym to je stavu nevi ani on,ale jezdil s tim pres zimu a pohoda...najeto asi 250kkm. -
Vstriky mam jeste na stole,protoze musim jeste nejakou chvili sedet v praci,takze jsem to jeste nezkousel...myslis,ze by se jako procistily?Ja bych tomu asi nadeji nedaval... Rozvodak ma najeto asi 20000km,to by melo byt v pohode...ale nemenil jsem napinaci kladky.A ty kovovy zvuky...?A to jsem udelal GO predku,sehnal konecne vyvevu,opravil oderky,dal nove sklo...a takhle se me to odvdecilo!Zrovna v nejlepsi chvili...a to me kazdej den ceka 50km..dneska jedu stopem.Jinac vim o cloveku,kterej ma na prodej komplet motor,prevodovku,poloosy...proste celej predek za 5-6000 Kc.Ale snad to potrebovat nebudu.Vecer(nebo zitra) testnu ten rozvodak..jsem zvedavej... Diky.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!