Dieselové motory - tipy a triky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

10.09.02  11:08

« to Cleaner

Proč Ti to nevěřím? ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.02  11:01

« Re: to Cleaner

Tělo je na tom pořád o dost lépe než vůz, ale i ten je naprosto dostatečný.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.02  11:00

« to Cleaner

To je málo. Pokud to není v harmonii s tělem a vozem, pak je to dokonce zoufale málo :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.02  10:53

Mám radost z každého diesla který mi ujede a nesmrdí přede mnou. Bohužel takových ale moc není. PS: Hlavně duševně si připadám hrozně silný.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.02  10:50

« to Cleaner

Hele já zase lituju lidi, co se musí vozit v takových chudácích, jako je Junior 1.0 nebo Mondeo 1.8 :o)))

Tvé postižení bych spíš viděl na komplex méněcenosti, že Ti tolik dieselů ujede ;o)

Navíc, třeba mé TDI PD se štítkem MPI neprozradí ani malé zadýmení ;o)

P.S.: Nepřipadáš si někdy slabý, jako některý z Tebou přetěžovaných benzínů?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.02  10:37

« Re: Peugeot 205D

Hele já se nikomu nesměju. Lidi, co si koupili diesla, spíš lituju.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.02  10:35

Dneska odpolko budu vedet jak je to s tim remenem,mereni komprese prijde pote.Vcera vecer jsem jeste na ten remen koukal a pripadl me docela volnej-nahore,mezi rozvodem vacky a cerpadla mel pruves do + i - 2cm(domackl se jsem ho az na ten silentblok, kterym prochazi).To si myslim,ze je docela hodne?!Jen s kompresi asi budu muset do servisu,protoze ja sice merak mam,ale na benzinaky-kompresi diesela to asi nezvladne. AUDI 100(doutnik) jezdi v mem okoli 2, z toho je jedna nase.Ma druhej motor,tenhle je dokonce po GO(u takoveho auta se asi nevyplati) a rachot je porad u vsech stejnej.Studeny to ma zvuk ja T34,teply jako Zetor pri orbe :-).Vevnitr to je pohoda,ale zvenku...oproti tomu Peugotu,nebo Citroenu AX1.4D...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.02  07:54

Doporučoval bych spíš přeměřit kompresi válců, to se rovnou přijde na to jestli není někde mechanická chyba...
    Co je jako hlučnýho na starý Audi 100??? Měl jsem jí, jednu benzínovou a jednu naftovou a obě hezky šeptaly!
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  14:37

Cleaner je skoro vsude...Ok,priste to zkusim v Peugeot clubu, ale verim, ze i tady se pohybujou odbornici ;-).Diky a zatim AHOJ.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.02  14:33

Jo, a Johny, nechceš to příště radši řešit na Peugeot-clubu? Tam nelezou prudiči jako Cleaner...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.02  14:29

Hm, tak to se trochu bojim o čerpadlo, jestli to není ten rozvoďák a nebo trysky. Ale takhle na dálku těžko soudit...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  14:22

Budu doufat,ze to je "jen" rozvodak.Zvuk to pri jizde a pri zatizeni vydava silne klepavej,jako studena stara AUDI 100 anebo traktor.Na volnobeh a turovani bez zateze to nejak slyset neni,jen je to liny a klepe se to.Ten kovovej zvuk byl slyset jen pres sroubovak,kdyz jsem poslouchal trysky a to na 3tim a lehce 4tem valci.Kdyz jsem si pak sahnul na privodni trubicky,tak na nich to bylo citit taky.A ten zvuk-doslova mlatici kov o kov(kladivo-kovadlina).Ten clovek co prodava ty dily...podezrely to sice v nabidce je,ale jsem rad,ze jsou lidi co jen nerejzujou.Moc ho neznam,ale lidi cist umim..dobrej pohodar...vyvevu jsem mel za 1500,-Kc.Takze mit prachy,uvazoval bych o vyhodnem nakupu.Ma to vytazeny z auta co pouzival-auto shnilo,tohle je pouzitelny a funkcni.V jakym to je stavu nevi ani on,ale jezdil s tim pres zimu a pohoda...najeto asi 250kkm.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.02  14:00

Ten rozvoďák je spíš pro sichr, klidně to může být to čerpadlo. Odkud přesně to mlátí a jak moc? Komplet motor + převodovka + poloosy, startér atd. za 5-6tis je podezřele levnej!
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  13:45

Vstriky mam jeste na stole,protoze musim jeste nejakou chvili sedet v praci,takze jsem to jeste nezkousel...myslis,ze by se jako procistily?Ja bych tomu asi nadeji nedaval... Rozvodak ma najeto asi 20000km,to by melo byt v pohode...ale nemenil jsem napinaci kladky.A ty kovovy zvuky...?A to jsem udelal GO predku,sehnal konecne vyvevu,opravil oderky,dal nove sklo...a takhle se me to odvdecilo!Zrovna v nejlepsi chvili...a to me kazdej den ceka 50km..dneska jedu stopem.Jinac vim o cloveku,kterej ma na prodej komplet motor,prevodovku,poloosy...proste celej predek za 5-6000 Kc.Ale snad to potrebovat nebudu.Vecer(nebo zitra) testnu ten rozvodak..jsem zvedavej... Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.02  13:25

« Re: to Cleaner - ad 205D

K opravě té 205D, tak např. čerpadlo se dá koupit za 1.500,- až 2.000,-, celý motor tak za 8 - 10tis. Takže nebude o jednoho míň, ani náhodou...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.02  13:22

Johny: a vrátils je tam zpátky, ty zkontrolované vstřikovače? A dělá to stále? Jestli to nejsou vstřiky, může to být v čerpadle, ale i v tom rozvoďáku - kolik má za sebou? Na ten bych koukl asi nejdřív.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  13:19

Teda taky by mě zajímalo v čem tak úžasném ten člověk jezdí...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.02  13:15

jo, byl to Cleaner
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  13:12

« to Cleaner

Matně si vzpomínám... V čem že to jezdíš Ty? Že by Fabia 1.0 a Mondeo 1.8? Byls to Ty nebo nějaký jiný dietář?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  12:50

Cleanere, kdyz se podivas do zrcadla, co vidis?
    "Smat" se nekomu, ze ma poruchu na aute...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…