Dieselové motory - tipy a triky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« stará nafta
Čauweys všichni, potřeboval bych poradit. Tchán našel na chatě 20 let zapomenutejch 400l nafty, kterou měl na topení (je to ale motorová nafta, on kdysi jezdil s autobusem) a už dávno topí něčím jiným. Myslíte si, že to můžu třeba v létě nalejt do auta? (Galaxy/Sharan Tdi 66kw). -
« Re: Prosím poraďte
to alig: Koukal jsem na lanovod z motoru a přistříknul ho silikon. olejem. Zdá se pohybovat celkem lehce. Tu klapku zkontroloju přes weekend.
to zadek524: Jestli jsem si to dobře přeložil tak není-li to výše zmíněný problém tak mě čeká návštěva v servisu?
Jak se dá co nejúčinněji promazat ten lanovod? Mám pocit, že olej se od ústí moc daleko nedostane. Btw už jsem musel promazávat i lanovod k ovládání kapoty. To mě vede k myšlence, že výdobytky moderní techniky v podobě silikonové vložky bowdenu v Anglii zatím nejsou známy.
Díky za tipy. -
« Prosím poraďte
Zdravím diskutéry a obracím se na vás s dotazem. Mám drobný problém s motorem a chci se zúčastněných dotázat na názor. Občas, nyní v chladném počasí však častěji, se mi stává, že i zahřátý motor po vyřazení "drží plyn" - tedy ot. neklesnou na hodnotu volnoběhu, ale motor se roztáčí (asi jako kdybych držel nohu na plynu, což nedělám). Jedná se o 1,6 v roveru rv98, 16V, el. vstřikování atd. Chci se zeptat, má -li někdo z vás zkušenost s konstrukcí , funkcí a případný tip na závadu. Značkový servis mám daleko , tak bych chtěl vyloučit nějakou trivialitu. předem děkuji za názory, i když jsem benzínovej.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!