Dieselové motory - tipy a triky
« Re: zimni nafta u OMV
Jos> no ... myslim, ze jsem vyhlaseny setrilek pohonnych hmot a ze jako takovy mam jiste zkusenosti, co je kdy vyhodnejsi (z pohledu spotreby). Ver mi, ze jizda z kopce, kdy auto zrovna udrzuje svou rychlost na neutral, je vyhodnejsi nez jizda z toho stejneho kopce se zarazenou rychlosti - to bud zpomalujes anebo mas na udrzeni stejne rychlosti jako na neutral vyssi spotrebu. S bezpecnosti je to jinak, ale tam zalezi i na situaci - kdyz je to rovny dlouhy usek, nebal bych se asi jet na neutral ani na snehu. Vis, ze z kar mam jiste zkusenosti s priblizovadlem ve smyku :-) -
« Re: stará nafta
20 let starou naftu bych teda asi do tdíčka nelil. Dovolím si k autům celkem dost, ale tohle mi připadá fakt riskantní. Doporučuju spíš tu naftu radši přenechat, respektive odprodat, za nějakou zajímavou cenu někomu, kdo má obyčejný starý dieselový auto s normálním čerpadlem. -
« Re: Prosím poraďte
Obávám se, že v bowdenu plynu to bude sotva... Spíš bych doporučoval všechny kontakty a zásuvky který najdeš kolem vstřikování rozpojit, prostříknout kontaktolem nebo něčím obdobným a zase zasunout. Tomu bych možná dal šanci tak 10%... Taky prohlídnout všechny podtlakový hadičky po motoru jestli není některá vypadlá nebo není na konci zpuchřelá a nefičí to kolem ní. To pak dělá taky hrozný věci... -
« Re: stará nafta
No já jezdím na benzín (od novýho roku možná ten dřevoplyn :-)), tohle je záležitost mojí ženy, která furt něco stěhuje (dítě, psa, kočárek, různý vybavení domácnosti) na chatu, k rodičům, domů....(takovej nekonečnej koloběh věcí) a bůh ví proč na to chce diesela, prej se jí s naftou líp jezdí... Mě se s tím jezdí blbě, protože to 1. nejede, 2. divně se to kymácí v zatáčkách, 3.není to automat :-)))) ale to jsem se nějak rozepsal trochu mimo, sorry.