Dieselové motory - tipy a triky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« to oddie a spol.
Myslíte, že je možné u nás sehnat zánovní motor TDI PD 150PS (ARL)? To včetně všeho, co s ním souvisí (spojka, převodovka, elektrika, ŘJ, IC...) . V Praze a okolí by mohla být situace jiná, než u nás na východě. Nechci využít své nekalé známosti. To by se mi mohlo vymstít. Potřebuju ho minimálně pololegálně (lépe však celolegálně) :o) -
« Taky jsem skoro nenastartoval...
Ale ne kvůli autu. Ráno jsem ještě ospalý (chtěl jsem si jen zatopit a za pár minut se vrátit) nasedl a bezmyšlenkovitě jsem asi po necelé sekundě od vsunutí klíčkem otočil. Nevím, co to do mně vjelo :o)))
Fakt je, že se startér točil místo standardní 1s asi 3s. Pak to zahudrovalo a motor se rozjel. Příště už zase budu žhavit. Bylo mi ho líto :o(
Bylo -14 st.C. -
« Škoda že je 13° pod... :o)
Čauky lidi...tak jsem dneska nenastartoval svoje stařičké Volvo. Jistě si tady Duch docela smlsne...takže bych ho chtěl upozornit že na vině není dieselový motor ale baterka která se pomalu ale jiste poroučí do věčných lovišť:o( No do jara vydrží, přes léto bude v poho a na další zimu koupím stejně novou větší:o) Má najeto tachometrových 323000 a pořád úplně bez problémů. Olej na který se chystám měnil předchozí majitel ve 280000 a pak se na to nějak vyflajznul ale jestli nedolejval tak to spapalo přesně do půlky...zlatý auto:o) Benzínová Regata ve 200000 brala skoro litr na 1000:o) -
« to Duch uklízečky
Holící strojek Braun taky jistě plní tyto emisní limity s rezervou. Důvod, proč bych s nim chtěl jezdit po silnici to ale není a tak je tomu i v případě 1.2 HTP :o)
Pozn.: Nejsem odpůrcem ekologizace motorových vozidel. Jen si myslím, že mít E3 stačí. Problém není v nových vozech. -
« Re: Okolo startování
Výroky jako "nepojede to" je třeba trochu upřesnit, 1,2 jede jako normální 1,4 44kW, jeli jsme v tom 3 dospělí, a v poho. Normálně jezdím v 1.8T. Ano, nepojede to jako střela ale normálnímu uživateli (který jede nakrátko z A do B) to je zlaté. Adrenalinovému frajerovi to asi nepojede dostatečně.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!