Dieselové motory - tipy a triky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

09.03.99  11:40

« Vstřikovací špičky

Ke špičkám Bosch, ty vydrží asi 50.000 - 70.000 km. Lukas asi tak stejně, Rotodiesel o trochu méně. Motorpal Jihlava má životnost (můj subjektivní názor) asi 20.000-30.000 km. Ojeté špičky nelze spravit, ani ničím. Osobně jsem vyměkl a zítra si jedu do Kuřima k Sabi Dieselu nechat "přejet" špičky a zkontrolovat tlaky. Jediná kontrola je opravdu na stoličce na kontrolu trysek. Při výměně je nutné vyměnit i tepelný štítek (podložka pod špičkou, na tepelnou dilataci) a také je dobré vyměnit přepadové hadičky, i když vypadají "jako" nové. Špičky z Motorpalu stojí na Forda 2,3D asi 400 vč. DPH za kus. Někdo tvrdí že je nutné vyměnit všechny zaráz. To je možná pravda u špiček Lukas, Bosch a pod., které mají vyrovnanou kvalitu a vydrží zhruba stejně. Motorpalácké mají rozdíl v životnosti 100% a více. Pak nemá cenu měnit všechny zaráz. U starého auta (300.000 km najeto a více) bych doporučil špičky Motorpal, u nového auta Bosch, v lepší finanční situaci případě Lukas. zdraví Pavel PTD
  • 00 Reagovat !

foto

08.03.99  10:40

« Nissam Primera

Dostal jsem nabidku na ojetinu Nissan Primera Combi 2,0 D, r.v. 1993, najeto 150000 km. Ma nekdo nejake zkusenosti s timhle dieslem ?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.03.99  14:05

« Re: Výměna vskřiků nafty

Pohledem nijak. Vytocit a zkusit na stolici, jestli prasi pravidelne, vrze, neukapava + jaky ma tlak. Pokud mas v poradku civy tak je to snadne. Dalsi velmi HRUBA orientace je bud po nastartovani parkrat prudce pridat jestli bude stale ostre zvonit muze prokapavat (ale muzes mit i vetsiho fora). Po vytoceni vstriku, jestli vidis na pist tak u prokapavajici muze byt svetle kolecko /normalne je pist "zacuzeny"/
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.99  14:36

Včera jsem zjistil, kde se v Praze dají sehnat vložky vstřikovacích trysek z Motorpalu. Takže pro lidi z Prahy a okolí: je to v prodejně Pragopal v Libni (ul.Zenklova 224/139, otevřeno Po-Pá 8.00-16.30). Pro všechny: cena je skutečně velmi příznivá - např. na mou Tempru stojí jedna pouhých 283,-Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.99  11:55

No fuj, ja jsem ale cune, omlouvam se. S tryskama nikdy nic nebylo, ten cestina.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.99  11:52

Pavle, docela si mne postrasil, presne takhle se chova muj motor. Za studena nepravidelny, cukavy chod. Po ohrati to zmizi. Ze bych mel taky kapajici trysky. Jak se to jeste jinak pozna ? Jak vypada kapajici tryska, kdyz ji vysroubuju. S moji prvni Jettou jsem najezdil pres 100 tis. km, s tryskama nikdy nic nebilo. Prece je nebudu menit po 30000 km, to by byl dost drahej spas ? Zdravim.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.99  00:00

« Re: Dotaz na Juru

170 PS - atmosfera
    190 PS - Turbo
    Mila
  • « 00 Reagovat !

foto

01.03.99  10:58

« Re: USA

Půjčovna je drahá. Není lepąí si koupit nějakou starou ąunku a pak ji prodat v Mexiku. Kolik stojí v USA ojetiny a co je potřeba k jejich koupi atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.03.99  10:28

Dík Dalinovi a Pavlovi PTD za informace k vstřikům. Nevíte kolik mají životnost vložky vstřiků Boch? Nedají se náhodou lehce tekoucí vstřiky opravit lapování (vzpomínám si, že před 2 roky mi něco takového dělal známý servisák)? Ahoj Pavel K.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.99  21:52

Poměr cena/výkon je jednoznačně ve prospěch našich motorpaláckých trysek. Mě vydrží asi tak 20.000 km, pak začnou některé kapat. Je to dáno nerovnoměrnou kvalitou. Ale za ty prachy... Kapající trysky poznáš lehce zvýšenou spotřebou a nerovnoměrným chodem hned po startu v zimě. Při dlouhodobé jízdě s kapajícíma tryskama může dojít až k propálení pístu. Taky je budu muset vyměnit. Už na nich mám najeto 30000km a tak se ozývají... zdraví Pavel PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.02.99  13:41

Na rodičovskej Sierrce (2.3 D) jsme tyhlety vloľky vstřiků taky měnili (1 stál kolem 350,- Kč -- originál ford pouze komplet tryska 3.500,- Kč)) Na motoru je najeto asi 15.000 - 20.000 km a pořád to funguje, zdá se dobře. Sehnali jsme je v Č.B. ve firmě BAS.
  • 00 Reagovat !

foto

23.02.99  13:33

« Výměna vskřiků nafty

Nedávno mi při nějaký opravě v servisu technik sdělil, že mi tečou vstřiky a že to bude chtít výměnu. Pokud jsem to správně pochopil, tak se mění jen hrot vstřikovací trysky. Hroty Bosh případěně Lucas stojí zhruba 900-1500 Ks jeden, zatímco české hroty z Motorpalu stojí pod 400 Kc (ty jsou údajně taky dobré, jen mají menší životnost - zhruba 50000 km). Nemáte někdo zkušenosti ohledně kvality českých hrotů a kde se dají sehnat. Dík Pavel K.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.99  08:32

« Re: Jeątě k olejům pro dieslové motory

Chtěl bych se zeptat jestli je velký rozdíl mezi syntentikou určenou pro benzíňáky i diesly SJ/CF a speciální syntentikou jen pro diesly CF. Nebo mezi např. syntetikou 5W-40 SJ/CF a polosynt 10W-40 CF-4. Jak je to s mísitelnosti různých olejů. Někde píąí (např. uľivatelské manuály), ľe nemíchat oleje jiných značek. Jinde zase, ľe je to jedno, ľe záleľí na specifikaci. A co aditiva (PTFE - Slick50, Nulon, Ekolube; Xeramic, DuraLube, Bardahl, Wynn]?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.99  17:58

« Re: Ještě k olejům pro dieslové motory

To že CF4 má vyšší podíl aditiv než CF je zřejmé. Další rozdíl je snad jen v homologaci či schválení tohoto kterého oleje pro ty které motory od těch kterých výrobců. ...Uf Pavel K.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.99  17:54

« Re: USA

Ceny aut v půjčovnách se pohybují od 40 USD do 90USD na den. Za 40USD dostaneš Ford Taurusa V6 rok jetýho, za 90 USD dostaneš Jeep Cherokee 6-12 měsíců starý. K tomu musíš připočíst pojistku, která činí orintačně 70% z denního "půjčovného" na den (to je ranec). Hovořím o půjčovnách nejrenomovanějších jako je Hertz nebo Avis. Jiné, menší, jsou lehce levnější, ale jen na půjčovném, nikoliv na pojistce. Auta podle nějakého zákona můžou mít najeto nejvíce 100.000mil, takže všechna auta jsou jako nová. S manuálem nevím, ale asi bys něco sehnal určitě. Praktické zkušenosti mám, rád poradím i v dalším (ceny PHM atd...) Pavel PTD
  • 00 Reagovat !

foto

22.02.99  15:14

« Ještě k olejům pro dieslové motory

Neví náhodou někdo jaký je rozdíl mezi motorovým olejem s výkonostní specifikací (API) CF a CF4 ?
  • 00 Reagovat !

foto

22.02.99  13:37

« USA

Můľete mi odpovědět, jaké jsou podmínky a ceny v půjčovnách aut v USA. Kolik to stojí na týden - měsíc. Např. na condor.cz (letenky) jsem naąel nabídku týden v USA i s autem, pokud jedou 4 za 15.000 pro jednoho. Dále by mě zajímalo, jaké druhy aut tam půjčují. Zda tam jsou i auta s manuálem a evropská.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.99  11:55

« Re: Dotaz na Juru

Byl to asi 6,9, protoze tam nebylo turbo. Jak velkej ma vykon jsem nikde nesehnal. Mimichodem letos v lete jedu zase do USA a uz se tesim jak si zajezdim, teda doufam.
  • 00 Reagovat !

foto

22.02.99  10:26

« Upřesnění pojmu čerpadlo-tryska

V jednom z posledních příspěvků byl dotaz na US Auta, zda používají systém Common Rail či Čerpadlo-tryska. Odpověděl jsem, že konkrétně motor Cummins používá systém čerpadlo-tryska. Tím opravdu myslím vtřikovací čerpadlo a tlakovou hadici vedoucí do vstřikovače ve kterém je tryska. Někteří novináři např. ve světě motorů používají termín čerpadlo-tryska pro označení systému se sdruženými vstřikovači. Bylo to v jednom z posledních článků o TDI pro Passat. Samozřejmě že si každý může nazvat systém jak chce, nicméně si myslím že léta užívaný název: "sdružené vstřikovače" (ve vstřikovači je sdružená funkce čerpadla a trysky) je výstižnější, než lehce zavádějící název čerpadlo-tryska, krerý se dá vyložit i jako čerpadlo-trubka-vstřikovač-tryska. Osobně si myslím že k názvu "čerpadlo-tryska" došlo překladem z německého originálu "Pumpa-düsse". Němci to tak berou, asi nemají žádné podobné pěkné české slovo jako je "Sdružený". Ve finále je to všechno stejně jedno, hlavně když víme o čem je řeč. Zdraví Pavel PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.99  02:44

« Re: US osobaky v dieselu

Hummera udělali i v civilním provedení. A to
    už je kůže, klima atd.-no prostě luxus za
    hromadu peněz.
    Mila
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…