Dieselové motory - tipy a triky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

24.08.99  11:58

« To:residents

Diky,pozeptam se o moznosti aplikovat,tyto filtry
    do moji filcky 1.9D,kdyztak porovname zkusenosti!
    Napis jestli uz si s nima neco najel a jak se ti
    to jevi!!Dik a cau ALEXV.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.99  09:53

« Re: To:residents

Sorry, myslel jsem, že jsi něco již přečetl v jiných auditorích (o tunnignu). Takže stručně: tyto filtry jsou vyrobeny z bavlněné látky vyztužené drátěným sítem (někde tady v auditoriu je linka na prodejce filtrů K&N pro Mini Morris, kde jsou i fotky). Oproti klasice je možné je používat podstatně déle (podle výrobce 100 000 mil.), protože je možné je vyprat (po 20 000 km, dle českého návodu). Výrobce dodává na čištění speciální sadu (kapalina a olej na opětovnou impregnaci filtru). A teď výhody: samotný filtr zvedne výkon nepatrně (cca 2 k), ale prodává se i kompletní sada filtru včetně jiné "krabice" na filtr a sání, které již výkon zvednou více (cca 7 k). Navíc kompletní kit i změní zvuk motoru na "sportovnější" Ty údaje o výkonu vztahuji k "běžným objemů" (Felicia). U větších objemů to bude samozřejmě více. S vyšším výkonem by měla být spojená i nižší spotřeba, protože filtr má vyšší průchodnost. Jak již zde někdo uvedl jako mínus, asi to budou nepatrně horší fltrační schopnosti. Ceny filtrů - v mém případě Sierra 1,8 TD samotný filtr stál cca 1.800. Nevím z hlavy adresu, ale filtr jsem si objednal u samotného dovozce, kterým je firma Riegger z Prahy. Číslo dodám zítra.
  • 00 Reagovat !

foto

23.08.99  10:28

« To:residents

Cekam,ze mi nekdo konecne rekne neco o tech filtrech K&N!!!Chlapi,co se deje,ze se neozivate!!
    Prave potrebuju vymenit filtry u sve felicie 1.9D
    a rada by se mi docela hodila.Napiste i kde je sezenu v Praze nebo okoli!Predem dik a CAU!!
  • « 00 Reagovat !

foto

18.08.99  08:20

« Re: Starter

Ď. za radu. Dnes se k němu snad uľ dostanu tak uvidím. Moc se mi do něho nechce, nebo» dva dny funguje bez problemu a pak bác, a není s ním řeč. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.99  09:58

Vyndat starter, zkusit, zda se uhliky pohybuji volne, zmerit rele, zda opravdu spina. Muze byt opalenej kontakt. Bacha, pri zkouskach starter sebou dost mrska, at ti neskoci z ponku na nohu....
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.99  12:28

« Re: Filtry K&N

Napiste mi neco o tehle filtrech!Ja vubec nevim o
    co gou!Kde je sezenu,vyhody,atd......
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.99  12:26

« Re: Posilovac u Feldy 1.9D

To:JOE S.Tohle je normalni situace,sici ti to vzdy
    na dorazu rizeni co?! To se jenom rychle prepousti
    kapalina posilovace pres ventil a dela to takovej
    sicivej zvuk.To je v pohode!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

13.08.99  10:45

« Re: Prasklé těsnění pod hlavou motoru - příznaky

Ještě se vracím k diskuzi okolo příznaků prasklého těsnění pod hlavou motoru. Nedávno vyšla docela dobrá kniha o konstrukci a opravách aut (Motejl V., Horejš K.: Učebnice pro řidiče a opraváře automobilů. Littera Brno. 1998) a v ní jsou k této problematice další informace. Prasklé těsnění pod hlavou (nebo prasklou hlavu) lze odhalit pomocí infraanalyzátoru výfukových plynů mořením zvýšeného obsahu uhlovodíků (HC) v chladící kapalině. Další možnost je měření zvýšeného obsahu kysličníku uhličitého (CO2) v chladící soustavě. Snad některé servisy mají příslušné zařízení. Jinak ta kniha je rozsahem velmi dobrá, ale byla zřejmě psána trochu horkou jehlou, takže je v ní dost překlepů a chybiček. Celkově ale zájemcům doporučuji investovat do ní příslušný (nemalý) obnos - cca 550 Kč. Pavel.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.08.99  14:02

Kuchnu ven startér a uvidím jak si sedly uhlíky. Pak dotáhnu a očistím přívody 12V do startéru a pak nevím....PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

05.08.99  09:24

Nevím jestli je to starterem, ale měl jsem podobnou závadu na svojí Sieře 1,8 TD. Motor něchtěl naskočit a místo roztočení motoru bylo slyąet jen cvakání starteru. Přezkouąel jsem vąechny kontakty a závadu jsem naąel v konektoru starteru který je blízko baterky. Asi je tam nějaký studený spoj, ale stačí v tomto případě konektory jen rozpojit a zase spojit a motor jde nastartovat. Prostříkal jsem konektory MD a uľ to dlouho nezlobilo.
  • 00 Reagovat !

foto

05.08.99  08:39

« Starter

Mám zajímavý problém se startérem BOSCH. Po výměně uhlíků za nové (původní uľ byly moc krátké) bylo asi měsíc vąechno v pořádku. Startoval jak o ľivot. Pak začal jednou za čas vynechávat a bylo třeba do něho lehce poklepat tyčí a byl zase Ok. Dnes do něho klepu kaľdé ráno ( do oblasti uloľení uhlíků) a kdyľ ho nechám stát více jak asi čtyři hodiny. Prostě jak vychladne, tak nenastartuje. Jak je v teple , tak jede jak o ľivot. Kdyľ je celý den auto na sluníčku, tak se rozjede i po 10hodinách. Jinak udělá jen relé klap a je to. Jako kdyby uhlíky zůstávaly "viset" a neměli kontakt s rotorem. Víte někdo co stím? PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.99  09:51

Zatím zkuąenosti nemám, protoľe jeątě jsem se nedostal k tomu tam ten filtr dát. Navíc čekám, aľ budu mít auto seľízené, abych to mohl porovnat a pak udělám pořádný test při cestě do Německa na zatmění slunce.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.99  10:52

Též uvažuji o koupi filtru K&N, nevím však zda pouze vložku nebo celý kit. Z dostupných informací samotná vložka sice proupouští více vzduchu, tudíž se motoru "lépe dýchá" bude zde zřejmě i nižší spotřeba, ale nárůst výkonu pouze u vložky je zřejmě nepatrný. Naproti tomu u celého kitu je zřejmý nárůst výkonu v rozmezí 3-5 PS. Napiš prosím své zkušenosti.
    Bobrs
  • « 00 Reagovat !

foto

29.07.99  16:34

« VM motorárna

Bohuľel nemám. Hledal jsem VM stránky jak o ľivot, ale nic jsem nenaąel. Nejbliľąí info mám to, ľe brněnský dealer fiatu AutoTec prodává i produkty VM. Jinak poslední fia»ácké motory jsou motory Fiat, ale Fiat má myslím finanční podíl ve VM a vyuľívá jejich kapacitu ve vývoji. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

29.07.99  15:39

« Re: Ford Ranger 2,5TD

To PTD. Prosím Tě neznáš adresu na webovské stránky italský motorárny VM? Mimochodem jsou současný fiaťácký motory 1.9JTD a 2.4JTD z produkce VM nebo je Fiat vyvíjel sám?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.07.99  15:37

« Re: Ford Ranger 2,5TD

To "residents". BMW mají určitě špičkový diesláky, ale Rover sám dává do aut už pár let velice dobrý motory kategorie "tdi" (2.0Sdi/77kW/210Nm). Teď připravují i "common-rail" 2.0CTD/85kW. Pravda tyhle objemy jsou na teréní auto malý.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.99  10:32

« Re: Ford Ranger 2,5TD to PTD

Podle mě je jen ąkoda, ľe VW nedělají ľádné pravé teréňáky. Doufám, ľe brzo něco koupí, tak jak BMW koupil Rover a dají tam nějaké pořádné TDI.
  • 00 Reagovat !

foto

28.07.99  10:25

« Filtry K&N

Zajímalo by mě jaké máte zkuąenosti s filtry K&N u dieslů. Právě jsem jeden koupil, tak mě zajímá jak se to projeví.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.99  10:00

No vąak, Voyager má italský motor VM. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.99  07:57

Tak jsem včra mrkl do posledního Světa motorů a je tam článek právě o Rangeru 2,5 D. Píąí, ľe má dvě verze motorů s turbem a bez turba o výkonu 57, resp. 80 kW. Ten silnějąí má max. 256 Nm. Jsou to ąestiválce s 3 ventily na válec. Psali tam dokonce nějaké typové označení motorů v angličtině, ale to si jiľ nepamatuji. Myslíą, ľe to je italská výroba? Mě to připadá jak ten samý motor co má např. Voyager 2,5 D.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…