Dieselové motory - tipy a triky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: spotřeba longlajf oleju u tdi
Mě v podstatě ta cena oleje zas tak moc netrápí - v porovnání s náklady na palivo je to pořád zanedbatelný. Spíš by mě zajímal váš názor, zda je spotřeba oleje 0,2l / 1000km v pohodě a jestli se (i při takovéto spotřebě) vrátí investice do drahého oleje v úspoře paliva, nebo je to jenom marketingový kec. Vše za předpokladu využívání auta v městském provozu (resp. dost popojíždění s nezahřátým motorem) -
Já myslím, že tomu nijak neuškodíš. Co třeba tam dát (viděl jsem nabídku) sudovku 10W40 Eurooil (německý) za 85 litr. Když budeš měnit daleko dřív, tak motor bude pěkně čisťounký. Myslím, že ten olej pokud se používá na prodloužené intervaly, tak musí být stejně už po 10 tkm špinavý jak prase ať je to jakákoliv značka. -
Já do své 81kW TDi octavie leju Shell 5W30 a spotřeba oleje takřka nulová. Podle mě Tdi motor si zaslouží kvalitní olej, záleží jak se k tomu stavíš ty, pokud chceš auto užívat nějaký ten rok, tak na oleji bych rozhodně nešetřil. U mě je fakt, že oproti tobě mám najeto jen 57000km za 2 roky. -
« spotřeba longlajf oleju u tdi
Zdravim, zajímaly by mě vaše zkušenosti se spotřebou dražších oleju typu Castrol slx 0w30 v tdi motorech. Ja mám 3 roky staré tdi 66kw, najeto 140tkm, od předchozího majitele tam byl právě výše zmíněný olej a dolitý pulitřík v tom zmizel asi během 4 tisíc km. Na webu Castrolu píšou, že spotřeba 2 deci na 1000km je naprosto normální a že dolejvání jejich drahýho oleje se vrátí na spotřebě (při couravým provozu). Jaký na to máte názor? -
"-- skrytý --" 15.09.03 07:36
« Re: Punto III 1,3 TD @180 NM /70 PS
Brázdič: Z aut už je holt dávno typický spotřebák - kup, použij a zahoď. Dneska už se nějaká delší výdrž motorů u moc aut nenosí, na co taky, jen ať lidi koupěj co nejdřív další auto :-) I když těch 250tis km na fiatí 1,3TD je celkem slušné, ty původní 1,3D/1,4TD se leckdy nedožily ani toho... :)))) -
Chevy VAN je #1. De facto luxusní obývám na kolech. Zvláště pak o nějakého úpravce si nic nezadá s tím nejluxusnější bejvákem... nejlepší jsou z konce 80. a začátek 90. let ty jsou nejhezčí. K tomu nějaký chromovaný doplňky vkusná barevná variace laku. achjoooo.....
-
to Oddie: Pravidlo zni jinak, ty jsi rekl jenom pulku. Je to objem ani pocet valcu nicim nenahradis. Nejaky pomocny berlicky v podobe turba my neberem, co...???:))))
Ja se pravidla drzim, proto jsem si tak oblibil ty osmivalce s objemem kolem peti litru. A je fakt, ze ty motory pri normalni jizde tocej tak do 2 tisic, kdyz je dres, tak asi 3 tisice, a na zavodeni jdou ochotne i za 6...:-)
Kamos me povozil pred nedavnem Chevroletem Chevy Van, je v tom 6,5 litr osmivalec diesel atmosférák a je to bomba auto! -
"-- skrytý --" 12.09.03 08:54
To je ale blbá móda, tyhle prťavý diesely. Ty PS a Nm jsou sice hezký, ale mě zajímá taky trochu životnost motoru, a jeho celkové chování. Pravidlo "objem ničím nenahradíš" platí stále. No ale co, každému podle jeho gusta, když se to někomu líbí... Až půjdou do háje ty původní poctivý spolehlivý diesely, tak si holt radši koupím benzína, než tohle.