Dieselové motory - tipy a triky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: SIERRA 2,3D
PTD: pokud je mi známo, tak u tohoto motoru vede z ventilového víka hadice zpět do čističe vzduchu a to sice před jeho vložku. Tato, jelikož je, bohužel, papírová, tak se velmi rychle znehodnotí. Jednou z metod, jak život takového motoru prodloužit, je to, že se tento vývod zaústí až za tento papírový čistič, který však musí být udržován v čistotě, jinak spotřeba oleje, jehož droboučké kapičky jsou rozprášeny v celé klikové skžíni, vlivem zvýšeného podtlaku v sacím potrubí vzroste nad únosnou mez. Do propojovací hadice se dá instalovat např. kalibrovaný otvor, nebo materiál se zvýšeným odporem proti propustnosti plynů, který zamezí nadměrnému nasávání výparů z klikové skříně. Nejlépe osvědčený a také nejstarší způsob, jak popisovanou závadu odstranit, je ten, že se výdech z motoru vyvede klasicky pod auto a motor se prostě nechá volně a přirozeně "dýchat". Pokud to však má motor za sebou, pomůže mu jen ten upgrade. -
« Re: SIERRA 2,3D
Co to znamená, že Sierra plive skrz víčko? To má špatný těsnění nebo prostě tam je tlak plynů z motoru a valí se ven? To by pak taky vypadalo na nutný upgrate motoru... Když motor takhle "dejchá" je to způsobený vyběhanejma pístníma kroužkama, který už nedržej tlak ve válcích. -
« Re: VM Motori konečně přechází na přímý vstřik a CR
Jsem rád, že sem občas nakoukne i duchovní otec tohoto tématu :-))
Co se týče toho nového motoru od VM Motori, tak na webu to zatím zdá se není - mrknul jsem na stránky VM Mot., D.D. i Chrysleru a kde nic, tu nic. Takže zatím poslouží jen Automobil 4/2001. -
« VM Motori konečně přechází na přímý vstřik a CR
Do nového Voyageru se bude dávat nový motor od Detroit Diesel/VM Motori 2.5CRD (104 kW, 312 Nm). Už taky bylo na čase, aby VM Motori přešlo u svý produkce pro osobní vozy o komůrkových nepřímovstřiků na přímý vstřik a common-rail. Podle toho, co píší v posledním Automobilu, to bude asi slušnej "držák" (průměrná rychlost Voyageru při 24-hodinovce 179 km/hod). Podobně jako v přechozí generaci motorů lze asi kromě čtyřválce 2.5 l očekávat i pětiválec 3.1 l. Taky je zajímavý, že Chrysler po fúzi s Mercedesem nepřešel na CDI motory, ale drží kontakty s DD/VM Motori. Asi nebudou špatný (a možná ne tak drahý jako CDI). -
« Croma s VTG turbem?
Na stránkách www.carsfromitaly.com jsem se dočetl, že motor 1.9TDid v Cromě dostal v roce 1991 VTG turbo. To mě docela překvapuje - domníval jsem se že první aplikace VTG byly u motorů Audi/VW 2.5TDI/103kW a 1.9TDI/81kW. Nevíte někdo jestli je to s tou Cromou pravda? Pokud ano, došlo v souvislosti s touto změnou k nějaké změně výkonu (90 hp) nebo krouťáku? -
« Re: comprex
Pískání může mít dosti vážné příčiny: nejvíc bych se bál některýho špatnýho ložiska na některý z kladek, po který běhá rozvodovej řemen. Ložisko může chvíli pískat, pak se kousne a rozvoďák přeskočí nebo praskne a můžeš pomalu shánět novej motor a nebo se připravit na rozsáhlou opravu... Může to bejt ale i cokoliv jinýho, nemáš třeba jen povolenej klínovej řemen? Nebo u některejch aut je hlavní řemenice ze dvou kovovejch částí a jsou spojeny jen gumou, tak to může prokluzovat???
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!