Dieselové motory - tipy a triky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« To NOVAC-zvýšení výkonu 2,0HDi
1. Kerscher chiptuning 115PS a 253Nm. Cena včetně montáže 21.250,- s DPH.
2. Jedna Xsara Picasso 2.0 HDi s chipem byla na brzdě a vykazovala 116,13PS a 276,56Nm.
3. Pokud máš zájem, chceš vědět ještě něco více, mohu dát i reference na zákazníky, kontaktuj mě na info@chiptuning.cz Michal Naď. -
« "facelift" dieselového klenotu (BMW 2.0d)
Nevím jak Vy, ale já pár dní přehlížel na pravý straně obrazovky "BMW 3 facelift" (v kolonce NEPŘEHLÉDNĚTE"). Až dnes mě napadlo, že by se ten facelift mohl taky týkat donedávna nejlepšího dvoulitrového turbodieselu 2.0d (100kW/280Nm). A je to tak. Ať už je to přirozený vývoj nebo reakce na poslední 1.9TDI/110kW made in VW, tak BMW přešlo u svého dvoulitru na common-rail a výkon i krouťák posunuli nahoru na 110kW a 330 Nm. -
« čipy teréňáků
čau chlapy, rád bych se vás zeptal jestli se taky čipují off roadi. zajímal by mě Patrol s novým 3,0 di (automat). jestli se mu dá nadopovat nějaký výkon na víc, při zachování jeho charakteristiky, bez snížení trvanlivosti a s původní převodovkou. díky moc. a když tak jaké má potom parametry. nikde jsem podobnou nabídku nenašel. -
« Re: to zadek524
Tak to se někdě začnu porozhlížet po mezichladičí z Nějakého vhodného vozidla. Chtělo by to asi z auta s přibližně stejným obsahem že? Nebylo by určitě vhodný dávat do 2,4l mezichladič z 1,8td?? Obávám se taky problému optimálních hadic, no uvidím, ten chladič to chce jako první. -
« to zadek524
1. Mezichladič - super. Hodně se zvýší kroutící moment a tak asi o subjěktivní polovinu zvýšení kroutícího momentu výkon. Projeví se trošku větší turbo díra ale jinak OK.
2. Chtělo by to k tomu intercooleru ještě malinko jinak seřídít čerpadlo, vstřiky a turbo a viděl bys velkou změnu.
3. Pro info, teď jsem jednomu známému dělal mechanickou ASTRU 1.7 TD, jen je všechno jinak seřízeno a výsledek na brzdě originál/tuning jest kroutící moment +33% a výkon +20,5%.
Hmm, to zní zajímavě, já mám ale bohužel (naštěstí) starej model s mechanickým čerpadlem. Podej mi prosím ještě informaci jakej vliv na výkon motoru by mělo dodání mezichladiče stlačenýho vzduchu???
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!