Dieselové motory - tipy a triky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Dvoutaktní Diesel
Zdravím ve spolek. Máme tady dilema. V Brně na Rašínce v budově ČPojišťovny za výlohou je vystaven letecký motor hvězdicový devítiválec, vzduchem chlazený, výrobce Zbrojovka Brno, v částečném řezu. To by nebylo nic tak neobvyklého. Nicméně na přiloženém popisu je uvedeno, že je to Diesel. To bych taky zkousl. Má žhaviče a přímé vstřikování do válce - vstřikovače. Max Otáčky cca 1800/min. Potud vše ok. Nicméně v hlavě má dva ventily. Pokud by to byl čtyřtakt, celkem potřebná věc. Jenže na popisce je uvedeno, že je to dvoutakt. Kdyby to byla chyba, tak si toho někdo za cca dva roky všimne a opraví se to. Takže mám dilema jak se srovnat s naftovým dvoutaktem se dvěma ventily v hlavě. Kdybych našel někde přepouštěcí kanály, pochopím, že jsou to oba výfukové ventily (systém ruské lokomotivy Sergej) jenže přepouštěcí kanály jsem nikde nenašel. A včil mudruj.......PTD -
« Re: Mercedes 124 /200D
Motor ma 70k. Kdo ma dnes v EU tento vuz, musi platit vysoke dane (kolem 1000 DM rocne) proto je jich moc na prodej. Motor normalne neznicis, potrebuje kolem 7litru. 2500cm^3 potrebuji kolem 8 litru a vydrzi 1,5 Milionu. Nejsou to prelakovane taxiky? -
« Re: Mercedes 124 /200D
Mám 190 2.0D a žádnej divoch to není, ale znám několik lidí, kteří mají 124/200D a hrozně si to pochvalujou. Dokonce jeden tím i tahá auta na vleku už několik let. Takže není to věru auto na závodění, maximálka je 160km/h, optimální rychlost je ale na dálnici tak 120. Spotřeba je nula nula nic = 6 litrů. Pokud má auto najeto 500.000km, vůbec nic to neznamená a může lítat ještě hodně dlouho zvesela dál, pokud mělo aspoň trochu údržbu.... -
« Mercedes 124 /200D
Mohol by sa prosím niekto vyjadriť, čo sú to za autá, pretože sú za podozrivo "dobrú" cenu. Mám v pozornosti dve, ale sú to 2000ccm, iba "diesel" navyše so 4 stupňovou prevodovkou. Vychádza mi vzhľadom k hmotnosti, že by mali byť pravdepodobne dosť "lenivé". Ak je to tak, prečo taká automobilka tieto vozy robila? Ďakujem -
« Re: ad sdružené vstřikovače VW
Taky jsem zaslechl, že pro PD motory se musí používat olej s vyšší výkonovou specifikací než byla u "klasických" TDI (?). Souvisí to s PD technologií (extrémní tlaky na vačce a nutnost jejího okamžitého mazání) nebo s vyššími výkony těchto motorů (což by ovšem neplatilo u 74kW verze)? -
« ad sdružené vstřikovače VW
to ATX: Ty Autokomplexi, nedávno jsi se tu někde poblíž (jestli to nebylo téma "bionafta") podivoval Hufnáglovi, že do svý Fabie 1.9TD PD chce lít bionaftu a zmínil jsi, že tyhle motory mají problémy samy o sobě. O co jde konkrétně? Že by byla přetížená vačka pohánějící jednotlivé "pumpičky-dýzičky"? -
« Re: tp pavel kr5
O druhé turbíně v sérii nedávno psali ve SM v souvislosti s novým motorem pro Scanii. Říkali tomu "turbocompound" a je u toho dost náročný převod mezi otáčkami téhle druhé turbíny (až 50000 ot/min) a otáčkami klikové hřídele. Asi se to ale vyplatí jen u velkých motorů pro náklaďáky, apod. -
« Re: Tuning na BMW 325 TD
Přesně tak, TDS má intercooler a má 143PS. Náročný to tuning není, chip 17.000,- s DPH + intercooler+KN filtr+reseřídit turbo. Intercooler buď sehnat originální z TDS včetně trubek nebo se nechá udělat z podobného. Cena souvisí s řešením. Parametry cca 160PS a 300Nm.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!