Dieselové motory - tipy a triky
« Vakuová pumpa
Pánové, mám teoretický dotaz. Proč musí mít naftové auto vakuovou pumpu a nemůže pro posílení brzd využívat podtlaku v sání jako benzínové motory? Nebo tam takový podtlak není? Přece oba dma motory stejně nasávají vzduch a řekl bych, že ten naftový ho dokonce nasává více (větší objem, větší komprese. -
« TDI 115PS
Tak Vazeni, nerad rusim Vasu debatu o ovoci a hadkach o tom, ci je lepsi Diesel od Fordu, VW, alebo Francuzov, ale povedal som si, ze sa pochvalim novym prirastkom do rodiny - VW Sharan TDi PD 115PS. Mame ho doma asi 3 tyzdne a tu su prve postrehy. Na dynamickost jazdy sa nemozem stazovat, aj kes sportovy voz to urcite nie je. Prekvapila ma ale pomerna hlucnost a ten kudol dymu pri startovani a pri akceleracii na plny plyn ma moc nedojali. Inak zatial maximalna spokojnost. Ak ma niekto skusenosti s tymto motorom alebo autom, budem rad, ak sa o ne podeli. Dakujem a vsetkym hadajucim sa, nadavajucim a ostatnym zelam prijemny den. -
« Re: Reakce nasraného ctenáre
2Jiri: nemyslel jsem tebe, stupidní majitelé mně nepochopitelných myšlenkových pochodů jsou myslím celkem v MC proláklí.To moje dezinformace- OK - v případě Focusu jsem v zápalu boje napsal TDCI - sorry šlo o Enduru, ale jinak díval jsem se ještě jednou do faktur, abych tady nehlásal naprosté bludy: ty Mondea byly obě s CR, Focusy 3, TDCi se dodává někdy od léta. Jo, je o mně známo opovržení vůči francouzům, takže o to víc by mělo fšechny ( ahoj Hufe - chipa prawopysná )příznivce Rencků potěšit moje uznání...... .u nás jsou třeba právě ty laguny natolik špatně prodejné, že je venku velkoryse přehlížím, prostě Mondeo prodám max. do 14ti dnů.To s tím formátováním textů je sice fajn nápad, ale když ono je to podobné jako s pravopisem.....zdržuje to.