Dieselové motory - tipy a triky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Diesely a spotreba
K tý dieselový motorce. Asi před 2 lety jsem na dovolený studoval autokatalog a motokatalog a padnula mi tam do oka motorka v naftě. Vyrábí se to v Indii a je v tom 250ccm jednoválec. Nádrž to má asi na 15 litrů, spotřebu asi litr nebo málo přes, tak to má solidní dojezd... Dočetl jsem se, že tam cpou tenhleten motor, kterej se jinak běžně využívá jako stacionární - pro pohon lecčehos. Musí bejt paráda - mít motorku, kterou musíš žhavit:-)). -
Mám přesně opačný zkušenosti... v záběhu, kdy jsem auto vyloženě šetřil jsem třeba s Lagunou dTi jezdil kolem pěti litrů na sto km ale při rychlosti do 130km/h. Dneska, když má najeto 40tisíc se nechá Laguna ukecat tak na 6,1l/100km a to při ježdění do 160km/h... míň ani omylem! A ještě něco, 406ka Break HDI v záběhu něco kolem 7,3l/100km, taky při rychlosti do 160km/h, dneska při 4000km už jenom 7,6l/100km na plný plyn... podle mně záleží spíš na způsobu jízdy než na zajíždění... -
to prof: Jezdím do práce dědovou škodovkou, když vyloženě prší, většinou ale na kole pokud to jen trochu jde - v létě povinnost a když je hůř, větrno a neprší, tak jedu tam autobusem a zpátky si dám procházku, víš přece, jak jsem vypasenej, neuškodí mi to :o) Už se těším na vlastní auto, určitě si na kolo ani nevzpomenu a budu mít tak 150 kilo příštím rokem :o) -
Já se vždycky uklidňuju tím, že kdybych to měl do práce 2x dál a jezdil s autem, co mápoloviční spotřebu, tak je to to samý, kdybych to měl 3x dál, se spotřebou 3x nižší, tak atd.... Takhle mám alespoň výhodu, že mi taq cesta netrvá tak dlouho :-))) Jezdím 3 km ráno a 3km večer :-) Já vím, pak je dobrý se zamyslet nad tím, jestli nejezdit těch 6 km denně s autem, co má spotřebu 5 l, nebo na kole, nebo jednoduše po svých. Mám pocit, že to tak stejně asi dopadne :-)) -
Zajizdeni dieslu 6.000 km? Docela bych tomu veril, me se se TDI (1,9) od VW rozjelo a zacalo zrat min (tak o 1/2 litru) az po 30-35 Kkm ;-)))) (90% Autobahn)
Fakt by me zajimalo, jakou ma tento motor zivotnost, nejvic jsem videl nabehano 250,000,- a motor jezdil/startoval jak novej ;-)))
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!