Dieselové motory - tipy a triky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: to Prof
to prof: A hlavně těm hladovejm americkejm motorům se zvukem, co léčí.
A ne kadlekadlekadle a z vejfuku kladenská kostka a rakovinotvorný saze, když se to kupuje nový, je to jak benzín, po sto tisících to nejtuje jak Transit z 85. roku.
Navíc většina z dieslistů za celou dobu, co mají to auto, rozdíl mezi bezproblémovým benzínem a rádobyspořivým dieselem rozdílem těch dvou litrů a dvou korun nikdy nezaplatí. U aut nejvyšší třídy dokonce takový rozdíl, za který bych měl novýho Mustanga. Složitost, vysoké tlaky a nákladnost se u nových turbodieselů dostávají na složitost závodních motorů. Tak si už vezměte někdo před koupí auta konečně kalkulačku do ruky... -
« to Prof
Kromě turba. Tím objem více než nahradíš. Nebo si to nemyslíš? Osobně bych dal přednost třeba motoru 1.8T 132kW 235NM (po čipu 154kW a 290NM) před cca 2.5l atmosferickému s podobnými parametry. Spotřeba, hluk a emise jsou nižší. Průběh MK o dost příjemnější. Sazba pojištění jakbysmet. Holt nejsme v USA, kde je galon PHM za cca 1,5USD a holt taky nemáme příjmy těch amíků. Myslím, že žít v USA, tak je mi všechno ohledně motoru fuk a 5,7 Vette to jistí :o) -
« to Benzíňák
Sis neměl kupovat slabou Lagunu optimalizovanou na nízkou hlučnost a ještě nižší spotřebu. To je pak jasné, že benzín V6 2.5l pojede líp. Třeba Audi A4 V6 TDI 180PS ještě navíc s čipem na 210PS a 450NM by se te Tvé V6ce vysmálo jako malému jardovi i v automatu :o)
Nechci, aby to vypadalo, že Ti pomlouvám Tvůj motor, to ne. Myslím, že 125kW V6 ve Vektře pojede dost solidně. Jen nepodceňuj TDI :o)
HDI, dCi a spol. klidně podceňuj ;o) -
« Re: Nafťák
Já byl z toho taky nesvůj, když mi TDI při 4000 otáčkách úplně umřelo. Po výměně čipu od Michala to má tah od 1500 do 5500 a nemohu si stěžovat.Tuto sobotu jsem absolvoval něco jako RZ dlouhé okolo 1,5km a všechny benzíňáky za mnou. Kdyby nám někdo před deseti let řekl, že se bude s dieselem závodit, a že bude vyhrávat, tak by se asi každý smál. A dnes je to realita. -
« Nafťák
Pánové, nechci se vnucovat s nějakými dieslovými motory mezi ty vaše skůtry, americké oleje (mimochodem dost mizerné - nebrat!) či jihoamerické benziny, ale když už jsem vlezl do téhle rubriky...
I když mé první naftové auto má spoustu kladů, jedno mi dost vadí - velmi úzký rozsah využitelných otáček. U své benz. V6 když na to při 1500 ot. šlápnu, tak to můžu držet až do těch 7000, ale u toho TD je to jen od 2000 do 4000. Sice je v tom rozsahu zátah skutečně mohutný, ale marná sláva, skončí to prostě hrozně brzo. Škoda. -
« Re: Re:
No dle mých info do benoše suveréně přimíchávají alcohol, nebo nějaký podobný derivát a tím se snaží dohánět octane number. Ve Statech sem nebyl, ale každý mi tvrdil, že jejich benzín má uplně jinou barvu, uplně jinak je citit a popřípadě i jinak chutná :o)
V manuálu mám normálně napsáno, že auto klidně snese fuel s 10% příměsí toho alcoholového derivátu.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!