Dieselové motory - tipy a triky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« žhavení
Můžete napsat od kolika stupňů (myslím venku) vám zapíná žhavení? Od několika lidí jsem dostal různé odpovědi. Začalo mi to špatně chytat už při cca+5ti a žhavení jen problikne. Při nouzovým provozu řídící jednotky kdy je odpojeno čidlo teploty žhaví při každém startu a chytá bez problémů. BOSCH diagnostika neukázala žádnej problém. Čidlo teploty je nově vyměněno. Mám podezření na naftu. Je to 1,9TDI 66kW -
« Re: Prosím o radu
Označení DTL používá Opel pro turbodiesel, ale pouze se soft turbem, jak tomu říkají. Sice to má turbo, ale dává nižší tlak než je běžné. A zas je to lepší jak klasickej atmosferák. Měl jsem ho v Astře 1.7TD. Ale to turbo šlo trochu "přitáhnout" a hned bylo 10 kW navrch. :-) Samozřejmě se muselo upravit nastavení i pár dalších věcí. Tom B. -
"-- skrytý --" 02.02.04 15:54
« Re: Tak jak startujete?
1.9tdi 66kW je tiez moj prvy naftak a kym nebolo tych -15, tak som startoval ako u benzinu, bez problemov na prve otocenie klucom.. ale ked prisla prva vlna mrazov, trvalo to asi 2 sekundy kym to naskocilo a celkom dost to zadymilo.. vtedy som si spomenul, ze naftaky maju aj nieco take ako zhavenie :)) dufam, ze sa nemohol tymto poskodit katalyzator alebo nieco ine... -
-
marline, marline, už jsem tady dělal osvětu kdysi dávno, ale pochop jednu věc: Je asi 5 rafinerií, ze kterých berou naftu a benzíny všichni, Globus,OMV,HyperNova,Total,no-name,Shell atd. Kvalita je naprosto stejná. Takže až budeš točit u značkový pumpy, pak pochop, že to je to samý, co teče z pistole u toho Globusu, obvykle je dodavatelem Česká rafinérská nebo Slovnaft, něco jde z Polska, něco z Německa, v příhraničí i z Rakouska. Důkazem ti může být to, že na pumpách Conoco-JET se občas povalovaly letáčky z České rafinérské, kde se psalo o kvalitě PH, kterou na této čerp. stanici tankujete. Tuhle upřímnost jsem hodně ocenil. -
"-- skrytý --" 31.01.04 18:44
Ale zase, selskym rozumem uvazovano, odkud se u toho Globusu bere? Vytoc maji slusnou, takze mesice v nadrzich nelezi a rafinerii nekde za stodolou taky asi nemaji. Bude to nejspis to samy, co se prodava treba u Benziny, akorat na tom nemaj marzi, protoze to neni jejich hlavni artikl.