rsion="1.0" standalone="yes"?> CAS.sk {literal}

Dieselové motory - tipy a triky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

10.02.04  11:05

« Re: žhavení

ja bych spis hledal problem ve vyhodnoceni informace z cidla - pokud to pri ignorovani informace z cidla startuje a cidlo je nove, tak se ta informace potrati nekde na ceste cidlo - ridici jednotka, ne ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.02.04  10:58

« Re: žhavení

Když ti to při nouzovém režimu, kdy to žhaví při každém startu, chytá bez problémů, proč máš podezření na naftu???
  • 00 Reagovat !

foto

10.02.04  10:51

« žhavení

Můžete napsat od kolika stupňů (myslím venku) vám zapíná žhavení? Od několika lidí jsem dostal různé odpovědi. Začalo mi to špatně chytat už při cca+5ti a žhavení jen problikne. Při nouzovým provozu řídící jednotky kdy je odpojeno čidlo teploty žhaví při každém startu a chytá bez problémů. BOSCH diagnostika neukázala žádnej problém. Čidlo teploty je nově vyměněno. Mám podezření na naftu. Je to 1,9TDI 66kW
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.04  23:45

« Re: Spotreba

Máte prosím také někdo TDI v automatu? Zakolik s tím jezdíte?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.04  21:27

« Re: Prosím o radu

Označení DTL používá Opel pro turbodiesel, ale pouze se soft turbem, jak tomu říkají. Sice to má turbo, ale dává nižší tlak než je běžné. A zas je to lepší jak klasickej atmosferák. Měl jsem ho v Astře 1.7TD. Ale to turbo šlo trochu "přitáhnout" a hned bylo 10 kW navrch. :-) Samozřejmě se muselo upravit nastavení i pár dalších věcí. Tom B.
  • 00 Reagovat !

foto

05.02.04  14:16

« Prosím o radu

Muzete mi nekdo poradit co znamena zkratka DTL? Diesel TURBO L...???
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.04  17:22

Laguna.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.04  10:28

marlin> a v jakym aute ? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 04.02.04  09:09

Přes víkend se mi podařilo dosáhnout na Sieře 1,8TD maximální spotřeby 7,36l/100km. Průměr jsem udělal kolem 110km/h, když jsem přijel domů zjistil jsem, že mám podhuštěné přední gumy (1,7).
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.04  21:48

Mám A4 1,9 TDI a automatu, po městě za 7-8 se mi zdá v tomto počasí normál. inak jsem měl předtím GIII v TD a ten mi chytal na jednu svíčku do -15. (neměl jsem čas to udělat) Pak umřela i ta a bylo po p....
  • 00 Reagovat !

foto

03.02.04  20:53

« Spotreba

Je normalni, ze mi ted v "zime" ma nas prutokovy ohrivac nafty spotrebu 9 l???? At se snazi jak chci ne, a ne ji stahnout. Je to Rendlovska 1.9 dCi.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.04  12:00

« Re: Tak jak startujete?

co to je "ridici jednotka zhaveni" ??? Nic takoveho v tom aute nemas :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.02.04  20:35

« Startování

Mám Tipo 1.9 TD, najeto 200kkm a při -19 bez problémů taky na první nažhavení.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.02.04  15:54

1.9tdi 66kW je tiez moj prvy naftak a kym nebolo tych -15, tak som startoval ako u benzinu, bez problemov na prve otocenie klucom.. ale ked prisla prva vlna mrazov, trvalo to asi 2 sekundy kym to naskocilo a celkom dost to zadymilo.. vtedy som si spomenul, ze naftaky maju aj nieco take ako zhavenie :)) dufam, ze sa nemohol tymto poskodit katalyzator alebo nieco ine...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.04  09:57

Mam stesti, ze 90% nakupu mam u Carrefouru, kde PHM dodava OMV a je vetsinou nejlevnejsi.
  • « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 02.02.04  08:28

VW Passat 1.9TDi (66KW) zatim neni problem, chyta na prvni nazhaveni... (jako moje expritelkyne) :o)) Mimochodem, mel jsem spatnou ridici jednotku zhaveni a i s ni chytil motor i v -15 stupnich ;o)) Ale musel jsem motorem tocit asi minutu.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.04  16:54

no dobre, ale preci jenom budu brat u znamych znacek a vetsich benzinek, takovy ty maly se mi nezdaji. U nas je jedna pumpa, mozna ji znate KM Proma a s tou nemam moc dobry zkusenosti......
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.04  19:27

marline, marline, už jsem tady dělal osvětu kdysi dávno, ale pochop jednu věc: Je asi 5 rafinerií, ze kterých berou naftu a benzíny všichni, Globus,OMV,HyperNova,Total,no-name,Shell atd. Kvalita je naprosto stejná. Takže až budeš točit u značkový pumpy, pak pochop, že to je to samý, co teče z pistole u toho Globusu, obvykle je dodavatelem Česká rafinérská nebo Slovnaft, něco jde z Polska, něco z Německa, v příhraničí i z Rakouska. Důkazem ti může být to, že na pumpách Conoco-JET se občas povalovaly letáčky z České rafinérské, kde se psalo o kvalitě PH, kterou na této čerp. stanici tankujete. Tuhle upřímnost jsem hodně ocenil.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.01.04  18:44

Ale zase, selskym rozumem uvazovano, odkud se u toho Globusu bere? Vytoc maji slusnou, takze mesice v nadrzich nelezi a rafinerii nekde za stodolou taky asi nemaji. Bude to nejspis to samy, co se prodava treba u Benziny, akorat na tom nemaj marzi, protoze to neni jejich hlavni artikl.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.04  10:05

no, to je jedno.... ja bych nafte z Globusu, nebo z Hypernovy moc neveril....no, prece jenom..... Ja beru nafta pouze od renomovanych znacek OMW, Aral, shel etc. etc.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…