Dieselové motory - tipy a triky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: pístní kroužky
oddie: jenom jsem si vzpoměl, jak mi můj motor v jednom současným přibližovadle dejchá. Vyvedl jsem výdech již pod auto a když zastavím, tak se mi hulí víc z pod auta, než z výfuku. Spotřeba oleje je cca 4 litry na 1000. Je ale zajímavý, že při jízdě to nemá žádný mimořádný anomálie, jako např. kouřový signály po brždění motorem nebo po nekolika minutovém běhu na volnoběh :-) (Scorpio 2,5D - ale je v tom 2,3) zadek: Prodám to za cenu papírů, nevíš o někom. (STK+ME 2 roky, závěs v papírech., alu, dobrý gumy, pěknej vnitřek, spravený lemy, nepopraskaný okno, cena 29 tis.) -
« jeste k jednoduchym dieselum
to prof: To ze primovstiky bez elektroniky byly odjakziva ve vetsine nakladaku je jasny. Pokud by je ale nekdo chcel davat v dnesni dobe do osobnich aut nebo spis do terenaku, tak by musel zapracovat na hlucnosti (a taky na emisich). K tomu by prave mohl dopomoci predvstrik. Jenze zatim jsem od nikoho neslysel, ze by v nejaky dieselu byl predvstrik bez elektronicke regulace. Bud je to tak tezko realizovatelny nebo je dnesni doba prilis elektronizovana a nikdo tim smerem (k jednoduchosti) nejde. -
Auto centrum: Nevím proč ses takhle nazval, když máš k autům evidentně daleko.... Ale: To že ti to hůř táhne nebo teče z víčka olej nebude asi vyběhanejma válcema, to by ti to v první řadě blbě startovalo. Ušetři si prachy za generálku a radši zajeď k nějakýmu ladiči dieselů ať ti zkontroluje (seřídí nebo vymění) vstřiky a jestli nemáš špatně nastavený čerpadlo, úplně vpohodě ho můžeš mít třeba o zub...
Co se divíš, že to nejede, koupil sis diesela, jestli chceš závodit, kup si benzínovýho dvoulitra a vejš...:-)) -
« Re: Nové CDI, HDI....a vůbec nový auta
zadek,Pavel: Jo, to je doslova katastrofa. Zrovna jsem chtěl do svýho džípa implantovat pětiválec ze Sprintera, ale když jsem pak viděl ty dráty k čerpadlu, tak mě to přešlo. Jinak přímovstřiky bez elektroniky byla odjakživa většina náklaďáků. Tranzit byl první přímovstřik bez elektroniky v lehkých dodávkách a pak těsně po něm začalo Iveco a Fiat. -
Ne starty jsou docela v pořádku ale špatně to táhne do kopce. Například jedu 130 po dálnici a do kopce to zpomalí třeba až na 90. Někdy musím řadit i čtyřku. Motor jde taky pomalejc do otáček - prostě to trvá dýl než auto rozhejbu. Srovnávám to s kamarádovou sierrou, která je o pár let starší - motor má půvdní a kaslti už musel vyměnit ale motor je živější a do kopce mě snadno předjede. Také mi při nastartovaném motoru lehce vytéká olej z víčka pro dolévání oleje není ho mnoho ale je to asi známka, že něco není v pořádku - pístní kroužky? Pokud otvor pro dolévání oleje otevřu, trochu se z něj kouří. -
"-- skrytý --" 06.06.02 13:08
Co je to za auto a kolik ti naměřili? Goetze kroužky nedoporučuju, je to jen na chvíli a ty válce to jen rychleji dorasí. Už se to kdysi o Goetze někde pojednávalo, tuším v Mercedesech, zkus to zadat do vyhledávání. Nejvíc ti k tomu kdyžtak řekne asi Prof. -
« pístní kroužky
Tak mi na mém diesláčku naměřili nížké talky ): - co se divit vždyť už x-krát objel zeměkouli :)) Do výbrusu se mi ale moc nechce protože si to neudělám sám a bylo by to taky dost drahý. Uvažuji o Goetze kroužcích ale nemám s nimi žádné zkušenosti. Prý se přizpůsobí válci. Vydrží to? Vypaltí se to? Dík za radu. -
« motory HDi
Ahoj, co tu takhle čtu diskusi o nafťákách měl bych na vás jednu prosbu. Jaký je váš názor na motor kncernu PSA HDi 2.0 66kW. Mám v úmyslu koupit Citroen Picasso a budu rád, když mi řeknete o tomto motoru více, než se píše v příručkách. Budu rád, pokud mi napíšete vaše praktické zkušenosti se spotřebou, protože mix s Picassem 5,5l/100km se mi zdá papírově snad v říše snů. Díky. Luba. -
« Re: Nové CDI, HDI....a vůbec nový auta
No to asi jo, ale stejne napr. u Hummeru nesmi jit voda pres predni haubnu. Nespis proto, ze by voda v motorovym prostoru zpusobila dost problemu. To by v pripade jednoduchyho turbodieselu bez elektroniky (a se sanim vytazenym na strechu) nemel byt problem a motor by vesele bezel dal - s vodo-vodnim chlazenim :-)))
Jinak docela by mne zajimalo, jestli nekdo delal primovstrikovy diesel s predvstrikem, ale bez elektronickeho rizeni vstrikovaciho cerpadla (?). Mam takovy dojem, ze docela blizko takovymu jednoducheme motoru s pomerne vysokou ucinnosti byl motor Fiatu Croma 1.9TDdi. U nej ale asi nebyl ten predvstik (soudim podle "super-traktoroidniho" zvuku).
Dle meho by predvstrik, ktery je prinosny nejen pro zvuk motoru, ale celkove pro plynulejsi spalovani a vse co s tim souvisi, mel jit realizovat i bez elektroniky. Sice by to nebylo tak flexibilni a vymakany jako TDI a spol., ale zase by to bylo jednoduchy a v extremnich situacich spolehlivejsi.