Dieselové motory - tipy a triky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: horko - intercooler
jo, mozny to je. Uz pri venkovni teplote kolem nuly jsem jel s Michalem ATX, zapli jsme do dg zasuvky pocitac a sledovali za jizdy teplotu vzduchu za IC. Uz rpi techto teplotach to bylo docela zajimave, myslim, ze pri pouziti vykonu to pod 40 stupnu neslo.... -
« horko - intercooler
nazdarek, muzu to tu breaknout malym dotazem>
je mozny ze pri tech teplotach co ted vladnou 30 a vice se vzduch v intercooler nestiha chladit a tohle DiTD pak trochu vic kouri? neco podobneho jsem pozoroval vloni v italii pri teplotach 34-36C a ted znovu, nemate nekdo podobnou zkusenost? dik -
« Re: rozvodový řemen na BMW 324D
Jsem ti už odpovídal v rubrice, kterou jsi založil aniž bych četl zde... Nerozumím, čemu říkáš tlumič kmitů? Je ale fakt, že to v BMW nijak zázračně nevymysleli, vždycky jsem při výměně rozvoďáku trochu nervozní...
Třeba Peugeot 1,8 - 1,9 diesel, tam je to něco jinýho, zajistíš si kliku, čerpadlo i vačku a je to naprosto bez problémů, to udělá i malý dítě! Možná líp než dospělej, protože je tam málo místa a přeci jen má asi menší ruce...:-)) -
Zadek 524. Díky za radu. Řemen jsem ve zdraví vyměnil, ale zaujala mě jedna věc. Když jsem to odstrojil, nenašel jsem na kolech vačky a čerpadla žádné značky. Udělal jsem si je sice křídou, ale aby tam nic nebylo, žádná ryska, tečka, zbroušenej zub - prostě nic a to ani na bloku mi příjde divný. Nelze pak prověřit, zda to nebylo o zub. Asi ne, ale je to divný. Jak se to potom seřizuje?
Nevíš? Tu značku na krytu jsem viděl, ale ta patří k tlumiči kmitů (zřejmě označení HU u prvního válce, ale když sundáš tlumič s nábojem, máš sice nastavenou kliku, ale co vačka a čerpadlo? Snad jsem se do toho teď moc nezamotal. Třeba na Pajeru byl na každém kole důlčík a na bloku takový trojhraný prst ke každému kolu a tím se daly seřídit všechny kola. Nepříjde mi, že by to takový výrobce neměl nějak ošetřený. Měj se. -
« Re: Nové CDI, HDI....a vůbec nový auta
rb: ale ne že by mě nebavily. Jenom jsem zjistil, že když se něčemu věnuješ až příliš vážně, potom ti často unikne, že na světě existuje i spousty jiných, velmi zajímavých věcí. No to sis mě s někým musel splést, nemyslím, že bych měl na automobily zas až tak ostře vyhraněný názor :). -
Zadnej výraznej zádrhel tady nečeká. Lze zajistit rozvodový kolo čerpadla a setrvačník (kousek pod startérem), docela to pomůže a máš pak klid na duši. Než shodíš starej řemen, tak si radši udělej ještě nějaký značky... Ve finále je pro kontrolu ryska na krytu rozvoďáku, tak to pak ještě zkontroluj a pořádně protoč klíčem než zastartuješ! -
« Re: HDi
menil jsem uz naftovy filtr, ale ne sam, takze nevim, co v nem bylo/nebylo. Ale pac na bio jezdim vlastne od novoty, co jsem to auto jako nove koupil, tak pohoda a nebojim se. Je teda fakt, ze Skodovka doporucuje vymenu naft. filtru po 60tkm, ale pri provozu na bio po 30tkm. Filtr stoji 1500 ... :-((( no to je jedno, to neni zas tak hrozne. Palivovy trakt za mne doufam cisti bio, ale chystam se tam nalit i neco jako velfobin, byt by tam voda byt nemela - ale rikam si, ze tim zkazit nic nemuzu :-)
No a prumer kolem 170km/h jsem udelal za ty dva a pul roku, co to auto mam, jen 2x. Bylo to na dalnici Brno-Praha a Brno-Olomouc, nemel jsem z jizdy vubec radost, ale holt jsem spechal, protoze jsem se zpozdil v Brne a musel jsem byt v X hodin nekde jinde. Jinak ale jezdivam i na dalnicich kolem te stovky, cili zas takovy strelec nejsem. Jen se, kdyz jezdim pomalu, snazim cucet do zrcatek a kdyz vidim, ze nekdo jede, tak pri predjizdeni zrychlim tak, at ho nedonutim brzdit, pripadne uberu a pockam, az prejede. Kdyz jedu sam rychle, tak poznavam, kolik v autech jezdi, zrcatka maji na ozdobu a necucej do nich - asi maji co delat, aby s vytrestenyma ocima a nalepeni na celnim skle sledovali provoz pred sebou. Zvlast nemam rad trubky, co vjedou do leveho pruhu 150m pred autem, ktere jede o 10km/h pomaleji, kdyz jsou 100m za autem, dojedu je, celou dobu na ne blikam, davam blinkr ... no a oni v poklidu jedou 20s v levym, pak teda jako uhnou (nezmenenou rychlosti) do pravyho a zurive blikaji, troubi, tukaji si na celo atd a porad stejnou rychlosti vjedou do levyho a teprve to auto predjedou .... fakt ! No ale holt jsou i pripady, ktery opravdu dojedou celejch 150m a ani po predjeti se moc nemaji k tomu uhnuti .... Jedine, co mne omlouva, ze v predvidatelnych situacich vim, co si muzu dovolit, prece jen drobny trenink z motokar je znat ... urcite mne nekdo odsoudi, ze jsem taky , kdyz jezdim tak rychle, no ale ruku na srdce, to fakt nikdo neporusil predpisy ? Rychlost je podle mne mnohem mene nebezpecna, nez predjizdeni ve meste pres zebry, dvojitou plnou v protismeru, jizda na cervenou ... zasadne se snazim nepodjizdet (i kdyz jednou-dvakrat se uz taky stalo) a byt kleju, tak se drzim v levem za zdrzovacem - bojim se, ze vjedo do pravyho tesne prede mnou, kdybych chtel podjet. Jo a nejhorsi svinarnu mi udelal jeden chobot, ktery, kdyz jsem ho zacal predjizdet, tak pridal. Zacatek, nez se uhnul, byl tak ve 110 km/h, ja byl o chloupek (asi 10cm za sekundu) rychlejsi, ve finale jsme tam meli oba kolem 185km/h a dojeli jsme Felicii v pravym, ktera jela asi 120. No a hnup, ktery mel v tu chvili cumak na urovni myho stredovyho sloupku mezi dverma, to proste vzal doleva, do mne. Tim mne fakt dostal, levy kola jsem mel snad uz na trave, nez * pochopil, ze brzdit nebudu (byl jsem v aute sam, on tam mel zenu a dite v detsky sedacce) tak zabrzdil, za kufrem hodil mysku, maval rukama, troubil, blikal a jel dal co to slo. No ujel jsem mu, byt jsem puvodne tech 200 drzet nechtel, chtel jsem jet 130 .... -
« Re: HDi
fija: No, tak teda priemer nad 170 kmh to je už pekná palba. To ja chcem ešte vnímať aj krajinu okolo a s tým rýchlym autom som mal na mysli kategóriu cestovný voz a nie športové náradie. Ale aj tak by ma zaujímalo, či nejako pravidelne čistíš palivový trakt, keď jazdíš na Bio. Vidím, že to Bio máš zmáknuté aj cez alergie (autorita:-)
Ja si totiž nikdy nie som istý, čo mám v nádrži, na čo jazdím. A už sa tu popísalo dosť o želatínach a sajrajtoch, u mňa zatiaľ nič také. -
« rozvodový řemen na BMW 324D
To Zadek 524 + kdokoliv.
Chystám se o víkendu vyměnit rozvodový řemen na E30ce diesel - plasťáku. Dělal jsem to už na jiným autě, takže něco vím, ale prosím o radu, zda u tohoto modelu není nějaký zádrhel proti standardu. Pokud znáte nějaký fígl, budu rád za radu. Např: co musím sundat a co ne, co dřív a co potom, jak moc ho napnout, na co dát pozor atd. Prosím do zítřka, v pátek budu mimo (fyzicky):-)).
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!