Dieselové motory - tipy a triky
« Re: Velká legrace ď bez turba!!!
to: IT v sacím potrubí před turbem je vždycky podtlak !!!!! co je za turbem tady až tak nikoho nezajímá-tedy každý to tady víceméně ví a navíc jak vyplývá z názvu debaty tak se tu jedná o "ď bez turba !!!" jestli jsi si nevšimnul ty chytrej napovídači. Ty jseš IT kdo ? nějakej Jaryn nebo UBL ? -
"-- skrytý --" 19.07.02 12:39
« Re: Přidírání turba
Měnit celé turbo je LUXUS.Jde o to,co se přidírá.Asi rozváděcí lopatky / na vstupu spalin do turba/. U tohoto motoru je turbo s tzv."proměnlivou geometrií turbíny".Příčina je nejčastěji-usazeniny kolem hřídelí,na nichž jsou jednotlivé lopatky.Proč?Po natankování nekvalitní nafty=špatné spaliny.Nebo i ošizený olej v motoru.Také moc časté studené starty,nebo jsi častěji po velkém zatížení motoru jej hned vypnul-je dobré nechat 1-2 min. běžet na volnoběh-turbo je mazáno olejovám systémem motoru a ochladí se.Teoreticky by mohla být chyba i u podtlakového ventilu,který zajišťuje natáčení rozváděcích lopatek.A ten je zase hadicí propojen s elektomagn. ventilem omezování plnícího tlaku N75.Může to být prkotina,ale nečastěji to bývá v rozv.kole turbíny.
Hele,já se tím neživím,na dálku se nedá přesně určit porucha,natož příčina,ale,mohu-li Ti poradit,kontaktuj : info@specialturbo.cz Tam to dělají skutečně seriozně a dobře.Jméno firmy a kde se v ČR nachází tu nemohu.Stačí to tak?
Pozn:Osobně jsem koupil motor TDI 66 kW,ať mám obyčejné turbo.I to stačí,aby byl problém. -
« Re: Velká legrace ď bez turba!!!
to residents: pokud nefunguje správně vývěva, dá se předpokládat že se to velmi projeví na činnosti posilovače a následně na poklesu účinnosti brzd. Vcelku snadno poznáš, že je v pořádku, pokud při startování položíš nohu na brzdový pedál, který po nastartování musí trochu poklesnout. Měl by. -
"-- skrytý --" 18.07.02 14:07
Jé, to je debata :)))
1. jo, u dieselu tím, že není škrcenej v sání, je v tom sání tak minimální podtlak, že na posilovač brzd nestačí. Proto se pro ten posilovač používá vývěva. Ostatně, i u té škodovky můžeš zkusit následující věc: dej pravou nohou plný plyn a levou přitom párkrát šlápni brzdu - posilovač přestane posilovat, páč je otevřená škrticí klapka a podtlak je minimální.
2. vývěva, i když je připojená do sání, nebere vzduch z potrubí. Naopak, bere vzduch z posilovače a cpe jej do sání (a nebo tedy do prostoru víka ventilů, pokud je přímo v hlavě motoru. Ale někam ten vzduch prostě cpát musí. -
« Re: Velká legrace ď bez turba!!!
to: kdo Já přesně neznám konstrukce různých druhů vývěv podle druhu motoru, od toho jsou tady povolaněší, ale záleží na tom od kud se bude brát vzduch pod membránu, a pokud to nebere vzduch s potrubí, tak se asi při prdnutí membárny nebo něčeho jiného ve vývěvě nemůže to hulení stát. A v tom sacím potrubí je sice podtlak to jsem psal, ale je tak malý že nestačí na posilovač a taky se nchci hádat, ale vůbec néééééénííííí a nééééénííííí. -
« Re: Velká legrace ď bez turba!!!
to oddie 2464: zřejmě je to různé podle typu a výrobce. U BMW dieselů to je tak (kdyžtak mě Zadku oprav), že vývěva je na vačce někde mezi čtvrtým a pátým válcem. Sama nemá žádné přímé odvětrání, tedy případně odfukuje do prostoru pod víkem ventilů (skrz to vede jen podtlak k posilovači) a teprve to má odvzdušnění spolu s odvzdušněním karteru do té rezonanční skříně na sání motoru. Proto se mi nezdálo, že by její netěsnost mohla roztočit nekontrolovatelně motor a nevěděl jsem o žádné jiné hadici. Navíc pokud něco odvedu do sání, tak už tím mám podtlak a to bych nepotřeboval vývěvu. Škodovky taky měly podtlak pro posilovač bez vývěvy ze sání pod karburátorem. -
« Re: Velká legrace ď bez turba!!!
Stejně mi není jasný, jak u tý W115 (žraloka) docházelo k tomu hulení. vývěva není se sání nijak propojena...? No tak jestli se mechanik svez a zjistil, že nejde posilovač brzd, dá se lehce usoudit, že bude problém s vývěvou... Fakt nechápu, proč to jako hulilo? Tam to fakt není nijak propojený, ta vývěva je u Mercedesů umístěna naproti naftovýmu čerpadlu a je olejem jenom tak oplachována, tak fakt netuším, kudy to mohlo jít do válců???