Dieselové motory - tipy a triky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

15.04.04  20:48

« Re: Re: Re: Re: Re:

Zapomněl jsem napsat, že ten servis se jmenuje ZM - Bosch.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.04  20:45

« Re: Re: žhavení (start)

Začal bych opravdu tím startérem, už jsem o tom dost slyšel. Opravdu ty startéry u TDI slábnou - přidírá se teflonový nebo jaký pozdro u volnoběžky
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.04  21:04

« Re: Re: Re: Re:

to pha: Brno Bosonohy Bosch servis - 2000.- bez daně
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.04  14:03

« Re: žhavení (start)

To sem zvědav, jestli ti někdo odpoví.Mám stejný problém a dozvěděl jsem se tyto možnosti : pomalý startér(zřejmě přidřené futro),
    vstřiky- vyčistit případně vyměnit,zvětšit startovací dávku,zkontrolovat váhu vzduchu.To jsem se dozvěděl.U sebe jsem zkontroloval akorát váhu.
    Nechce se mi do všeho šťourat.Ale musí to být častý jev protože se to často objevuje na různých disk. fórech.
  • 00 Reagovat !

foto

12.04.04  15:25

« žhavení (start)

Neví někdo z Vás v čem je problém, když startuji studený motor vše je O.k. i (- 20) bez problémů, jen asi 7-10 sec.žhavení a na první šup, ale když je motor teplý, žhavení ihned zhasne, ale starter točí možná od 3-5 sek. Mám Octavii TDI 81 Kw, r. 98,najeto 115 tis.,vše kompletně pravidelně servisováno! Předem dík za rady! Izi.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.04  12:26

« Re: Re: Re:

Kde ti to dělali a za kolik?Také bych to potřeboval.Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.04  22:21

« Re: Re:

V únoru jsem si tady vyléval srdíčko s tím špatným startem. Problém je už nějaký čas vyřešen. Změnil jsem šamana. Teda servis. Není Bosch jako Bosch. Je pravda, že byli trochu tajemní a oprava zřejmě probíhala stylem toho sto let starýho vtipu: otočení šroubku - 10.-korun, věděl kterým - 1000.- Oficiální diagnoza byla, že jednotka nedávala startovací dávku ropy. Udělali mi i celkové seřízení a GUT! Tak ať nám to jezdí.
  • 00 Reagovat !

foto

07.04.04  16:52

« Bez nadpisu

Mam Feldu 1,9D najeto cca 150 tis km a poslední dobou se mě stává že si auto při nižších otáčkách cukne . Myslel jsem že je by to mohl být palivový filtr ,ale i po jeho výměně je to stejné , netuší někdo co by to mohlo být ? dík Standa
  • 00 Reagovat !

foto

03.03.04  23:34

« Bez nadpisu

Ja mam 1,3 multijet a ten motor ide ako hodinky, taha velmi dobre a aj pri teplote -10 mi zhavenie len bliklo. Isiel som s tym autom v piatich ludoch a do kopca mi to v 5-tke zrychlilo v pohode z 90 na 140 km/h...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.04  19:10

« Re:

Sorry, přehlídl jsem se, že máš motor TDI.
  • 00 Reagovat !

foto

03.03.04  19:09

« Bez nadpisu

Mám taky JTD a kontrolka žhavení mi jen problikne i při studeným motoru. Jen když jsou dost mrazy tak svítí asi tak 1 - 2 vteřiny. Při startování ale nikdy nečekám na žhavení a startuju hned - bez problémů. BTW - JTD se 66 kW - to neznám
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "switch625" [.XXX] 03.03.04  19:06

« Bez nadpisu

Mě se 1.6 zdá objem na nižšší střední třídu tak akorát a ten výkon 80kW nebo kolik se mi zdá supr zajímalo by mě srovnání s TDI 81kW
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.04  18:25

« Re:

Jsou to skvělý mašinky s velkou účinností, malou spotřebou a poměrně velkým výkonem. Uvidí se časem, jakou to bude mít životnost.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.03.04  17:13

« Re:

Ne, a ani v tom hned tak nepojedu. Říkám na to jen, že tuhle módu malejch turbodieselíků nechápu a nelíbí se mi. Pravidlo "objem ničím nenahradíš" zde platí tím víc... Ne ne, až dojezdí ty staré poctivé mechanické potvory, taxe na diesely vyprdnu.
  • 00 Reagovat !

foto

neregistrovaný: "switch625" [.XXX] 03.03.04  15:57

« Bez nadpisu

Zdarec co říkáte na 1,6 HDI jel jste v tom někdo ?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.04  22:11

« Re: žhavení

Všechny 4 žhaviče byly venku a odzkoušeny - OK. Už jsem psal, že na nouzovej režim to žhaví normálně.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.04  16:47

A co ještě zkontrolovat žhavicí svíčky ? Kolik to
    má najeto?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.04  15:09

Ani Vag nic nehlásil. Je to divný. Mám služební SDI a za tepla taky jen problikne. Proti teorii té nafty jde zas to, že auto jede normálně. Nekouří, jde pravidelně. Uvidím, vyjezdím nádrž a natankuju jinde. Popř zkusím jinde diagnostiku.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.04  13:42

Čidlo bude OK.Kdyby bylo vadné, nebo vedení, tak by to diagnostika ukázala.Měl jsem ho vadné a projevovalo se to nepravidelně dlouhým žhavením i když bylo teplo. VAG diagnostika to potvrdila hláškou (zkrat/přerušení-čidlo teploty).Ale je divné,že kontrolka jenom problikne.I když je teplo žhaví alespoň tak 3sek. Opravdu tam nemáš žádné chybové hlášky?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.04  12:11

No ale při napíchnutí na BOSCH to teplotu ukazovalo v pořádku. To znamená, že jednotka údaj o teplotě má. Na naftu mám podezření proto, že to teplý chytá normálně a problémy začaly až po posledním natankování plné. Jednotka nepustí v normálním režimu žhavení pokud má od čidla hlášenou vyšší teplotu. Při odpojení čidla žhaví vždy a chytá dobře. tzn., že žhavení jde.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…