Dieselové motory - tipy a triky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: žhavení (start)
To sem zvědav, jestli ti někdo odpoví.Mám stejný problém a dozvěděl jsem se tyto možnosti : pomalý startér(zřejmě přidřené futro),
vstřiky- vyčistit případně vyměnit,zvětšit startovací dávku,zkontrolovat váhu vzduchu.To jsem se dozvěděl.U sebe jsem zkontroloval akorát váhu.
Nechce se mi do všeho šťourat.Ale musí to být častý jev protože se to často objevuje na různých disk. fórech. -
« žhavení (start)
Neví někdo z Vás v čem je problém, když startuji studený motor vše je O.k. i (- 20) bez problémů, jen asi 7-10 sec.žhavení a na první šup, ale když je motor teplý, žhavení ihned zhasne, ale starter točí možná od 3-5 sek. Mám Octavii TDI 81 Kw, r. 98,najeto 115 tis.,vše kompletně pravidelně servisováno! Předem dík za rady! Izi. -
« Re: Re:
V únoru jsem si tady vyléval srdíčko s tím špatným startem. Problém je už nějaký čas vyřešen. Změnil jsem šamana. Teda servis. Není Bosch jako Bosch. Je pravda, že byli trochu tajemní a oprava zřejmě probíhala stylem toho sto let starýho vtipu: otočení šroubku - 10.-korun, věděl kterým - 1000.- Oficiální diagnoza byla, že jednotka nedávala startovací dávku ropy. Udělali mi i celkové seřízení a GUT! Tak ať nám to jezdí. -
« Re: žhavení
Čidlo bude OK.Kdyby bylo vadné, nebo vedení, tak by to diagnostika ukázala.Měl jsem ho vadné a projevovalo se to nepravidelně dlouhým žhavením i když bylo teplo. VAG diagnostika to potvrdila hláškou (zkrat/přerušení-čidlo teploty).Ale je divné,že kontrolka jenom problikne.I když je teplo žhaví alespoň tak 3sek. Opravdu tam nemáš žádné chybové hlášky? -
« Re: žhavení
No ale při napíchnutí na BOSCH to teplotu ukazovalo v pořádku. To znamená, že jednotka údaj o teplotě má. Na naftu mám podezření proto, že to teplý chytá normálně a problémy začaly až po posledním natankování plné. Jednotka nepustí v normálním režimu žhavení pokud má od čidla hlášenou vyšší teplotu. Při odpojení čidla žhaví vždy a chytá dobře. tzn., že žhavení jde.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!