Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Continental Winter Contact TS770
Chtel bych se zeptat, jestli nemate nekdo zkusenosti s vyse uvedenymi zimnimi gumami. Barumka je ted prodava se slevou a samozrejme, kdyz se tam zeptam, jak kvalitni gumy to jsou,
tak odpovidaji, ze vyborny. Vim, ze v soucasnosti se uz prodava TS790, ale ta je cenove uplne nekde
jinde. Dik za odpoved. -
« Material
Jo. Souhlasim s tim, ze je zimni pneu s primesi Silica mnohem lepsi nez nejlepsi univerzalni obuti. Pneumatika je vyrobena z mekci smesi, ktera na rozdil od smesi na letni pneu pod bodem mrazu netvrdne. Je tedy mekci a lepe sedi na vozovce (at uz je mokra, posypana, zasnezena nebo zledovatela). Neni to reklamni trik gumaru a nejsem ani agentem Barumu Continental... Ja osobne zimni pneu vrele doporucuji vsem, kdo v zimne nejedou jen jednou si zalyzovat do Krkonos. Tem jsou uzitecnejsi snehove retezy, ktere stoji mnohem mene nez kvalitni zimni pneumatika (okolo 1500 Kc). Nazdar Honza. -
« Re: Zimní obutí
Pro normální řidiče: takových normálních řidičů jsou plné příkopy a zadní části jiných aut. Samozřejmě zimní pneu není všelék a má svoji hranici. Ta je ale podstatně výš než u letních případně univerzálních pneu. Schopnosti zimních pneu se poznají především v krizových situacích, kdy pak hraje roli každý centimetr, jestli to vyjde nebo bude průšvih. Pokud někdo jezdí v zimě víc (ne jen na oslavu narozenin a na vánoce), měl by mít zimní pneumatiky. Mistrovství jednotlivců v jizdě na nezimních pneu a neschopnost jiných na zimních na tom nic nezmění. -
Kdysi jsem jezdil linou felicii na univerzalech a dalo se s ni zapadnout i na rovine. Rozjet se s ni do kopce bylo nemozne i pres nejjemnejsi nohu a rucni brzdu. Ted jezdim s hbitou felicii obutou do GOOD YEAR Ultra Grip 5 a pripada mi ze bych s ni mohl jezdit jako rolba po sjezdovce. Taky je zajimave ze letni guma pri zapadnuti jen hvizda, zatimco tahle, kdyz hrabe, tak mi lita snih kolem okynek. Uchvatny pohled. -
Myslím si to pořád, přestože jezdím už 20 let. Zrovna vloni na Šumavě jsem vyjel to co Toledo se zimními Continentaly ani nevycouvalo. A mám na to i svědky. Kdoví jací to byli řidiči v té škarpě. Fyzikální zákony platí holt v zimě víc i se zimníma gumama. -
« Zimni guma
Rozhoduji se kterou guma na zimu koupit. Sam osobne vybiram ze tri 1)Michelin Pilot Alpin 2)Dunlop Winter sport M2 3) Uniroyal Ms plus 44. Potrebuju ji v rozmeru 205/55 R15 85V a no nerekl bych ze me na cene nezalezi, ale mam rychle, pekne auto a chci k tomu dobrou gumu. Co doporucujete? A jeste muzete me nekdo napsat presny rozpis speed indexu.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!