Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: blizi se zima
Já jsem je kupoval v Rosicích u Brna, kde má Zambelli sídlo a sklady. Mají to prý však i jinde u prodejců. Nedělají však všechny rozměry. Doma mám katalog, tak zítra napíši, jestli ten tvůj rozměr vedou. Je starý však víc jak dva roky, takže možná už rozšířily nabídku. -
« Re: blizi se zima
Mám dobrý tip na zimní gumy. Koupil jsem před dvěma lety italské protektory Zambelli s desénem Michelin M+S. Původně jsem nevěřil tvrzení prodejce, že mají větší životnost jak nové Barumky, ale je to pravda. Zatím mám na nich najeto 35 tis. km a zbývají 4 mm, takže tomu začínám věřit. A to je tam mám celoročně. Když jsem je kupoval, tak stály 185/65 R14 cca 1.200 Kč. -
« blizi se zima
Ahoj,
pomalicku se blizi zima a ja zjistil, ze obuti na mem Tipacku(165/65 R14) jde do haje. Nekdo se tady zmynil, ze ma pristup k "temer" novym pneumatikam za dobre ceny.
Vzhledem k jinym investicim musim zvazovat tuto variantu nebo protektory. Poradte co a jak. -
« Michelin
Tak sem vymenil na aute Dunlop Sport SP8000, za MICHELIN Pilot HX MXM, protoze se mi podarilo rano jednu dunlopku roztrhnout. Nevite co od tech misaku muzu ocekavat, rychlostni index maj do 270, rozmer mam 205/50/16, a v nakym michelin letaku jsem se docet ze se pro moji karu hodi. -
« To risa
Díky. Já si bláhově myslel, že se nebudeme šťourat. Jestli jsem se opravdu hloboce dotknul tvé tojoty, tak je mi to líto. Určité věci, jako je třeba srovnání zimních a letních gum, to jsem si myslel, že nemusím psát, (abych ušetřil prsty) že je to jasné - to by snad nikdo nesrovnával. Ale jak je vidět, tak si myslíš že jo. Kurs psaní na stroji nemám a dělá mi docela potíže tady ty články psát (a to nepíšu zrovna krátké). Jsem trochu impulzivnější, ale asi ne jako čivava. Tu má kámoš a je docela v pohodě. Tvoje hormony také nebudou zrovna OK. -
"-- skrytý --" 28.05.99 09:33
« Re: Zkuąenosti s gumami
Teď jsem si tady přečetl Vaąí diskuzi o pneumatikách a zatím co jsem na autech měl (a teď uľ jiný nechci - zatím, na nový peníze nejsou, tak jedu mírně jetý) byly PIRELLI P600, měl jsem je uľ na dvou autech a super - no na vodě to moc super nebylo ale při rozměru 205/55 x 15 a vzorku cca 2 mm jsem plaval o stoąest (bohuľel byly na přední nápravě), teď tam mám naątěstí uľ jiný (zase PIRELLI P600). Největąím zklamáním pro mě kdysi byli GoodYear NCT2, uľ ten vzorek se mi moc nelíbil, ale ty mi neseděli ani na suchu ani na vodě. Ty bych v ľivotě uľ nechtěl (moľná zadarmo, ľe bych zaplatil jenom montáľ a vyváľení) ale bylo by to utrpení. -
« Re: Zkušenosti s gumami
Za blba tě od teďka považuju protože seš ubožák kterej neumí slušně komunikovat, ale vždycky vyjedeš jak čivava. Přečti si to posobě jak jsi to napsal a pak se rozčiluj. Z toho příspěvku nebylo jasný co s čím srovnávaš tak si dej nohy do studený vody a sklidni hormony. -
« Zkušenosti s gumami
Barum Brillant na favoritu - 50 000km, tiché, dobře seděly na suchu i na mokru - jezdil jsem s nimi dost ostře.
Matador MP 12 na felicii - 45 000km, hlučnější než brillanty, horší na suchu, znatelně horší na vodě - více jsem je šetřil.
Barum bravura na accordu - cca.60 000km, tiché, super na suchu i na vodě.
Zimní Barum Polar na felicii - ještě se nesjely, moc měkké, hlučné, dobré na čerstvý sníh, horší na ujetý.
Barum Polaris na accordu - nesjeté, tiché, dobré na všechny druhy sněhu. Mizerné na vodu. -
« try
Já bych si vybral Good Year Ventura 195/65 15 fakt gut guma. Jinak se omlouvám napsal jsem to trochu blbě asi, nemám všechny gumy na které si vzpomenete, ale od těch 185 vejš od velmi slušných až po super. Ceny jsou strašně rozdílný Micheliny 185/65/14 nové jsou za 3 300,-Kč já mám téměř nejeté za 1 500,- a další mají sjetý tak 1-2 mm vzorek a jsou za 1 000,-. Na Off road 285 nové stojí 4ks 50 000,- mám je za 15 000,-Kč. Upozorňuju že to nejsou gumy které jsou vidět po bazarech jak se tam válí u plotu, ale opravdu velmi slušné některé jsou i nejeté. -
« nejlepsi gumy
pokud mate moznost a penize ,nejlepsi gumy jsou
michelin a pirelli.nerikam ovsem ze jsou nejlepsi ve vsech velikostech , ale celkove nejstarsi a
anejzkusenejsi firmy.no a ve velikosti 205 60 16
k nejlepsim patri pirelli p6000 drago.
to jak gapa psal o tom co ovlivnuje zivotnost pneumatik ma pravdu je toho trochu vice ale zakladem ma pravdu. jestli by to nekoho zajimalo
napiste rad to vysvetlim . mam ted posledni pruzkum od pirelli. -
« Re: Bravury - kolik vydrľí km?
No životnost závisý 100% na jízdě. Já sjedu gumy po 10 000km ... no jezdim trošku ostřejc to je pravda ;). Jinak Savy jsou opravdu * to měl ten mechanik pravdu. Mám za gut preis skvělý gumy jen tak od 180 až po 275 Michelin, Dunlop, Good Year atd. za polovic nové. -
Těch 30 až 35 tis. km mi připadá naprosto normální. OVŠEM!!!!, vše je odvislé od hmotnosti vozu, výkonu motoru a stylu jízdy. Tudíž pokud máš jenom trochu težší nohu (můj případ) a k tomu živější auto neuděláš téměř na žádných gumách víc jak 35 tis.km. Šetrnou jízdou se dá udělat cca 50 tis.km. Tyto údaje mám pouze z vladtní zkušenosti a pneumatiky se vzorkem nižším jak 2,5 až 3 mm nepovažuji za použitelné (bezpečnost). Samozřejmě blázni co jezdí až na "slicky" klidně ujedou na stejných pneu i 70 tis.km. Dále platí (obecně), že čím mekčí směs, tím nižší životnost. Např. takové Michelin MXV nebo MXT (ovšem originál, ne ten typ Energy co se teď u nás prodává) jsou měkké a pohodlné, ovšem dají se sjet už za 25.000km. -
Dynamic byly opravdu sunty. Mechanik v pneuservisu
pomluvil moje Savy (moc navydrzi,nachylne k prurazu..) a rekl ze dvakrat lepsi jsou Bravury (nic jsem u neho nekupoval, jen jsem hodil rec).
Zatim jsem najel na nich asi 12 tis. bez problemu.
Tak jestli jsou Bravury jeste lepsi, tak by mely byt dobre. Bavil jsem se s klukem, co mel Kleber
na VW Tranzit a nemoh je vynachvalit. Najel na nich 100 tis a to jezdil pry i po pousti....Jedna vec by me ale zajimala, jestli zivotnost u pneu neni na ukor jizdnich vlastnosti... -
« Bravury - kolik vydrľí km?
Zajímalo by mě, kolik vydrľí ty Bravury a podobné levnějąí značky (Sava, Debica, Stomil, Pneumat, Kumho atd.). Má s Barumkama ąpatnou zkuąenost (30 tis. km na Barum Dynamic). Za to s Michelin M+S jsem najel zatím 65 tis. km a to nebyli nové. Kdyľ jsem začal na nich jezdit (mám je celoročně), tak měli 7 mm a teď 2 mm. Takľe odhaduji, ľe nové by najeli skoro 100 tis. km. To se raději vyplati připlatit za kvalitu. Přitom Barum uľ cenově konkuruje celá řada značek a v nejpouľívanějąích desénech na ©kodovky (165/70, R13) jsou výhodné akční ceny Michelinu i Dunlopu. U větąích rozměrů jsou jiľ větąí cenové rozdíly, ale i tak má zde Barumka řadu konkurentů, kteří stojí za zváľení (Uniroyal, Semperit, Bridgestone, Firestone, Kléber). Jaké máte zkuąenosti s Kléber? Tato značka ze skupiny Michelin by měla být něco mezi Michelin a Barum, alespoň podle ľivotnosti. -
« Semperit
Minulý týden jsem si koupil nové pneu SEMPERIT SPORT 185/55/R14 za 2000/ks s výměnou zdarma.
Jsem s nimi hodně spokojený, perfektně drží, nejsou hlučné, ale ještě jsem je neodzkoušel na vodě . A jsem docela zvědavý, protože maj pěknej vzorek s jednosměrným odváděním vody. Myslím si, že za ten peníz je to výborná kvalita !!! -
« Re: ADAC test
Mám nejrůznějąí testy pneumatik staľene z autobild.de (vyhledat ve starých číslech). Záleľí jaký rozměr máą na mysli. Byli tam testy letních i zimních 195/65 R15 a 205/55 R16. V posledním českém Auto moto a sport byl test levnějąích (Barum, Pneumat, Debica, Sava atd.) 175/70 R13. -
« Re: Něco na obyčejná auta
No ja jsem na feldu obul CONTINENTAL (uz nevim presnejsi oznaceni) 175/65 R13 a byl jsem spokojenej. Nizsi hlucnost, spotreba se nezvysila a ani tolik nepiskaly. Urcite lepsi nez Barum, ale drazsi. Vydrzeli mi pres 30000, pak jsem auto prodal i s gumama. Ale byl na nich jeste vzorek na 10000 km. -
« Něco na obyčejná auta
Chtěl bych v této debatě přispět i něčím pro obyčejné škodovkáře - co se týče 13" gum používaných např. na Fáčkách a Feliciích, tak co bych rozhodně nedoporučoval, je Matador MP 11. Je to totální * z hlediska výdrže - vepředu tak 15.000 km, kvality - z 5 gum na autě mi jedna udělala bouli na boku, druhá byla totálně nepovedená, měla nepravidelný desén a po čase mi při dojíždění na Š 120 propíchla duši prolezlým drátem - musel jsem ji shodit, protože už začaly lézt dráty i z boku desénu. Pro toho, kdo nejezdí jen na zpevněných silnicích a občas jede na chatu nebo do lesa, bych doporučil Barum OR 52 All Wheater - mají sice o něco málo vyšší valivý odpor, ale dobrý záběr na všech površích a velmi slušnou výdrž. Vůbec Barumky jsou z hlediska poměru cena/kvalita poměrně velmi slušné gumy. Bratranec má ma BMW 16" Bravury a je s nimi velice spokojený. Co vy na to? -
« Re: Nejlepsi 18
Diky za odpoved. To auto je A8 4.2 Quattro,
Potenzy jsem na nem mel a nebyl jsem spokojen
prave s trakci na vode. Ted zkousim sipovite
Dunlop Sport 9000 a jsou na tom lepe.
Pirelli se mi zdaji z jinych aut dost "tvrde",
oproti napriklad Michellinu. Takze upravena
otazka zni, je pro A8 lepsi Michelin Pilot
Sport nebo Dunlop 9000? -
Podla mna Bridgestone Potenza S-02,alebo Goodyear Eagle F1,Pirelli P7000-tie maju hlavne vyborne hodnoty pri priecnom aquaplaningu-v zakrutach.
Na sluzobnom aute mame Bridgestony na diskoch 9,5x18 s pneu 245/40 ZR 18 a vzadu 11x18 s pneu 295/35 ZR 18,ale to auto je o 55mm znizene a awd.Na vode drzi ale fyzika mu jednoducho nedovoli dosahovat take rychlosti na vode ako s uzsimi gumamy,tie siroke gumy nestihnu vytlacit tolko vody von. Na suchu je to ale super.cau -
Nevím, nevím, jestli můľou mít nějaký gumy tohohle rozměru alespoň nějakou trakci na vodě. Na vlhký silnici jeątě jakľ-takľ, ale v kaluľích vody asi ne. Doufám ľe je to alespoň na A8, protoľe na menąí auto nemaj vůbec takovýhle gumy smysl. I na tu A8 je to dost. -
« Re: blade ohledne pneu.
vse zalezi na co tve auto pouzivas,a take co od nej ocekavas(jezdis na dlouhe cesty,nebo na kratke.pouzivas auto denne nebo jen o sobotach a nedelich atd.)to vse je dulezite pri vyberu gum.take hodne zalezi co mas za auto to hraje velmi dulezitou roli ve vyberu pneumatik(s jakym autem testovali ty gumy?)protoze kazdy model auta se chova uplne jinak takze na jednom aute jsou urcite gumy perfektni a na druhe nic moc.
napriklad kdyz das na subaru legacy gumy co nemaji
vystuzene bocni steny mas je sjete po stranach
vzorku za chvili a zadna zbyhavost ti nepomuze.
ahoj ozzy. -
« Re: Pneu Firestone pro marten
jak jiste vis vsechny firmy delaji dobre a spatne pneumatiky firestone je na tom dobre po prevzeti firmou bridgestone delaji jen par druhu pneumatik,
vse jsou ok.nevim jake dovazi do evropy.ale posledne jsem mluvil o firestone firehawk sz50
pokud mas moznostsi koupit tyhle nebudes litovat.
velice dobra cena a vinikajici gumy do mokra i sucha.tyhle gumy jsou odvozene od gum z indy500
akorat pridaly bocni zarez pro tissi provoz,
a carbon pro vetsi zivotnost.protoze jak jiste vsechny nizkoprofilove gumy se rychle sjizdi.
ahoj ozzy. -
« Re: Pneu Firestone
Diky Ozzy, docela jsi mne uklidnil. Oni totiz davaji na auta co jim prijde pod ruku - GoodYear, Dunlop, Continental, Pirelli a pod. Tak jsem chtel vedet zda mam smulu nebo se na mne jednou usmalo stesti. docela bych o tech gumach chtel vedet vice, na ceskych WWW nic neni. Jestli mas nejake informace, posli mi je na jbumbalek@atlas.cz. -
ahojte, ozzy,suhlasim ohladom Firestones, ako orig. na mojom aute su fajn.rozmyslam co kupit teraz ako nove- rozmer 205/50 ZR15 Bridgestone S02,GY Eagle F1 nebo Pirelli P7000? V teste ams vyhrali Pirelli ale ja mam radsej S02,tak neviem.Napis prosim co si myslis,ak mas cas,diky.ahoj -
pneu firestone zacaly delat firehawk na bazi
zavodnich gum z INDYANOPOLIS 500 JE TO UPLNE STEJNA GUMA,JEN VE MENSI VALIKOSTI JEDNA S NEJLEPSICH NA TRHU V TOMTO CASE.MA SPOUSTU VYHOD P PROTI OSTATNIM ALE TO JE DLOUHE POVIDANI.
JESLI TE TO ZAJIMA OZVY SE JA TI TO VYSVETLIM.
JINAK FIRESTONE KOUPILA FIRMA BRIDGESTONE.
AHOJ OZZY. -
« Re: mate neco jineho
no 390 nebo takzvane TRX gumy se u nas nedaj sehnat novy skoro vubec. Snad jedine Michelin je priveze. Spravne jak rikas je to neco mezi 14 a 15. Daj se sehnat dobry jety z ciziny. Takovej Pneuservis Retro60 v praze dejvicich je schopnej je dopravit. moje kola by tam staly kolem 2000 za jedno. (190/65 a podobne). Jestli s tim autem mas naky uvahy do budoucna a budes prezouvat minimalne aspon dvakrat, fakt se ti vyplati koupit rafky 14 nebo radeji 15 podle sirky co pises a normalni gumy. Ty kola i s gumama pres annonci za nakej peniz prodat.
Radim ti z vlastni skusenosti s 390 gumama.
-
« test pneu 205/60, R15, V
Doporučuji aktuální výborný test na autobild.de, kde jsou mimojiné testovány Barum Bravura, Bridgestone ER30, Dunlop SP Sport 200E, Goodyear Eagle Ventura, Kleber Dynaxer HP, Nokian NRV, Pirelli P6000, Pneumat PN 550, Uniroyal Rallye 540, Yokohama TRW1-V. Vyhrála Goodyear. -
« pneu
poraďte co se dá obout na disk 5 1/2Jx14,co se týče šíře a profilu.O kolik se asi rozhodí tachometr při použití snížených pneu či při přechodu na 15" ráfky např.195/65/15 oproti 185/70/14.Existuje nějaký fígl při koupi starších elektronů jak poznat vadné(vibrace)Dík RIKY
-
« Re: Pneumatiky na rafek
Jestli ty 195ky jsou správná velikost (odhadem to tak sedí), tak by tam mohly jít i 215ky. Musíą ale pouľít niľąí profil. Jestli budeą kupovat nový, tak větąí průměr ráfku, ąirąí běhoun a niľąí profil je vľdycky draľąí.
Na téhle adrese najdeą kalkulačku pro výpočet alternativních velikostí.