Pneumatiky
« Re: Mate nekdo zkusenosti s Michelinem ?
Micheliny M+S130 mám. Pokud jde o životnost tak nemají absolutně chybu. Koupil jsem je i s autem a byli již jeté (7 mm). Po 65 tis. km mají vzorek 3 mm, takže maximální spokojenost a jsem na nich jezdil celoročně. Pokud jde o jízdní vlastnosti, tak průměr, lépe se hodí spíše na sníh, čemuž odpovídají i testy. Příště bych raději uvažoval o Dunlop Wintersport. Jsou levnější a jízdní vlastnosti mají výrazně lepší. Ve všech testech vedou. -
« Re: Mate nekdo zkusenosti s Michelinem ?
A co na suchu ? Slysel jsem, ze na snehu jsou perfektni, ale na suchu zase (relativne) nic moc.
Ty Alpiny jsou Q-ecka (do 160 km/h) - za 13.590, ty S 130 jsou T-ecka (do 190 kmh) - za 14.000 Kc. Mam zamluveny ty alpiny, ale nez je koupim definitivne, shanim jeste dalsi info. Takze - diky za nazor i tobe. -
"-- skrytý --" 02.11.99 12:21
« Re: Mate nekdo zkusenosti s Michelinem ?
Michelin brat vzdy a vsude,na Y lamelach mam odjezdeny 4 zimy,rozmer 185/60x14 Seat z toho 2 roky,zbytek TDI 66KW 195/65x15,i pres zdanlivou sirku pneu uzasne sedi na mokru a snehu,jezdim vzdy listopad-brezen/duben.Ve snehu vede stopu,tezky predek nepovoli,davkuju jen plynem.V Alpach chteli videt retezy,i kdyz je original nerozbalene vozim,videli Micheliny,rekli "Perfekt",a jelo se dal.Rakusaci jezdi dost na Kleberech,Continentalech,Micheliny jsou hodne drahe.Pokud je to takova nabidka,pak do toho,ja je kupoval za 20.500 Kc-tenkrat.Ted mam TDI 81KW,takze rozmer mi zustal,a jsem porad na 6-7 mm. -
« Testy to Pedro
Testy na zimní Barumky jsem viděl např. v časopisu Test (převzato ze Stiffungwarentest), nevím již přesně kde, ale testy byli i na webu (autobild.de, auto.de, adac.de, warentest.de atd.). Barumky tam dopadly nic moc. Nejhorší však nikdy nebyly. Zvítězily vždy v kategorii cena, což je však dost relativní, protože jejich životnost je zase nižší než u renomovaných značek. -
« Zimní pneu
Ahoj vąichni, mám Escorta Combi a chci se zeptat, jestli máte někdo zkuąennost se zimníma gumama YOKOHAMA, Pirelli, GoodYear, FireStone. Pořád se nemohu rozhodnout, která guma by byla nejlepąí co se týče hlučnosti, přilnavosti, ľivotnosti atd. PS: Mám rozměr 185/60 R14. dík Axel -
« Re: Debica
Já neodsuzuju vąechno polské, já jsem odsoudil ty zimáky z OBI, protoľe se mi nezamlouvají ani směsí ani dezénem, navíc mi je pár lidí co je měli na Feluąi a Fáčku pomluvilo. A o GoodYearu mi nemluv, vľdycky kdyľ si na něj vzpomenu tak se mi vybaví "úľasná" NCT2, nejhorąí guma na vodu na který sem kdy jel. -
« Pneu
Zdravim vsechny priznivce
Tak jsem si zjistoval ceny v Praze a dosel sem k tomute zaveru: (vse pocitano na Felicii)
Disky cena za kus 650,- 4x650 2.600,-
disk 4x650 2.600,-
pneu Barum Polaris 3x1750 5.250,-
montáž 500,-
CELKEM 8.350,-
Takže ono to až zas tak moc výhodné není. Teďka jsem dostal hlášku, že se dají někde u MH koupit disky za 300,- tak to prozkoumám a uvidíme.
Pokud by někdo měl nějaké dotazy tak mi klidně mailněte.
JAL@lcs.cz
« Re: Marangoni
Hope,taky jsem měl stejnou tendenci šmahem odsoudit všechno polské.Ale vedle OBI, kde jsem viděl ty pneu Debica, o kterých taky vůbec nic nevím, je čerpačka s pneuservisem. A tak mi to nedalo a šel jsem se tam pozeptat co to je za pneu. V podstatě jsem se tam dozvěděl o těhle zimákách tohle: 1.za Debicou nyní stojí Goodyear (podobně jako za Škodou VW) a ten by nepřipustil aby tam vyráběli nějaký hnůj 2. Dodávají se ve dvou vzorcích, FRIGO S-30 a směrový FRIGO DIRECTIONAL 3.Debici běžně doporučují na obyč auta (Feldy) a jsou srovnatelný s běžnými zimáky jako Matador, Barum a pod. 4.cenově jsou zhruba také ve stejné úrovni jako Matador a Barum 5.I ty nejhorší zimáky jsou v zimě mnohonásobně lepší než špičkový letňáky.Jak jsem koupil tak dávám. -
« Česká pojišťovna
Tv reklama na pneu zdarma s kartou ČP je nádherná. ČP pohoupá dva známé chlápky a s nimi dohromady nás všechny. Zkusili jsme dostat pneu zdarma (na Š 120) - není mezi vyvolenými. Ani na Favorita, ani na Felicii ani na nic. Když jsem se v autorizovaném servisu Barum přeptal na co tedy, doporučili mi abych si koupil Robura. S aktuálním pozdravem byznys je byznys a Džej Ár je jeho prorok zaplatím povinné ručení někde jinde. -
« Re: Marangoni
Ja je kupoval u JSJ v Praze, ulice (asi) V korytách, Praha 10. Jestli ten tvůj rozměr je na Feliąu tak na něj moľná bude platit akce "4 za 3". Tak mi to aspoň tvrdili. Na ten můj rozměr to bohuľel neplatilo. Ale přesto jsou to jedny z nejlevnějąích na trhu. Na asfaltu suchym i mokrym seděj perfektně, maj dost měkký boky, takľe v zatáčkách se trochu ľvejkaj, ale to mi u zimáků zas tak nevadí. Uvidíme na sněhu a ledu, a taky jsem zvědavej kolik vydrľej. -
« To: hop
"Vruty" se vyrabeji na pneumatikach v nekolika variantach, ta nejlepsi z nich na ceske podminky jsou male cvočky temer neviditelne na pneumatice, da se s tim jezdit i po asfaltu, primarne je to ovsem urceno skutecne na snih a led. Je mozny, ze se ty gumy opotrebujou za jednu zimu, na jare poreferuji :-) -
« Marangoni
Koupil jsem nove zimaky Marangoni Meteo ESC. Po "vyletu" po nekolika prazskych obchodnicich zustali nakonec v uzssim vyberu prave Marangoni a Firestone. Dlouho jsem se nemohl rozhodnout, ale nakonec vyhraly Marangoni, s Firestone jsem byl sice maximalne spokojenej, ale chtel jsem zkusit neco novyho. Navic nove Firestone F-390 maji sice modni sipovy desen, ale skoro zadne podelne drazky. Tak nevim jestli budou tak dobre jako ty stare. Jeste k tem Maragoni - je to pry licencni Pirelli, je to se silicou, na omak dost mekka, atraktivni design s sirokymi drazkami atd. Docela me zaujala. Kdo ma zajem tak tady jsou nejake informace, i kdyz zas tak moc toho neni. Tam co jsem je kupoval, tak sly dost na dracku - asi i diky cene. V rozmeru 185/65-14 me staly 2200,- jedna. Zkusenosti zatim zadne nemam, ujel jsem s nimy jen par kilometru po suchem asfaltu. Jestli je nekdo znate, dejte vedet, docela me ta firma zaujala. -
« Re: indexy
Tabulka symbolů rychlosti
SS=Speed Symbol (Symbol rychlosti)
Je maximální rychlost, při které může pneumatika nést hmotnost
určenou indexem nosnosti za daných specifických podmínek.
Symbol kategorie rychlosti je určen velkými písmeny.
SS km/h SS km/h SS km/h SS km/h
A6 30 G 90 R 170 Z 270
A7 35 J 100 S 180
A8 40 K 110 T 190
« pneumatiky
ja vim ze se opakuji ,ale jedno z mych aut je mazda mx5,protoze ji mam je tak na soboty a nedele
a jen ne blbnuti zvolil jsem pirelli p5000 drago,
obul jsem 205 55 15 nechtel jsem jit z profilem pneumatiky moc nizko protoze mazda ma dost tvrdy
podvozek,duvodem proc jsem zvolil pirelli p5000
je duvod nebo spise ucel na co je to auto urceno,
accelerace,prilnavost v zatackach,velice dobre vlastnosti i za mokra,take pirelli ma hlubsi
vzorek 8.5 mm o proti 8.0mm u vsech ostatnich.
takze vydrzi dele nez ostatni,za predpokladu
caste kontroly tlaku v pneumatikach to je totiz faktor c.1 pri rychlem opotrebovani pneumatok. -
« Re: Pneu na S120
To Pavel_001: Poslal som mail do IGTT a.s. a poprosil som ich o blizsie info o tychto gumach spolu s cenami. Ked budem vediet nieco blizsie urcite sa ozvem, mozno to bude zaujimat aj dalsich zaujemcov. Skoda vsak, ze ich robia len v rozmere 155, ale to by nebol az taky problem. -
« Re: Pneu na S120
To: Mustang > Je mozne, ze v Barumu uz na to zapomeli - ostatne od te doby co jsou manufaktura Continentalu....
Nicmene IGTT to skutecne asi jeste dela, ale nevim, kolik by za to chteli. Zkus tohle
Nabidka pneu z IGTT
Mimochodem - je to vlastne byvaly Barumacky vyvoj, ktery dnes dela pro kdekoho. -
TO>Pavel_001
Dik za radu, to by bolo presne to co potrebujem. Hned po precitani Tvojho prispevku som telefonoval priamo k distributorovi Barum pre Slovensko, no tam mi povedali, ze tento vzor este nevideli ( netvrdili vsak ze neexistuje - aby si to nepochopil zle)a ani mi ho nevedia zohnat. Poradili mi jedine Polarisy za nejakych 1660 Sk. Kedze pneu Dunlop sa daju zohnat len o 90 Sk drahsie, tak teraz naozaj neviem. Este asi pockam, ci sa mi nepodari zohnat cenu aj na tie Klebery. No uvidime. Aj tak vdaka za radu :>) -
« Re: Pneu na S120
Jestli chces na zimu perfektni gumy, tak naprosto vazne doporucuji Barum - se vzorkem OR 32. Resp - nevim, zda to jeste dnes Barum dela, ale urcite je delali na objednavku v IGTT Zlin. Jsou to puvodne gumy vyvinute pro souteze, na kterych se nesmely pouzivat hrebiky.
Na snehu (nebo i sotoline) maji perfektni zaber, da se s nimi jezdit i temer na cistem ledu.
Maji ovsem jednu nevyhodu - pokud s nimi budes jezdit po asfaltu, tak ne rychleji jak asi 100 km/hod, jinak straaaasne rychle ubyvaji (jsou prilis mekke). -
« Re: Pneu na S120
Nezalezi mi az tak na komforte, skor na jazdnych vlastnostiach. Min. 3/4 z kilometrov kt. som uviedol jazdim v kopcovitych terenoch ( viac ako 12% kles. alebo stup.). Su to vsak dost frekventovane cesty a tak sa sneh na nich velmi rychlo ujazdi a vznika poladovica, na ktorej mi retaze uz nie velmi pomahaju, tam by sa zisli skor dobre gumy. -
« Re: Pneu na S120
Kleber "Krisalp 3" jsou výrobkem koncernu Michelin. V testech jsou na stejné úrovni s Dunlopkami. Mluvim o loňském testu v AMS, kde byly nejlepší pneu Continental, Goodyear, Kleber a Dunlop. Naproti tomu v testu nebyly nic moc Michelin, Pireli atd., které jsou zdažší než Dunlop nebo Kleber. Přeji šťastnou ruku při výběru. -
« Re: ozzy
Ahoj Ozzy! Myslím si, že u nás koupíš pneumatiky téměř všech značek. Japonské pouze omezeně např. Yokohama. Když jsem koupil Escorta, měl jsem na něm pneu TOYO, kromě toho, že na gumě bylo Made in Japan jsem o ní nic nevěděl. Teprve až po 2 letech jsem se dozvěděl, že to je údajně velmi dobrá značka, ale u nás ji oficiálně nikdo neprodává. Co ty říkáš na tu značku??? Jinak nejběžnější pneumatiky prodávané u nás (vyjma Barum a Matador) jsou MICHELIN většinou v provedení MXT. Pirelli u nás moc rozšířená není, patří k nejdražšším. -
« Re: Pneu na S120
Na tu S120 (dle meho nazoru) můžeš obout cokoliv. Jízdní vlastnosti tohoto auta a jízdní komfort (hlučnost) jsou na takové úrovni, že je každá (současná)pneumatika svými parametry několikanásobně převyšuje. Snad jediné co nebrat je STOMIL (Polsko) - praskají kordy, kdysi to byla častá bolest Matadorek a prvních Barumek Brillant. -
« Pneu na S120
Zdravim, potreboval by som poradit, ake zimne pneumatiky mam kupit na S120 s 13" diskami. Jazdim pomerne vela ( mesacne okolo 3000 km) a tak by som chcel nieco kvalitne, ale za co najmenej penazi. Uvazujem o Barum Bravura, alebo o Dunlop Winter Sport ( alebo tak nejak). -
« Re: Zimni gumy - oprava
bohuzel ze zimnimy gumami nemam zkusenosti.
ale doporucoval bych zjistit cenove relace
na 205 60 15 u nas mame pirelli p6000 levnejsi nez
195 65 15 p 6000.a mas vlastne sirsi gumu tudiz lepsi jizdni vlastnosti.pokud chces vyssi stredni tridu tak bridgestone nebo yokohama. -
« SAVA
Už na Favoritu jsem měl Savy Exact, stály za houby. Vyvažování bylo nutné co 5 tis.km. Potom jsem je dlouho neměl. Na nové auto (kupoval jsem je společně s elektrony) jsem si Savy nechal dát. Či spíše, nechal jsem se ukecat prodejcem. Mám tam Savy Rapidex 195/65 R15. To je ale *!!! Už třikrát jsem byl auto reklamovat, že mám zadřené ložisko na zadním kole. A výsledek??? Teprve až napotřetí se zjistilo,že ty zvuky od zadní nápravy vydávají gumy! Na Michelinkách bylo to auto naprosto tiché a bez problémů!!! SAVA ??? Nikdy !!! Nikdy !!! Nikdy !!! Nikdy !!! Nikdy !!! Nikdy !!! Nikdy !!! Nikdy !!! Nikdy !!! Nikdy !!!