Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.04.01  18:59

« Re: Unik vzduchu z pneu

Ja jsem mněl Alu disky a nic podobného sem snimi nezažil.Je to určitě těmi ventilky?,není v disku nějaká mikro prasklina?!Oxidace !,blbost,co má oxidovat ?! Ono se říká ,že jsou Al,ale ve skutečnosti je to slitina může sice oxidovat,pokud se to běje což sylně pochybuji tak v míře ,kterou nepozmkáš pokud se no to nedíváš přes mikroskop...
    Re:jirka_ Dost dobré.
    Pavel
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.01  07:06

« Re: http://pneu.web3.cz

Zatím dobrý, mohl bys tam přidat odkaz na www. pneurevue.cz Laďa
  • 00 Reagovat !

foto

19.04.01  12:41

« http://pneu.web3.cz

!!!

pokud mate zajem, pripravil jsem informacni web s kompletnim prehledem PNEU, vcetne obrazku, podrobnych informaci, cen a v neposledni rade testy pneu (ADAC, AMS)...

web je jeste castecne ve vystavbe, proto nejsou dosud jeste funkcni vsechny odkazy

budete-li mit jakekoliv pripominky, rad uvitam vase rady a pokusim se vse co nejrychleji doplnit-napravit (dcs@mail.cz)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.01  17:07

Taky jsem měl na léto alu disky, ale teď (cca 3 roky) mám léto i zimu disky Fe. Nikdo po tom moc nekouká a je klid. Když to někam prdnu tak mám v kufru velký kladivo. Jedna rána a jede se dál. A pneu jsem hustil naposledy v létě 1998. Hi hi hi...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.01  16:41

No ty ventilky jsou vzdycky davany novy.Vono to chvilku drzi,ale pak to zacne zase unikat.Podle chlapika v pneuservisu prej to hlinikace delaji,ze prej,kdyz jsou starsi , tak zoxidujou a pak to trochu kolem ventilku utika.Jenomze se mi nezda ekonomicky platit ctyrikrat do roka sundani kola,vyzuti,ocisteni,vymenu ventilku,nazuti a nandani kola.Me to zatim vyslo na dve kola na dve stovky a to znamena osm stovek vyhozenych za rok.Proto sem zacal uvazovat o tom spreji na utesneni.Jestli mi k tomu nikdo nic nerekne,tak to stejne zkusim.Ta latka ve spreji prijde na dve stovky a to si myslim,ze za pokus stoji.Prece nebudu furt platit pneuservis.Tak bohatej zase nejsem.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.01  15:20

Nebo používat kvalitní kovové.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.01  14:16

na alu kola by se měly při každém přezouvání dávat preventivně nové ventilky. Zkust to.
  • 00 Reagovat !

foto

17.04.01  12:30

« Unik vzduchu z pneu

Nevite nekdo nahodou,cim zamezit unikani pneumatiky pres ventilek ? K uniku mi dojde tak za tyden az ctrnact dni a je to tutove okolo ventilku.Mam hlinikace(trochu starsi) a pokazdy,kdyz to dam do pneuservisu mi to jenom kolem toho ventilku ocisti a maznou vazelinou.Jelikoz bych tam takhle mohl jezdit kazdejch ctvrt roku,uvazuju o pouziti pripravku na docasne zalepeni pri prurazu,je to takovej help na cestach ve spreji a ma to zacelit diry do cca 1 cm.Myslite,ze je to dobrej napad,nebo poradite neco lepsiho.Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.01  14:29

« Re: Konec

Debice jsem měl na feldě z fabriky a vydržely 60 000. Byly tiché a dalo se na nich jezdit s určitými omezeními (zatáčky) i v zimě. Jenom se mi zdálo, že byly moc tvrdé.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.01  12:19

« Re: Mfilip: 771

ze by ? :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.01  11:39

mfilipe jestli ten hluk není tím nižším vzorkem. Třeba má v sobě ta guma zabudovaný hlasový informátor o ojetí vzorku :-))))). Co víš, jak jdeme do tý Evropy, a jednou nohou už tam možná brzo budem, tak třeba je v něčem předbíháme-jupí. Všeobecně se praví, že guma kolem 4 mm ztrácí vlastnosti hlavně proti aqaplaningu a nedoporučuje se takové gumy používat, tak třeba tě to upozorňuje abys jel opatrněji a chystal peněženku.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.01  10:31

jako gumu jsem sundaval z rafku u osobaku jednou a stacilo mi to na cely zivot. Mohem rychleji a jednoduseji se sunda z Avie, nebo V3S, nebo z tatry, pokud je ovsem k dispozici raketomet s radlici, nebo alspon jina V3S. Tzn. ze jedine v pneuservisu a navic u hlinikovych disku bych se velice bal mechanickemu poskozeni. gumy v marketech nekupovat, jiz kvuli zminene vyssi celkove cene s montazi a taky proto, ze v marketech jsou na 99% vzdy a jen protektory, mnohdy za cenu novych gum. Laik nepozna ( a ani ja ) protektor od nove gumy. Kormoran samozrejme s Michelinem ma neco spolecneho asi jako, ze Barum je od continentalu, nicmene mne potesilo, ze pry vydrzi i 60 tkm, o 10 tkm vic nez srovnatelne Savy atd. I v cenach jsou obrovske rozdily mezi pneuservisy, je nutne projet jich vice. U Kormoranu jsem se setkal s rozpetim 1650-1835, Dunlop SP10 E 2310-2890, P3000 2300-2890, kleber 1999-2300,- pri vynasobeni 4, jde uz rozdil do tisicu, jsou to ceny pro nakup 4 gum + montaz zdarma prepoctene na 1 kus. O Bravurach jsem si vzdycky myslel, ze jsou dobre jak cyp a byl jsem rad, ze jsem je mel na aute. Ted po navstevach v pneuservisech nestacim kroutit hlavou a bohuzel jsem je jeste pred 14 dny v jinem pneuservisu hajil, ze s nimi nemam nejmensi problemy .... Pritom tam mam 4- 5 mm vzorek a mohly by vydrzet jeste 30-40 tkm. ladao, ty Bravury jsem vzadu mel celkem 2 roky a kdyz jsem Bravu koupil, byla absolutne ticha. Zhruba v zari jsem zacinal pri urcitych ustalenych rychlostech citit nejake pravidelne zvukove vibrace. Ne otresove, ktery by vibrovaly autem. pri 40-50 to byla meluzina, a pri 100 km/h to byly podstatne tissi vibrace. Byl jsem smireny s tim, ze dam 5 000 za zadni loziska anebo 9 000 za vyfuk. Vyfuk jsem vyloucil, protoze vibrace se projevovaly pri 50 km/h i pri vypnutem motoru. Zbyvaly loziska. jen tak ze srandy jsem po zime prehodil gumy. Razem byly vsecky zvuky a v mnohem sirsim spektru rychlosti slyset jasne odpredu, zatimco zadek je tichoucky jak na samote u lesa. chci jen rict, ze ty Bravury zacaly hucet najednou zniceho nic.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.01  10:26

ladao> Největší slabinou Bravur je neuspokojivá přilnavost na mokru (mrkni na www.adac.de - reifen tests - sommer reifen). Vyšší hluk mi nevadí - mám taky sportovní výfuk. Já ale jezdím denně za každého počasí a právě chování na mokru je pro mně nejdůležitější vlastnost. Na suchu jsou vždycky rozdíly menší. Teď mám Michelin Pilot SXGT 195/50R16 a myslím, že by to mohlo být ještě lepší. V posledním testu AMS vyšly nejlíp Bridgestonky RE 720 a přitom jsou dost levné (v kategorii). Jestli dám za pneu 5800 (Bridgestone) nebo 9000 (Michelin Pilot sport), to si dobře rozmyslím. Volba padá na RE720. 250/45R16 se sice dělá i v Bravurách, ale za 3750 je to dost drahá guma. Dám za obutí o 8 tisíc víc (to je sice dost), ale vím, že lepší pneu na mokro v rozměru není a že jsem tudíž udělal pro (nejen) svou bezpečnost maximum.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.01  09:31

vlami pokud si je sám nasadíš - tedy pokud si je vůbec nějak nasadíš ?? monterajznama :-))) a montovat bezdušáky jinak než na montážní stolici je sebevražda pro gumu, tak jsi opět u problému s případnou reklamací. Protože výrobce bude po tobě chtít doklad o odborném namontování. A co potom. V tomhle bych nešpásoval a koupil si gumy v pneuservisu nebo v autoservisu. A v dobrým pneuservisu ti nabídnou několik gum a ty si vybereš podle stylu a podmínek jízdy a taky podle peněženky.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.01  09:21

Hufnágle to samé máš Barum-Continental. Ten výrobce ( Barum, Sava apod.) patří do koncernu a dělá si své gumy. A zpět k Bravurám, já bych je neviděl jako opravdový šmejdy. Myslíte si , že by je dělali Němci v profilu 50-55 a v kategorii do 240 Km kdyby byly opravdu tak špatný. Já sám je mám a na rozdíl od mfilipa neslyším žádný větší hluk oproti Brilantům nebo jiným gumám, který jsem měl. Je taky pravda, že díky jinýmu výfuku a úpravám motoru se zvedl hluk v autě. Jak se chovají ty gumy na vodě za všech podmínek moc nedokážu posoudit, jelikož mám to auto na "svezení občas" a na vodou zalité cestě jsem ještě nejel. A je taky pravda, že je nemám s čím porovnávat, protože v rozměru, který já mám 185/60-13 toho není moc k dispozici za rozumný peníz.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.04.01  00:00

LADAO 782 nebo kolik: Aha, diky za radu, urcite to bude tak. Takze pokud koupit pneu bez disku, tak nasadit sam, nafouknout ty bezdusovky a zajit do servisu na vyvazeni, to uz nebude tak drahy. To si ale uz fakt koupim pneu v pneuservisu nebo ve znackovem servisu. A zase jsem u Barum Brillantis za 1290 Kc. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  18:56

V novém AMS je test pneu a jsou tam i ceníky - je v nich i Aquilla.

mfilip> Michelin nemá s Kormoranem až tak moc společného => kvalitu a vlastnosti kormoranů budou od Michelinů na hony vzdálené. To je jako s Debicou a GoodYearem. Debica je horší, než Barumka.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  16:36

« Re: RE: 205/50 R15 Matador MP41 Aquilla

co cena? nevite nekdo?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  15:49

to Pavel_KR5: Hurá. Jsem rád, že nejsem úplně sám. Už jsem si myslel, že jsem jediný "divný".
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  15:21

« ladao

zdravim, vim ze dela winterru, ale podivej se na nove Aquilly - www.matador.sk - tyto jsem mel na mysli.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  15:07

vlami všeobecně se nedoporučuje kupovat samotné gumy bez disků v hyper-supermarketu apod. V pneuservisu ti obyčejně gumař nasadí 100% příplatek za montáž donesené gumy ( zatím co své gumy nasadí bez ceny montáže ) a finanční efekt je tím téměř žádný. A v případě reklamace takové gumy zažiješ něco jako nekonečný kolotoč mezi prodejcem , pneuservisem a výrobcem.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  14:56

« RE: 205/50 R15 Matador MP41 Aquilla

taky jsem o ni slysel - docela dobrej design, ale jeste s ni nikdo nema zkusenosti, ani nikde neni v testech a v neposledni rade ani netusim, kolik stoji? (na www.matador.sk jsem cenu bohuzel nenasel)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.01  14:45

« Mfilip: 771

Diky za odpoved. Kormoran - to je ta polska licencni Michelin? Neco od Kormoranu jsem videl v Makru, ale nevim, jestli to je zrovna Sprint D600...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.01  14:35

« PTD: 747. prispevek

PTD asi mas pravdu, jen opravim Tvou matematiku. Barum Brillantis stoji cca 1200-1300 Kc, tj. za 4 ks = cca 5000 Kc, nikoliv 6000 Kc, jak pises. P6000 stoji 2x tolik a vydrzi pri setrnem zachazeni - jak pises - pouze 30000 km. Pro mne je volba jasna. Pro asi skoro vsechny ostatni z teto rubriky (kdyz si ctu prispevky) je ale Barum moc levny a spatny :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  13:30

« Re: magnat

Pavle . Já vím že je to Winterra, ale nebudeme přece bazírovat na slovíčkách (viz porše, felda ,fabka apod.)Viděl jsem to v listopadu u svýho gumaře v časáku pro gumaře. V tom testu všech zimních gum se umístila "Winterra" někde kolem 8 místa, zatímco naše Polaris až někde kolem 22 místa. A myslím, že to mluví za vše. Podle toho je jasné, že zimní gumy Matador jsou všechny lepší než zatím Barum tím, že používají siliku. Ale v letních je to úplně naopak, tam je lepší Barum, ale nikdy se nemůže dostat na 8 místo všech letních gum.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  12:29

« Re: Konec "zimáků"

to PeKa: Zdravím spřízněnou duši - taky mě to v zimě baví mnohem víc než v létě.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  12:27

to ladao: BTW z čeno usuzuješ, že Winterra je "velmi dobrá guma". Rád bych tomu věřil, nicméně máš nějaký výsledky testů (kromě toho co je na web-stránkách Matadoru) nebo přímý praktický zkušenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  12:23

3.pokus: zimní pneu Matador Winterra MP58 :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  12:06

mfilipe Matador dělá Vinteru - ne Vinturu a ta Vintera je zimní, velmi dobrá guma za solidní peníz.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  10:16

sorry, jmenuji se Aquilla
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  10:10

« magnat

vim, ze Matadaor zacal delat nejake gumy s V disegnem, je to uplna novinka, vypadaly moc dobre. Myslim, ze se jmenovaly Matador Vintura, ale mozna se v nazvu pletu. Kdys mel zajem, muzu se ti skocit podivat, na rozmery a ceny. Nebo vlastne zkuse www.matador.sk, tam by prece mely taky byt
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  10:04

« vlami ad 745

je na case zmenit znacku. Na favoritu jsem mel OR 52 od vyroby, ktere sice dlouho vydrzely, ale na vode a treba pri jizde v desti do kopce nebezpecne prokluzovaly. Dalsi gumy jsem mel slovenske matadory MP 12, ty sice neprokluzovaly, ale zase pri mem ekonomickem jezdeni nevydrzely 30 tkM, zdaly se mi i trosku hlucnejsi. Barumy Bravury povazuji ted za nejvetsi srot, co jsem kdy mel a potvrzuji to i v pneuservisech. Ta hlucnost je neuveritelna. Kdyz pomalicku pribrzduju k nulove rychlosti, zda se mi ze je to hukot jako v UAZu. Jeste stesti, ze mam na aute jen 2, kdyby byly 4, nevydrzel bych to. Rozhodl jsem se kvuli cene a dobrym zkusenostem pro Kormorany Sprint D600 za 1650,- Kc. Je to licencni Michelin, vzorek se mi libi, je levna, tichoucka ( zadek, kde je ted mam je naprosto bez zvuku ), na aute jsou jiz 51 tkM ( za 18 tkm co jsem s nimi na predku odjezdil se ztratil asi 1 mm ).
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  09:43

« Re: 205/50 R15

Jo ták. Ty jsi myslel odlolnost vůči akvaplaningu. To je fakt slabá stránka HX. Já totiž pod pojmem voda vidím mokrou cestu bez kaluží, ale fakt je, že na těch našich okrskách je to samá vyjetá kolej a to je hrůza.

Za ty prachy Ti můžu doporučit jedině Kleber. Kdybys chtěl 195/50, tak by Ti to na PremiumContacty vyšlo, ale to Ty asi nechceš.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.01  08:24

Hufnagl> jo, kdyby nebylo tezky vybrat za 12-13 tis.dobre pneu, urcite bych vas tak neotravoval..."Co máš vlastně proti michelinkám?" proti Michelinkam nemam temer nic-jak jsem jiz psal-prave jsem dojezdil Michelin Pilot HX MXV3A 195/60 R15 V...a na vode je to dost bida (kdyz najedou na vodu-kaluz ve vice jak 100km/h, tak poradne rozhodi auto, jinak na suchu jsou docela dobry=zadne vyhrady)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.01  23:13

davidz> To jsem neby já :o)))

Ty 14" na Octavii jsou fakt moc smutné.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.01  22:36

Taky jsem četl pár testů a zjistil jsem, že je potřeba si přesně naštudovat měřené hodnoty a systém bodování. Dost často jsou minimální rozdíly v hodnotách a velké rozdíly v bodování, takže nakonec rozdíl pár procent udělá spoustu bodů. Taky stojí za to porovnat vítěze testů s častými inzerenty, koeficient korelace bývá vysoký, taky to ty časopisy živí. Jinak s těmi Micheliny jsem fakt spokojenej, jsou super i na vodě. Ve spolupráci s dost slušným podvozkem na Premacy je často výsledkem údiv ostatních, jak ta dodávka řeže zatáčky. Naposled jsem se málem smíchy pomočil, když se na mě sápal borec s Octavií LX na galuskách 175/80, přidal jsem a sledoval v zrcátku jeho bravurní tanec. Dokonce i jeden Megane Coupé skončil na brzdě, když mu skončil levý pruh v nájezdu na dálnici při snaze šoupnout to přede mně. Je to docela sranda, ještě by to chtělo přidat tuningem tak 20-30 koní a dost lidí by asi nechápalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.01  22:19

Tak vidíš! HX znám, to je taková komfortnější alternativa k SXGT.

Ne, že bych chtěl rýpat, ale minulý rok byl v AMS test 215/55R16W a Micheliny byly poslední. Je to ale dost našláplá kategorie a myslím, že konkurenci, jakou byla Dunlop SP Sport 9000 nebo PremiumContact, by lépe odpovídal Michelin Pilot Exalto, nebo jeho předchůdce SXGT.

Tím ale nechci říct, že nejsou HX MXV3Ačka dobré. Já je měl ve 205/65R15 na Senátorovi a byly přímo skvělé. Pak jsem tam dal Bravury a od té doby jsem na tuto pneumatiku alergický. Bravury jsem zahodil a nahodil Klebery. Ty byly 100x lepší než Bravury, ale na Piloty zdaleka neměly. Z toho můžeš lehce vyvodit poměr Bravura x Pilot HX.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.01  20:55

Málem jsem si upálil ruku od zapalovače (venku je tma), ale našel jsem to. Je to Michelin Pilot HX, MXV3A, 85V, 195/55/15. K...a, prase aby se v tom vyznalo. Hlavně, že maj malinký Michelin panáčky okolo celý gumy.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.01  20:40

Počkej moment, skočím se podívat, jestli jsem to nezblbnul.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.01  20:38

davidz> Jak vypadají ty Piloty MX? Ještě jsem o nich neslyšel. Znám HX, CX, SXGT, ale MX???
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.01  20:16

PeKa> Já to mám naopak. V zimě trpím tím neustálým žmolením zimáků o suchý asfalt, ale zato v létě dávám mým nízkoprofiláčům pěkný záhul.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.01  20:15

magnat> To je těžké vybrat za 12-13 tisíc dobré pneu.

ContiPremiumContact stojí 4.860Kč a za ty dám ruku do ohně. Pak jsem jezdil na Michelin Pilot SXGT a taky dobré.

Co máš vlastně proti michelinkám? Já budu kupovat Pilot Exalto 205/45R16 a jsem si jist, že je to špička.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.01  20:03

Přezul jsem přd týdnem a spotřeba rozhodně neklesla, protože teprve teď jezdím jako prase. Michelin Pilot MX v rozměru 195/55/15 můžu doporučit, jenom ta cena je kapánek vyšší.
  • 00 Reagovat !

foto

11.04.01  17:48

« Konec "zimáků"

Tak zítra jdu nahodit zase ty hnusný letní pneu. No nějak to léto už přežiju. Mezi dubnem a listopadem (cca) je to o ničem. Člověk si na silnici skoro nic neužije. Asi mi taky klesne spotřeba, protože mě to nebaví. S létem se prostě převlékám za beránka. Zdravím vlky.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.01  15:51

leones > tedka sem koukal na dezen Toyo 600F3 a nevypada zas az tak spatne pri cene 3.406,- (tedy Toyo Proxes T1 je jiny kafe, ale cena je uz 4.040,- :(...jeste jestli muzu mit dotaz k te pneu 600F3 - muzes ji s necim porovnat (horsi/lespi), jaka je hlucnost? opotrebeni?...dik
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.01  15:12

Bravury = total *, Michelin = malo muziky za hodne penez, s ostatnim nemam zkusenost, proto prosim o radu
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.01  15:08

Model 600-F3, rychl. kat. H, jestli se ti to zdá drahý, tak si kup Bravury za 2 900Kč. Anebo se pro lepší přehled podívej po cenách jiných značek, třeba Dunlopy, Bridgestony, Micheliny nebo Fuldy.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.01  14:35

a nemate trebas nekdo zkusenost s HANKOOK K102 V ???
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.01  14:23

to leones > TOYO-jakej model? jaka rychlostni kat.?...na muj vkus jsou uz kapanek drahy:(...rad bych, kdyby byly aspon V (prave jsem dojezdil Michelin-V-na vode nic moc, na suchu docela dobry)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.01  12:55

Před rokem jsem potřeboval koupit letní gumy 205/60 R15, chtěl jsem je za dobrou cenu, volba nakonec padla na japonskou značku Toyo. Jedna guma stála 3 500Kč, mám na nich najeto 15 t. km a jsou opravdu dobrý. K nám je dováží Obnova Brno.
  • 00 Reagovat !

foto

11.04.01  12:04

« 205/50 R15

Prosim poradte nejlevnejsi (v cene cca 12-13tis.)-ale zaroven nejlepsi pneu v rozmeru 205/50 R15...hlavni podminkou je dobra ovladatelnost na vode (V-design)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.01  19:35

« Re: pneu/kola

Nokian je určitě dobrá značka. Tipnul bych, že NRV budou lepší než Bravury. NRH se mi sice nějak nelíbí ale nová NRH 2 (né nepodobná NRV, alébrž centrovaná) taky nevypadá nejhůř. Kdybych neměl prachy na Dunlop a spol., asi bych šel právě do Nokií.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.01  17:59

Pardon. Drobet jsem ten design posral. Holt chybějící lomítka.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.01  17:59

Myslím PTD, že jsi ještě nevyzkoušel ContiPremiumContact. Pak by se Ti zdály Pirelky jako bláto a ContiPrem. jako superbláto s dvojnásobnou výdrží.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.01  17:57

Určitá volba může být i Nokian NRH 2 (kategorie H 210km) s thermo silicou, kde rozměr 195/65R15 by měl být za 3656,- s DPH (viz www.nokian.cz). Minulý rok skončily v ADAC testu druhé za GoodYearem. Kdo ví.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.01  15:49

Přikláním se po šesti letech na Barumkách a měsíci na Continentalech a jednom dni na P6000 k P6000. Je to největší blato co jsem kdy zažil. Drží jak přibité. Nic nevydrží. Dají se při soustavném "používání" zrušit po 5000km na silnici , nebo dvou dnech otevřených dveří na brněnském okruhu. Jinak když se s nima bude jezdit tak, jako kdybych měl obuté Bravury, tak vydrží i 30000km (si myslím). A po tém co už stojí jen 2500,- není co řešit. Montáž zdarma, to jest včetně DPH 10000,- za nové gumy, to se dá přece vydržet. Když vemu barumky za 1500,- tak to je do kupy 6.000,- . Mít za 4000,- Kč příplatek dobré gumy a dobrý pocit za to myslím stojí. Furt je lepší vygumovat gumy, než zrušit auto a navíc sebe......nedej Bože svoje děti. Co vy na to? PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.01  13:09

vlami> Evidentně bereš výkon ve smyslu jak dlouho pneu vydrží. Pak máš pravdu. Pokud ale vezmeš v potaz vlastnosti, jako odolnost proti akvaplaningu, přilnavost na suchu i mokru atd, pak jsou Bravury i Brillantisy dost špatná volba.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.01  12:44

Ja kdyz uvazuji o koupi, srovnavam cenu/vykon (chcete-li - cenu/uzitnou hodnotu). A mne porad dobre vychazi Barum Brillantis za 1290 Kc/ks (myslim, ze v rozmeru 165/70/79T). Mfilipe, proc ne Barum? Letos dojezdim Continentaly, ale kupovat znovu je asi nebudu - jsou sice nehlucne, maji asi nizsi valivy odpor, ale jsou drahe.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.01  08:39

Dy Dunlopy SP10e lidi chválí. Bývají hodně na starších meganech a od servisáků vím, že jsou s nima lidi spokojení. Jen se mrkni, jestli tam nejsou za slušné prachy SP Sport 200e. Ty jsou ještě lepší.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.01  07:23

Bravury nejsou dobre ani pro lidi, kteri neriskuji ...... huceni neni dobre pro zadne usi. BTW: poradte: Dunlop SP 10 3E ( 2310,-), Pirelli 3000 ( 2300,- ), Kleber typ nevim ( 1999,- ), Sava Rapidex R2 ( 1650,- ), Sava Efecta ( 1769,- ), Kormoran D600 Sprint ( uz mam 2 na aute - 1800,-). Barumy ani matadory nebrat.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.01  03:49

Proč myslíš, že rozdíl v hlučnosti 225 vs 205 je podstatný? Kolik různých 225 vs 205 jsi testoval?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.01  21:27

Ze stejnýho důvodu jsem zamítl další koupi 225tek a koupím 205. Rozdíl v hlučnosti je neuvěřitelný.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.01  20:58

Ja pouzivam Continental sport contact a na lepsich jsem teda jeste nejel, kola drzi jak pribity i za mokra, mel jsem Continental contact a ty za mokra pekne klouzaly. Bravury jsou dobry gumy pro nekoho, kdo nejezdi moc rychle a neriskuje, ale to je vetsina lidi!
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.01  12:59

Mam podobnu skusenost a dokonca aj ja som bol skoro v tom ze uz idem vymenit zadne loziska, ale nakoniec to boli moje strasne oblubene Continentalky ContiSportContacty. Je to dost tvrda guma, a preto ked tu niekto spominal ze radsej tvrdsiu gumu, tak ano vydrzi dlhsie ale hrozi mu moznost ze vzdy ked sa s autom pohne tak bude nad nim lietat vrtulnik.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.01  12:54

ja jsem to nastesti zjistil za 5 minut 12 .... Jako o pneumatikach jsem vubec nepochyboval, byly vyvazene, "znackove", zname, nove .....
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.01  11:57

Hucanie pneumatik mi ani nespominajte. Minuly rok som na svojej byvalej Honde menil loziska, pretoze ma niekolko ludi presvedcilo, ze dany zvuk nemoze byt sposobeny nicim inym nez vylagrovanymi loziskami. Ake vsak bolo moje prekvapenie, ked po vymene lozisk hucanie neprestalo. Neskor na jesen prestalo, ked som vymenil letne GY NCT3 za zimne Matadory MP56
    Niekto tu uz predo mnou tie GY NCT kritizoval, sice kvoli niecomu inemu, ale rad sa pridam na jeho stranu.

Pripominam, ze lozisko ma stalo ca 5K / kus :-( Najvacsi for bol v tom, ze original Honda bolo lacnejsie, nez neoriginal.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.01  10:33

hm, tak po 1/4 roce, neustaleho nesnesitelneho huceni a hluceni (bez vibraci ) ruzne urovne, zejmena kolem rychlosti 40-50 km/h, kdyz uz jsem na 99% procent oznacil jako zdroj * lozisko v zadni naprave na 167 tkm aute a po testovani, jestli to neni vyfuk .... jsem jako 1% moznost prehodil zadni pneu dopredu a ejhle, veskere huceni, hluceni, svisteni se razem preneslo dopredu a vzadu je rajska hudba ticha. Vepredu huceni k neuvereni ( zejmena pri 35-40 km/h pak chvili nic a pak kolem 70-80 znovu, ale samozrejme na jine frekvenci ) a pritom do volantu nejdou ani pri 100-110 km/h zadne vibrace. Hadejte o jake pneu jde. Samozrejme Bravury 185/60/R14 s 6 mm vzorkem. A nyni otazka pro hufnagla: jake pneu zvolit, chtel bych spise tvrdsi s dlouhou zivotnosti, nez mekci pro extremni situace, zajimala by mne predevsim ta akce Pirelli. Samozrejme penize hraji velkou roli. Jednim resenim je koupit 2 x Kormoran D600 Sprint, ktere uz mam 2 s 2 mm vzorkem na aute a jsem s nimi, co se tyce zivotnosti a hlucnosti spokojen. Jelikoz ale tyto gumy letos dojedu a stejne budu muset casem kupovat dalsi, radsi bych uz koupil jine 4.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.01  09:54

Jo, taky jsem to už zjistil. Dobrá cena. Bravury koupíš o cca třetinu levněji, ale určitě nebudou mít jenom o třetinu horší vlastnosti na mokru. Včera mi to potvrdil kámoš. Má Preludu 2.0 91´ obutou na 205/50R15 Bravurách (nové pneu) a stěžoval si, že to na mokru klouže až běda. Moje řeč! Nebrat. Na druhé straně, Pirelky určitě míň vydrží.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.01  09:09

Ausgerechnet stojím na křižovatce, přijde slečna, vrazí mi leták a tam mimojiné píšou, že pneuservis C....prodává P6000 v rozměru 185/60/14 za 2490,- PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.01  21:03

No chyba,no many...Teď se chytám za kebuli.Pavel
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.01  19:56

PTD> To je blbost, tak 3.500-4.000Kč

02> Proč jsi proboha neobjednal 16" z fabriky? To je osudová chyba!!! 10.500Kč včetne pneu Dunlop nebo Pirelli.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.01  14:51

Re:Hufnágl Jo,já tam už byl na Alcaru,dík.No vzadu nemám bohužel kotouče.Mám octavfšn combi 1.6/74kW-100k ,vím žádná stíhačka to není ,ale plížidlo také né.Sice za cenu vyšší spotřeby(zatím jzajíždím mám ji necelé 2-týdny).Pavel
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.01  14:44

« Re: P6000

No myslím že kolem 5500-6800,-
    Pavel
  • 00 Reagovat !

foto

04.04.01  12:52

« P6000

Kolik stojí od oka P6000 185/60/14? PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

03.04.01  22:10

BBS jsou špičkové kola za velké peníze. Není problém koupit 16"ku za 12.000Kč. AEZ jsou dostupnější, ale mě se žádné z nich moc nelíbí. Možná "Radon". Mrkni na www.alcar.cz - tam máš výběr kol jak levnějších, tak BBSek :o)

Mě se celkem líbí Dotz, typy Jarama, Monza a Diablo. Máš v zadu kotouče? Jestli ne, tak ty 16" nekupuj. Byla by to pěst na oko. Mě se stejně škodovácké 16"ky líbí. Mrkni na Spidery (Octavia RS) a Intry (ty dávají za příplatek 10500Kč na nové auto = bomba cena). Dražší budou pneu a na těch bys opravdu šetřit neměl. Zkrátka a dobře, kola dělají auto ale zadarmo to není. Kdybych nehleděl na prachy, volil bych SP Sport 9000 MFS, nebo ContiPremium. To by ale znamenalo, že bys do kol vrazil téměř 50.000Kč = půl průměrného německého příjmu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.01  19:50

Ó ,tak Ti děkuji za dobrou radu,fakt.Potvrdil jsi mi to co jsem v hloubi duše počital.Jo,ja právě uvažoval o letních Michelin Pilot nebo Goodyer Eagle F1 (16" 205-215/55-40-35).Já blázen se informoval na značku lit.kol BBS a AEZ...dost dobré ceny.Inu byl jsem naivní.:-))) Pavel
  • « 00 Reagovat !

foto

03.04.01  19:42

Já bych určitě šel po originálních. Škoda se velmi polepšila a má slušný výběr od cca 3.200Kč za 6.5J16 al. ráfek. Sedí Ti to na origoš šrouby, pasuje i ET (offset) a jsou kvalitní. Např. 16" na Laurina koupíš jako náhradní díl za 3,2tisíce a jsou fakt pěkné. Já měl na nebožce 20V turbo 16" Intra (takové ty mocpaprskové) a ty ji fakt slušely (ale hrozně se čistily). Stojí necelé 4.000Kč. Nicméně je to dost peňauzí, když k tomu připočteš fajn gumy. 205/55R16 91W PremiumContact (ty jsem tam měl) jsou špička - cca 6.500Kč za kus. Taťka má na Laurinovi tentýž rozměr, ale originál (prvomontáž) Dunlop SP Sport 2000e a jsou o dost hlučnější a méně odolné na kaluže. Jinak každá pneu s limitem "W" bude dobře sedět. Bravury doporučit nemůžu, ty mě na mokru strašně sklamaly.

BTW, já mám teď na Meganovi Coupé 195/50R16 Michelin Pilot SXGT a ContiPremium jsou na mokru evidentně lepší(to abys nemyslel, že Michelin je vždy špička). Osobně to ale přisuzuju faktu, že jsou pouze "V". To hraje velkou roli. Čím je rychlostní limit vyšší, tím je pneu měkčí = přilnavější a lépe drží i na mokru. Zase míň vydrží.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.01  18:36

No máš pravdu.Ale ta cena...,vím byzpečnost je a musí být na místě 1.,ale solidní kola jsou celkem drahá (á cca 5.000,-)+ letní pneu 5-6.000,- tak nic moc.Co mi radíš? Pavel
  • « 00 Reagovat !

foto

03.04.01  17:31

Jak poznáš, že jsou nebourané? můžou mít nový povrch - budou vypadat jako nové a pak se Ti rozletí na sračky.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.04.01  17:19

« Re: pneu

Jam mam na Felde 185/60 R13 a nikdo nic nerikal, toho si nikdo nevsimne, ale auto sedi o hodne lip!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…