Pneumatiky

22.05.01  00:00

« Re: protektory RWE z Německa ...

alien> Bravury nejsou dobré v žádném rozměru, ale zrovna v 16" a 17" (a dál) jsou tak přísné tolerance, že by tak špatné být neměly.

21.05.01  23:36

« Re: protektory RWE z Německa ...

No ja treba diky tomu ze liju kazdych 100km 15litru benzinu tak si na nove pneu nedokazu nasetrit :-) Ale pristi sezonu uz zcela jiste koupim nove, ale jedine Bridgestone, Continental nebo GoodYear. Jinak jsem slysel nazor snad odborniku, ze Bravury nejsou dobre od rozmeru 16 a vys. Nevim ale uz proc.

21.05.01  23:18

« Re: protektory RWE z Německa ...

na zimu protektory jeste jdou, ale letni ani za nic. zvlaste kdyz jsem od jednoho znameho, ktery delal ve firme zabyvajici se protektory, slysel jak se testuji a jak malo staci, aby dostali cejch na urcitou rychlost, tak jsem nechapal. asi v tom smyslu, ze pokud se do nejakeho casu (ted nevim kolik to bylo, ale bylo to v sekundach!) neroztrhnou tak jsou pro tu rychlost ok. no, mozna se to testuje ve vyssich rychlostech nez jaka je potom pro tu pneu maximalka, ale porad je to pomerne znepokojujici. jeste byl v pohode jeden, co rikal ze je s protektory spokojen, ze mu sice jeden strelil, ale ze za toho pul roku co je ma jinak v pohode :)) neni to slusni prumer? :)

21.05.01  20:01

« Re: protektory RWE z Německa ...

Přeci každý, kdo leje do auta každých 100km 15 litrů benzínu, musí dokázat ušetřit na nějaký 17" Bravury, Kumho...

21.05.01  17:36

Protektory opravdu NEBRAT.
    Jednou jsem v noci na dálnici málem vlítl do zcela rozpadlé škodovky, které se roztrhl protektor, dostala smyk a další auto to do ní napálilo. Volat neměla rovnoběžně s osou auta, jak bývá zvykem, ale kolmo. A na tu ženskou co vypadla ze sedadla spolujezdce nebyl moc pěkný pohled. Takže těch pár ušetřených korun za to nestojí.

21.05.01  10:06

« Re: protektory RWE z Německa ...

Cau Ondro, protektory nekupuj, to si tvuj Meda nezaslouzi :-) Meli jsme je na kupe v 205/55 16" a kdyz pominu, ze asi kazdy tyden se museli vyvazovat a pak uz to ani neslo, tak pri normalni rychlosti to vypadalo, ze se rozkoci rizeni, a rychlejsi jizda byla doslova sazkou do loterie kdy se neco stane. Sli na skladku a sehnali jsme jete Conti SportContacty po 1000,- , a neda se to srovnat. Auto je jak vymenene!

21.05.01  09:39

« Re: protektory RWE z Německa ...

Protektory nepřežily ani moji Sierru 2,3D co jela nejvíc 150km/hod. Při ustálené rychlosti 140km/hod se mi na dálnici z Prahy do Brna roztrhala na kusy (běhoun) a tak jsem za strašného rachotu dojel do Brna na původní kostře.

21.05.01  09:01

« Re: protektory RWE z Německa ...

Protektor je cca. 1x tezsi nez nova pneu.
    Jedna se tim padem o zvyseni neodpruzene hmotnosti.
    Nikdo ti nezaruci ze takovou gumu 100% vyvazis!!
    Vzhledem k rozmeru predpokladam ze autem nejezdis
    70km/h.

20.05.01  18:35

« Re: protektory RWE z Německa ...

Protektory v 17", to nemyslis vazne?? To si radsi nech dovezt z nemecka funglovky gumy, nejlevnejsi 235/45-17 jsou tady Marschalky za 200,- DM, nebo Bravury za 210,- DM....

20.05.01  14:59

« Re: protektory RWE z Německa ...

Je ti asi líto pojízdnýho auta a chceš to někde rozstřelit ? Protektory doporučuju akorát do starejch škodovek.Dá sehnat za malý peníze jakákoliv nová guma. (malý varování) che

18.05.01  18:24

« Pneu na mokru

Jsem naprosto uchvácen, co může pneumatika na mokru poskytnout. Teď u nás lije jako z konve a jel ze Zlína. Ty Pirelky drží jako na suchu! Zkoušel jsem brzdit na plno a nepoznal jsem, že není suchá cesta. Rovněž stopu vedou jako divé. Když to porovnám z Bravurama (vím, že P-ZERO je 2x dražší), tak je to úplně někde jinde.

18.05.01  15:27

« Re: protektory RWE z Německa ...

moc te asi nepotesim, kdyz ti reknu, ze mam taky spatne zkusenosti s protektorama - sice ne RWE, ale OKON (taky nemecky)-plavani (na suche vozovce) s max.rychlosti 80km/h (vice=zivotu nebezpecno=jizda v 1 pruhu pak temer nemozna)(testovaci vuz Ford Mondeo...na necem lehcim, by se to "mozna" chovalo jinak=lip?)...

to je uz snad lepsi jakakoliv jeta pneu (samozrejme se musi dobre prohlednout), nez protektorovana pneu, u ktere vubec nevis jaka je puvodni kostra (co je vlastne pod vrsvou vetsinou lakaveho dezenu)...

mj.skoro se divim, ze je vubec povoleno delat protektory v takovem rozmeru 235/45 R17...coz predpokladam, ze se bude obouvat na pomerne dost rychle auto...(kdyz nekdo obuje protektor treba na Feldu nebo Facko, tak se moc nedivim, ale tvuj pripad??? co mas vlastne za auto???)

18.05.01  09:35

« Re: STK x rozmer pneu

V každém případě by tě z STK vyhodili, kdyby jsi měl jiný rozměr pneu než máš v TP. Pokud máš jiné, máš v podstatě tři možnosti: 1) Na STK nejít vůbec a "zařídit" si to jinak. 2)S někým kdo dobrý rozměr si přehodit na dobu STK kola 3)Na policii předložit návod k obsluze i v němčině a pod. kde je rozměr takový, jako máš na autě. Za 10Kč kolek Ti to přepíšou do velkého TP a na to musí ten co Ti dělá STK vzít ohled. PTD

17.05.01  20:57

« protektory RWE z Německa ...

Ahoj !!!
    Chci ze zeptat, zda máte někdo zkušenosti s protektory od firmy RWE (dovozce je Pneuservis Autoland - Mašková Miroslava). Zajímám se hlavně o pneu 235/45/17 které mají za 2380,- Kč /kus s DPH. Už jsem od nich měl koupené 195/60/15 ale bohužel jsem určitě měl každý základ pneu jiný a tím pádem auto "plavalo". V té době jsem to ještě nevěděl, že jsem koupil defakto každou pneu jinou, akorát povrch stejný. Majitel firmy která dělá protektory u nás v CZ, mi řekl že auto bude plavat pokaždý, jestliže budu mít každý základ jiný. A proto je lepší dávat pozor a koupit vše stejné. Jde mi nyní o to, zda jste někdo už pneu 235/45/17 od RWE použil a jaká s nimi byla jízda.
    Dík a zatí ahoj. Ondra

16.05.01  12:24

16.05.2001 - UPDATE WEBU

nové testy: DTEST (STIFTUNG WARENTEST-Berlín) 2000 - testy pneu ve 3 nejpoužívanejších rozměrech, ÖAMTC OnLine 2001/2000 - rakouský autoklub - testy pneu v 5 různých rozměrech

postupně budou přidány kompletní přehledy všech rozměrů a cen (zatím pouze pro pneumatiky Barum Bravura, Firestone SZ-40, Hankook, Toyo)

15.05.01  13:52

www.tempo-mag.cz/pneurevue.htm

15.05.01  11:21

« Re: mondeo

to autokomplex > dik...jeste me napadlo zkusit trebas 215/45nebo50 R15 (ale to uz by bylo asi kapanek sirsi, i kdyz na ukor vysky)

"-- skrytý --" 14.05.01  14:02

« Re: to 02

Tak moc děkuji za radu,budu se jí držet.

13.05.01  22:26

« mondeo

195/60 15 nebo 205/50 15 při ET35

12.05.01  14:08

« Re: šířka pneu

Jo, a ještě perlička. Barum 185R13 má asi 135mm :o))))

12.05.01  14:06

« Re: šířka pneu

Toš teď jsem to změřil. P-ZERO asimmetrico 205/45R16 87W reinforced - 190mm šíře běhounu (styčná plocha - to špinavé, když jedete po prachu).

BTW, nevím, proč mám reinforced (zesílené), ale v tomto rozměru se obyč P-ZERO nedělají.

BTW2, záleží i na šířce ráfku na nehož se pneu obouvá. Není to velký rozdíl, ale pár mm to určitě dělá.

12.05.01  09:54

« Re: šířka pneu

to je docela drsny-jak se ma potom clovek orientovat, jakej vlastne max.rozmer se mu jeste vejde na auto??? (nebo spis jakou znacku a typ pneu v danem rozmeru)...

a uz vubec nechapu, jak je to mozny, ze si vyrobci muzou vyrabet sirku pneu (at uz stycnou plochu s vozovkou=sirka dezenu, nebo komplet max.sirku na "boulich") jak chteji?? na to o by prece mely bejt nejaky tolerance (vseobecne stanoveny-normy, atest apod.), ktery by mely vsichni vyrobci dodrzovat, ne???!!!

to AUTOKOMPLEX > re: "Obecně paltí, že čím nižší profilové číslo, tím větší reálná šířka pneu v běhounu"

to samozrejme chapu, ale nemelo by se tedy potom stat, ze pneu stejnych profil.cisel dane sirky nemaji stejnou realnou sirku dezenu!!!

to AUTOKOMPLEX > jenom malej dotaz (jestli mate zkusenost) - kolik max.sirka pneu v 15" se vejde na Mondeo '94 (bez jakychkoliv uprav-blatniky)...tusim ze ET alu rafku je 38

11.05.01  21:56

« Re: šířka pneu

myslim ze je vtom dost velky chaos..
    mala by sa merat sticna plocha.. mne ide o to aka plocha sa dotyka vozovky a nie ake bulvy sa urobia na nej pripadne ine *..

11.05.01  18:57

« šířka pneu

Ta nominální šířka je měřena u patky, to znamená v místě styku s ráfkem. Obecně paltí, že čím nižší profilové číslo, tím větší reálná šířka pneu v běhounu. Tak stejně, každý výrobce a každý model pneu zvlášť má tyto hodnoty jinak. P.S. Já mám třeba Kleber Dynaxer 225/60 15 a reálná šířka běhounu je 195mm, ta stejná pneu Continetal ECO contact měla 197mm, Dunlop SP 2000 205mm a Pirelli P6000 211mm. Oproti tomu např. FULDA Y3000 v rozměru 195/50 15 měla reálnou šířku běhounu 195mm. P.P.S. Měl jsem nějaké tabulky, kde byly uvedeny i tyto reálné šířky, ale nemohu je najít.

11.05.01  16:11

« Re: rozmer???

Nové SZ40 205 - šířka desénu k upotřebení cca 185 mm.

11.05.01  10:59

« Re: rozmer???

takze sem nakonec premeril, jak to vlastne je stema rozmerama pneu!!!

takze:

Michlein Pilot MXV3A 195/60 R15 H...sirka cele pneu-na "boulich"/sirka dezenu (195/185)

Conti Sport Contact 195/60 R15 H...sirka cele pneu-na "boulich"/sirka dezenu (175/160)

docela peknej rozdil, co?

to cokes > kdyztak napis prosim, jaka je skutecna sirka u tvych pneu Firestone SZ40

11.05.01  10:48

« Re: SZ40

velice slusna cena (sleva 23% oproti dop.cene 4.175 Kc v rozm. 205/60 R15 V)...napis prosim kontakt, kde se da takhle levne nakupovat!!!:)

10.05.01  18:39

« Re: SZ40

Tak první dojmy: tichý, sedí moc pěkně, mají tři podélné drážky a zikzak stromeček a ochranu disku. Cena byla 3200 za jednu i s montáží.

10.05.01  17:15

« STK x rozmer pneu

zajimal by mne jeste jeden malinkej detail, jak se resi situace, kdyz potrebuju udelat STK na aute, ktery je obuty na pneu, ktery nejsou v TP (letni ani zimni:(...

mam si nejak dopredu nechat zapsat zmenu do TP (u autor.dealera nebo u policajtu?)

10.05.01  16:13

« Re: rozmer???

to davidz> no to bych jeste mozna chapal, ze merej pneu v nejsirsi casti ("bouli") anebo nekdy mozna i pri max.zatezi???...je pravdaze sem ty gumy porovnaval jenom vizuelne, ale fakt mi to prislo, jako kdyz porovnavam tak 185-ky s 205-kama...nicmene jsi me privedl na napad-to zkusim presne zmerit a pak se uvidi, jaka je skutecnost!!!

no jestli ti pripadaj Micheliny 195-ze takovou sirku nemaj, tak potom nevim, jak by ti pripadali ty uzoucky Conti Sport Contacty...jinak vzorek dezenu maji obe pneu dost podobnej-neli stejnej

10.05.01  12:16

« Re: rozmer???

To bude něco jako s počítačovými monitory, kde se měří baňka, ne velikost obrazu. Připadá mi, že šířkou myslí největší rozměr, rozhodně ne šířku běhounu. To platí i pro Michelin HX MXV3A, rozhodně to nemá 195 (mám 195x55/15).

10.05.01  10:49

« rozmer???

docela by mne zajimalo, jak je mozne, ze pneu stejnych rozmeru (dle popisu oboje 195/60R15) muzou byt rozdilne-tim myslim sirku (Michelin Pilot HX MXV3A vyr.97 jsou napriklad o cca 1-2cm sirsi oproti Conti Sport Contact taktez vyr.97)???

10.05.01  09:51

« to 02

urcite bych zimni volil zase GOODYEAR (UG6)...co se tyka casu koupe-ted bych kupoval pouze-pokud nekdo nabidne velkou slevu (min.20%)...co se tyka zimnich testu, nevim jeste, kdy je pridam do webu-nestiham totiz jeste ani vsechny ty letni...(jinak zajimava varianta je i u zn.BRIDGESTONE - letni SO3 Pole Position, zimni Blizzak LM18 nebo CONTINENTAL - letni Sport Contact2, zimni TS790)...mj.zimni Dunlop urcite nepatri ke spicce

"-- skrytý --" 10.05.01  06:38

« Re: http://pneu.web3.cz

Jo,dík už se fičím podívat...Pavel

"-- skrytý --" 10.05.01  06:37

Díky,myslel jsem si to (Eagle F1),Zaroveň chci koupit zimní gumy.Mám počkat na podzim ,nebo je koupit teďkom?Co mi radíte.
    Zároveň jaký typ?Goodyear UG6 nebo alternativu Dunlop?
    Díky Pavel

09.05.01  20:15

« Pirelli

Čau, poraďte mi, jaký jsou pneumatiky PIRELLI P5000 DRAGO v rozměru 185/60 R14. Za 2399 Kč. To docela jde.

09.05.01  14:19

« Bridgestone 391

Cau, koupil jsem auto, a na nem jsou Bridgestone 391 (185/65R15). Nevite nekdo co je to za gumy ? Blby , spatny, normalni, nebo dobry ? Pripadne nevysly nekde nejaky testy techle pneumatik ?

09.05.01  11:52

« to 02

anebo CONTINENTAL Sport Contact 2...(novinka-nej.vysledky v testech ADAC, Autotip)...pripadne jeste BRIDGESTONE Potenza S-03 Pole position (novinka-jeste sem nikde testy nevidel, ale o kvalite nepochybuju)

09.05.01  11:43

« http://pneu.web3.cz

to 02> srovnani-testy pneu najdes zde...

(ja osobne bych asi koupil Eagle F1)

09.05.01  09:37

Někde jsem viděl dobrý výsledky u letní Pirelli P3000e

"-- skrytý --" 09.05.01  07:07

Potřebuji radu,chci si kioupit letní gumy rozměru 205-215/55-45 R16,ale nevím která je lepší(Dunlop SP Sport9000 nebo Goodyear Eagle F1)?Vím,že Dunlop je o dost dražší...uvažoval jsem také o značce Michelin.Jen nevím co koupit,nechci vyhodit peníze jen tak:-)
    Můžete mi poradit?Díky Pavel

07.05.01  09:40

« Re: Valivy obvod

No nevím, snad si to spočti :-)

06.05.01  11:12

« Valivy obvod

Doufam, ze jsem vlezl do konference se samymi odborniky, pro ktere nebude problem poslat mi mailem tabulku nebo odkaz na tabulku s rozmery pneumatik a jejich valive obvody. Jiste chapete, ze vyrobce v tomto pripade v podstate nerozhoduje.
    Dekuji a tesim se, ze se nekdo takovy skutecne najde. leott@seznam.cz

05.05.01  19:11

« Re: SZ40

V pondělí se montujou, takže zatím nevím nic. Dám vědět.

05.05.01  10:21

« Re: P-ZERO assimetrico

Nerozumím. To jako proč?

04.05.01  19:26

« Re: P-ZERO assimetrico

Gumy bys měl, teď už jenom přikoupit příslušné auto...

04.05.01  19:10

« P-ZERO assimetrico

Má někdo zkušenosti s touto pneumatikou? Sehnal jsem je na svou budoucí Fabii v rozměru 195/45R16 za myslím dost dobré peníze(4.600Kč/ks)

04.05.01  16:23

« Re: SZ40

Cokes> tak jak se jezdi na tech Firestone SZ40 ???

03.05.01  13:43

« to Cokes (SZ40) a ostatni

tak me napadlo, ze by bylo dobry, kdyby na tom webu ([odkaz] byly i nejaky subjektivni hodnoceni-zkusenosti taky od obycejnych lidi - kdybyste byl nekdo pro, napiste mi maila (dcs@mail.cz) dik...J.

02.05.01  21:09

« Re: Valivý odpor

Proto se ptám, když v testu naměřili jeden z největích valivých odporů (ADAC 3,7)tak jestli to bude znatelný rozdíl(např. v akceleraci o 1 sekundu).

02.05.01  18:18

« Re: Valivý odpor

To je snad jasný, je to síla, která působí proti pohybu, tudíž musí mít vliv na akceleraci i maximální rychlost. Otázkou je, jak velký ten vliv bude.

02.05.01  10:29

« http://pneu.web3.cz

takze zase decentni update webu

-------------------------------

* update web-designu / lepší orientace v menu

* update katalogu - pneu značky CEAT, u někt. značek přibyly ceny dalších rozměrů

* update testů - připyly testy AUTOTIP 2000 (13 pneu v rozměru 195/65 R15), ADAC OnLine (175/65 R13, 175/70 R13, 185/60 R14, 195/65 R15, 205/60 R15, 205/55 R16)

RE:katalog pneu podle rozmeru (pokusim se neco zpracovat-chce to jen cas:)

30.04.01  23:06

« Valivý odpor

Mám vybranou značku pneumatiky. V testech dopadá taky dobře až na valivý odpor. Je jasný, že to o něco zvyšuje spotřebu. Mě by zajímalo jestli má valivý odpor vliv i na zrychlení vozidla.

30.04.01  18:00

tak skus www.pneushop.cz

foto Kolik80

Kolík80 30.04.01  15:52

« Re: http://pneu.web3.cz

Stránky jsou moc dobrý. Chybí mi tam, ale možnost vyhledávání pneumatik podle rozměru. Když scháním pneumatiky tak vím rozměry a zajímá mě max. rychlost, cena atd.(myslím že vhodná by byla nějaká tabulka, ze které by byly podrobné odkazy na jednotlivé pneu). Je mi jasný, že není vůbec jednoduchý to naprogramovat. Takže přeju hodně úspěchů a dobrých nápadů do budoucna.

30.04.01  11:54

« Re: http://pneu.web3.cz

jak jsem shanel minuly tyden pneu, tak jsem si vsiml, ze vetsina pneuservisu mi ceny uvadi ze stejnych papiru. Jsou to normalne okopirovane A4 cvaknute konem s doporucenou cenou od vyrobce a cenou bez DPH. Rozdelene je to podle rozmeru a nasleduje 60 gum od ruznych vyrobcu razenych abecedne.

27.04.01  14:56

« Gumy

No, me ted ceka koupe novych pneu, ale porad se rozmyslim, jestli mam jednou prijet s autem do Prahy (300km) a na Smichovske burze koupit za 2 litry vsechny 4 gumy (vzorek OK, akorat sjety chlupy, znacka Dunlop) a nebo zainvestovat do funglacu, ktery koupim doma na Morave.

27.04.01  13:26

« Re: http://pneu.web3.cz

snazim se o rychlej update, ale nejak se mi nedostava moc casu ani informaci (uvital bych veskere rady nebo kontakty na sites, kde by se dalo zjistit vice info...dik)

27.04.01  09:04

« Re: http://pneu.web3.cz

jo a mimochodem, je to moc pekne, uz dlouho jsem nic tak pekneho nevidel. Az tam bude vice informaci, bude to parada.

26.04.01  20:43

« Re: to Cokes

Za velkoobchodní s DPH i s montáží zdarma. Dám vědět přesnou cenu.

26.04.01  15:46

ok, zapracuju na tom...thx

26.04.01  15:07

« Re: RE: http://pneu.web3.cz

nic proti tomu nemam, ale nez to takhle vsude kopirovat, nechal bych si udelat rubriku s podobnym nazvem a zaridit, aby se zobrazovala na prvnim miste. Tzn. zacinat jednickou u pro abecedni trideni, ozivovaci diskusi pro casove trideni.

26.04.01  11:08

« RE: http://pneu.web3.cz

to pallas a ostatni>

sorry, ze jsem napsal link do nekolika ostatnich rubrik (temat), ale ne kazdy cte kazdou rubriku...(web by mel pomoct kazdemu pri vyberu pneu)

26.04.01  08:21

« Re: Unik vzduchu z pneu

Je to fakt divný, zkus to pořádně obrousit a podlepit. To nevím, kde je zakopanej pes!

25.04.01  21:04

« to Cokes

MArťo, Marťo, proč se neozveš??? Myslíš, že je pořídíš lépe než já???

25.04.01  20:13

« Re: Testy

davidz> Vydržely asi 3.000km, ale nepanikař, nebylo to směsí, ale havárií (jak mě sejmul ten spáč).

25.04.01  17:58

« http://pneu.web3.cz

! AKTUALIZACE ! PNEU KATALOG !

nový web-design, testy 12 letních pneu z časopisu AUTO TIP, dále přibyly další odkazy u jednotlivých pneu na testy (včetně nápovědy s umístěním), u některých pneu přibyly i podrobné firemní popisy (obrázky) - odkazy na ně najdete ve stručném popisu pneu, zprovozněna další rubrika - odkazy (včetně firem, které poskytují slevy)

web je jeste castecne ve vystavbe (tydenni update), proto nejsou dosud jeste funkcni vsechny odkazy - budete-li mit jakekoliv pripominky nebo doplnující udaje, rad uvitam vase rady a pokusim se vse co nejrychleji doplnit (dcs@mail.cz)

25.04.01  17:50

« SZ40

Taxem objednal 4x Firehawk SZ40 205/60/15...

25.04.01  17:02

« Re: Testy

Huf: a kolik vydržely? Životnost je také zajímavý parametr, zvláště v ohledu k ceně.

25.04.01  16:15

« Re: Testy

Však já jsem měl PremiumContacty v tom rozměru! Akorát W. Byly prostě super. O moc lepší, než Michelin Pilot HX/SX nebo Dunlop SP Sport 2000e. Na mokru držely jako přibité.

25.04.01  10:03

« Re: Testy

Jo, ale není nad vlastní zkušenost. Když začne někdo něco vykládat tak mu řekneš je to tak a tak....

24.04.01  19:32

« Re: dotaz

Tak to bych neváhal a šel do ContiSportContactů2, PremiumContactů nebo Dunlopů SP Sport 9000. Pirelli není co bývala a ani legendární P-Zero už na CSC2 nemá.

Tata za nedlouho ojezdí na Laurinovi Dunlopy SP Sport 2000 a určitě mu tam dám ty CSC2.

Jenom dodávám, že ve "V" se dělá jen Premium, ostatní (včetně něho) jsou k dispozici ve "W" a třeba Michelin Pilot Sport (já osobně bych ho nebral - předražený) je dokonce "Y".

24.04.01  19:24

« Re: dotaz

205/55 R16V (nebo H, to je jedno).

24.04.01  16:58

« Re: dotaz

Jaký rozměr přesně máš na mysli?

24.04.01  12:39

« Re: Testy

Proto se ptam. Jinak to bude docela draze vykoupena vlastni zkusenost jestli se neosvedci :-)

24.04.01  09:34

« Testy

nepřikládám takovou váhu testům. Dělám v podobné branži a Testy jsou neobjektivní a zaplacené cenou reklamy v daném mediu. Takže bych dal jen na vlastní zkušenost. Kupovat něco podle testů, do toho bych nikdy nešel.....

24.04.01  08:25

« dotaz

Nemate nekdo zkusenosti s pneu Pirelli P6000 v 16 rozmeru? Ma cenu to kupovat? Zajima me hlavne kilometrovy vykon. V testech nedopada az tak hrozne.

23.04.01  14:37

« Re: Unik vzduchu z pneu

Myslis,ze by pomohlo ten ventilek podlepit silikonovym tmelem na akvaria ? Ten je totiz hodne prilnavej.Samozrejme to budu muset nejdriv poradne ocistit na patce,pak teprve maznout silikon a pak do nej priplesknout ventilek.Ja myslim,ze by to mohlo pomoct.Tenhle silikon drzi jako svine.Pak bude samozrejme mensi problem pri vymene ventilku,ale zase na druhou stranu,kolikrat ho clovek meni.Ja sem ho zatim nemenil,az ted,co mi utika vzduch.Jo a je to stoprocentne kolem ventilku.Meli sme to v sudu s vodou.S tou dusi nevim,protoze jak mi rekl manik v pneuservisu(a nakonec i ukazal),tak v bezdusakach jsou na vnitrni strane plaste takovy rejhy,vystupky a o ty se prej ta duse rozedre a bude to pak utikat,jak blazen.

23.04.01  13:05

« Re: Unik vzduchu z pneu

Skoro na všech autech, který servisuju jsou elektrony a nikomu nic neutíká, žádný ventilky neměním, jen velmi zřídka. Ale to utíkání jsem zažil kdysi u jedněch starejch elektronů na Audině. Patka byla totiž orezlá a byl tam už pěknej nános sajrajtíků zbylejch po výměnách pneumatik, tak to potom pořádně netěsní. Chce to precizně ošmirglovat, nebo nechat opískovat nebo tam vrazit duši a je klid...

23.04.01  06:38

« pneu a stk

Chtěl bych se zeptat,jak je to s pneu a ráfkama např. u tuningu,když dám např.větší 16" nebo širší než udává TP.Jak se to pak dělá s STK?
    Z osobní zkušenosti vím,že dost dbají,co je tam napsané.(Ačkoliv mám na autě maximálku 200km/h a předepsané pneu 185/65R15 H, je alternativa vTP 195/60R15 V -dal jsem195/60R15 H a byl problém na STK)