Pneumatiky
« takze nakonec 7,5Jx16
to fidoford> diky za info...jeste k tomu skrtani-nerikej, ze ti pomohlo jenom trosku prihnout vnitrni lem blatniku? me totiz, kdyz plne nalozim auto a dozadu si sednou 3 lidi sedi zadek tak na zemi, ze mam v podbehu schovany 3/4 pneu (pri pouziti 195/60 R15)
tak bych nakonec teda asi sel do tech 205/45 R16...ale kde je sehnat za rozumnou cenu??? nevite nekdo o nejakym dobrym bazaru na pneu (Praha/Benesov)??? (o novych, ani z Rakouska, ani z Nemecka neuvazuju-stejne bych se pod 10tis.urcite nevesel)
s alu rafkama jeste poradne nevim, docela se mi libi tyhle ([odkaz] ta cena uz tak lakava neni:(
to Hufnagl> napis prosim, jak ty ses spokojenej s jizdnima vlastnostma 205/45 R16 -
Saab 08.06.01 19:15
« Re: Hankook
Já o Hankook ani neuvažuji, je to jen jediný ceník z Rakouska, který mám.
185/65 R14 K702: v Rakousku 1.185,30 kč (1.422,- kč), u nás 1.800,- kč (a to už jsou s 10% slevou !)
205/50 R15: v Rakousku 2.103,30 kč (2.524,- kč), u nás 3.265,- kč (opět s 10% slevou).
Takže už vím kam pojedu nakupovat.
Saab 08.06.01 15:45
« Hankook
Známý mi přinesl ceník pneu Hankook z rakouského Metra (obdoba českého Makra):
185/65 R14T (Profil K 702):
439,- ATS (526,80 ATS)= 439 * 2,7 = 1.185,30 kč (1.422,- kč)
185/65 R14H (Profil 866):
509,- ATS (610,80 ATS) = 509 * 2,7 = 1.374,30 kč (1.649,- kč)
205/50 R15V:
779,- ATS (934,80 ATS) = 779 * 2,7 = 2.103,30 kč (2.524,- kč)
Ceny v závorkách jsou s daní.
Nemáte někdo český ceník pneu Hankook pro porovnání ? -
« Re: 7Jx15 nebo 7,5Jx15
to magnat:maš pravdu,škrtalo to o pneu ne o disk a to v místě,kde končí na boku pneu vzorek.Jízdní vlastnosti- s těmi 205/45 R 16 to bylo super-sedělo to dobře,pochopitelně jsou citelně znát vyjeté koleje na vozovce.Je to o něco tvdší.To byly Fuldy myslím 3000.Loni jsem na podzim koupil pneu ne moc dobré,ale nové(nedostatek financí-jeté jsem slušné nesehnal) a to Insa sport snad španělské vzorek šípy(nejsou to protektory jsou opravdu nové).JInak kvalita pochopitelně nic moc(ještě ten rozměr je 205/50 R 16).Je to o něco měkčí,"nedrží" tak dobře jako ty nízkoprofilové.Po výměně pneu jsem již nikde neškrtal.Snad jsem trochu pomohl. -
« Re: 7Jx15 nebo 7,5Jx15
to fidoford> diky moc za info...nakonec asi dopadnu jako ty-budu nejspis kupovat alu BORBET CF (5-paprskac) 7,5Jx16 (protoze jsou nejlevnejsi)...a s obutim je to trochu komplikovanejsi: v pripade 205/45R16 se obavam toho, ze to bude drncat az prilis (obzvlaste nesnesitelny budou Prazsky kostky)...a v pripade 205/50R16 to bude zase poradnej "zahul" pro muj motor (mam jenom 1,6i 90k) a v neposlednim rade ta spotreba:(...jinak co se tyka rozmeru (co do prumeru rafku+pneu), tak 205/45R16 je oproti orig.185/65R14 jen o 0,85% mene, 250/50R16 je zas o 2,58% vice (takze v norme)...zkus prosim poreferovat o rozdilu v jizdnich vlastnostech!!!
to all> jeste s tema pneu-zatim sem sehnal MICHELIN PILOT SX-GT 205/50R16V (6mm), ale jen 2ks:(...takze kdybyste nekdo mel tip na zbyvajici 2ks, urcite mi dejte vedet! (kdyby rovnou vsechny 4ks-v solidnim stavu-tak taky:)
to fidoford> s tim skrtanim vidim u mne problem jen u zadnich kol, predni byly vzdy OK (mj.co vlastne ti drhlo o ten lem blatniku? (predpokladam, ze guma-ale v tomhle rozmeru?)
a jeste jedna zajimava informace-u autoriz.dealera FORDu me odkazali (ohledne zapsani vetsich rafku do TP) na HOMOLOGACE-na Pankraci-tam mi rekli, ze to presne ani nevi, jestli by mi to tam zapsali-a kdyz, tak za 1.500,- coz je naprosto neadekvatni hodnota:(...tudiz asi budu muset nekoho podmaznout (zimaky mam totiz taky vetsi, nez v TP:( -
« Re: 7Jx15 nebo 7,5Jx15
Mám sierru což je hodně podobné mondeu.Jezdím na pneu 205/50 16,ráfek má rozměr 7,5 ET bohužel nevím(mohu zítra zjistit),jsou to borbety.Tento rozměr pneu je asi max co tam jde.Jediné kde jsem trochu při propružení(větším) škrtal byly přední lemy.Stačilo je zaklepnout a je to OK.Ty lemy jsem upravoval,když jsem jezdil na 205/45 16.Jinak při porovnání průměrů pneu 205/45 16 a 185/65 14(série) jsou bez pár milimetrů stejné(ty 205/45 16 snad dokonce menší).Chci jen říct,že s tím rozměrem pneu co tam chceš dát by neměl být problém při rozumném ET(alesponˇ u sierry nebyl). -
« 16" alu_rafky
tyjo 6,5Jx16 ??? to se taky vubec dela? ET42-docela dost velky ??? ty alu 7,5Jx16 maji ET35 nebo 38, predpokladam ze to znamena, ze je kolo vic vylezly ven (muze drhnout o blatnik?..a jeste jsem se chtel zeptat, jak presne pocitas sirku rafku? jo s tou bocni ochranou jeste uvidim-zitra se du mrknout na ty pneu... -
« 7Jx15 nebo 7,5Jx15
jeste by mne zajimalo, jestli nema nekdo zkusenost s rozdilem v techto rafcich, protoze zatim sem mel na Mondeu 7Jx15 ET38 a kdyz sem tam dal vetsi pneu, nez jsou dop.(205/60 R15), tak mi vzadu drhly o blatnik, tzn.ze mam obavy, kdyz tam dam disk 7,5Jx16, aby mi nakonec nedrhnul samotnej disk (o pneu bych si ani moc starosti nedelal - budou tam asi nejspis 205/45 R16) ??? -
« Re: 205/50 R15
ZMENA, takze sem se nakonec rozhoupal k uplne necemu jinymu, nez ke koupe novejch pneu - koupim novy rafky a to 7x16 nebo 7,5x16...akorat jeste nevim jaky a kde? pneu v rozmeru 205/45 R16 muzu totiz sehnat v poho-"jety"...
tak prosim vsechny (hlavne Hufnagla, kterej ma to samy obuty na Fabce:, pripadne AUTOKOMPLEX, kterej ma urcite tohle vsechno v maliku), abyste mi poradili hlavne jaky rafky??? tak trochu posilhavam po RONAL LV (4d.) 7,5x16 za 17.200Kc (po sleve za sadu)...co vy na to??? kdybyste vedeli o necem hezcim a hlavne levnejsim, dejte mi urcite vedet
proto musim prodat svoje 6-tipaprskový 15" (7x15)..kdybyste mel nekdo zajem, tak jsou k videni tady [odkaz] (sice to nejsou Borbety, ale design je uplne to samy-maji najeto jen 9tis.km-jsou uplne OK) -
« Re: Bridgestone RE720
Mezi námi, je kravina měnit nový gumy jen kvůli tomu, žes' místo 205tek koupil 195... to jen tak na okraj. Pokud jsi spokojenej se současným stavem (tzn. jestli máš pocit, že ti to sedí dobře), nemáš důvod to měnit.
Jinak určitě existujou: [odkaz]
= 71439 BRIDGESTONE RE 720 86 V 4995,- -
« Chybička, musím měnit, poraďte
Ahojky,jelikož jsem slepec,blbě sem kouknul do techničáku a tak už skoro 2měsíce jezdím na jinejch pneu než mám v techničáku. Jezdím Bridgestone Potenza 720 195/50/15. Musím říct, že jsou super, na vodě hypersuper. Najel jsem na nich cca 3500km takže kdyby je někdo chtěl ozvěte se na kazan@vlnap.cz určitě se dohodnem. Ale k věci, musím koupit 205/50/15 Véčka (do 230-240).Nabízejí mi Fuldy a Pirelli. Váhám, který jsou lepší, četl jsem někde nějaký test, ale už je nemohu najít, dyžtak poraďte odkaz. Případně rád si nechám doporučit něco kvalitního ovšem ne za 20tisíc, na to teď nemám. Ještě mi nabízeli kluci Toyo nebo tak nějak, je to dobrá značka nebo ne? Předem díky moc -
Saab 05.06.01 21:14
« Re: 205/50 R15
To kolísání v testech není jen u Nokianů, koukni se na testy pneu rozměru 195/65 R15 u ADACu a u Autotipu. Test ADACu vyhráli GoodYeary spolu s Pirelli a Dunlopy, Toyo byli někde u konce. Tentýž rozměr a stejné pneu v Autotipu dopadli přesně naopak, vyhráli to Toyo a GoodYeary, Pirelli a Dunlopy byli v druhé půlce, horší než Hankook. Těchto příkladů možná najdeš víc.
Pokud nenajdu někde akci 3+1 zdarma, tak ty pneu asi koupím v Rakousku, protože jsou tam údajně i po obyčejném přepočtu levnější než u nás a když seženeš ATS za lepší cenu než ti dá banka a když ti hned na hranicích vyplatí zpátky 15%, tak to může být zajímavé. No a když budou zajímavé ceny, tak tam možná nakonec koupím Continentaly nebo Dunlopy (ty jsou o cca 1.000,- kč na pneu dražší než Nokian, Toyo, Bridgestone). -
« Re: 205/50 R15
to Hufnagl> TOYO Proxes T1-S...EU=4040 s DPH (VO cena=-25%)...ale nevim, zda se vyplati si opravdu tolik priplatit oproti ostatnim (je to tak velkej rozdil?)...a mam docela obavu, ze se budou dost rychle sjizdet jako ostatni jap.(napr.BridgeRE720 a FireSZ-40)...takze aby po 30tis."bezpecne" ujetejech km bych nevybiral dalsi sadu??? -
Saab 05.06.01 20:21
« Re: 205/50 R15
to magnat: kde mají Nokiany a Toya v akci 3+1 zdarma ? Já budu kupovat nové letní pneu na Corollu kde mám předepsané max. 185/65 R14 kde jsem rozhodnut pro Nokian NRH 2, ale uvažuji i o 205/50 R15 (jako ty) - pokud se mi je ale podaří nějak dostat do techničáku. A u těch 205/50 R15 uvažuji o Nokianech NRV nebo Toyo Proxes T1-S, případně Bridgestone RE720 (vše kolem 4.100,- kč) a sleva by se hodila. -
« Re: 195/50/R15vs.195/60/R15
to pd> "ma nejaky vyznam mit pneu v 50tce, nebo muzou byt pneu 60tce?" - pneu vetsinou obouvas takove, jake se ti na auto vejdou! pokud davas na auto vetsi (alu) disk namisto orig., tak musis obouvat pneu s nizsim profilem!
"ma to vliv na komfort, prilnavost apod.?" - samozrejme - komfort (tlumeni narazu) je samozrejme lepsi u 60 nez u 50...naopak jizdni vlastnosti jsou u 50 o poznani lepsi nez u 60 (auto sedi perfektne v zatackach a pri vyssich rychlostech) -
« Re: 205/50 R15
Tak se omlouvam, ze zas otrvauju, ale porad si nevim rady...
(na Michelin sem toho moc nezjistil-ptal sem se v 5-ti servisech a prej nic o tom nevi-co se tyka
slev, tak je sice super-jak pises Hufnagle, kdyz zlevni vybehovou sadu z nejakych 30tis. na 15tis., ale kdyby to bylo aspon na takovejch 10-11tis., tak by to bylo pro me:)
proto sem trochu zuzil vyber na nasledujici varianty:
TOYO 600 F3...cena 10.218
HANKOOK K102...cena 10.434
BF GOODRICH COMP T/A...cena 11.000
MATADOR Aquilla...cenu jeste nevim (nevim ani jestli se vubec bude v tomhle rozmeru vyrabet?)
anebo si jeste neco malo priplatit na:
TOYO Proxes T1-S...cena 12.120
NOKIAN NRV...cena 12.900
(pokud to ma ovsem vyznam?)
(ceny jsou se vsema moznejma i nemoznejma slevama-treba u zn.Toyo nebo Hankook je to 3+1zdarma:)
tak co mi poradite? rad bych, aby pneu byla ticha, dobre sedela na suchu i na vode a zaroven, aby se malo sjizdela! -
« Re: 205/50 R15
to leones> diky za referenci (dost o nich totiz uvazuju-205/60 budou co do jizdnich vlastnosti asi stejny jako 205/50)...(na tu sirku sem se ptal jen orientacne, protoze nekteri vyrobci udavaj dost odlisne rozmery od skutec.sirky dezenu)
to Hufnagl> ok, zkusim se nekde zeptat-a nevedel bys nahodou o necem konkretnim???
predpokladam, ze z toho vyctu "levnych" pneu (co jsem psal v min.prispevku) se asi dost tezko da vybrat neco rozumnyho, na cem by se dalo jezdit alespon kapanek bezpecne??? -
« 205/50 R15
porad sem se nerozhodl, jake koupit pneu? samozrejme, ze je pro mne rozhodujici cena (co nejnizsi)...proto uz zacinam trosku uvazovat i o takovychto znackach: STOMIL KORMORAN Sprint D600, STOMIL KORMORAN Gammma, Debica Furio, MABOR Sportjet, MABOR M60, SAVA Rapidex R2, FORMULA GT, BF GOODRICH COMP T/A, CEAT Tornado, HANKOOK K102, KUMHO 712 - poradte prosim, co vybrat? s cim mate zkusenost??? predem dik...
to leones> chtel bych se jeste zeptat, jaka je opravdova sirka dezenu u tvych pneu TOYO 600F3 a jak jsou na tom s aquaplaningem, hlucnosti a jak rychle se sjizdeji???
to Hufnagl> CSC2 bych bral z fleku, ale ta cena:( -
« CSC2
Tak, včera jsem byl přezout tatova Laurinka na nové pneu. Continental se fakt vytáhl. ContiSportContact2 jsou ještě lepší, než Premiáky a to za tutéž cenu! Na vodě unikátní, na suchu ani nemluvě. Tichučké jsou taky parádně.
Není divu, že vyhráli test na celé čáře (AMS i ADAC).
Ještě jeden postřeh. CSC2 jsou o dost komfortnější, než Dunlop SP Sport 2000e. Tam, kde se dřív laurinek drkotal teď proplouvá znatelně klidněji. -
Koupil sem auto se snizovanym podvozkem,asi.Videl sem to samy a melo podstatne vic mista mezi lemem blatniku a obrysem kola.Rozdil dela asi tak 4-5 cm.Letos chci ale pouzit pneu,ktery jsou sirsi a bojim se,ze mi budou pri propruzeni drit o lem blatniku.To auto super drzi na silnici a je ten podvozek taky daleho tvrdsi.Krome toho mala mista na pneu me taky znepokojuje to,ze mam predni kola pri celnim pohledu mirne do obracenyho V a tudiz se mi sjizdej gumy hlavne po vnitrni hrane.Letos chci zkusit dat mezi pruzinu tlumice a misku podlozky,abych to auto trosku zdvihnul.Myslite si,ze je to dobrej napad?A jaky material pouzit?Muzu ty podlozky udelat z hlinikovuho platu?Udrzi to a nepromackaji se? A este jedna otazka.Srovnaji se mi tim ty predni kola,ktery sou ted mirne do obracenyho V ? Diky za info vsem. -
« Re: Kléber
Nokian i Kleber mají myslím hodně společného. Příznivou cenu, hrubější dezén a mírně hlučnější provoz. V zimě jde ale o bezpečnost a ne o nějaký ten deciBell. Kdybych neměl na Conti TS790 (což je špička), určitě bych sáhl právě po klébrech nebo nokianech. O Barumu Polaris nebo Stomilu bych ani neuvažoval. -
« Re: Kléber
Kleber Krisalp 3 pro sebevrahy určitě není. Viděl jsem ji na autech o třídu lepších než je Fábie. Myslím, že za tu cenu není co řešit. Poměrně je dost k vidění v horských oblastech. Hlavně NIC nekupovat v takových OBI, Bauhausech a pod. Sám jsem o KK3 taky uvažoval, ale pak jsem skončil u Nokianů. -
« Kléber
I když je ještě dost času, tak začínám přemýšlet o zimních pneu. Vzhledem k tomu, že splácím Fábku a mám hluboko do kapsy (trvalý stav :-) ), tak se poohlížím po různéch slevách a akcích. Pneuservis H&P nabízí Kléber Krisalp3 za neuvěřitelných 1889,- (185/60 R14). Má podle vás tato pneumatika alespoň nástin základních vlastností dražších (a určitě kvalitnějších) pneu od jiných výrobců, nebo je to úplný * určený jen pro sebevrahy specializující se na zimní období. :-)
Díky za všechny solidní názory. -
« Re: Kde sehnat v Praze ojeté pneu ?
naopak pro změnu poradim, kde urcite pouzite pneu nekupovat!!! PNEU NOVAK, Oldřichova 53, Praha 2-Nusle
(namontuji na auto stredni kategorie i pneu v rychlost.indexu V, ktera je lepena na boku cca 2x4cm -> a to jeste na predek-ty lidi tam musej bejt snad blby, nebo slepy?:(...a ani vam nic nereknou - ze se taky nekde muzete zabit - hlavne, kdyz odbydou zakaznika, ale nejak nemysli na to, ze by se taky nekdy mohl vratit??? (asi jen doufaji, aby uz byl ten ridic co nejdriv v rakvi:( -
"-- skrytý --" 24.05.01 15:11
« Vredestein - muzu doporucit
Tak jsem po zime opet nasadil kola s Vredestein Sportrac. V rozmeru 205/60 R15 maji nalitano uz 50.000 a porad je tam 5 mm. Ovsem pravidelne nechavam delat geometrii a kazdych 10.000 prahazuju P - Z. Ta guma stoji 3.900. Do zimy jeste 20k udelam a na jare koupim ty stejny. -
« Re: Kde sehnat v Praze ojeté pneu ?
Dobré pneu měli v Drahelčicích(vedle Rudné u Prahy).Vozí je snad ze švýcarska a co jsem já scháněl gumy,tak tam měli dost slušné.Jinak pneu mají také na Jeremijášově ulici(Nové butovice),tam by se možná taky dalo vybrat.Loni jsem byl na Kotlářce v nějaký garáži(vedla to tam nějaká paní) a hrůza-za olítanou gumu v 16" chtěla 1500,- ,no prostě ztráta času(i peněz). -
« Kde sehnat v Praze ojeté pneu ?
Ahoj VŠEM !!! Už jsem tady psal o protektorech RWE, ale všichni jste mě přesvědčili abych protektory NEKUPOVAL a máte pravdu, raději ojeté a značkové. A proto se ptám, kde sehnat v praze levně pneu ??? Ale musí tam mít 17" a ne jenom 13"14"15" ... Děkuji a jsem s pozdravem. -
« Re: Bridgestone nebo Nokian
Conti Premium Contact jsou taky urcite dost dobry - vzdy exceluji snad ve vsech testech...jsou kapanek drzsi nez zrovna Bridgestone nebo Nokian, i kdyz ve tvym rozmeru to o moc neni
185/60 R14 H Premium Contact...3.085
185/60 R14 H Potenza RE720...2.805
jeste mozna za zminku stoji:
185/60 R14 V Firestone SZ-40...3.635
185/60 R14 V Goodyear Eagle F1...3.514
185/60 R14 H Goodyear Eagle Ventura...2.854
185/60 R14 V Pirelli P7000...3.077
185/60 R14 H Pirelli P6000...2.965
tot asi vse, o cem by se dalo kloubne uvazovat v tomhle rozmeru (aby byly co mozna nejlepsi jizdni vlastnosti)
co se tyka toho porovnani mezi RE720 a Conti, tak testy najdes opet na [odkaz]
Saab 24.05.01 09:14
« Re: Bridgestone nebo Nokian
Na výdrž jsou stavěny kategorie Economy, kam patří Bridgestone B330 nebo Nokian NRT2, ale pro mě jsou důležitější spíše jízdní vlastnosti, takže volím pneu o třídu víš.
Včera jsem mluvil s kamarádem, který dělá v pneuservisu a ten mě přemlouval na Continental PremiumContact, že jsou prý super. Co na ně říkáte v porovnání s Bridgestonama a Nokianama ? -
« Re: Bridgestone nebo Nokian
to alien> jasne, ze nejde vztahovat urcity vlastnosti na uplne vsechny vyrobky danyho koncernu...samozrejme, ze se najdou vyjimky (pneu, ktere jsou primo k tomu urcene-preferuji danou vlastnost...casto oznacovany economy nebo fuel saver apod.)...
nicmene kdyz se srovnavaji pneu stejne kategorie napr. Potenza RE720, Nokian NRH2 nebo treba Bravura, tak je jasne, ze nejmekci smes s nejvetsi prilnavosti (a tudiz nejlepsimi jizdnimi vlastnostmi) bude mit RE720 (prestoze se nejrychleji sjede), pak NRH2 a uplne nejhur s jizdnimi vlastnostmi bude Bravura (zase na druhou stranu by asi mela vydrzet nejvic km) -
« NOKIAN NRV
Na Omeze MV6 Caravan vydrzely ani ne 25000km.
Rozmer 225/55 x 16 V. Cena 5700,- kus.
Zadek sjetej na platno, na predku se udelala
pila a hucelo to jako krava.
Ja bych videl NRVcka pro nekoho, kdo najede za rok tak maximalne 15000km.
(pro pripadna nedorozumeni, s autem se zachazelo normalne) -
Saab 23.05.01 07:38
« Re: Bridgestone nebo Nokian
V testu letních pneu 195/65 R15 byli dle ADACu Nokiany NRV druhé nejlepší a v testu 185/60 R14 byli NRH1 třetí nejhorší (ve srovnání s tím co dnes všichni nabízí). NRH2 nejsou v testech, protože jsou novinkou roku 2000 (RE720 roku 1999), takže by se v testech měli objevit až letos :-( Pro Bridgestone navíc hraje cena cca 2.800,- kč (přes Internet dokonce 2.520,- kč), zatímco Nokiany stojí 3.091,- kč. Na stránkách www.nokian.com je u NRH2 uvedeno, že jsou "optimalizovány" pro skandinávské silnice, což může být výhoda na výdrž, ale nevýhoda na jízdní vlastnosti, to ale ukážou až testy.
to tutti: jaké byli ty NRT2 ? -
« Re: Bridgestone nebo Nokian
Jo jo, ojetá pneu má opravdu nezanedbatelně nižší přilnavost než zánovní. Záměrně neříkám nová, protože jak je slizká s výroby, tak nedrží vůbec:o)
BTW, hlavně nevěřte kecům, že je to kvůli skladování a že je to vlastně impregnace. Ten sliz je na gumě už z formy, aby se na ni při vulkanizaci nenalepila a šla vůbec vydělat ven. Těch významů je víc, ale tento je prioritní. -
« Re: Bridgestone nebo Nokian
Bridgestony jsou zcela jiste lepsi. Ale dovolil bych si oponovat. Neni pravda, ze vsechny Bridgestony se rychleji sjedou. Zalezi na typu pneu. Potenzy opravdu vydrzi tak tech 25t (stejne jako treba Dunlopy 9000), protoze jsou stavene na jizdni vykon a bezpeci, ale treba Turanzy jsou spise ekonomicke a vydrzi tudiz min. 2 x tolik. Dokonce nektere typy Bridg./Firest. maji vydrzet i 60 nebo 70t mil.! To ale nevim, to jsem jen cetl na jejich www. Ale pokud udavaji zaruku na tyto mile, tak snad na tom neco bude ?... -
« Re: Bridgestone nebo Nokian
co se tyka sjizdeni pneu, tak je pravda, ze pneu koncernu Bridgestone/Firestone se opravdu vice opotrebovavaji nez je obvykle (napr.oproti Barum apod.)...ale za ty jizdni vlastnosti to urcite stoji
mj.to sjizdeni bude zrejme u Potenzy RE720 platit dvojnasob, protoze je u ni pouzito dvouvrstve technologie, coz ma sve plus v tom, ze pneu bude mit po celou zivotnost dobre jizdni vlastnosti, ale ta druha vrstva je ponekud jeste mekci nez ta vrchni, tudiz se bude sjizdet o poznani rychleji (presto bych odhadoval, ze vydrzi vic nez 25 tis.km pri normalni jizde) -
« Re: Bridgestone nebo Nokian
to Saab Nokiany špatný nejsou, ale jsou poněkud dražší než Bridgestony RE 720, který mají u Kadeřávka za 2800Kč, Nokiany jsou asi za 3000. Je pravda, že některý Bridgestony se víc sjíždí. Měl jsem na služební Feldě Nokiany NRT2 a vydržely 40000km, zatímco kolega s Bridgestonama na nich najel 25000. Prý mají Nokiany větší výdrž proto, že jsou stavěný na drsnější skandinávský silnice.