Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Jak je to s Kleber?
Kazan: pokud seš závodník kup Yoko A520 na suchu drží jako sliky,na mokru trochu horší, ale nejde najít ideální gumu,ta A539 je dělaná na výdrž a dobrý ježdění a dlouhý trasy,dostává lepších kvalit po delší jízdě ,až se zahřeje, ta 520 je pěkně tvrdá ,ale dává ti cítit co máš pok kolama. -
« Re:
Avonky patří mezi velmi kvalitní a závodní pneu, není to žádnej póvl,na mašinách jsou rozšířený dost, na autech se jen tak nevidí, pokud ano, tak to není na škodovce.Jsou dělané většinou na výkony ne na výdrž.Konkrétní velikosti a typy bych musel pohledat na netu. -
« Re: Dva dotazy
Karizma> Dunlop SP Sport 2000e jsou velmi dobré na suchu, dobré na mokru a celkem dobré na aquaplaning. Jenže jsou dost hlučné a tvrdé (komfort). Při ceně cca 7.400Kč jsou tak 4x horší, než CSC2 od Continentalu, které navíc stojí jen 6.800Kč.
W je měkčí než V. Líp drži ale míň vydrží. Navíc se většinou liší v počtu vrstev polyesteru, který zajišťuje obvodovou soudržnost pneu při maximálních rychlostech. -
« Dva dotazy
Měl bych na Vás dvě otázky. 1)Jaký máte názor na originální pneumatiky 205/55 R16" Dunlop Sport 2000e, které se dodávají na Octávku? 2)Je nějaký rozdíl (pokud ano, tak jaký) mezi pneu stejné značky a stejného modelu mezi označením V a W, tedy vyjma rozdílného rychlostního indexu (myslím např. zda-li je rozdílná tvrdost směsi apod.)? -
To Hufík (o: Čeče, jak jen to můžeš říct, že škudlím na svý VR6ce? Si přečti co sem už jí všecko musel koupit. Tenhle měsíc dostala nový olej a dostane novou spojku, převodovej olej. Je to dost peněz a hlavně to zatím každej měsíc bylo něco )o: . Ale neboj, nechci si pořídit nijaké příšery, proto tady mám vás, abyste mi poradili.
Myslíš teda, že ty Ventury by "stačili"? On už je tam pak proti těm Bridgestonám malej rozdíl, myslím v ceně. To už sou ty Bridge asi lepší, že jo. -
kazan> Ventury asi jo. Ostatní bych rozhodně nebral. Ještě si zjisti cenu na nové Uniroyal Rainsport 1 Waterminator. Až ojedu své P-Pero, tak je asi taky zkusím.
Kuš, máš VR6 a škudlíš na tom základním, co tě drží na cestě a tudíž naživu. Prodej VR6 a kup 1.9D. Potom Ti budou Klebery, Yokohamy a jiné průměrné pneu stačit. Pokud si ale hodláš VR6 nechat, tak vem PremiumContacty nebo ty Rainsporty a máš to. -
TRochu nerozumim otazce, jezdím už dost dlouho (o:
S KAdetama jsem se nikdy nesrovnával, občas si plácám játra v jinejch rubrikách, ale o VR6kách tu nikdo moc nemluví. Na rovinu, Kadet se mi nikdy nelíbil, ovšem udělanej umí bejt krásnej. Motoricky jsem zatím žádnou Kadetí hvězdu nepoznal, seděl jsem jen v pár kouscích a většinpou šlo buď o totální plečku nebo o silnější zvířátko s nadupaným spíše výfukem (někdy i produpaným:), ale jak říkám, nehanil bych, ale nechtěl bych (o:
Spíš bych ocenil nějakou další radu k těm pneu, o Kleberech na který myslím mi nikdo zatím nic neřekl a ani ty Brosgestony mi zatím nikdo za 12000 nenabíd (o: -
to Cokes:No jo to koukám, že maj, stojí 4440 koček. Jen nemůžu na ně najít nikde test. Ty Klebery sem našel za 3700. Ale nenašel sem obrázek, jestli maj ten ochranej límec. Ve Varech jsou všude děsný díry )o: . (Nemluvě o těch idiotskej spomalovacích prazích, který dělaj tak vysoký, že si * auto každej den). V testech ty Klebery vyšly jako velmi dobrý.Ovšem známky kolem 3 za chovánícko ve vodě.. trochu mne to děsí, Golf je kačena, už tak v zatáčkách vyvádí někdy divy... -
« Jak je to s Kleber?
Protože Bridgestone Potenza RE720 205/50/15 86V jsou nesmyslne drahy oproti svejm bráškům ve 195 rozměru, musím kvůli financím zvolit něco jinýho. Rozmějšlím Klebery Dynaxer DR 86V 205/50/15. Nějaké zkušenosti? Nebo doporučte PROSIM něco jinýho, ovšem nemám moc peněz, rozhodně nemám na gumy za bůra za kus. Nebo kdyby někdo mohl sehnat ty Bridgestony za ehm zázračnou cenu (o: . Chtěl bych aby to mělo ochranu ráfku. Je to na Golf VR6ku a nejezdím zrovna něžně a mám se celkem rád. Díky! -
« Re: Brillantis
Z finančních důvodů jsem obul 185/65 R 14 Barum Brillantis na svoji Sierru. Jsem překvapen - hlučnost malá, vedení stopy velice přesné, měkká při přejížďení nerovností. Měl jsem obuty Michelin (letní - typ nevím, jsou už ve "šponách") a byly podstatně horší. Uvidím, jak na tom budou Barum s životností. -
« 205/50 R16
Tak prvni dojmy s pneu GY Eagle Touring NCT3 205/50R16 W + alu 7,5Jx16 ET38: auto sedi perfektne (v zatackach si muzu dovolit cca o 20km/h vice, nez drive s 195/60R15) pneu jsou tiche asi stejne jako Michelin Pilot HX (mozna o trosicku lepsi), na suchu jsou vynikajici, na vode sem jel jenom jednou-asi pri 120km/h sedely dobre, ale jeste sem netestoval prujezd hlubsi kaluzi...mj.Hufnagl mel pravdu, ze sem mel radsi sehnat 205/45 R16, protoze na muj motor jsou ty kola uz opravdu kapanek vetsi, to same - pri takovehle sirce rafku to vypada, ze muzu obout cokoliv a pri vetsim zatizeni (5lidi+plnej kufr) to muze trochu drhnout:(...jo a v neposledni rade je prusvih, ze pneu nemaji ochranu rafku, takze se obavam, ze lestenej limec za cas uz asi moc lestenej nebude:( -
« Re: jaké pneu
Pokud muzu hodnotit, mel jsem na felicii CT22. Hruza a des, jsou tvrdy, hlucny(nepoznal jsem rozdil, kdyz mi nazuli zimni polarisy a naopak). Zdalo se mi, ze se hodne sjizdej, ze maj melkej dezen, hlavne ke krajum. V pneuservisu mi potvrdili, ze pri mensi nevyvazenosti, nebo pri spatny sbihavosti/rozbihavosti se hodne sjizdej ke krajum. Po zime jsem se vypravil do pneuservisu, ze bych chtel Bravury, ale delaj jen 175, a protoze je to leasing, mel sem smulu. Zenska!! co tam prodavala mi doporucila novy BARUM Brillantis, moc se mi do nich nechtelo, ale vidina CT22... Mam je tam, super guma, peknej vzorek s velkejma odvodnovacima kanalama, velmi ticha okolo 110-140, az se me bracha ptal, jestli nemam auto nejak odhlucneny, sedej v zatackach perfektne, nehvizdaj a je slyset hranice, kdy uz jdou do smyku. Fakt dobra moderni guma. Muzu za ty prachy jen doporucit. -
« Re: Gumy kontra pojišťovna kontra leasingovka
Když je kára v lízání a je pojištěná havarijně, což je asi jistý, že jo, tak pojišťovna vytlačí kočičky leasingovce nebo mně? A jestli leasingovce tak ta mi je musí dát všecky nebo jak? Asi se fakt budu muset zeptat nějakýho právníka, jak tohle všecko je. Stejně tak jak to je, když mi auto v leasingu šluknou, dostanu vůbec něco? Asi nic moc, že jo. -
« Re: Re:
nejsem odbornik, jen tak uvazuju. Policie musi oznacit vinika nehody ( 99.9999% ) a pojistovna vinika zaplati, z havarijni pojistky obeti se neplati nic. Pokud ale bude policajt nebo pojistovna vinika nebo havarijni pojistovna ( vinik je pojisten ) rikat, ale vy nemate predepsane obuti, v tom priprade si myslim, ze prakticky jedinou moznosti je soudni znalec, ktery nejpozdeji do nejake doby za stanovenou uplatu vypracuje posudek a kdyz rekne, ze pneu nemela vliv, muzes se zacit soudit, pokud pojistovna nebude chtit proplacet. Muze to byt vsechno jinak, mozna bude neco vedet beranek ve sve pravni poradne ( v archivu ). Kdysi jsem tu psal o tom, ze auto s mracitky srazilo chodce. Chodec tvrdil, ze svitici auto s mracitky nevidel. Nevim jestli byl vypracovan posudek, jestli mohl ci nemohl nevidet, nicmene ridic prohral a byl soudem oznacen za vinika nehody. -
« Re:
Jde mi totiz o to, ze jsem omylem poridil 195/50/15 misto 205/50/15. A tak mam uzsi nez predepsany. Auto je v leasingu a pojisteny samozrejme havarijne, no a kdyz s nim nekam flaknu, tak se bojim, ze jediny co bude jistý je, že doplatim leasing (o: ale pojišťovna se z toho vyvlíkne. Takže říkáš, že při nehodě, si nechat udělat posudek od znalce? A to mu jako mám volat hned z místa bouračky nebo až potom nebo jak? Díky -
« Re: CEC 185/60
bluedream> Každá pneu je věc kompromisu cena x výdrž x přilnavost. CEC má dobrou výdrž a cenu, tudíž přilnavost musí být nižší. Pro porovnání, CSC2 má perfektní přilnavost, průměrnou životnost a vyšší cenu. Vždy je to kompromis. Nikde nenajdeš pneu s perfektní cenou, přilnavostí a vysokým kilometrovým výkonem. Mně se právě proto jeví ideální PremiumContact, který je superpřilnavý za mírně vyšší cenu při lehce nadprůměrném kilometrovém výkonu. Michelin už není špička, jako byl dřív. Je stále vynikající (povětšinou), ale Dunlop a Conti jsou jasně lepší. -
« Re: TP
to Hufnagl> no to je fajn, ale budes to nejak resit pak pri technicke, nebo se na to vykasles? me se jedna o to, jestli se mam snazit nejakym zpusobem dostat "vetsi" rozmer do TP (jsem ale za to ochoten zaplatit max 100Kc), nebo radsi dat nekomu neco do kapsy, aby mi tou technickou prosel? resp.predpokladam, ze rozmer rafku/pneu se na technicke kontroluje vzdy? -
« Re: Sava 195/50 R15
pd> Jasně, 195/50R15 je rozměr s nejlepším poměrem efektu(výkonu) k ceně. Kdybych volil tento rozměr na své auto, dám tam bez rozmýšlení ContiPremiumContact za cca 3.200Kč/Ks. Je ještě lepší, než Dunlop SP Sport 2000 a RE720 od Bridgestone a navíc na něho budeš mít záruku na poškození.
Na Fabii mám v TP rozměry 185/60R14 a 195/50 nebo 185/55R15. To mně ale žíly netrhá. -
"-- skrytý --" 20.06.01 11:49
« Re: jaké pneu /CT 22
OLEX: Ano, s CT22 jsem spokojeny, vzhledem k jejich výdrži. Možná jsou trochu tvrdší, ale nemám možnost srovnání jiných pneumatik na stejném voze, takže nemůžu moc soudit. Vzadu už je mám dost sjeté, takže teď trochu hučí, ale to je jistě normální. Stejně bych rád vyzkoušel jiné, ale nechtěl bych šlápnout vedle. Možná, že nakonec zase zůstanu u Conti. -
« zapsani kol do TP
HALOO! PORADTE PROSIM !
to PTD> psal jsi, ze vetsi kola zapisou bez problemu na DI - mas to odzkousene? co je presne k tomu potreba? staci treba prinest jenom nem.TUV papir k alu rafkum s doporucenejma rozmerama, pripadne nejakej jinej papir od zakoupenych kol v CR? je to fakt jenom za 10Kc? -
"-- skrytý --" 19.06.01 17:32
« Re: jaké pneu
Pripojuji se s dotazem k Olexovi. Zatim mam Continental CT22 165/70 R13 a musim uznat, ze by se koupe dobrych (i kdyz drahych) pneu asi vyplatila, protoze ty Continentaly maji jiz temer najeto 100 000 km a jeste 10 000 km urcite najedou. ALE KTERE JSOU TY DOBRE a kvalitni? Ja uprednostnuji nizky valivy odpor (tj. nizkou spotrebu a nizke opotrebeni) a malou hlucnost. Ostatni mne moc nezajima, nejezdim jako zavodnik. Uvazoval jsem o Barum Brilantis (1 300 Kc/ks), nyni mam moznost koupit za slusnou cenu Nokian nebo i Michelin. Tak nevim. Mam koupit Pneumatiky nebo Miseliny?? :) -
"-- skrytý --" 15.06.01 07:15
« Re: směs
díky Hufe, včera jsem byl v Brně a při té příležitosti jsem reklamoval ty Micheliny u jejich brněnského technika. Jen krčil rameny. Mám protokoly geometrie před montáží, cca po 4,5 kkm a teď. (všechno OK) včera jsem si byl udělat test tlumičů u příští týden jdu do servisu Škoda na prohlídku náprav. Až budu mít všechny papíry tak to Mišelínům vrátím se slovy "guma je asi kvalitní, ale pro běžný provoz nepoužitelná". Pokusím se je ukecat na výměnu za XH1.