Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Na čem zavisi utahovaci momenty sroubu u kol?
Jenom me to tak trochu trklo, nebot jsem narazil na tabulku utahovacich momentu, kde Skoda, potazmo VW, i presto ,ze pouziva pet sroubu ma tyto utahovaci momenty nejvetsi? Priklad - Skoda Octavia I (120Nm); Peugeot 405, 605 (90Nm) -
"-- skrytý --" 19.10.05 21:15
« k prodeji zanovni ALU kola s Pneu vhodna na Fiat, Alfa
Pratele FIATu, s tezkym srdcem musim dat pryc rodinneho milacka Punto II. Zbyly mi z nej 5mesicu stare ALU kola s pneu. Jedna se o RONAL vzor R42 rozmeru 6,5" x 16", roztec 4x98 s pneu UniRoyal RainSport1 195x45x16, prikladam i sadu bezpecnostnich sroubu. 100% stav ALU i pneu, pneu 8mm. Foto na vyzadani zaslu na mail. Prosim pokud by jste nekdo mel zajem pripadne jste o nekom vedel, zde je muj kontakt. tel:602 753767, mail: brandy@volny.cz . Puvodni cena byla cca 22tis. ted nabizim za cca 16tis. diky za help a FIATu zdar !! -
"-- skrytý --" 19.10.05 21:01
« tip na pneu
Tak budu prezouvat na Dunlop SP Winter Sport M3 ... Toyota je celorepublikove nabizi v rozmeru 195/60R15 za 2464,- V Olomouci mi vsak dnes rekli, ze jsou u nich za 2100,- vc. prezuti a vyvazeni zdarma (jen cena zavazi) ... mimochodem za stejnou cenu tam maji Barum polaris 2 >:D
...penize sice budou az za 14 dni, ale za tu snadnost reklamace to stoji... -
"-- skrytý --" 14.10.05 15:09
« Kupovat zimní kola u dealerů automobilek?
Toyota má teď na svém webu nabídku
Zimní pneumatiky Dunlop SP Winter Sport M2/M3/3D a Grandtrek SJ5/SJ6
Aygo 155/65R14 ... 1714 Kč
Yaris 175/65R14 ... 2142 Kč
Corolla, Avensis 195/60R15 ... 2464 Kč
[...]
s prezutím zdarma.
Tušíte někdo, jestli tím chtěli říct, že jsou všechny ty typy pneumatik za tu jednu cenu?
Konkrétně mne zaujaly ty Dunlopy WS M3. Například
[odkaz]
má ty 195/60R15 za 1900 (rychlostní index T), případně za 2266 s rychlostním indexem H. To znamená, že dealeři Toyoty jsou na jednom kole o 564 Kč dražší. Má cenu to brát od nich? Vyrovná ten rozdíl tu práci (potřebuji, aby mi ty gumy někdo přehodil a vyvážil) a případně vyšší kvalitu?
A doplňující dotaz: když se přehazují letní za zimní, tak se strhnou letní z disku a narazí se tam zimní? Nebo je lepší koupit další sadu disků? Mám letní na plechových.
Díky za radu. -
"-- skrytý --" 11.10.05 16:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rychlostni profil zimni vs. letn
Nejvyšší konstrukční rychlost je v dnešní době (ŘJ se zabudovaným omezovačem) vyjádřena obvykle jako (dopočítaná) rychlost vozu na zařazený nejvyšší rychl. stupeň při "omezovačových" otáčkách motoru. Jde o údaj důležitý při homologaci, který výrobce samozřejmě musí homologujícímu orgánu deklarovat a podle něhož se pak třeba zjišťuje, zda výrobce zvolil spávný rychl. index pneu, ale který pro účely zápisu v TP nemá u osobních vozidel valný význam. -
briza 11.10.05 15:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: rychlostni profil zimni vs. letni
Taky jsem se koukl k Dunlopu jake zimni gumy doporucuje pro dane auto (nasel jsem presne typ, motor, ...) - a tam uvadeji, ze H a V jsou v pohode a pro T by mel mit clovek to varovani. Ovsem ten web je v anglictine takze to nemusi sedet na nasi legislativu. Jestli je na to nejaka unifikace v ramci EU nevim. -
briza 11.10.05 15:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: rychlostni profil zimni vs. letni
Ja ty duvody a motivaci proc se to tak dela chapu. Ale nikde jsem nenasel definici pojmu "nejvyšší konstrukční rychlost vozidla" na kterou se odvolava vyhlaska. A nezdalo se mi ze by ta definice mohla znit nejak jako "je to rychlost kterou vyrobce urci rychlostnim indexem doporucenych pneumatik". A protoze dalsi (a jedine) exaktni cislo je maximalni rychlost auta tak jak je v technicaku znovu jsem otevrel tu diskusi. -
"-- skrytý --" 11.10.05 14:08
« Re: Re: Re: Re: Re: rychlostni profil zimni vs. letni
briza: To není "hra o slovíčka", ale životně důležitý rozdíl! V techničáku je zapsána "maximální rychlost" (Vmax.), nikoli "maximální konstrukční rychlost".
Takže když nějaký výrobce na auto s Vmax. 175 km/h obouvá gumy v "H" (do 210), zřejmě ví, co a proč tak činí. To auto totiž s kopce a větrem v zádech klidně jezdí tachometrových "až za rozsah stupnice" rychloměru (cejchován "pouze" do 200).
Zde platí obecné pravidlo, že rychlostní index zimních gum může být pouze o jednu kategorii nižší, než zapsaný rychl. index letních gum, přičemž "S" se při stanovení rychl. indexu zimních gum pro zjednodušení přeskakuje/nepočítá jako samostatná kategorie. -
"-- skrytý --" 11.10.05 13:57
« Re: Re: Re: rychlostni profil zimni vs. letni
briza: Drobný háček je v tom, že maximálku uvedenou v techničáku lze za vhodných podmínek bez problémů překročit. Takže automobilky pro auta s techničákovou maximálkou 200 km/h předepisují pneu s indexem V (do 240 km/h), neboť nechtějí aby se jim zákazníci zabíjeli. -
briza 11.10.05 11:35
« Re: Re: rychlostni profil zimni vs. letni
Koukal jsem se do vyhlasky a nasel jsem to, co rikas - ovsem s tim rozdilem, ze to varovani se vztahuje na pripad kdy maji ZIMNI gumy nizsi rychlostni profil nez je KONSTRUKCNI rychlost vozidla. Z toho usuzuji, ze pro maximalku 198 km/h by mel H profil stacit i bez toho abych musel neco takoveho delat. -
"-- skrytý --" 05.10.05 15:51
« Bridgestone Blizzak LM 20
Ma niekto zo ctenych diskutujucich nejake prakticke skusenosti so zimnymi pneumatikami Bridgestone Blizzak LM 20 185/65 R15 ?
Zatial som nenasiel nejaky test na tento rozmer, mam iba informacie od vyrobcu a tam si kazdy vyrobca z pochcopitelnych dovodov uvedie len vyhody. Profil vyzera na pohlad ucelny ziadna extravagancia. Mam ponuku na kupu za velmi prijatelnu cenu 2200,-Sk za kus. Dik! -
"-- skrytý --" 30.09.05 13:18
« Bez nadpisu
Peu H by ti stačily, ale aby bylo vše legální, tak někam vedle volantu musíš dát samolepku s textem, který obsahuje varování, že jsou tam zimní gumy s indexem H a maximální rychlost je 210 km/h. To nevadí, že v techničáku je maximálka jen 190, podstné je jaký rychlostní index gum předepisuje techničák. -
Marcelino 29.09.05 21:55
« Re: tak jak?
ano u rozmeru 195/60/15 88T mozno boli UG6 super, ale napr. u rozmeru R14 165/70 81T dopadli dost slabo - ono zrejme ten dezen na UG6 na uzkej pneumatike a vysokym profilovym cislom je katastrofou , ale u sirokej pneu (195 uz povazujem u zimnych gum za siroku) ten dezen moze byt daleko vhodnejsi...
...nevsimol som si , či tí, co sa stazovali na UG6 napisali v akom rozmere s nou mali zle skusenosti... -
"-- skrytý --" 29.09.05 15:01
« tak jak?
kdyz ctu testy, tak GY UG6 v rozmeru 195/60/15 88T vychazi jako jedny z nejlepsich prakticky ve vsech ukazatelich a realne zkusenosti zde pritomnych jsou tristni
tak co v tomhle rozmeru nejlepe?
GY UG6
DUNLOP Wintersport M3
MICHELIN AlpinA2
CONTINENTAL Wintecontact
BRIDGESTONE Blizzak LM18
radte radte -
« Re: Avon CR75
Mitsi> Přidávám se k varování (tak jak jsem psal před x-měsíci) před Goodyear UG6. Obzvláště nevydařená pneumatika jinak dobré značky. Rychle jsem ji vyměnil za Dunlop WS M3 a bezva. Možná posléze zkusím Avony, jak píšeš. Aby mi však odletující "asfalt" od těchto trhaček ;-)) moc neomlátil podběhy :-P ... -
"-- skrytý --" 28.09.05 12:53
« Re: Avon CR75
Byly to zatím zimní gumy s nejvyváženějšími vlastnostmi, na nichž jsem kdy jezdil. Jen poznamenávám, že bych si je v životě (hlavně podle výsledků testů) sám nekoupil, ale dostal jsem je zadarmo k novému autu. Pak jsem si koupil ještě CR85 v H (ty CR75 byly pouze v T), které byly ještě lepší.
Pokud jde o klady, je zbytečné je vypočítávat, poněvadž bych musel vyjmenovat asi všechny vlastnosti, na které bych si vzpomněl.
Negativa:
- opravdu "nebezpečné gumy": zatímco ostatní už mají opravdu velké problémy, tyhle gumy pořád nějak nevarují, že např. pod vstvou sněhu je totální náledí (řidiči okolo se mohli pos..., když s obtížemi sjížděli či vyjížděli kopec, zatímco já jel stále v pohodě...);
- projížděly se mi "prostředkem" (u CR85 to bylo o něco lepší);
- zvedaly z vozovky příliš mnoho vozní tříště (ale to byl problém hlavně těch za mnou...);
- na zadní (nehnané) nápravě měly tentenci sbírat hodně štěrku do běhounu.
Teď jezdím (s tímtéž vozem) na Nokianech WR: Ty bych označil spíše za "celoroční", neboť jejich vlastnosti se příliš neliší od letních, což je ovšem na druhou stranu v zimě někdy problém... S Avony CR75 a 85 se bohužel nedají srovnat.
V každém případě varuji před GoodYear Ultra Grip 6!!! -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
to Blaha - tiez mam CSC2 a tiez som mal po 35t km asi tolko, ako ty. Teraz mam na nich 46t a ubudlo z nich dalsi milimeter. Myslim, ze do zjazdenia na mostiky tych dalsich 4t este daju. Pravdou ale je, ze na mokre teraz jazdim ako posraty :-) -
« HLEDÁME REDAKTORA !!!
HLEDÁME REDAKTORY www.AUTO-NEWS.cz
Pokud máte zájem psát o automobilovém sportu, seriových automobilech či tuningu, neváhejte a napište nám. Jsme autoportál AUTO NEWS NETWORK www.auto-news.cz a hledáme lidi, které zajíma formulový sport a auta.
Děkujeme a těšíme se na kontakt s Vámi.
Za redakci ANN
zelinka.petr@auto-news.cz -
« pneu
Prosím o radu. Nechal jsem si v servisu - na Focuse 1.6 při pravidelné prohlídce vyměnit pneumatiky, ale nedopatřením mi dali 185/60 místo 185/65. Což jsem zjistil při technické prohlídce, kde mne na to upozornili a málem mi technickou nechtěli udělat. V servisu tvrdí, že to prý nevadí a že stačí dopsat do velkýho techničáku tenhle rozměr jako alternativní pneu. Při běžné jízdě to není vůbec poznat. Zatím jezdím jenom po městě, ale nevím jak to bude třeba na dálnici. Nemáte, prosím, nějaké zkušenosti?
Díky moc. M -
"-- skrytý --" 26.09.05 20:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
to Mitsi:No me vomeje :-) Ja prave naopak koukal na vysledky testu a prave jsem se rozmyslel mezi P7 a Bridgestone Potenza RE 720 :!: A jak tu ctu tak asi nejsou nic moc, tak fakt uz nevim dle. ceho se ridit.Ted mam na aute Continental sport contact2 a zda se mi ze moc nevydrzeli.Mam na nich nejeto cca.35000km a jsem tak 1,5mm nad kontrolnimi ploskami proto uvazuji o zmene a "slibuju" si od techto dvou typu vetsi kilometrovou trvanlivost. -
"-- skrytý --" 26.09.05 18:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
"... kdy jsem kupoval několik sad pneumatik na mnou provozovaná vozidla podle výsledků testů, např. Pirelli P7, Bridgestone RE720, Goodyear Ultra Grip 6, Michelin Primacy, Continental Premium Contact, ... "
No já jako součást výběru zimních pneu koukám i na tvar dezénu a pokud se mi zdá některý rys podezřelý či nelogický, tak se radší podívam po pneu, která mi dává větší smysl. Ne že bych byl nějaký odborník přes pneumatiky, nebo že bych si myslel, že si v hlavě odsimuluji chování pneumatiky na sněhu. Jenomže když se mi zdá, že se pneumatika s daným vzorkem nemá do boku o co opřít, tak ji prostě nevyberu, A tohle je případ UG6. Věřím, že v přímém směru měla famózní záběr, ale do stran to klouzat prostě muselo.
Smutné je, že z testů to mnohdy vyčíst nejde, protože testovací jezdci jsou schopni jet tak, jak já nikdy nepojedu - dokážou obejít slabiny a využít předností dané gumy. Na rozdíl od nich já potřebuji pneumatiku, která bude celkově dobře vyvážená, protože řízený smyk a podobné vylomeniny nejsou nic, co by mě lákalo. -
"-- skrytý --" 26.09.05 17:59
« Re: pneu-novinky RUN FLAT zima 2005
e-pneu: Nemáte náhodou k dispozici informaci o kolik jsou runflat pneu těžší než standardní provedení? Zajímá mě to jen pro zajímavost, takže by mě potěšilo uvedení informace k libovolnému běžnému rozměru, třeba 195/65R15. -
Marcelino 26.09.05 00:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Hmm, mas pravdu, niet nad osobnu skusenost...
ale zaujal ma vyvoj vysledkov testov a tvar dezenu: napr. Goodyear Ultra grip 6 vs. 7 a Continental TS 780 vs. 800:
zatial co v testoch v 2004 kraloval TS 780 a aj uzivatelia tieto continentalky len chvalia tak novinka TS800 vzbudzuje u mna rozpaky - v teste 2005 "prepadol" a dezen ma dost podobny neuspesnemu Goodyear UG6, ktory v testoch 2004 "prepadol" a tiez uzivatelia na dost nadavaju...
... a naopak novinka Goodyear UG7 v teste 2005 slavila uspech, ale dezen pripomina skor kombinaciu, alebo prerobenu neuspesnu UG6 smerom k obrazu uspesnej TS780-ke :idea:
ale vzhladom na to , ze to boli testy v 2004 na rozmer 14"165/70 a teraz to boli v 2005 na rozmer 14"175/65, tak to asi celkom nejde porovnavat 8-s
...ale pravdepodobne vsadim na istotu a kupim minulorocny model Continentalu TS780 rozmeru 14"165/70 :idea: -
"-- skrytý --" 25.09.05 22:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Moje zkušenost je taková, že v podstatě jsem se vždy při volbě pneu podle testů seknul. V podstatě nejvíce jsem byl překvapen, když jsem střelil naslepo podle úplně zcestných kritérií typu "zimní gumy zadarmo k novému autu" nebo "nové gumy jen na jednu zimu". Proto bych jako první kritérium při rozhodování vyřadil cenu: především ta podle mého názoru v dnešní době nemá žádný vztah k reálným vlastnostem pneumatiky.
PS: Asi jsem divný, ale v průběhu posledních let, kdy jsem kupoval několik sad pneumatik na mnou provozovaná vozidla podle výsledků testů, např. Pirelli P7, Bridgestone RE720, Goodyear Ultra Grip 6, Michelin Primacy, Continental Premium Contact, jsem byl nejvíce nadšen zimními Avon CR75 a CR85 (snad jsem se nespletl v označení), třebaže nyní jezdím na Nokianech WR, a celoročními Tigar TG621 (vyrobeno v SČH - Vojvodině). Ano, málo vydrží, ale zato "podrží" a kus za méně než 40 Euro, no nekupte to... Zato soused na chatě má původní letní Micheliny na Fordu Mondeo přes 7 let. Je jimi nadšen, jelikož dospěl do stadia, kdy se už dále neopotřebovávají - prostě "zkameněly" (až bude potřebovat někde zabrzdit, tak nevím, nevím). Co je lepší...? -
"-- skrytý --" 25.09.05 21:55
« pneu-novinky RUN FLAT zima 2005
BRIDGESTONE Blizzak LM-22 RFT
CONTINENTAL WinterContact TS790 SSR
CONTINENTAL WinterContact TS810 Sport SSR
DUNLOP SP WinterSport M3 DSST
DUNLOP SP WinterSport M2 DSST
GOODYEAR Eagle Ultra Grip GW-3 EMT
MICHELIN Pilot Alpin 2 Zero Pressure
PIRELLI Winter 240/210 Snowsport Run Flat
PIRELLI Winter 240/210 Sottozero Run Flat -
Marcelino 25.09.05 21:26
« Re: Re: Re: Re: Re:
No tak tieto Continental si planujem kupit na zimu aj ja, akurat rozmer 14" 165/70 na moj Swift....
...no a potom budem mat celu zimu na premyslanie ci sa mi oplati predat moje letne Continental EcoCon3 14" 165/70 a zainvestovat do kupy 15" diskov a pneu 185/60, :roll: alebo to budu vyhodene peniaze a zostanem na tych uzkych 14"- kach (myslim, ze min. za dazda by mohli byt stavajuce 14"165/70-ky lepsie ako 15"185/60) -
"-- skrytý --" 25.09.05 19:50
« Re: Re: Re: Re:
Na Felicii jsem se zamiloval do Continentalu TS780 (165/70R13).
V rozměru 195/65R15 bych volil Dunlop 3D - zdá se, že oproti Dunlop M3 do dezénu přidali hrany,které zlepší směrové vedení, což byla jediná slabina, kterou na jsem na M3 našel.
V pneutestech se znažím voli testy tak, aby byla stejná či blízká šířka běhounu s mým rozměrem. Dávám přednost testům u kterých jsou výsledky měření (číslo + fyzikální jednotka) a nejen subjektivní hodnocení redaktorů. Pak si určím jaká kritéria jsou pro mě nejdůležitější, podle toho zvolím dvě nebo tři nejlepší pneu a z těch si vyberu podle ceny.
Např. pro mě není důležitý záběr na sněhu, ale aquaplaning, brzdná dráha na mokrém a směrové vedení vyjádřené příčným zrychlením a hluk. Některé pneu mají zcela jasně provedenou optimalizaci na záběr na sněhu, ale jejich boční vedení je propadák.
Když jsem vybíral naposledy, tak se do finále dostal Dunlop a Continental, dle ceny vyhrál Dunlop.
Jo a předem vyřazuji Pirelli, protože nevěřím v italskou výstupní kontrolu a technologickou kázeň. Jo já vím, že Pirelli, Alfa Romeo, Brembo, ... jsou skvělý značky. Jenomže aniž bych se na něco takového ptal, tak mi můj dodavatel pneu mezi řečí řekl: "Pirelli jsou skvělý, ale občas nejdou vyvážit". A přesně tohle naprosto odpovídá mým dosavadním zkušenostem s italskými výrobky. -
"-- skrytý --" 25.09.05 19:37
« Re: Re: Re: Re:
Pro jistou, ale stále velmi limitovanou extrapolaci výsledků testů platí toto pravidlo: pokud mne zajímá guma v netestovaném rozměru, tak se mohu orientovat výsledkem testu stejné gumy v nejbližším rozměru stejného profilového čísla (např. 185/65x14 je přirovnatelné je 195/65x15), případně ještě v kombinaci se stejnou rychlostní kategorií (tj. porovnávat "T" s "T", nikoli už ale s "H"). Vše ostatní je bohapustá spekulace!
Pokud Tě zajímají moje zkušenosti, nalistuj si mé starší příspěvky v této rubrice. -
pilotpilot 25.09.05 18:39
« Re: Re: Re:
Dost nepotěšitelné, v testech se stejná značka v různých rozměrech umístí jinak....podle čeho potom vybrat!?
Pár let jezdím služebně Fabii, a i předtím pneu maximálně 185/.. R14 ať u služeb nebo soukrom aut. Teď ale potřebuji zimní 195/60 R15, kterýžto rozměr js dosud nejezdil.
Na čem jezdíš ty, Mitsi, a vy ostatní? -
"-- skrytý --" 25.09.05 14:04
« Re: Re:
Michelin Alpin? Ani náhodou! Ale prý snad existují nějaké povedené rozměry (záleží, kde a z jaké směsi byly vyrobeny), jenže zjistit, které to jsou, je téměř nemožné. Proto také tak diametrálně odlišné výsledky v testech. Nebo snad kvůli ceně za inzerci v tom kterém časopise...?! -
"-- skrytý --" 16.09.05 16:18
« Bez nadpisu
Dunlop M3 v tomto rozměru jsem zvolil na ježdění po dálnicích a velkých silnicích - výborný odvod vody a břečky, celkově dobré vlastnosti za vyšších rychlostí na suchém i mokrém podkladu. V horách na husté břečce a sněhovém podkladu mě trochu překvapilo slabší boční vedení. Do hor bych volil asi Continental, na dálnice a větší obvykle udržované silnice bych opět volil Dunlop M3.
O Goodyearu nic nevím.
Tam kde jezdím já platí, že zima = převážně sucho či mokro, občas břečka, málokdy uježděný sníh. Podle toho jsem volil a zvolil Dunlop M3. Nezapomeň dodržet předepsaný rychlostní index, obzvlášť pokud občas rád jezdíš rychle a máš-li rychlejší vůz. -
« Dunlop x Goodyear
Zdravím,
zima se blíží a tak se poohlížím po zimních pneumatikách. Uvažiji o letošních novinkách a to o Dunlop Wintersport 3D a Goodyear Ultra Grip 7 v rozměru 195/65/15, ale nevím pro které pneu se rozhodnou. Cena Dunlopu je 1860,-Kč a Goodyearu je 1900,-Kč (www.pneunet.cz).
Cena hovoří pro Dunlop, ale mi se spíše jedná o jízdní vlastnosti než o cenu.
Mate-li nějáke zkušenosti (i se staršími typy) tak prosím pište. -
"-- skrytý --" 12.08.05 09:26
« Zkušenosti se změnou rozměrů pneu.
Prosím přispěvovatele o osobní a praktické zkušenosti se změnou rozměrů osazení vozidla (osobní) v rozměrech pneu - samozřejmě schváleného rozměru.
Ideální postřeh by byl pneu stejného výrobce např. Pirelli či Barum.
Příklad:
stávající osazení 165/65x14 na 185/55x15 případně 195/45x16.
Děkuji za věcné postřehy. -
matuS 10.08.05 14:24
« Re: Re: Sjíždění pneu
lenze tie premacy su v dazdi naozaj biedne.
teraz mam CPC2 (215/55/16) stoja tolko co premacy a neda sa to s nimi porovnat (premacy som mal predtym) - sedi to ako pribite
zatial mam na nich iba 4000km, takze nemozem sluzit co sa tyka zivotnosti, ale zevraj su OK -
"-- skrytý --" 10.08.05 13:27
« Re: Sjíždění pneu
Nejvíc se nesjíždějí při hrabání, protože to se protáčejí. Nejvíc trpí, je-li tvůj vůz vybaven protiprokluzem a ty se rozjíždíš s jeho využitím, tedy stylem plyn na podlahu a TRC ať se stará.
CSC2 jsou optimalizované na vysokou přilnavost, nikoliv na dlouhou výdrž. Chceš-li výdrž, kup si třeba Michelin Pilot Primacy - ale oproti CSC2 budou ve všem kromě výdrže horší, zejména na mokru. Ale vydrží ti 40 000 až 70 000 km, podle stylu jízdy -
« Re: Sjíždění pneu
CSC2 205/50R17 89V mi zatial vydrzali 42t km. Ale uz nemam ani milimeter a budem na znackach opotrebenia. Predne/zadne su zjazdene skoro rovnako. BTW tiez sa zo zaciatku minali velmi rychlo, ale cim menej mali dezenu, tym menej z nich ubudalo. Tu zvysnu tretinu budes likvidovat tak isto dlho, ako tie prve dve. -
« Sjíždění pneu
Můžete prosím napsat vaše zkušenosti, jak se vám sjíždějí pneumatiky? Po kolika km přední a po kolika zadní.
Moje přední Continental CSC 2 225/45 17´´ po 10tkm ze dvou třetin sjeté - normální jízda, žádné hrabání. Dle mého názoru je to čím dál větší bída, ať máte jakoukoli pneu. -
Marcelino 29.07.05 09:17
« Re:
2 AgnusDei:
teda sorry, bez urazky, ale teraz jazdit na zimnych gumach ?!? uff... clovece a "neplava" ti to auto, da sa s tym vobec bezpecne zabrzdit ? - teda ja by som ta na nemecku dialnicu urcite nepustil >:-[]
a naviac tie zimne gumy v letnych horucavach velmi rychlo odrovnas... :? -
"-- skrytý --" 27.07.05 08:21
« Re: Re: Boule na pneu
Je to úplně normální: Jedná se o místo vazby/přeplátování. Někdy je výraznější, někdy téměř neznatelné. Ale u radiálek je tam vždy. Důležité je, aby se tato boule/prohlubeň nezvětšovala. Ostatně i kdyby k tomu došlo, měl by to zkušený řidič poznat při řízení: dojde totiž ke změně ovality a valivého odporu postižené pneu.