Pneumatiky

14.09.01  12:22

« Re: 14

Jasně, na zimu to nemá význam, jen že 185/65 14 jsou o 1000 levnější než ty samé Micheliny 175/60 14. 175/60 14 stojí necelé 4000 bez DPH.
    Asi se na to vyprdnu a koupím za 2000 barumky. Navíc tento rozměr ano Kleber nedělá. Jinak mi pneumechanik vysvětlil, že 185 se na ráfek vleze, ale do auta už ne při plném zatížení a plném rejdu s předním a zadním stabilizátorem. A to už prý nemluví o original Škoda sportovních tlumičích. Prý to co tam výrobce vymyslí, tak to se dam má dávat a nešpekulovat.......PTD

14.09.01  12:12

« Prodávám zimáky !

Nemáte někdo zájem o zimní celoprotektory ?
    155/70 R13( 4ks ) se směrovým vzorkem, velice málo jeté. Jsou obutý na plechových discích 5x13 rozteč děr 4x70 mm. Vhodné např. pro Fiat Uno. Cena za vše je 2200,- Kč.
    V případě zájmu pište na safar@mucl.cz

13.09.01  10:45

« Re: 14

PTD, bolo by skoda davat tam na zimu take siroke gumy. Jednak to nieje dobre (vsimni si na akych jezdia rallye na snehu - vypada to ako kolesa z motorky...) a potom je to zbytocne drahe. Siroke gumy v lete, to je ine kafe...
    Ja osobne mam na aute 195/50r15 v lete, ale na zimu davam 165/70/r13 a mam s tym len dobre skusenosti. No a potom ako sa tesim na leto, ani si nevies predstavit!

13.09.01  10:43

« Re: Śířka ráfků a pneu - jak je to?

Ja mam 195/50 r15 a rafky 7jx15. Funguje to, ale musim hustit trocha viac ako je predpis, inak sa mi opotrebovavaju podstatne viac po krajoch. Je to samozrejme aj stylom jazdy... Tiez som si vsak radsej kupil Firestone SZ40 s ochranou rafkov, lebo tak siroky rafik nieje chraneny normalou gumou. Ak chces vidiet fotky ako to vyzera, tak sa pozri na [odkaz] obrazky uplne dole (stale so starymi gumami bez ochrany).

12.09.01  16:08

« Re: Śířka ráfků a pneu - jak je to?

luf> Naopak. Bude to vypadat výtečně. Jen kup pneu s ochranou ráfku, abys to někde neošoupal. 7J15 je pohoda.

12.09.01  14:10

« 14" Atlanta

Neví někdo jaké rozumné pneu jde obout na original Škoda Al. ráfky 14" poslední model? Original je tam 175/60 R14. Na zimu bych tam viděl tak 185/65 R14.....Šly by tam? Dalo by se zatočit s kolama na plný rejd? Je tam přední stabilizátor... PTD

12.09.01  13:55

« Re: Śířka ráfků a pneu - jak je to?

pro kazdy rozmer pneu jsou doporucovany velikosti rafku (od-do), pomerne solidni tabulky jsou uvedeny na teto strance: [odkaz] (viz.TYRE SIZE/ALTERNATE RIM)

samozrejme, ze 195/50 R15 lze obout na rafek 7Jx15 (ale 7 je opravdu max.!)

"-- skrytý --" 12.09.01  09:48

Jsem zvědavej co Ty na to (o:

11.09.01  20:01

« Re: to Kazan

Muj mail je ondrej.janovsky@cleverlance.com
    Nevim, jak rychle splasim penize, protoze rekonstrukce CRXky mne bude stat cca 25000 za kompletni rekonstrukci karoserie. Tj. napravy dole, veskere rozvody paliva a brzdy pryc, elektrika vestsinou odpojena. Jsem asi magor :(

11.09.01  16:29

« Re: Śířka ráfků a pneu - jak je to?

Nechci mlžit, ale myslím, že 195/50/15 jsou na ty 7J v pohodě. Aspoň řekl bych, že jsem to měl na svým Golfišti a no problem.

11.09.01  16:22

« Re: to Kazan

to YDEV: Pokud do té doby než se rozhoupeš někdo nekoupí mýho nabouranýho Accorda, ke kterýmu je hodlám přihodit, tak je můžeš mít. Když napíšeš maila, tak ti snad pošlu i fotku. Jsou paprskový, byly chromový,ale teďka už sou vypískovaný a nalakovaný, prakticky se s nim ajezdilo jen pár dní po vypískování, jsou na nich myslím asi fuldy zimní s dobrým vzorkem a navíc přidám sadu zimních protektorů, málo jetých. Celé za čtyřku. Myslím solidní cena, za ty Fuldy jsem dal 1800 a za vypsíkování a lak litr. Takže za disky už moc nezbývá plus ty protektory. KOčičky by se hodily na novou VeRunu (o: Takže se dyžtak ozvi.
    To ALL: KDybyste někdo chtěl ty Hondí originál alu 13" (z Accorda 1987), tak je daruju za odvoz. Ovšem jak říkám sou po bouračce a tak neručím za stav, snad jedině, že by někomu jeden dva tři chyběly, tak mu udělám radost. O víkendu ho zkusím vyfotit.

11.09.01  15:59

« Re: Śířka ráfků a pneu - jak je to?

Aky je teda idealny rozmer rafku pre 195/50R15. 6.5Jx15 alebo 7Jx15, tie prve totiz nemozem zohnat so spravnymi dierami a ET. Mozem to obut aj na 7Jx15, nebude to vyzerat nejako blbo?

"-- skrytý --" 11.09.01  15:55

« Re: Śířka ráfků a pneu - jak je to?

Je to tak, ze vyrobca udava zlaty priemer. Na disk vies dat o nejaky rozmer nizsiu aj vyssiu gumu. V prvom pripade sa patky fukanim rozsiria az sadnu na disk a v druhom je to naopak. Prilis velke zmeny sirky pneu su nebezpecne, najma pri mensom rozmere, kde sa guma v zakrute moze vyzut.

"-- skrytý --" 11.09.01  15:20

« Śířka ráfků a pneu - jak je to?

Jak je to s ráfky a pneu (konkrétně u Oplu Astra)? V techničáku mám uvedené, že kromě standardních 195/60/R15 můžu použít i 205/50/R16 s ráfky 6Jx16 nebo 185/65/R15 s ráfky 6Jx15. Vrtá mi hlavou to 6J. Jakto, že ráfky na pneu 185, 195 i 205 jsou stejně úzké? (6J je cca 15,24 cm), nebo něčemu blbě rozumím - je to první číslo s "J" skutečně šířka v palcích??? Důvod je ten, že uvažuju o lehkých ráfcích a rozhlížím se po nabídkách ...

11.09.01  13:07

« to Kazan

Ty mas sadu 14" pro Hondu? Davam ted dohromady CRXko 1.generace (totalni rekonstrukce karoserie) a mozna bych je tam vyuzil, pokud mi jeste zbydou nejake fufniky ;)

11.09.01  11:43

« Re: Unik vzduchu z pneu

Tak to asi zadnej kseft neudelame.Ja bych ty disky vod tebe i koupil,ale fakt jen 15".Pro ostatni,jsou 4 derovy a roztec myslim nejakych 114 mm.Uz ted tam mam se svym snizovanym podvozkem malo mista.Dat tam 14",tak snad sedim brichem na zemi.Presto este jednou dikes.Trona

11.09.01  10:23

« Re: Unik vzduchu z pneu

čeče, myslím, že jedna sada tu co bych i daroval jsou snad dokonce třináctky. Pak mám ještě 14ky se zimním obutím, ty sou hezký, nově vypískovaný, paprkskový, jsou na nich tuším fuldy nebo michelliny v dobrým stavu. Měl bych k nim i ještě jednu sadu protektoru jetejch asi jen dva měsíce. Jsou to holt pozůstatky, žádnej zázrak. Patnáctky bohužel ne-e. Sorry.

11.09.01  10:12

« Re: Unik vzduchu z pneu

No ja mam 15".Pokud je mas,tak ti dam link na web,jak vypadaji.Jinak se te taky zeptam,nemas nahodou tyhle 15" plechace na zimu ?Trona

10.09.01  09:55

« Re: Unik vzduchu z pneu

A jaký disky máš na tý Hondě? Nějaký mi zbyly po mejch Hondách, myslím, že bych ti ho i daroval, pokud by byl stejnej. Máš foto? Jestli ne, tak se o víkednu pokusím nějaký splodit. Bohužel celou sadu nemám, minimálně jedno kolo je total buchlý )o:

10.09.01  08:17

« Re: Unik vzduchu z pneu

Nevim jak to ředit já to vzal od oka. 3-4dcl mlíka a 3-4 lžičky cukru, ohřát aby se ten cukr rozpustil. Jo a kup radši plnotučný a ne nějakou odstředěnou sračku :o)). P.S. Ten plášť bych taky nechtěl vidět zevnitř, ale už to mám asi tři měsíce a bez problémů a to mi předtím během týdne klesl tlak na polovinu.

07.09.01  17:20

« pneu.web3.cz

zdarek lidicky, tak sem byl chvilku trosku "OUT", tak doufam, ze se mi zas v nejblizsi dobe podari neco novyho pridat do tohodle webu - docela me prekvapila navstevnost i presto, ze jsem nemel cas updatovat (budu se snazit behem zari zaradit i prehled zimnich pneu/testu zatim z lonska-nove jeste nejsou, abyste meli pripadne podle ceho vybirat:)

mejte se lidicky fajn a preju hodne bezpecnejch kilometru!

07.09.01  15:54

« Re: Unik vzduchu z pneu

A porad aspon,jak to naredit.Taky sem to uz slysel,ze mliko pomuze.Nechci ale videt chudaka,kterej pak ten plast slikne,ten se asi poblije.

07.09.01  15:32

« Re: Unik vzduchu z pneu

Nesmejte se, ale me na nouzovy jezdeni staci vstriknout do plaste pres ventilek strikacku mlika s cukrem. Do svyho zavodaka bych to nedal, ale druhy auto do prace, kde mam plechace mi prestal utikat vzduch ze dvou pneumatik. Neni to muj vynalez mam to od jednoho staryho chlapa, ktery rikal ze se takle utesnovali starsi duse na motorkach.

07.09.01  15:07

« Re: Unik vzduchu z pneu

Dela mi to jenom u dvou.U jedny to utece rychleji a u druhy pomaleji.Nikdy to ale neutece uplne,vzdy tam nejaky tlak "na dojeti" mam.Utika to tak za tyden az ctrnact dni.Kdyz mi to cistili v pneuservise,tak to drzelo asi tak mesic.Pak to zacalo znova utikat.Ani po vymene pneu se to nezlepsilo.Uz sem z toho magor.Asi tam fakt neco striknu.Treba takovou tu nouzovku,ktera to i nafoukne.Ta tam zustane a snad se to vevnitr zatahne.Presto diky Trona

07.09.01  14:34

« F1

Už je mám za chvíli jedu z práce a tak zatím mám najeto 3 km Takže nic bez dojmů. Dezén je super i výška inu jsou nové. ALe zajímalo by mě jaká pneumatika na českém trhu je lepší ??? Nikdo kromě Michelin nemůže konkurovat F1 a jestli Michelin Pilot je lepší ?? Tak to si myslím ne Protože má podélné drážky a ty stříkají vodu pod pneu kdežto F1 má jen šikmé pro odvod do stran .

07.09.01  14:27

« Re: Unik vzduchu z pneu

to trona: to co popisujes je priznacne pro kola ktera prosla piskovanim a znovunastrikanim.
    Pokud jsi nic takoveho nepodstoupil je otazka, zda ti to dela jen u jednoho kola nebo u vsech.
    Co gumy, jak jsou stary, dela ti to jenom u tech co tam mas, nebo jsi je uz menil a dela to porad?
    Pokud to dela jenom jedna guma a v servisu na nic neprisli, pak to nejspis bude mala dirka ktera utika jen pri zatizeni, tzn. pri jizde nebo na urcitem miste pri zaparkovani.
    Resit se do da zajiste i vstriknutim pripravku na pichla kola, ale to asi neni to nej.
    Doporuceni: Hledat dal diru. (pokud je to jen jedna pneu)
    Pripadne zjistit stari pneu a zvazit nakup novych.
    Ale to by musely bejt fakt hodne stary.

07.09.01  10:49

« Re: dunlop

Měl jsem stejny vzorek na 13 na felicii minulou zimu, byly dobry hlavně v brecce a docela se kousaly i pri brzdeni na snehu a pri rozjezdu, nebyly hlucne na suche silnici, najezdil jsem s nima asi 5.000 km a v pohode, ted je chci i pro fabii.

07.09.01  10:03

« Unik vzduchu z pneu

Panove,vim,ze to neni uplne do teto diskuse,ale presto se zkusim optat.Utika mi pomaloucku vzduch z pneu,dle pneuservisu okolo ventilku(tomu bych veril).Uz sem to nechal asi 3-4 krat opravit,vymenit ventilek,ocistit na dosedaci plose,ale nepomohlo to.Mam starsi hlinikace original na Hondu(puvodni) a zamenu za novy bych nechtel delat.V servisu mi nechteli dat ani dovnitr dusi,ze prej u bezdusaku jsou vevnitr plaste nejaky vystupky a o ty se duse prodre.Tak ted nevim.Koupit novy kola?Ale to me ten unik bude stat 20 litru.Neexistuje nejak sracka,ktera se nastrika dovnitrku gumy a utesni to ?
    Dikes Trona

06.09.01  22:34

« Re: GOOD YEAR F1

Určitě nejsou nejlepší, ale jsou špičkové. Na vodě se neboj, na suchu už vůbec ne. Dobrá volba.

06.09.01  20:31

« GOOD YEAR F1

Prosím vás jestli se můžete vyjádřit zítra si jdu do VW Mladá Boleslav pro výměnu pneumatik na auto VW Passat . Na R 15 jsem si u nich objednal GOOD YEAR F1 Gs - D2 205/ 60 / V R15 cena 5400 kč za kus s DPH = 21 600 kč Budou dobré ?? Mě bylo řečeno že nic lepšího už nelze koupit ? Je to pravda ?? Ale jedna věc mi vrtá hlavou oni nemají ani jednu podélnou drážku na mokru to bude asi...??

05.09.01  12:15

« Re: dunlop

My máme na obou autech TS 790 a jsou skvělé.

05.09.01  09:00

« Re: dunlop

HufJá jsem si pak všiml, že micmar nechce jít nad 3000 Kč, tak ty které jsem už označil vykřičníky tak ty jsem nechal. A ten zbytek mi utek. Souhlas. K Conti patří !!! taky.

04.09.01  18:41

« Re: dunlop

Ty vykřičníky jsou tam proč? Kdyby byly jen u super pneu, tak neřeknu, ale U Kleberů ano a u Conti ne?

04.09.01  17:04

04.09.01  16:33

OR60 POLARIS BARUM OFF 1 995,00

31.08.01  11:49

« dunlop

Mate nekdo zkusenost se zimnimi Dunlop Wintersport M2 185/60/14? Za 2700,-/ks se mi to zda dobry kup. Jinak navrhnete lepsi {pres 3000 nejdu}

31.08.01  10:27

Na Fabii TDI (140PS->chip+sání), www.mujweb.cz/www/hufnagl

Je snížená a má sportovní tlumiče. Dobré pneu tudíž zasluhuje. A co Ty? V čem jezdíš?

31.08.01  10:24

« Re: Nabidka

Hufe, mohu znat na co cerne boticky obouvas?

"-- skrytý --" 31.08.01  10:05

« Re: Nabidka

Rainsporty jsou taky na www.barum.cz. Taky se mi líbí.

30.08.01  18:28

« zatim

zatim jezdim na tech 205/50R16 GY NCT3-sice si moc nestezuju, ale neco lepsiho bych urcite bral!

30.08.01  18:26

« to Huf

teda Hufe, dyt si sliboval, ze mi je nechas (205/45R16), az na nich budou 2mm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!::::((((

"-- skrytý --" 30.08.01  16:38

« Re: Nabidka

Preco nevyskusas S-02PP? Vraj na ciste sportovu jazdu su lepsie, nez 03. Ked ta natolko nezujima zivotnost a nadavas na vodu, budu pre teba optimalne.

30.08.01  15:36

« Re: Nabidka

P-Zero vydržely 17.000km do mrtva (0.5mm). Rainsporty jsou k vidění na www.uniroyal-online.com

Conti CSC2 jsou best a Premium lehce pod nima. Problém je v tom, že pro můj rozměr se nevyrábí. 195/45 nebo 205/45 R16 jsou pouze v CSC a to je stará pleuša jak prase.

30.08.01  14:45

« Re: Nabidka

to hufík: a to si už tie P-ZERO ojazdil ??? Koľko km Ti vydržali??? Kde na webe sa dá Uniroyal Rainsport1 vidieť??? A ktoré od Continentalu Premium alebo Conti sport contact 2 (to je myslím CSC2) sú lepšie???
    Prečo chceš nabudúce P-ZERO keď Continentaly sú OK???

30.08.01  14:15

« Re: Nabidka

Ale já tak jezdím a proro příště koupím zase P-Zero.

29.08.01  22:21

« Re: Nabidka

neurazil :-) ja jen potrebuji prodat "slusne gumy"! Musim souhlasit ze to jsou prumerne a pomerne drahe gumy. Jizdni vlastnosti auta nejsou vyvazene a to hlavne pri ostrem brzdeni. Razantni prujezdy ostrych zatacek pripominaji jizdu na medu. Je to pravdepodobne dan za moc mekke bocnice. Pneumatika krasne pohlcuje drobne tvrde nerovnosti na krajnicich a skvele sedi na vode. Tyto negativni vlastnosti se samozrejme projevuji az skutecne na "hranici" kde 95% lidi nejezdi.

29.08.01  17:20

« Re: Nabidka

LLL> Ó, Ty ses urazil! Tak to neber. Já už Micheliny nemusím. Vlastnostmi je to průměr. Obouvám většinou Continental (Premium, CSC2), ale v tomto rozměru byly jen Rainsporty 1. Mrkni na web, jak vypadají. Sedí sqvěle. Před tím jsem měl P-Zero, což je lepší, než exalto a taky než rainsporty. Jenže P-Zero koštovaly 7.800kč/ks (205/45) a na vodě stály za *.

29.08.01  15:10

« Re: Nabidka

Je treba brat na zretel znacku. Obnova je jeste levnejsi :-)))

Saab 29.08.01  15:06

« Re: Nokian NRT 165/70 R13

Na dokonalý test by byl ideální okruh. Jezdi na mokru jako s těmi starými a pak napiš jak sedí - jinak to srovnat nejde. Zkusit jak se chovají při průjezdu zatáčkou, jak brzdí na rovině atd. K přesnému srovnání bys musel mít ale obojí a vyzkoušet je, ale aspoň zjistíš co dokážou. Hlavně opatrně a ne v plném provozu.

29.08.01  14:05

« Re: Nabidka

LLL> Díky za nabídku. Včera jsem ale koupil v tomto rozměru Uniroyal Rainsport 1 po slevách za 13.000 sadu. BTW, na jeté pneu si s cenou celkem věříš.

29.08.01  13:16

« Nabidka

Pratele, prodam sadu pneumatik Michelin Pilot Exalto 195/45/16". Jsou dva mesice stare a maji ujeto 1500Km. P.C.20 500,- nyni 16 000,-.

"-- skrytý --" 29.08.01  11:00

« Re: Nokian NRT 165/70 R13

Oddie: Takze v tomto rozmeru je cena neco kolem 1500 Kc/ks vc. DPH. Na internetu [www.nokian.cz] maji cenu 1785 Kc, ale maji na tenhle rozmer taky "akci", i kdyz neni v akcnim ceniku, ktery jsem tady vypsal.... (?)

"-- skrytý --" 29.08.01  10:54

« Re: Nokian NRT 165/70 R13

BOOZE, ted jsem omylem zmacknul ESC a celou napsanou zpravu jsem si vymazal :((
    Saab: Mokro jeste nebylo. Jak bych je mel nejlepe vyzkouset na mokru? Smyk v zatacce? Brzdenim? Mam ABS, takze smyk brzdenim se mi asi nepovede.
    K tem cenam. Koupil jsem je se slevou 24% primo ve velkoobchode u vyhradniho dovozce, takze mi prisly na 1160 Kc/ks. Dali mi do ruky akcni nabidku, platnou do vyprodani zasob - tady je [ceny vc. DPH]:
    NRT 175/70 R13 82T - 1581 Kc
    NRT2 175/70 R13 82T - 1667 Kc
    NRT 175/65 R14 82T - 1999 Kc
    NRT 185/65 R14 86T - 2075 Kc
    NRH 195/60 R15 88H - 2598 Kc
    NRV 195/50 R15 82V - 2277 Kc
    NRH2 195/65 R15 91H - 2790 Kc
    NRV 225/45 R17 91W - 4999 Kc.
    Platnost ceniku je od 20.8.2001, vice viz www.nokian.cz - centralni sklad je v Jircanech. V.

"-- skrytý --" 29.08.01  10:43

« Re: kola

Mám je nafouknutý na 1,9 vpředu i vzadu (údaj z manuálu je 2,0). Jen když jsem jel dál po dálnici, tak jsem tam dal 2,2 všude (dle manuálu pro zatížení a dálnice).

28.08.01  19:17

« Re: Matador Aquilla

To trace: Tak čo ako sa Ti tie Matador AQUILLY javia po nejakých najazdených kilometroch?
    Na budúci rok ma čaká výmena pneu na OCTAVII a silne nad nimi uvažujem.Si jediný čo som tu našiel a má snimi skúsenosti.
    To all: aké máte skúsenosti s vhodným rozmerom a typom pneu pre OCTAVIU. Originál nie je nič moc ale zatil vydržali cca 60 tisíc km. a ešte niečo dúfam vydržia.

Saab 28.08.01  07:11

« Re: Nokian NRT 165/70 R13

to vlami: takže spokojenost ? Už jsi je zkoušel i na mokru ? To by mě tedy zajímalo jaký jsou ty NRH2. Já bych měl mít konečně ve čtvrtek sadu 4ks Bridgestone RE720 za cca 7.500,- kč (185/60 R14)

"-- skrytý --" 27.08.01  17:38

« Re: kola

Na kolik to foukáš?Děláš rozdíly mezi jízdou po dálnici a okreskama?

"-- skrytý --" 27.08.01  15:43

« Re: Nokian NRT 165/70 R13

Na kolik přišla guma v tomhle rozměru?

"-- skrytý --" 27.08.01  13:18

« Nokian NRT 165/70 R13

Napisu par subjektivnich zkusenosti. Na sve Felicii Diesel jsem mel Continental CT22, jak jsem tu psal jiz drive - najeto mely 80-90 000 km. Nyni mam obute Nokian NRT (NRT2 uz bohuzel nebyly, buuu... :-( ...) a rozdil je nebetycny. Jen nevim, kolik z toho prisoudit rozdilu mezi novou a temer ojetou pneu a kolik prisoudit rozdilu mezi znackami a dezeny. Ale fakt je, ze Nokian NRT jsou mekke a velmi, podrhuji, VELMI tiche. Znate hlucny usek na dalnici Pha-Nymburk? Zatim s kazdym vozem co jsem tam jel (Favorit, Felicie, Honda, Octavia) slo o takovy hluk, ze se muselo zesilit radio nebo nebylo slyset "vlastniho slova". S Nokiany - nic takoveho. V zatackach taky drzi velmi dobre, ani nehvizdnou, na rozdil od CT22. Jsou pry delane na spatne severske silnice, maj vydrzet taky cca 90000 km, no nevim, ale jiste je, ze jsem velmi spokojen.

"-- skrytý --" 27.08.01  11:15

« Re: kola

Já mám 195/50/15 na R19 1,8 16V. Drží bohovsky. Trošku tvrdší to je. Záleží taky, jak to nafoukneš.

24.08.01  12:11

« Re: kola

Pokud preferuješ více sportovní jízdu,tak ty 15ky jsou dobré.Ale pokud raději pohodlí,tak bych poradil 15ky s 195/60. Na těch 50kách je to na Českých silnicích udrncané!!

"-- skrytý --" 24.08.01  11:59

« kola

mám Mitsubishi lancer obutý na 175/70 R13 chci ho dát bud na 185/60 R14 nebo 195/50 R15 nebude to moc tvrdý na těch patnáctkách.Poraďte

23.08.01  07:23

« 165 x 175

Je velkej rozdíl v jízdních vlastnostech mezi 175/60 R14 a 165/65 R14 u maleho 90 koňového auta?

Saab 23.08.01  06:50

« Re: Ceny pneu v Rakousku

Já vím, jen to tam nemůžu najít :-(

22.08.01  17:11

« Re: Ceny pneu v Rakousku

MwSt incl je včetně daně.

Saab 22.08.01  16:13

« Ceny pneu v Rakousku

jsou na [odkaz]

Jen nevím jestli to jsou ceny bez daně nebo s daní.

"-- skrytý --" 21.08.01  13:56

« Zima 2001

Chysta sa nieco prevratneho v olasti zimych penu na tuto zimu, alebo ostane sampion UG neporazeny?

21.08.01  13:24

« Re: Jake gumy na 195/60

Dobry gumy jsou Alpiny od Michelinu a Blizzaky LM 18 od Bridgestone (vyzkouseno) nebo taky GY Ultragrip 6.

"-- skrytý --" 21.08.01  11:46

« Jake gumy na 195/60

Jake zimni pneu mi doporucite na 195/60 R15 (Opel Astra)? Rozhoduji vlastnosti, ne cena.

21.08.01  10:40

« Matador Aquilla

.. co na to rikate? Koupil jsem je (205/55/15), pravda byly nejlevnejsi, ale o to tolik nejde. Maji dobrej design vzorku, ale co je nejdulezitejsi, naproste bezvadne drzi v vode, az jsem zasl. Jen mam problem s hlucnosti..

Saab 20.08.01  07:43

« Re: 16

to Huf: protože u té větší a širší pneu je ta směs trochu jiná (měkčí), pokud tam bude i jiný rychlostní index, tak se ten rozdíl ještě zvětší. Právě proto, že je širší dochází k aquaplaningu mnohem dřív, rychlou jízdou na mokru se ti to kolo proste dřív zvedne a ztratí kontakt s vozovkou. Podle mne jsou ty 195ky ideálním kopromisem, prostě zlatá střední cesta.

19.08.01  21:57

Díky za vaše názory.

19.08.01  18:42

« Re: Z opacne strany

Jde o sekačku? (o:

19.08.01  10:50

« Re: Z opacne strany

To jsou kola z nejakeho voziku, ne? :-))

"-- skrytý --" 19.08.01  07:43

« Z opacne strany

Tak jsem koupil dve nove gumy. Podstatne je jake jsem sundal... Michelin 135/80R13 a za poslednich 35tis. se sjeli maximalne o 1,5mm... Jo, je asi jasny, ze takovy hubenoury na Vase fara nejdou...

18.08.01  11:21

« Re: 16

Saab> Proč se užší pneu opotřebí méně? To je přece blbost. Za další, 205/55 ještě není tak nízká, aby něco nějak extra dřív odešlo. 205/40, to je jiná. Na mokru jsou širší pneu lepší, než užší, poněvadž pro ně platí tytéž zákonitostí jako na suchu. Jediný problém je aquaplaning. Na golfa je ale 205/55R16 naprosto ideální. 255 už by asi nebylo O.K. ;o)

18.08.01  08:10

« Re: Hankook

Jo a cena u nas je 2630Kc

18.08.01  08:09

« Re: Hankook

Me konkrekne zajimal rozmer 195/50/R15V a ten je v metru se vzorkem K102 za cca 530 sulinku. Za tuto cenu u nas nekoupis ani jete. Pro informaci uvadim pokec z webu
    Příměs siliky v běhounové směsi poskytuje vysokou míru komfortu a vyvážené jízdní vlastnosti na suchém i mokrém povrchu. V konstrukci kostry je aplikována unikátní patentovaná technologie Trapezoid Contour Theory (TCT). Konfigurace dezénových drážek dávají této pneumatice vynikající adhezní vlastnosti na suché i mokré vozovce. Tento plášť poskytuje vysokou míru bezpečnosti a jistoty i při sportovní jízdě.

17.08.01  14:35

« Re: V kontra H

nezalezi na tom zda V vpredu nebo vzadu, musi byt en stejny tip, i vyrobce na naprave.