Pneumatiky
« KLEBER DYNAXER DR...
.. ta jsem se nechal prekecat na tyhle pneumatiky, mam je v rozmeru 205/55 R15 a muzu rict, ze jsem docela dost spokojenej. Hodne tichy, dobre drzi, i na vode, rozhodne je jim ovsem proti srsti byť malicko snehu - pravda, jsou to letni papuce, jasne. Cena: 5.300Kc. Vase nazory..? -
« Re: to Huf - Re: to magnat 2
takze situace se kapanek zmenila-sehnal jsem kontakt na "hooodne levne" nove pneu, tzn.potrebuju uz jenom vybrat to nejlepsi:
ve stejny cenovy hladine (rozdil max 1000 na sade) je: Firestone SZ40 ZR, Bridgestone RE720 V, Michelin Exalto V, Semperit Dir. Sport ZR, Uniroyal RainSport V..takze co doporucuje Huf? ja bych asi nejradsi Fire-jsou jeste o 500 levnejsi nez Bridge, prestoze jsou v ZR(W), ale Bridge zase ve vsech testech excelujou...btw.SP9000 jsou uz o dalsi 2000 drzsi, coz uz je na me moc:(
tim padem mohu nekomu nabidnout stavajici 2ks SEMPERIT Direction M800 205/45 R16 V (cca 4-4,5mm), obr je zde: [odkaz] -
« Re: to Huf - Re: to magnat 2
Taky bych mel dotaz.Falken,nebo Semperit? Je to rozmer 195/45/15,ale presny oznaceni typu ted nemuzu vystrachat.Ty Falkeny maji takovy cik cak vzorek se stredovou drazkou,neco jako nektery Toyo.Casto se to nevidi.Vystrachal jsem to na www.prodejpneumatik.cz. -
"-- skrytý --" 07.03.02 12:36
« Re: to Huf - Re: to magnat 2
Cital som ten link CSC2, mas skusenosti s touto pneu? Zaujima ma ta brzna draha, je to citelne, alebo nameratelne len s metrom v ruke? Ak mas skusenost s Michelin Pilot Sport, mohol by si ju porovnat prosim? Pripadne s SP9000. Chcem si spravit realnejsi obraz. Pravdepodobne toto leto skoncia moje Micheliny a vaham medzi nimi, S03, P Zero Rosso a ??? -
« Re: to Huf - Re: to magnat 2
Vybral bych sice obstarožní, ale stále velmi nadprůměrnou SP Sport 2000. Stojí něco kolem 4.500Kč. CSC2 se dělá ve více brutálních rozměrech. Časem se má sortiment souběžně se zánikem CSC rožšířit. CSC není špatná, ale stojí minimálně o litr na gumu víc, než SP 2000. -
« to Huf - Re: to magnat 2
CSC2 se dela ve strasne malo rozmerech:( resp.ne v tom, ktrej potrebuju (a ceny jsou strasny:(...tzn.ze nezbejva, nez vybrat nejlepsi z "nejlevnejsich" pneu v danym rozmeru-tam uz ale tolik moc netusis, co kupujes:( takze to je asi risk...takze kdybys mel bejt limitovanej cenou (cca do 4tis./pneu), tak vyberes jakou? -
« to magnat
Co Ti na to mám říct... Rád je otestuju, ale kde se sakra dají koupít??? 205/45R16 se dělá, to je v pohodě. Cena? Moc ? a málo jistoty. Když kupuješ třeba právě SP 9000, tak přesně víš, co dostáváš, neboť na nich jezdí velká čast top class vozů a všichni je znají a právem doporučují. -
« Re: To: Zadek
fajn-dikes:) tobe tez "lovu-pneu zdar"!...
docela levnej internetovej pneu-shop sem nasel tady: [odkaz]
jinak me jeden clovek ukecaval prave na ty SUMITOMO, ze maji prej dobry jizdni vlastnosti-prej dokonce snad podobne SP9000 (jap.SUMITOMO tusim patri pod koncern prave DUNLOP, ale u nas v Cechach teda moc rozsireny nejsou:( ale jak koukam, tak to zatim asi nikdo nezna, co? -
« Re: To Magnát
Co máš za posunovadlo se ptám už asi potřetí nebo počtvrtý! Proč? Pro zajímavost.
A jestli nejsi z Jižních Čech s tím telefonem mě napadlo, když jsem v Annonci čet inzerát, že má někdo zájem o jeté gumy tebou sháněnýho rozměru. Zas taková rvačka o to není... -
« to našrot
Jasně, já neřekl, že neexistuje. Jen dávat nehorázně drahý atyp na Fabii mi příjde jako poněkud zbytečné. Je to prostě teoretizování a to já nemám rád. Máš paletu obvyklých rozměrů a z těch vybíraš. Já bych taky chtěl na Fabii 225/20R19... ;o)br>
Ad SW. Jestli to počítá nebo tahá z DB, nevím. Právě kvůli normování to bude asi dost přesný údaj a výpočty na koleně bez detailních znalostí bych neprosazoval. Ta tabulka byla od Michelinu a bylo tam všechno. Paráda. Jenže ji v tom servisu ztrhli a nahradili líbivým plakátem Michelin Pilot Sport. No co už.
BTW, včera jsem v Barumu viděl rozměr 195/40R14 :o)))) To je jako na minikáru :o)))) -
"-- skrytý --" 05.03.02 23:49
« Re: to našrot
To byl jen příklad - která pneumatika by nejlépe odpovídala původní. Taky nevím, kdo by tak úzkou a placatou pneumatiku na tak velký ráfek dělal, ale třeba se někde pro nějaké konkrétní účely dělají. Něco jako pneumatiky na MB Carving - tam jsou "uvnitř" 17tky a "venku" 19tky. -
"-- skrytý --" 05.03.02 23:39
« Re: to našrot
Zjednodušeně řečeno, záleží na výrobci pneu. Pokud jde čistě o rozměr (jak jsem to bral já), tak si za a) aTTim vybral na vhodné 205tky malý ráfek, za b) bude mít prostě ta 205tka nejhorší dopad na tažnou sílu a za c) by 215tky na Fabii asi nevypadaly jako adekvátní gumy :o)
Software nesoftware, jediné co ten program dělá je, že za tebe počítá obvody kol, jako jsem to dělal já (rozměry pneumatik jsou normované - nevím o jaké tabulce reálných rozměrů mluvíš?) a zřejmě ještě navíc bude doplněn o databázi vyráběných pneumatik, kde třeba najde, že ty 215tky jsou nevhodné z nějakých jiných důvodů (právě tedy třeba ten LI) a doporučí menší zlo, kterým jsou možná ty 205tky (ostatně, osobně, kdybych měnil jedny pneu za větší, tak bych si dal samozřejmě i širší).
Jinak, zaštiťování se tím, že někdo má SW (a že to tedy je zaručeně správně) je nějak v poslední době moderní jako vymlouvat se na chybu počítače... Co když je třeba v softwaru chyba, že? Běžná věc. I když netvrdím, že v tomto SW chyba je. -
« to našrot
Tak proč střílíš? Pokud nemáš před sebou tabulku reálných rozměrů, tak mlč, protože jakékoliv výpočty jsou mimo mísu. ATX má SW na výpočet alternativ pneu a 205/45R16 jsou bohatě v toleranci.
195/45R16 jsou užší a hlavně mají nejnižší LI => budou nejmíň pevné na "handling".
215/40R16 mají ideální obvod, ale už jsou příliš široké a pro normálního smrtelníka zbytečné a taky nejdražší. V provedení Rainforced mají výtečný LI (to má i 205/45) a tudíž jsou pocitově nejpevnější). Neexistuje přímy vztah mezi LI a handlingem, tak mě nechytej za slovo. Vliv to ale má. Pokud je totiž pneu dimenzovaná na vyšší zátěž, je to pro jízdu jen dobře. Má pevnější bočnici a tím pádem i jistější jízdní vlastnosti. V tomto jsou mé SP Sport 9000 nepřekonatelné. P-Zera rovněž šly. -
"-- skrytý --" 05.03.02 18:28
« Re: Záměna pneu - zkušenosti
Tak jsem si to spočítal - už jsem si na to kdysi udělal i v excelu tabulku, jelikož jsem o změně kol taky kdysi uvažoval a nechtělo se mi pořád počítat obvody :o) Ty 215/40-16 vycházejí nelépe (obvod 1817,1 mm), originály 195/50-15 mají 1809,6 mm, 205/45-16 1856,4 mm a 195/45-16 mm 1828,1 mm. Býval bych se řídil pravidlem "+2" a byl by jednodušší výběr z šířek (na 17" kolech) - tam by byly ty 205tky ideální (ale v 35-17). A kvůli aquaplaningu bych se nebál - nebudeš přece kupovat slicky nebo je montovat proti směru, ne? :o) -
« Záměna pneu - zkušenosti
Pořídil jsem na Fabku ALU 7x16 a potřebuju koupit gumy. Neptám se teď na značku, ale na rozměr. Doteď jsem měl 195/50 R15. Co na ty 16" ?
195/45 R16
205/45 R16
215/40 R16
Snad přemejšlím dobře :-) Jaký rozměr byste doporučili ? U těch 215 už to bude asi na vodě chtít dávat bacha, co ?
Díky za názory. -
« to Huf
a jeste neco malo ke kvalitam pneu-co bys vybral Hufe z nasledujicich pneu jako nej:
Continental SPORT-CONTACT(1) FR 83 V (3.720,-)
Falken FK-451 MFS ZR (3.885,-)
Semperit DIRECTION M800 83 V (3.510,-)
KUMHO 712 83W (3.614,-)
predpokladam, ze jsem zebricek urcil spravne?:) -
« Re: To Magnát
ale ja se preci nepochechtavam-kazdej ma proste svuj nazor, pokud prorezavas pneu, je to tvoje vec-tvoje riziko-to ja nemusim...a co se tyka radeni s Hufem, tak rad prijmu jakejkoliv nazor-i od tebe!...jety budou mit prece podobny jizdni vlastnosti jako novy, akorat, ze nebudou uz mit tolik vzorek-na 4,5mm se da bez problemu jezdit, ne? -
« To Magnát
Jsem rád Magnáte, že se dobře bavíš. Hlavně, aby ses dobře bavil, až budeš sahat do peněženky až budeš nový gumy platit! Radíš se s Hufem ohledně jetejch pneumatik? To sis vybral špatně, ten má vždycky nový. Až budeš chtít někdy proříznout dezén hlouběji, s důvěrou se na mě můžeš obrátit. Já se neurážím, i když se mi pochechtáváš...:-)) -
« to slovak123
Test na 205/65R15 není, ale je na 205/60R15 a taky na 195865R15. Ty pneu jsou si v tomto rozměru vlastnostma dost podobné. Jde jen o to, aby se daná pneu nabízela i v tom Tvém rozměru.
Osobně můžu doporučit ContiPremiumContact, ale nejsou H, ale V (5.300Kč) a W(5.970Kč). Lepší těžko najdeš. Pokud Tě zajímá cena, tak asi třeba Kleber. -
« Re: Jake vybrat? 195/50/15 letni
Ja ma na R19 Cabrio (teda auto na pohodovu jazdu, ale z casu na cas to osolim) Firehawk SZ40 (195x50 R15). Zatial som s nimi absolutne spokojny. S jazdnymi vlastnostami nemam ziaden problem a maju na bokoch chranice diskov! Tym u mna vyhravaju. -
« Jake vybrat? 195/50/15 letni
Pirelli 195/50 ZR 15 TL P 7000 82 W 2570 KC -
Uniroyal 195/50 R 15 TL RAIN SPORT 1 82 V 2300 KC
195 / 50 R 15 82 V YOKOHAMA A539 2400 KC
195 / 50 R 15 82 V KUMHO 712 2300 KC
nebo poradte i jine. Dosavad jsem mel pirelli drago P5000. docela rychle se ojizdeli.