Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Doporuceni na 195/65/14
v tomto rozmeru je opravdu trosku horsi vyber, nicmene neco se prece jenom najde (ceny/testy viz: www.e-pneu.cz)
FIRESTONE FH-700 FS 89H/V 2736,-/3402,-
GOODYEAR Eagle Ventura 89H/V 3676,-/4852,-
MICHELIN Pilot Exalto 89H 4436,-
PIRELLI P6000 89H/V 3475,-/4120,-
UNIROYAL Rallye 540 89H 3242,-
UNIROYAL Rallye 680 89H 2444,- -
« Doporuceni na 195/65/14
Panove,
jake by jste meli doporuceni na uvedeny rozmer pro Mits. Galant? drive jsem jezdil na Bridgestone Potenza a zdaly se mi byt hlucne.. cena a kilometricky vykon neni rozhodujici, hlavni pro me je nizka hlucnost a dobre jizdni vlastnosti.. auto mam snizene na sportovnich tlumicich.. vzhledem k netypickemu rozmeru jsem ve vyberu castecne omezeny, zvazuji Micheliny (ale rada Pilot se zrejme v tomto rozmeru nevyrabi) nebo Pirelli P6000... melo by nejaky vyznam prejit na 195/60/14? -
« Re: www.e-pneu.cz / info
To magnat: musím sklonit poklonu, tak pěkně udělaný e-shop a dobré ceny jsem dlouho neviděl. Podle mě je to nejlepší pneushop u nás. Dost oceňuji taky ty linky na testy. Jen ať to vydrží a není to jak u albumcity.cz. Tam taky navnadili a jak to vypadá dnes...Mimochodem co by jste mi doporučili v rozměru 185/65/14 na Sierru kolem 2000 za kus? Zvažuji BRIDGESTONE B330, CONTINENTAL Eco Contact EP, FIRESTONE FH-590 FS, FIRESTONE FH-700 FS, FULDA CARAT ATTIRO, FULDA DIADEM LINERO, GOODYEAR GT3, SEMPERIT Sport Life M811, SEMPERIT Top-Speed 2 M807, TOYO 330, TOYO RoadPro R610, UNIROYAL Rallye 680. -
« F1 live.
Neviete niekto aka bola internetova adresa, kde sa dali pozriet kratke zabery z VC? Pamatam si len, ze to bola ruska stranka, ale neviem jej nazov a tazko sa mi to hlada. Momentalne totiz nemam ziadny pristup k televizii ktora by sa zaujimala o F1, takze by som si pozrel aspon najzaujimavejsie okamziky. Dakujem. -
« to magnat
To jsem teda vedle! Díval jsem se na ně a nevěřil jsem svým očím. Rainsport1 jsem měl a byl to ten největší humus, na kterém jsem kdy jezdil. Že by byl takový rozdíl mezi 205/55R16W a 195/45R16V??? Na těch gumách se fakt nedalo jezdit, plavaly a nedržely ani na suchu. To jsem z toho blázen... :o/ -
« Re: www.e-pneu.cz / info
Jo tak ten obchod vypada fakt docela výborně už jsem si vybral YOKOHAMA A539 215/65/15 tak až ty Pirellky vojedu tak koupím tyhle. Jenom je docela zajímavé že se mi do adresy hodila zjevně poslední adresa kupujícího Jindřich Kalous, Václavské nám. 465.... :)
-
« Re: RE: Michelin
Odhaduji, že by mohly vydržet tak 30 000 km když budeš jejich vlastností dostatečně využívat. Jinak myslím, že by to mělo být stejné jako u běžných pneu. Co se týká výdrže pneu, máme ve firmě Opel Combo a pneu Michelin model nevím 165/75R13 na zadních kolech jsme vyměnili po 98 000 km, navíc to auto jezdí skoro stále po městě. Pak máme Ford Transit a i on měl od výrobce pneu Michelin a ty vydržely 85 tkm. Fakt dobrá značka. Nedám na ní dopustit -
« to squalo, majco
Dunlop SP Sport 9000 je lepší, než Pilot SX. Mám vyzkoušené obě. SX dokonce na 2 autech. Byly to 205/50R15V a 195/50R16V. Dunlopka je perfektní na handling a leště lepší na mokru. Tam SX poněkud ztrácí. Jinak je SX samozřejmě špička. Nelze, než doporučit. CSC2, P-ZERO, S-03, SP9000 apod. jsou ale ještě o kousek lepší. Michelin Pilot Sport je ke zmíněné konkurenci lepší volba. -
« Re: Michelin Pilot SX
Konecne niekto potvrdil moje slova (pred rokom v tejto rubrike). Su trochu tvrdsie, ale auto sedi na ceste ako pagac ;o) Hlavne maju najlepsiu smerovu stabilitu, rezat zakruty nie je problem, ale pozitok ... (mimochodom teraz jazdim na DUNLOP SP 9000 MFS - dost slabe za tie prachy). -
« Jake letni pneu 195/65 R15?
Potrebuji nove pneumatiky na Renault Laguna a nevim, ktere koupit. Zatim na tom aute jsou Michelliny Energy, ale uz po 45 tis. km jsou predni dost sjete a jeste k tomu prave pneu je lehce narizle. Rozhoduji se mezi Barum Bravura za 2400 Kc (jake s nimi mate zkusenosti?) a Continental ContiEcoContact EP za 3300 Kc. Diky za radu. -
« Re: dotaz: zubaté kolo
Každá zadní náprava se dá seřizovat, u klikových, kterých je většina se seřizuje jen základní ustavení tj. souosost kol, prostě aby byla náprava v přímém směru jízdy a ne šejdrem, pak se zadní kola smýkají a sjíždí. U těch F jedniček je plný vzor a tak se to může projevit tou každou druhou drážkou, u normálního děleného vzorku by se to projevilo "pilovými" ploškami. Zadek lze dobře zkontrolovat a seřídit na laserové stolici. -
« Re: dotaz: zubaté kolo
Jo je to tak ve vlnách, ale tak pravidelných, že to odporuje vší logice. Tlumiče mám takřka nové. GY Eagle F1 mají takový vzorek - šípy a pneu je zdeformovaná přesně každou druhou rýhu - já to prostě nechápu. Ale než koupím nové, musím vědět proč se tak stalo. Dík.
-
« Re: matador aquilla
Trace> o tomto mi hovoril predajca, ked som kupoval pred mesiacom a pol nove pneu. Chcel som Aquily 195/50 ,ale hovoril, ze mali 3 reklamacie minuly rok na hlucnost a vibracie. Ovsem som sa bavil s kamaratmi, jeden ich kupil tento rok a su zevraj super. Podla mojich informacii, mali tieto chyby pneu z prvej varky, potom odstranili pricinu vibracii a hlucnosti /co, to presne neviem/. Kazdopadne som kupil Semperit sport direction a po dvoch dnoch na nich mozem povedat, ze su super /zatial tu neprsalo/:o) -
« to Huf - kola
Hufe, aky rozmer kolies ma Andulak (Petovo Clio)? Uz by som rad kupil nejake pekne aj ja, tak zistujem, co sa zmesti bez vytahovania blatnikov. Tie podlozky co planuje dat, zmesti sa mu koleso do podbehu aj potom bez problemov? BTW podlozky by sa mali dat hahradit diskami s inym ET? Ako sa to da vypocitat, ake ET by malo mat koleso, aby bolo ako jeho elektrony na 20mm podlozkach? -
« Mercedes 190
Tak jsem obul Mercedesíka mojí mladý o víkendu do letních. Zkombinoval jsem na předek Dunlop 205/55R15 a na zadek Dunlop 225/50R15 a myslím, že je to celkem vyvedená kombinace. Už mi mladá hlásila poznatky a prej je to na silnici jak přilepený...
Já osobně příští tejden dávám na svoje BMW524TD z loňska osvědčenou kombinaci, předek Michelin TRX 190/60R390 a zadek 220/55R390. -
« dotaz: zubaté kolo
Ahoj vsichni priznivci rychlych pneumatik. Jestli vite, poradte mi, prosim. GY Eagle F1 225/45/R17 mam druhou sezonu a uz koncem prvni sezony dost hucely. Pri vyvazovani jsem je chtel otocit ale zadni vzorek byl na vnitrnich stranach doslova zubaty. Je to tak pravidelne, ze to snad ani neni mozne. Ale co je horsi - neda se s tim jezdit. Auto se chveje a hukot je hrozivy. Nevim v cem je zadrhel a tak napiste, kdo s tim mate zkusenosti. Jedni rikaji tlak v gume, druzi velka sirka na auto (Opel Vectra B 2,5 V6), dalsi prilis velke zatizeni, dalsi spatne tlumice, jini geometrie nebo jiny problem na podvozku. Dik za pomoc. Chci koupit nove, ale nejdriv musim vyresit proc se to stalo. Dik. -
« Re: matador aquilla
Matador Aquilla rozhodne nedoporucuji z vlastni oresne zkusenosti. Nechci to tady uz rozepisovat protoze jsem uz mel pomerne obsahly prispevek na tema Matador Aquilla. Kazdopadne ten hluk je sileny, stalo me to spoustu kacek protoze jsem si myslel, ze to nemuzou byt pneumatiky tak jsem menil loziska. Nakonec mi uznali tzv. "technologickou zaruku" a vratili mi kacky v pomeru s ojetim.. zkoumali je nakonec i ve vyrobnim zavode. Je vubec s podivem, ze se takovy pneumatiky jeste prodavaji.. -
« to huf
dik za rady-vyber sem tedy zuzil na to, ze zrejme koupim jen 2ks (kdyz uz mi lezi v garazi ty Semperity:(...a to bud tedy Firestone SZ40 ZR, Bridgestone RE720 (+273,-) nebo nakonec ty Dunlop 9000 ZR (+1.093,-)...rozdil cen pro 2ks je uveden v zavorkach...skoda, ze ty Bridgestony jsou jen v rychlost."V":(, pak bych asi nevahal... -
« to zadek
to zadek: kontakt ti asi moc nepomuze-je to primej distributor, kt.zrejme bude v nejblizsi dobe rozsirovat nabidku i o "pneu" sortiment-skoro premejslim o tom, ze bych mohl delat "posledni clanek", resp prodavat "end user-um"...(koncova cena napr.na SP9000 205/45ZR16 misto ofic.8.350,- trebas 4.790,-) to ujde, ne? -
« to magnat 2
Uniroyal Rainsport NIKDY!!! Měl jsem je a byly to šity na kvadrát.
Já bych z vyjmenovaných pneu volil jednoznačně RE720. Bez zaváhání. Exalto je průměr za moc peněz. Semperit je průměr za míň peněz. Firestony jsem neměl možnost jezdit ani konzultovat, ale Bridgestone je jako výš postavený člen koncernu určitě dál. Ser na 500. Ber RE720. ;o) ... se to rýmovalo :o)))
Ale vážně, experimentovat kvůli pár stovkám, když o jiné pneu víš, že je excelentní??? To si může dovolit bohatý člověk se zálibou v testování. -
« to 555
O S03 nevím bohužel nic, ale předpokládám lepší vlastnosti, než S02 a ty byly špičkové.
CSC2 205/55R16W má tatík na Laurinovi 20V turbo a jsou opravdu špičkové. Jen se mi špatně porovnávají s SP 9000, poněvadž ty mám na jiném autě a v jiném rozměru. Brzdné vlastnosti jsou ale unikátní.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!