Pneumatiky
« to asimov
Přesně tak. Měl jsem chvíli Uniroyal Rainsport 195/45R16. Byly děsné, hnusné a odporné - vlastnosti na prd. Pohodlně ale tlumily kostky a díry. Pirelli P-Zero 205/45ZR16 byl kompromis a seděly špičkově. SP Sport 9000 215/40ZR16 seděly ještě líp a pohodlné byly asi stejně málo. Teď mám nové Bridgestone Potenza S02 Pole Position a můžu s klidem říct, že jsou to nejlepší pneu co do stability, jaké jsem kdy měl. Pohodlí a míra pohlcování krátkých příčných nerovností je ale téměř nulová. Přesně takové pneu jsem vždycky chtěl!!! ;o) BTW, mají úplně super brutální rantl na ochranu ráfku proti poškození. Vypadá to cool! -
« Re: 60 x 55
Měl sem vepředu 195/50 a vzadu 205/50 a bylo to docela měkký a žádný velký rany sem neregistroval. Teď sem na to dal stejnej rozměr Pirelli P5000 a je to jako beton. Objíždím každou díru se zaťatou páteří :)) Ovšem rozdíl ve stabilitě, hlavně v zatáčkách, mě po prvním otestování nadchl jako čerstvá tráva po zimě moje morčata. -
« 60 x 55
Přesně tak. To není moc velký rozdíl. Někdy se může stát, že 185/55 od jednoho výrobce bude komfortnější, než 175/60 od jiného. Závisí hlavně na konstrukci bočnice a zejména levné pneu se vyznačují přehnanou měkkostí bočnice, tudíž jízdní vlastnosti jsou do *, zado jízdní komfort je o trošku větší. -
« Re: to Stakl - Re: 175/60 R14
Z čeho vyvozuješ že by ty 185/60 oproti 175/60 mohly mít "o chlup horší" jízdní vlastnosti. Je fakt, že již někdo tady jednou psal, že 176/60 na Felicii na něj udělali lepší dojem, než 185/60. V techničáku mám napsaný i 185/55, ale nějak mi připadá, že takto nízký prof. čísla (u 175/60 je to podobné) naším děravým silnicím nesvědčí. Zážitek z děr je intenzivnější. -
« Re: Zkusenosti s pneu Kleber
Mam Viaxery na predku u Hondy CRX, 185/60/14".
Odjezdil jsem na nich leto, podzim, zimu a nemuzu si stezovat. V zime sice moc nedrzely, ale taky nebyly zimni ;) Ted na jare jsou zase OK, jen snad trochu hlucnejsi - nyni. Ale koupim si je i na zadek (k Honde). -
"-- skrytý --" 17.04.02 17:07
« NEWS
Od příštího týdne bude pro Vás připraven (na www.e-pneu.cz) katalog alu ráfku značek BORBET, DEZENT, RONDELL. Následně se budeme snažit zpracovat katalog ostatních 40 značek, které jsou již také v nabídce na dotaz (emailem): ACR, LUSTAR, ALUTEC, ANTERA, ARBET, ARTEC, ASA, ATIWE, ATP, ATS, AUTEC, AWM, AZEV, BBS, BROCK, BROTEC, BWA, CMS, COBRA, CW, DBV, EXCENTRIC, EXIP, FERRARA, INTRA, LORINSER, MANGELS, MELBER, MKM 2, MKM 3, OZ, REMOTEC, RIAL, RONAL, SGS II, SHAPER, TOORA, VALBREM, WSL, ZENDER! Pokud nám zasíláte poptávku na alu ráfky (objednavky2@e-pneu.cz), pak vždy uvádějte: průměr ráfku [palce], automobil (ročník) a pokud znáte rozteč/počet děr a průměr CB (help ke značení alu ráfků najdete zde: [odkaz] -
« Re: to Huf
rikas reklama je jedna vec, ja je nikde nevidel :o). jak je to treba s vyvazovanim, se zivotnosti... na epneu byli 205/40/17 a uz tam nejsou, alternativa je snad jedine bridgestone pp03 a nebo pilot sport od michelinu. falken byl za polovicni cenu. je to i polovicni kvalita? -
"-- skrytý --" 17.04.02 12:31
« to LASMAN - Re: Pneu Felina
pokusim se vypsat alternativni rozmery pro Felicii - srovnani obvodu:
165/70 R13 - 1767mm (100%) original
175/65 R13 - 1756mm (99,4%)
175/60 R14 - 1781mm (100,8%)
175/65 R14 - 1836mm (103,9%)
185/60 R14 - 1819mm (102,9%)
185/55 R14 - 1761mm (99,6%)
195/50 R15 - 1814mm (102,6%)
195/45 R15 - 1753mm (99,2%) -
« to LASMAN
No tak tos narazil na toho pravého. Kolem Barumu se pohybuju neustále. Minulý týden probíhala promoakce Bravurise formou Bravuris Rally (orientačka apod.). Cca 50aut (novináři...) různých značek s různými rozměry gum obulo Bravurisy a likvidovali je. Však kdo ohobloval, dostal nové, tak co :o) Motali se po okrese celý týden, smradi a kvůli jednomu jsem dokonce platil 500Kč pokutu, ale čert to vem :o)
Kámoš v jejich pneuservisu mi ukázal, co z některých plášťů zůstalo. Podle toho, co jsem viděl je ta směs stále dost podprůměrná a navíc byly problémy s vyvažováním. Pevnost bočnice bude taky asi stále slabinou Barumek.
Result? Dobrá Barumka, ale nic extra. Za ty money dostaneš dost, ale v absolutním měřítku zas ani ne. -
"-- skrytý --" 16.04.02 09:14
« to Stakl - Re: 175/60 R14
Na Fiat Punto jsou dop.:
1.4 (185/55 R14)
1.8i (185/55 R15)
1.9D (185/60 R14)
1.9TD (185/55 R15)
pro porovnani presne hodnoty obvodu:
175/60 R14 - 1781mm (100%)
185/55 R14 - 1761mm (98,9%)
185/60 R14 - 1819mm (102,1%)
185/55 R15 - 1841mm (103,4%)
...tzn, ze 185/60 R14 lze pouzit jako alternativu (vyhovuje +-5%) s tim, ze auto bude kapanek lenivejsi - bude se muset trosku vic drzet v otackach a bude o chlup hur drzet v zatackach-pokud ovsem rozmer neni v TP, bude zrejme problem na technicke prohlidce/u policajtu -
« Re: Zkusenosti s pneu Kleber
Dynaxer HP 225/60 15: Hlučnost-hodně vysoká, km průběh-velmi dobrý, adhezní vlastnosti na suchu-průměr, adhezní vlastnosti na mokru-velmi dobré. Pozor, při větších vrstvách vody na silnici geometricky ztrácí schopnost eliminovat aquapl.! Tak stejně pod 10°C geometricky ztrácí přilnavost (pneu je bez siliky). V poslední řadě jsem vypozoroval nedostatečnou odolnost pneu oproti stárnutí: nové pneu po roce používaní vykazují známky steření gumy po bocích, a kousky dezénu se vytrhávají. Result: dobré na relativně pomalé ježdění po městě s průměrnými nároky na adhezi a s vysokým nárokem na km průběh. -
"-- skrytý --" 10.04.02 14:14
« Re: Zkusenosti s pneu Kleber
vyber v rozmeru 195/65 R14 je myslim docela slusny-napr.BRIDGESTONE B330 (2782Kc s DPH/kus) DUNLOP SP Sport 200 (3144) FIRESTONE FH-700 FS (2736) GOODYEAR Eagle Ventura (3676) PIRELLI P6000 (3475) SEMPERIT Top-Speed 2 M807 (2751) TOYO RoadPro R610 (2660) UNIROYAL Rallye 680 (2444)...ostatni na webu -
« Re: Zkusenosti s pneu Kleber
Koupil jsem Kleber Dynaxer DR 205/55 R15 take na radu prodejce, u ktereho jsem loni koupil pneumatiky ktere jsem byl nucen pote reklamovat a vracel mi kacky, takze jsem predpokladal, ze uz mi nedoporuci zadne *. A po cca 5000km muzu rict, ze jsem opravdu spokojen. Na suchu i na mokru dost dobry, jsou tichy, snad v zatackach jsou hlucnejsi, ale to uz musi byt zakruta (tim nemyslim zadne smyky, ale bezny hluk odvalovani). -
« Zkusenosti s pneu Kleber
Panove, nemate nekdo zkusenosti s pneu Kleber Dynaxer HP nebo Viaxer? od znameho, prodejce pneu jsem na ne dostal referenci, ze se jedna o velmi dobre pneu na mokru i suchu, k tomu hlavne navic tiche... testy ale rikaji neco jineho.. v rozmeru 195/65/14 vyber zrovna velky neni, obvzlast ve "vyssi" tride.. diky za odpoved, nejak se nemuzu rozhodnout mezi Kleber, Michelin nebo Uniroyal -
"-- skrytý --" 08.04.02 15:30
« Re: to Magnát alias e-pneu
jestli se jedna o email: P.Basel [petr.basel@volny.cz], tak tam se mi bohuzel reply vraci, ze mail neexistuje: jinak nyni muzeme nabidnout alu rafky znacek: Dezent, Intra, Exip, Rondell(obrazky + parametry viz. www.autokola.cz), cenove podminky-slevy se budou pohybovat od 10% do 15% dle jednotlivych
rozmeru...(doprava zdarma) Vyberete-li si nekt.konkretni typ (pripadne nekolik typu), zaslete nam emailem poptavku a my Vam zpracujeme cenovou nabidku+predbezny termin dodani... -
« Re: to Tomplee ... Re: Blbé skladování
Já bych si taky starý gumy nekoupil, tyhle mi skladovali proto, že byly letní a že byla zima. Doma na ně nemám místo a nechci se o ně starat, tak jsem hloupě důvěřoval Barum Centru Praha. Vtipně okamžitě přecházím na Pneu Šafránek.
"-- skrytý --" 05.04.02 10:22
« to harryp
V=240, pokud nekdo hodla jezdit rychleji, pak musi zvolit vyssi rychlost.index!
nejdele ze zminovanych pneu asi vydrzi Firestone (podobne asi jako Bridgestone)...jinak opotrebeni dle testu OAMTC 205/55 R16 W (V, ZR) 2/2001: Continental Premium Contact (3,3) Bridgestone RE720 (2,7) Toyo Proxes T 1-S (3,3) vice info: [odkaz] -
"-- skrytý --" 05.04.02 10:13
« to marekrs2000
zkusenosti s Marshal 717 bohuzel nemame, nicmene je to snad nejlevnejsi pneu na trhu (zrejme srovnatelna s Pneumant, Barum apod. ale asi o chlup lepsi nez Debica)
jinak jsme snizili take cenu u pneu PIRELLI P5000 Drago 195/50 R15 82V doporucena MO cena 2.965Kc sleva 40% nase cena 1.779Kc
jako dalsi velmi dobre varianty bych doporucoval BRIDGESTONE Potenza RE720, CONTINENTAL Premium Contact, FIRESTONE SZ-40, GOODYEAR Eagle Ventura (ceny jsou na webu-rozdil oproti Marshal cca 300-500Kc/kus) -
« Blbé skladování
V servisu, kterej mi skladoval letní gumy na ráfcích se mi dneska podřekli, že celou dobu stály vertikálně a ani jednou je nepootočili.
To je zvrhlost, když jsou na ráfku, mají přece ležet horizontálně nebo viset.
Teď mám paranoiu, že mám na nich boule (i když to tak asi není, za půl roku se snad neproležej).
Uklidněte mně trochu pls. -
« Tak už nevím které
V rozměru 195/50 R15 stačí V pro Peugeot 205GTI.vybírám z Toyo proxes,Firestone SZ40,RE720 a PremiumContact.Co byste mi doporučili???A které déle vydrží... předem dík za info.Chci to už přezout a neumím si vybrat.Měl jsem Bravury a byl jsem s nimi taky spokojen... za ty prachy. -
« To Magnat
Ahoj, díval jsem se na ty tvé ceny. Líbí se mi nabídka těch Marshal 717 - vzorek celkem jde. Máš nějaké doporučení, či zkušenosti? Musím na TK, tak musím mít odpovídající rozměr......Jsem zase finančně omezen dost....... Myslíš si, že na auto 2,0 se 150ti kobylama je to dobré? Nejsou ty pneu příliš měkké? -
« to Huf
zbozi je primo od distributora pro CR, takze pneu ani nikde moc dlouho nelezi-dodavky jsou kazdy tyden-cena je prizniva hlavne diky tomu, ze je to internetovy obchod, tzn.ze neplatime zadny najem klas."kamenneho" obchodu-jinak pro stale zakazniky, pripadne pro vetsi odbery (3 a vice sad) je mozne domluvit jeste lepsi ceny (velkoobchodni) -
« to snehulak
alu rafky napr.DEZENT typ C 7,25x15 dop.MO cena-3510Kc sleva 15% nase cena 2984Kc obrazek: [odkaz]
pneu BRIDGESTONE Potenza RE720 195/60 R15 88H dop.MO cena 3971Kc sleva 20% nase cena 3176Kc
pneu CONTINENTAL Premium Contact 195/60 R15 88H
dop.MO cena 3975Kc sleva 15% nase cena 3378Kc
pneu FIRESTONE FH-700 FS 195/60 R15 88H
dop.MO cena 3026Kc sleva 20% nase cena 2420Kc
pneu GOODYEAR Eagle Ventura 195/60 R15 88H
dop.MO cena 3924Kc sleva 20% nase cena 3139Kc
pneu PIRELLI P6000 195/60 R15 88H
dop.MO cena 4229Kc sleva 20% nase cena 3383Kc
nebo na webu (www.e-pneu.cz) vybrat i neco levnejsiho
pneu MARSHAL 719 195/60 R15 88H
dop.MO cena 2679Kc sleva 25% nase cena 2009Kc
pripadne jeste lepe rozmer 205/55 R15 (podle sirky alu), ale ty uz budou kapanek drazsi
pneu FIRESTONE SZ-40 205/55 R15 88V
dop.MO cena 4905Kc sleva 25% nase cena 3678Kc -
« Re: to snehulak, viados
No, tak nakonec dopandu asi tak, ze si koupim plechovy disky, jelikoz jsem dneska vyvalil 2 litry za fotky za posledni mesic. Navic bych ty litaky kupoval stejne 15ky jako plechace, tazke si pockam a az budu vic pri penezich, tak si koupim treba 16ky i s novejma pneumatikama :-). Hufe, narozdil od tebe jezdim jako stary duchodce v klidu a v pohode, takze to s tema plechacema jeste nejakou dobu vydrzim. -
« to snehulak, viados
Litá kola mají víc výhod. Jsou pevnější a auto se líp vede. Liťák má dále většínou lepší (vzdušnější) tvar a přivádí tak k brzdám (nebo od brzd odvádí) víc chladícího vzduchu. Navíc dosedá větší plochou na náboji a odvádí mnohem víc tepla od brzd do sebe. Materiál litých kol navíc víc tohoto tepla pojme a odevzdává ho pak okolí mimo auto.
Nezanedbatelná výhoda je pak vzhled. Auto na plecháčích vypadá odporně (i když na malých liťácích to není o moc lepší...) :o) -
"-- skrytý --" 03.04.02 12:19
« Re: Vyhoda litych kol
Vsude se uvadi, ze jsou lehci, tudiz se ti snizi neodpruzena hmotnost - lepsi prekonavani nerovnosti, lepsi akcelerace, lepsi brzdeni. Zajimalo by me ale, o kolik jsou bezny hlinikace v prumeru (cenova kategorie 3000-5000 Kc) lehci nez bezny plechace ... Fakt jsem to nevazil. -
« Vyhoda litych kol
Cau, prave kupuju novy disky a zajimalo by me, jestli lity kola maji i nejaky dalsi vyhody proti plechacum, kdyz pominu vzhled a pripadne vesti rozmer. Maji lity kola samy o sobe nejaky vliv ne jizdni vlastnosti, jaka je jejich odolnost proti poskozeni? Jo a jaky mate zkusenosti se zabezpecovacima sroubama - je to jako ochrana proti zlodejum dostatecne ? Dikes