Pneumatiky

18.07.02  09:17

« Re: Barum vs. ostatni

Ano, mel jsem vesmes na vsech autech predtim "znackove" a predevsim drazsi pneu.
    Na Omeze GY UG GW2 (UG 6ky jeste nebyly), pote tam byly Michelin Alpin a jeste jedny co se uz nevyrabi. Dale jsem jezdil na GY UG 4 (ty byly hlucny 175/65x14). Na jedny Vectre byly zimni Pirelli. Vsechny zde zminene pneu byly nove a jedny z nejdrazsich. Pak jsem na jedne Vectre zkusil Barumky. Vsichni mi to rozmlouvali. Nejvice vsak ti co sami jezdili na Debicach, Savach a nejvetsi radilove byli ti co jezdili na pneu z OBI a OBNOVY. Pro zajimavost uvadim, ze se pohybuji kazdy vikend ve Spindlu a tam nasolene silnice nejsou. Zadnou zmenu k horsimu jsem u tech Barumek oproti "znackovym" pneu nezpozoroval. Rychlost opotrebeni je shodna. Po mem vzoru to zkusili a dalsi tri lide, co to nemaji zapotrebi (Audi A6, Passat V6, BMW 5) a jejichz auta by si zaslouzila "lepsi" pneu. Ani jeden nelituje a u Barumek zustali. U zimaku nejde u znacku, ale o hloubku dezenu. V momente, kdy se sjedou na 50%, jsou na vyhozeni. Na techto vozech vydrzi tyto gumy 2 sezony. To si radeji koupim kazdy 2 roky novy Barumky nez Micheliny. Z vlastni zkusenosti tvrdim, ze znackove pneu jsou v nasich podminkach spise otazka prestize, nez opodstatneni.

"-- skrytý --" 17.07.02  15:53

« Re: zimni pneu na 185/55 R15

Prekvapuje mne, jak nekdo muze na Omegu MV6, pripadne na Vectru 2.5V6 obout pneu Barum Polaris...nerikam ze jsou spatne, ale myslim, ze tato auta si zaslouzi lepsi! V opacnem pripade je hloupost, aby si nekdo na Favorita/120ku porizoval GY UG6, ne?!

17.07.02  12:47

« Re: zimni pneu na 185/55 R15

Tutu vlastnost jsem nepozoroval na zadnem aute co meli obute Barumky OR 60 Polaris: Omega MV6 205/65x15 H,
    Vectra 2.0 16V 195/65x15 T, Vectra 2.5 V6 195/65x15 H a Peugeot 206 1.1 175/65x14 Q s dirama na hreby. Pro zajimavost jsem dlouho jezdil s Audi 80 na OR 54 POLAR 175/70x14Q a krome toho ze pravidelne hucely ve 120, jsem zadne neprijemnosti ani citlivost na cokoli a hlucnost nepozoroval. Mozna rozmer 185/55x15 se chova jinak.

"-- skrytý --" 17.07.02  10:48

« Re: zimni pneu na 185/55 R15

Barum Polaris sice nejsou úplně špatné gumy, ale mají jednu velmi nepříjemnou vlastnost: způsobují mimořádnou citlivost na boční vítr a vyjeté koleje na vozovce. Při jízdě si připadáte jako když jedete "po kladině", z níž můžete každou chvíli spadnout. Jinými slovy, pokud jedete rovně, byť v kolejích, a zrovna nefouká boční vítr, vše je OK. Pokud ovšem potřebujete změnit jízdní pruh přes vyjeté koleje, auto jakoby "přeskočí" z jednoho pruhu do druhého, přičemž pohyb vozu je v těchto chvílích takřka nekontolovatelný volantem. Auto je navíc až příliš citlivé na sebemenší pohyb volantu, což nebývá vždy příjemné. Původně jsem se domníval, že jde o vlastnost vozu, s nímž jsem právě jel, ale když se tři různé značky vozů chovaly na těchto pneumatikách stejně, přičetl jsem to vlivu výhradně pneumatik (se dvěma z těchto vozů jsem pak měl možnost svézt se na letních gumách, a jejich chování již bylo zcela korektní).

17.07.02  10:34

« Re: to Lubos1 - Re: trasenie volantu

Prostě podporují domácí výrobce, tak jako Němci dají na VW Conti a ne jiné.

"-- skrytý --" 16.07.02  13:15

« Re: to Lubos1 - Re: trasenie volantu

jestli problem zustal i po vymene jinych kol, kt.na jinem aute funguji OK, pak tedy bude problem na naprave a v tomto Vam bohuzel neporadim-to by pak mel zvladnout znackovy servis-v pripade, ze zavadu neodstrani, muzete reklamovat cely vuz! vice Vam asi poradi v rubrice Peugeot 307...

Lubos.1 16.07.02  13:08

to e-pneu.cz>

To som uz vyskusal. Pozical som si ine kolesa a problem tam bol stale. Robilo mi to aj na mojich plechovych diskoch aj na alu. Na naprave nenasli nic neobvykle.

Je mozne, ze cele serie pneumatik boli zle, ale je to dost nepravdepodobne, lebo podobne problemy maju aj P307 s napr. pneu Continental.

Neviem, preco tam chcu davat Micheliny.

"-- skrytý --" 16.07.02  13:00

« to Lubos1 - Re: trasenie volantu

treseni volantu muze zpusobit jak rafek (v pripade alu se toto resi stredicimi krouzky), tak pneumatika (od kostry az po dezen-nemusi to byt videt pouhym okem), tak i spatnym obutim/vyvazenim...tento problem bych prioritne ale resil tak, ze bych si u dealera (servisu) zapujcil jina kola-pak by bylo vylouceno, zda se nejedna o problem na naprave...

Lubos.1 16.07.02  12:59

« e-pneu.cz

to e-pneu.cz>

Nemate nejake info o tom traseni volantu? Prispevok c.2311

Dik.

"-- skrytý --" 16.07.02  12:55

« to Viados - Re: Michelin Energy XH1 195/60 R15 88H

o slevach tu bylo receno jiz mnoho-otazka je, co povazovat za doporucenou cenu (zda takovou castku, kt.doporucuje dovozce/distributor/prodejce?)...nehlede na to, ze MICHELIN (nejenom) take nekdy dela vyprodejove akce (neprodejne stare modely/lezaky), takze kazdy uvadi doporucenou cenu jakou chce...chci jenom uvest opet na pravou miru: na "e-pneu.cz" se prodavaji nove pneu/alu primo od distributora za zvyhodnenou cenu (diky tomu, ze jsme vynechali velkoobchod a maloobchod a zbozi jde tak primo k Vam)

"-- skrytý --" 16.07.02  12:47

« Re: zimni pneu na 185/55 R15

MATADOR MP58 jsou hodne podobne BARUM Polaris, takze zadna extra kvalita, ale na auta typu Felicie apod. vyhovujici

Lubos.1 16.07.02  08:47

« trasenie volantu

Zdravim! Rad by som si overil jednu vec. Uz dlhsi cas mam problemy s trasenim volantu pri rychlostiach okolo 130 km/h. Je to dost vyrazne. Mam Peugeot 307. Kolesa boli prevazovane, menene, robena geometria, kontrolovana naprava, poloosi, klby atd. Vymenili mi predne brzdove kotuce s platnickami. Vlastne vsetko v spolupraci s importerom a vyrobcom. Mam obute pneu Dunlop Sport 300 E. Vyrobca momentalne doporucil, ze aby sa mi kupili nejake Micheliny (Peugeot 307 sa s nimi k nam nedovaza) a prezulo sa to. Je mozne, ze bola nejaka vadna seria pneumatik.

Podla Vasich skusenosti, je mozne, aby trasenie volantu (fakt vyrazne a viditelne) bolo sposobene chybnou (novou) pneumatikou? Mate s tym niekto skusenosti? Dik.

"-- skrytý --" 15.07.02  13:59

« Michelin Energy XH1 195/60 R15 88H

Koukal jsem se na cenu pneu v subjektu: na www.pneuobchod se prodavaji za 3915 se slevou 7%, na e-pneu za 4042 se slevou 20% ... ??? (vse vcetne DPH)

Jak je to tedy s vysi te slevy?

15.07.02  11:27

« Re: Octavia 195/65 R15 91V

No ja nevim, mam Premium Contact 205/60/15 na Passatu kombiku a za rok jsou v *. Pred tim jsem mel Firestone, to bylo jeste horsi. Ty Conti vydrzely cca 20000 km. Pritom zimni gumy mam uz 3 sezony, maji cca 30000 a dle servisu jeste sezonu vydrzej. Takze ta zivotnost jen v ridici neni.
    Co se tyce hlucnosti, nemohu porovnat, spotreba mi sla nahoru, ale pred tim tam byly 195/65/15. Jizdni vlastnosti jsou dobry, ale nejsem zadny zavodnik. Spis potrebuju, aby ty gumy byly jisty a mely dobry brzdny vlastnosti. S tim jsem byl spokojen.
    Nyní přezouvám na Goodyear Eagle NCT5, tak jsem zvedav jaka bude odezva. Reakce je stejna jako na ostatni, nekdo je vynasi do nebe, jiny krci rameny, ze jsou lepsi gumy.

"-- skrytý --" 15.07.02  09:42

R15

"-- skrytý --" 15.07.02  09:41

« Re: zimni pneu na 185/55 R15

Ja jsem mel ty UG5 ve specifikaci 195/60 88T. A moje auto ma pohotovostni hmotnost 1320 kg.

"-- skrytý --" 14.07.02  23:44

« Re: zimni pneu na 185/55 R15

Viados: Tak to by me taky zajimalo, jestli ma 5ky nebo 6ky. Podle tech testu by to mely byt 6ky, ktere maji takovou vydrz, ale cert vi, chce to zkusenosti nekoho z praxe. Mimochodem v jakem rozmeru jsi mel Ty ty UG5 ? Urcite muze hrat velkou roli rozmer a profilove cislo.

"-- skrytý --" 14.07.02  23:36

« Re: zimni pneu na 185/55 R15

Prosim te, jaky Ultra Gripy presne to byly? Neverim tem 60 tkm. Ja mel UG5 a po 20 tkm mam na nich vzorek 4mm. Coz je pro zimni rozumnej limit. A to nejezdim jako Huf. Jako letni mam Micheliny XH1, na nich mam 55 tkm a do 4 mm jeste odhadem 15-20 tkm vydrzej ... Ale ty zimni se sjizdeji pekelne rychle (v porovnani s letnima).

"-- skrytý --" 13.07.02  22:34

« Barum Bravuris

Tak jsem koupil nové čtyři Bravurisy (neodolal jsem pokušení, že za levnější cenu prý jsou podstatně lepší než Bravury, co tam byly původně) - první dojmy jsou takové, že jsou o mocmoc tišší, ale trochu plavou, i když jsou správně nahuštěné. Uvidím jestli se to zlepší, až se trochu zajedou.

"-- skrytý --" 12.07.02  21:07

« Re: zimni pneu na 185/55 R15

rbaron: Vic jak 60? to je slusny :-) Takze i na suchu a na vode byly vyborny? Conti je spis na dobry na suchu a vode, UG podle testu zase excelentni na snehu a ledu, oba by meli mit dobrou vydrz, takze tech 60k by se mi rozhodne zamlouvalo, to bych mel na 4-5 let jezdeni :-) Je pravda, ze u tech Goodyearek byl o neco lepsi i valivy odpor. Taky se mi zamlouvaj.

12.07.02  20:27

« Re: zimni pneu na 185/55 R15

to Ajvn: UltraGripy měl otec na svým těžkým minivanu a byly to výborný zimní gumy. Špičkový jízdní vlastnosti, nízký hluk a velká výdrž. Po dvou zimách (cca 60tkm) se ještě dojely v létě :o)

11.07.02  11:14

« Re: zimni pneu na 185/55 R15

Ajvn> a co jít do matadoru MP 58. Slyšel jsem na ně dost chválu. Teď když je přepočet na Slovenské koruny výhodný to může být docela zajímavé. Koukni na [odkaz]

"-- skrytý --" 11.07.02  10:32

« Re: zimni pneu na 185/55 R15

hm, tak koukam, ze ty Uniroyalky maj podle ADACu daleko horsi opotrebeni. :-( Anebo jit do Ultragrip 5, resp. 6 ?

"-- skrytý --" 10.07.02  15:58

« zimni pneu na 185/55 R15

Tak koukam, jake by se nechaly sehnat gumy na zimu v rozmeru 185/55 R15 a v Contintalkach vidim pouze TS790 (780 a nizsi tenhle rozmer nemaji :-( ) a ty jsou tedy dost drahe, anebo taky koukam na Uniroyal MS plus 55, ktere jsou o neco levnejsi :-) Jake gumy by jste doporucili na zimu v tomhle rozmeru? Ja na ty Uniroyaly nemam zadne reference. Vicemene by ty gumy byly pouzivane na dalnici a do mesta, vyjimecne okrsky, ale neplanuju zadne stabilni jezdeni v horskych terenech :-) Dik P.S> je to na Clio

foto Saab

Saab 10.07.02  07:31

« Re: web / Java

Horní menu nechodí ani v Konqueroru 3.0 :-) V práci na IE 5.5 bez problémů.

"-- skrytý --" 09.07.02  21:59

« to impact

jiste-pokusime se o lepsi specifikaci konkretniho modelu vozu...do vyhledavani samozrejme pripravujeme dalsi polozky jako "znacka alu", "setridit podle"...s konkretnim dotazem na konkretni automobil/rafek se pak jiz muzete samozreme obratit primo na nas! (mail/tel)

"-- skrytý --" 09.07.02  21:56

« konkretni rozmer

takoveto specialitky (ruzny podvozek apod.) budeme samozrejme resit individualne mailem/telefonem...v tomto bych nevidel takovy problem!...vzdy na vypisu vyhledavani na prvnim radku je uveden typ vozu + cely rozmer (pocet der/roztec der/stred)

09.07.02  09:34

« Re: web / Java

Diky za rychlou odpoved, presne tohle jsem potreboval vedet. Trochu me to znaceni zmatlo, protoze jsem zvykly na znacenim podle Skody (tedy verze L, LS s rozteci sroubu kol 98mm a verze LX, GLX s rozteci sroubu 100mm bez rozdilu jestli je to pickup, kombi nebo normalni verze - za predpokladu, ze vsechna kola v nabidce jsou s nosnosti 410kg/kolo aby sla bez problemu i na kombi/pickup)
    Snad jeste par vytek (jo ja vim ze uz jsem asi otravny, ale jeste vydrzte :-) ), ten Favorit 785 Forman II je na tech strankach oznacen jako I; navic to znaceni je (aspon u me v exploreru) zprava useknute, takze v tom roletovem menu je videt jen dvakrat "Favorit 785 FO" a dal nic... az podrobnejsim zkoumanim zdrojoveho kodu stranky vyjde najevo ktery je ktery.

09.07.02  08:25

« RedBaron

Díky. Jenom je třeba si uvědomit, že byly dva typy šestkové řady. Jedna se vyráběla od 1976 do 1981 (tu vlastním) s podvozkem pětkové řady E12 a druhá se vyráběla 1982-1988 s podvozkem pětkové řady E28. Na každou pasují v extrému trochu jiná kola. Zatímco na tu novější jdou dozadu až 285ky, tak na tu starší asi max. 255, myslím, že i přípustná ET jsou jiná.

Jinak sestavu přípustných kol pro daný automobil bych uvítal po řádku s tím, že by v záhlaví šlo seřadit ráfky např. podle ceny apod.

"-- skrytý --" 08.07.02  23:11

« korekce

jakmile najdete dalsi vuz, ktery neni ve vyhledavani, napiste nam toto prosim na mail a my vse postupne doplnime - dekujeme!!!

"-- skrytý --" 08.07.02  23:10

« to rbaron

BMW 6 je jiz doplneno - dalsi alu pro BMW take...od BBS ale jeste nemam cely aplikacni katalog, proto muzete zatim browsit po "www.bbs.com"

"-- skrytý --" 08.07.02  22:42

« to rbaron

ad BBS - ano, aplikacni katalog neni jeste hotov pro vsechny rafky - kdyz si spocitate vsechny rozmery, tak se dostavame do radove statisicu udaju...toto samozrejme budeme v co nejkratsi dobe doplnovat!

"-- skrytý --" 08.07.02  22:36

« Re: web / Java

ad Java: prave, ze plno lidi si stezovalo na neprehlednost, proto jsme to vyresili takto-rozhodne toto neni uplna finalni verze, takze doufam, ze se casem vse "vypiluje" k maximalni spokojenosti vsech...

korektnost databaze a presne oznaceni (aut-rozmeru) se neustale modifikuje...pokud si s necim nebudete vedet rady, napiste mail a pokusime se Vam vse zodpovedet

ad Favorit-v tomto zadna hadanka neni: Favorit/Favorit 785 Forman/Favorit pickup - maji stejny rozmer (4/98/58,6) a FAVORIT 785 Forman II - ma rozmer (4/100/57,1)

08.07.02  15:25

« Re: web / Java

no tak me to treba chodi a to dokonce v IE 5.5 - po technicke strance no problem, ale po strance obsahove... zkousel jsem hledani rafku na skodovky, a oznaceni jednotlivych modelu je dost zavadejici... treba Felicia I/II se jeste da pochopit (pred/po faceliftu) ale Favorit/Favorit 785 Forman/Favorit 785 Forman I/Favorit pickup to ma byt jako hadanka nebo co? deleni podle rv by v tomto pripade asi bylo lepsi

08.07.02  14:13

« Re: web / Java

to e-pneu.cz: A java v tom vyhledávači nechodí dobře ani v Exploreru, na stránce se vyskytly chyby apod.

08.07.02  14:12

« Re: web / Java

Teď jsem se podle aplikačního katalogu dozvěděl, že na žádné BMW nejdou kola BBS. Asi bude někde chyba, protože kombinace těchto aut a těchto kol je snad nejčastější. A není tam šestková řada, což je taky škoda.

08.07.02  13:55

« Re: web / Java

to e-pneu.cz: Ale chodí. Jenom Vám Explorer toleruje některé nepřesnosti v syntaxech. S 99.9 % stránek problém nemám, setkávám se s tím výhradně v Čechách.

Hlavně jsem chtěl říci, že jsem si na Vašich stránkách vážil té staré dobré HTMLovské jednoduchosti a to je teď pryč. Jinak jsem našel zajímavý jednoduchý excelový soubor pro zachování rozměru kola. Ten by na Vašich stránkách neměl chybět. Hodně lidí si totiž pořizuje kola, která naprosto rozhodí nejen rychloměr a tacho, ale také jízdní vlastnosti.

"-- skrytý --" 08.07.02  13:14

« Re: web / Java

jinak na Internet Explorer ver.: 6.0.2600.0000 chodi vse OK-testovano! chyba bude zrejme nekde jinde...

"-- skrytý --" 08.07.02  13:04

« web / Java

bohuzel ani na "opera", ani na "netscape" Java nechodi - za to bohuzel nemohu:( - alespon pro napomoc jsem zaradil odkazy na uvodni stranku dolu - myslim, ze clovek se ale dnes bez "IE" neobejde (viz, jak se jiz zminovalo "www.skoda-auto.cz" a dalsi)

"-- skrytý --" 08.07.02  13:01

« doporuceni Octavia 195/65 R15 91V

mysilim, ze v tomto pripade neni o cem uvazovat-jednoznacne ContiPremiumContact (co se tyka vydrze, tak ta zavisi predevsim na jizdnim stylu-brzdeni, akceleraci atd...pri beznem provozu by mohly vydrzet cca 40-50tis.km)...pokud rozmer 205/60 R15 nemate v TP, tak se tim ani nezabyvejte-tuto variantu bych doporucoval pouze pri pouziti alu rafku 7x15...zimni pneu budou v nabidce behem leta, takze prosim mejte chvilku strpeni

08.07.02  10:14

« pikachu

BARUM - správně!

08.07.02  09:28

« Defekt pri 100 km/h

V poslednom case sa stalo viac vaznych nehod sposobenych defektom za jazdy pri vyssich rychlostiach. Nemate s tym niekto skusenosti ?
    Ako sa treba spravat ? Pomoze ABS,ESP ?

08.07.02  09:10

« to e-pneu.cz

Používám prohlížeč Opera, který je třetím nejpoužívanějším prohlížečem a kromě testů není na úvodní stránce jediný odkaz!

08.07.02  08:26

« Re: Trošku námětů k webu

2 ambit> Tak jestli myslíš to menu nahoře, tak to mi na škodováckém webu (kde je stejným stylem) trvalo dost dlouho, než jsem přišel na to, že nemůžu kliknout na nápis, ale že se musí ukazovat na tu část volného pole vpravo. Jinak mám taky IE 6.0. Tom B.

08.07.02  06:33

« Re: BARUM = BAťa, RUbena, Matador

BAťa,RUbena a Mitas, ne?

08.07.02  03:49

« Re: Trošku námětů k webu

Snad ne změna kvůli mě?! Zkuste si I. Explorer 6.0.2600.0000, vaše dynamická menu moc nebere... Nebo mám cghybně něco já?

Mimochodem, pro4 tam nem8te 68dn0 yimn9 gumz v nab9dce?

08.07.02  03:44

« BARUM = BAťa, RUbena, Matador

Vite nekdo, jak vznikla zkratka-znacka BARUM?

Ze slov: BAťa, RUbena, Matador, si to takto navrhla Eliška Junková (ano, ta automobilová závodnice), která dělala po válce v bussinesu s Baťou i s gumami (pneumatikami).

Věděl jste to někdo? :-)

08.07.02  03:40

« Re: Octavia 195/65 R15 91V

Diky za doporuceni, v testech se moc nevyznam.

Napr. Conti SuperContact jsou dost mizerne gumy (a na trhu vubec nejsou, jen Skoda je montuje na nova auta), snad jsou ty SportContact }pardon, Premium Contact] lepsi.?

To Bridgestone RE720 205/60 ma stejny obvod kola jako 195/65? Jelikoz to je asi sirsi (205mm), a v technicaku to neni uvedeno, tak bych to asi neriskoval, tolik o tom zase nevim, co myslite? A take sirsi gumy = jina prilnavost, muzete klidne povykladat zkusenosti nebo odkaz na cislo prispevku, kde se o tom pise.

Mimochodem, zkuste jeste prosim uvest, kolik km se na tech Vami doporucenzch gumach tak ujede do ojeti...

Pripadne, pokud chcete, doporucte nejake nejlepsi reseni pomer cena/uzitek na zimu (vcetne disku, klidne plechacu). Dekuji,.

"-- skrytý --" 08.07.02  01:31

« Re: Trošku námětů k webu

tak na cast nametu jsme se snazili zareagovat ihned, zbytek se budeme snazit doplnit casem...

"-- skrytý --" 07.07.02  00:00

« Re: Trošku námětů k webu

diky za cenne namety/rady-budeme se snazit v pokud mozno co nejkratsim case na toto reagovat...

na pristi tyden chystame zprovozneni vyhledavani alu dle automobilu a taktez zprovozneni aplikace u konkretniho rafku! uvitame tedy i napady/pripominky k tomuto tematu...

"-- skrytý --" 07.07.02  00:00

« Octavia 195/65 R15 91V

jinak ohledne doporuceni pneu: 195/65 R15 91V

A+B)

1.CONTINENTAL Premium Contact (3451 Kc)

2.PIRELLI P7 (4009 Kc)

a ostatni asi srovnatelne co do kvality:

GOODYEAR Eagle Ventura (3341 Kc)

MICHELIN Pilot Exalto (3970 Kc)
    MICHELIN Pilot Primacy (4116 Kc)

PIRELLI P6000 Powergy (3362 Kc)

jako nejlepsi volba se nabizi prave Conti, coz potvrzuje i nejvyssi pocet objednavek (spolecne s Bridgestone RE720, ktera se ale v tomto rozmeru nevyrabi-musel byste volit 205/60 R15 V-3641 Kc)

ostatne neco Vam napovi i testy ADAC/OAMTC/AMS...

06.07.02  03:18

« Trošku námětů k webu

Koukám na Váš web e-pneu.cz a mám několik připomínek, které by mohly zlepšit
    informační servis:

1.) Na kolik přesně nahustit Vaše pneumatiky, případně zjistit jaký je
    doporučený rozměr pro Váš automobil, Vám pomůže tato tabulka.
    je uvedeno na
    www.e-pneu.cz/tech_podpora_popispneu.htm a odkaz na cizí server na tabulku
    nefunguje... Nešlo by zařadit info o huštění pneu na tento server, než odkazovat
    kamsi jinam?

2.) Na www.e-pneu.cz/jak_nakupovat.htm je uvedeno, kdo je provozovatelem
    serveru, chybí ale informace, kdo je prodávajícím při obchodní transakci,
    předpokládám, že je to tentýž, ale mělo by to být uvedeno (kdo je provozovatelem
    serveru je celkem irelevantní) a také nějaké spojení. Odkaz na kontakty
    www.e-pneu.cz/kontakty.htm je přístupný jen z titulní stránky, ale už ne třeba z
    katalogu, škoda (ne každý to tedy musí najít).

3.) Tamtéž je uvedeno toto: Zboží dodáváme na dobírku přepravní službou
    DPD / PPL ve většině případech (platí pro zakázky nad 10.000Kč) ZDARMA.
    tato cena pro dodání zdarma se rozumí s anebo bez DPH? A sazba DPH na všechny
    druhy prodávaného zboží je základní, nebo je na některé druhy zboží (např.
    ekologické pneu nebo co já vím) sazba snížená?

3.) Chybí poučení ohledně tzv. spotřebitelských smluv (nenašel jsem), tedy
    zboží tam nakoupené lze používat a za tři měsíce vrátit proti vrácení plné kupní
    ceny? :-)

4.) Na stránce s Akční nabídkou bohužel nic není (asi není žádná akce), škoda
    :-(

5.) Na výpisu (vyhledávání podle rozměru) www.e-pneu.cz/hledej_pneu.php?
    chybí možnost setřídit si výpis podle hlavičky (např. podle cen, apod.), také
    jsem nepřišel na to, jak omezit výpis třeba na jen na rychlostní limit V a vyšší
    apod... Takže námět do budoucna. Protože na co se budu probírat gumami H apod.,
    když potřebuji V nebo vyšší...

6.) Jako laik stejně si bohužel nevyberu, takže si nechám poradit od
    zkušenějších, viz můj předchozí dotaz, dík za odpověď.

06.07.02  02:54

« Re: to e-pneu

A co doporucite mi na Octavku 195/65 R15 91V, varianta A) - nejlepsi pomer cena/vykon, var. B) - nejlepsi jizdni vlastnosti (sedi na kazdem povrchu atp.)

06.07.02  01:12

« to e-pneu

S02 PP jsou špička. Rozhodně zatím nejlepší pneu, jaké jsem měl, i když P-Zero ani SP 9000 nebyly o moc horší.

Bohužel, jak to u špičkových pneu chodí, moc nevydrží. Teď na nich mám 10.000km a dávám jim tak 17tisíc, víc ne (celkově).

"-- skrytý --" 05.07.02  20:19

« Re: to e-pneu

pardon za preklep "S-02 PP"

"-- skrytý --" 05.07.02  20:16

« Re: to e-pneu

fajn, budeme radi:)...jak se zatim jezdi na "SO-2 PP"?

05.07.02  19:44

« to e-pneu

Jak říkám, o nic nejde. Však já už si u Vás něco vyberu... ;o)

"-- skrytý --" 05.07.02  00:00

« to cavar - Re: Zamena zo 16

dle katalogu jsou doporucene pro SUBARU Forester tyto pneu:

16" - 195/65, 195/70, 205/70, 215/55, 215/60, 215/65, 225/50, 225/60

17" - 215/60, 215/65, 225/50, 225/60

na druhou stranu musi take vyhovovat podmince, aby obvod pneu nebyl vice jak o 5% vetsi/mensi:

rozmer..obvod (mm)..procenta

215/55R17 2105 100,6%

225/55R17 2139 102,2%

225/50R17 2069 98,9%

doporucoval bych tedy konkretne:

BRIDGESTONE Potenza S-03 Pole position 225/55 R17 97W za 7223Kc/kus (jeste rozdil polomeru kola je 8mm)

teoreticky by sel pouzit i rozmer 225/50 R17, ale pneu jsou pak drazsi a maji nizsi hmotnost.index (i kdyz jen o malo)

"-- skrytý --" 05.07.02  00:00

« to Huf

tak bohuzel, ty Falkeny 512 zatim nejsou k sehnani-mozna pristi sezonu?!...

04.07.02  18:58

« Zamena zo 16" na 17

Zdravim znalcov. Chcem sa spitat: Aký rozmer pneu. treba dat na SUBARU Forestr alebo Leg.(2,0 Turbo) ak pôvodne tam je 215/60-16 a chcem 17". Prepoctom by to bolo 215/55-17 ale taký rozmer tazko zohnat. (alebo??) Keby som tam dal 225/55-17? (napr. GY F1 WR). Zmestilo by sa to? (je to o 5mm vyssie na poloosi). A co sirka? Dakujem

03.07.02  16:50

« to e-pneu

Nic se neděje! Výběr máte velký. Neotravujte se s tím. Uvažoval jsem o 17", ale na druhé straně si říkám, zda-li mi to tolik pomůže. Raději hodím na předek kompletní brzdy z RSka (drážkované kotouče 313mm, brzdiče a desky Feroda 2000). Mám rád pocit přebržděnosti. Tento upgrade ale bude pouze v případě, podaří-li se upgradovat engine na 170PS, což je reálné tak na 85%. Zatím Dík. Pokud nebude Falken, testnu Toya.

"-- skrytý --" 03.07.02  13:57

« to ace2 (www.usmotors.cz)

k tem pneu-pokud zadas konkretni rozmer+znacku, tak se pokusime zjistit cenu+termin dodani

"-- skrytý --" 03.07.02  13:54

« Re: to e-pneu

Hufe, bohuzel tento konkretni dezen nas dodavatel v jinem (tvem) rozmeru nema-zkusim se zeptat jeste jinde, ale obavam se, ze pak bychom nemohli nabidnout tak zajimavou cenu-vzdyt jsi ale uvazoval o 17" RONAL R38, ne?:)

03.07.02  10:41

Klasika. 205/45R16. Thanx.

"-- skrytý --" 03.07.02  10:37

« info

to Huf> jine rozmery se samozrejme vyrabi, ale dodavatel je nema v databazi-pokusime se sehnat jinde-jaky by to mel byt rozmer?

to petrveit> pokusime se zjistit

02.07.02  17:09

« Krytka

Ztratil jsem ze svych litaku Rial krytku zakryvajici srouby - nevite, zda je mozne tuto krytku nekde dokoupit?

02.07.02  16:32

« to e-pneu

FALKEN ZE-512 je ve vašem ceníku jen v jednom rozměru - 215/40R16. To se v jiném rozměru nedělá? Brzo budu odebírat další sadu (možná i s novými alu) a být i v jiném rozměru, tak bych ho rád testl.

02.07.02  13:36

« Re: to ace2

Kterou máš na mysli ? Cadillaca, 607, nebo Vettu ? Ono se teď těch auto sešlo poněkud více, tak nevím kterém mluvíš. No a v rámci byznysu chci prachy za každou službu, nejsem dobročinná organizace. Mno, a tebe prozradí dým a saze tak co že jo :-) Škoda, že člověm musí dělat kompromisy. To já si jezdím bud v maximálním pohodlí a tichu za dobrý provozní náklady, nebo zadarmo v lusuxu, a hluku, nebo za velký provozní náklady ve sportu bez kompromisu. Pravda poslední dvě nejsou tak zcela v mém majetku... to se přiznat musí.

02.07.02  13:00

« Re: to kdo - Re: dotaz

to e-pneu.cz Díky za upřesnění (teď už jo :-)))))

02.07.02  00:00

« to ace2

Nesomruj! Pokud nemáš na palivo, hoď tu loď na plyn. :o) Potom si budeš moci to smlouvání o * odpustit. Zápach Propanu a Butanu Tě ovšem vždy prozradí :o))))

01.07.02  12:47

« Re: to kdo - Re: dotaz

No to já jsem to myslel tak, jako že vy prodáte za vaší běžnou cenu a já dostanu "bonus za zákazníka".

Jinak mě napadlo. Jste schopni dodávat pneumatiky s bočním pruhem v bílé barvě ? Tak trochu mám společnýho s www.usmotors.cz samozřejmě po vás nechceme aby byla tahle kusovka standardně skladem, ale v zda jste zajistit dodatelnost za rozumné ceny. Ono totiž se dají na naše miláčky použít i normální gumy, jenže americká auta mají prioritu maximální komfort a tak např rozměr u letních pneu 215/70/15 je u nás nesehnatelný. Atd.. mohla by proběhnout nějaké zajímavé spolupráce. Nicméně z komerečního hlediska bych to viděl tak na 4 ks gum za rok... :)

Na druhou stranu jsem tyhle WSW (White-Side-Wall) pneumatiky viděl na Hondě HR-V a ve spojením s elektrony to bylo velmi elegantní. Možná to bude hit, a pak to bude mít každá Octavka :-) No nic, to já jen tak o šíři sortimentu.

"-- skrytý --" 01.07.02  11:54

« Re: to kdo - Re: dotaz

at pred objednavkou posle maila na info@e-pneu.cz a na necem se domluvime-pak staci zadat objednavku na webu a zapsat do poznamky "predem domluvena cena"...

01.07.02  10:43

« Re: to kdo - Re: dotaz

To je přeplepů, to je překlepů.... nicméně to petikilo je dobře napsaný, což je IMHO důležitý :)

01.07.02  10:42

« Re: to kdo - Re: dotaz

počkej a to jako myslíš ? [odkaz] nebo bez toho http ? :)) BTW asi brzdo otec objedná nějaké pneu, tak jsem ho nasměroval k vám ? Dostanu nějakou dealerskou marži ? Koupí nějaký 2ks 225/55/16 tak aspoň pětikilo by se šiklo. Nasměroval jsem k vám u člověka co mu ukradli ze Subaru Legacy všechny kola a chtěl nové, volal vám ? Koupil něco ?

"-- skrytý --" 01.07.02  09:59

« Re: to kdo - Re: dotaz

"www.e-pneu.cz" (ale to je snad uz patrne z nicku, ne?)

01.07.02  08:16

« Re: to kdo - Re: dotaz

to e-pneu.cz: Já vím, že větší ráfek je lepší, ale... Mám obyčejného diesela, žádné velké lítání a navíc mám 14" hliníkáče, které se mi líbí i když na rezervě mám 205/55x15, kterej je taky vzhledově povedenej. Upřesni mi, prosím Tě, tu web adresu.
    Díky.

"-- skrytý --" 29.06.02  19:52

« to kdo - Re: dotaz

v rozmeru 195/65 R14 se najde plno pneumatik (viz web)...jinak take bych spise doporucoval volit vetsi rafek, jak pise "rbaron"

28.06.02  20:13

« Re: dotaz

to kdo: Mám pocit, že se na E30ky dávaly běžně a z továrny 205/50/16. Ty vypadají o hodně líp. U takových kol, o jakých mluvíš, bych to vůbec neřešil. Já mám na svým třiapůllitrovým bávu 195/70/14!!! Taková drzost a hnus! Ale s těma jsem to dostal a jelikož mají dobrý vzorek, rozhodl jsem se je dojezdit. Potom počítám 225/45/17 vpředu a 245/40/17 vzadu. Možná i osmnáctky. Ale mezi čtrnáctkama a šestnáctkama je opravdu VELKEJ rozdíl :o)

28.06.02  14:32

« dotaz

Na mým Bavoru 30ce mám předepsanej i rozměr 195/65x14. Poraďte, kde tenhle rozměr sehnat, když tyto velikosti mají všude jen 15". Na zimu mám 185/65x14 (taky povolenej), což je lepší na zimu, ale ty 195ky na léto vypadají na kole líp.

27.06.02  20:24

« rozměry

Tak tak. Já mám taky oversize a ještě to nikoho nezajímalo. Na zimu mám 185/55R15 a tím pádem mám STK vykryté (i když se ho jistě já už účastnit nebudu...)