Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

25.10.02  16:09

« Kdo nechce cekat....

Tak tu mate vsechny testy:

[odkaz]

Ale kazda guma dopadla jinak, snad jen Continental a Good Year jsou stejne.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.02  15:07

« Re: news

Dobrá oslava Státního svátku.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.10.02  14:57

« news

připravujeme pro Vás na pondělí 28.10. přehled nových testů AMS/AUTOBILD/ADAC/OAMTC, dále akční ceny pro nejběžnější rozměry a také rozšíření zimní nabídky o pneumatiky pro OFF-ROAD!
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  16:10

« Re: opotrebovanie pneumatik

Dej potom vedet,cim to bylo. Jinak co se tyce cen,tak pocitam spis mezi 500 -1000 Kc,aspon co jsem informovan. Je fakt,ze na nasich cestach dostava predni naprava hodne zabrat,i kdyz se to snazis setrit.
  • 00 Reagovat !

foto

23.10.02  16:07

« Zdroje zimních pneu

Tak nevím jak je to vlastně s těmi zimními pneu. Dnes jsem se dozvěděl, že v Čechách není ještě prý ani jediná zimní pneu od Pirelli vyrobená v tomto roce a dodávaná přímo přes importéra Pirelli. Co je na tom pravdy netuším. Jak jsem koupil, tak prodávám. Znamenalo by to tedy, že všichni co je prodávají mají dodávky z minulého roku a nebo to vozí z venku? Jak to tedy je?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  16:06

Asi teda nakoniec vyhladam nejaky pneuservis. Burane to nebolo, ani obrubnik ani diera. Normalne jazdim snazim sa vyhybat vsetkym jamam, ale zasa na nasich cestach je to niekedy tazke.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  15:10

Ja bych odborny gumarsky servisy vubec nezavrhoval,to spis v ty Skodovce ohledne gum asi nebudou moc silny v kramflecich podle mne. Navic jak sam rikas,jde serizovat jen sbihavost a to zadny zvlastni problem neni. Podle mne zalezi na tom,na jakem zarizeni to budou delat a jestli dodrzej technologii. Vyber pneuservis s laserovou geometrii a meli by ti k tomu vytisknout protokol. Jestli se budou vymlouvat,ze nemaji papir,nebo neco pobnyho,sel bych jinam. Bourany,nebo napaleny do doury ci na obrubnik to nebylo?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  14:51

Presne to planujem urobit ale...Problem je ze si to chcem dat zmerat v autorizovanom servise Skoda, kedze sa jedna o Skodu a nemam moc dobre skusenosti s odbornostou v skoda servisoch. Dovod preco si to chcem dat spravit v Skode je ten ze ak bude treba nieco nastavovat v Skode by mohli najlepsie vediet ako sa to nastavuje. Dalsi problem je ze v ramci nastavenia hodnot geometrie sa na mojom aute da nastavit len zbiehavost a kontrolne uhly rajdov. Otazka je ci zbiehavost a kontrolne uhly rajdov dokazu ovplyvnit take opotrebovanie pneumatiky ake mam.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  14:13

« Re: Jiný rozměr pneu

Pánové, u mně si pojišťovna ověřovala předepsaný rozměr pneu když jsem řešil rozbité čelní okno kamínkem od náklaďáku. Nekecám, čuměl jsem na něj jak puk.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  14:10

Myslím, že při tvém popisu problému je víc než rozumné neexperimentovat a nechat si geometrii v pneuservisu změřit. Sám bez vybavení asi nezmůžeš nic a zkušenému pneuservismanovi by měl stačit i pohled na tu gumu, aby uhodl o co jde.
    Jestli se nemýlím, geometrie snad vyjde do 400 Kč(?).
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  13:02

« Re: Zimni pneu - to hihihi

Jestli je nějaký test v Autobildu nevím, ale dám sem pro zajímavost výsledky v Auto Motor a Sport, česká verze, právě na pultě:
    1) Bridgestone Blizzak LM 22
    2) Goodyear Eagle Ultra Grip GW3
    3) Nokian WR
    4) Continental Winter Contact TS790
    5) Toyo Snowprox s 950
    6) Dunlop SP Winter Sport M3
    7) Pirelli Snowsport 210
    8) Kléber Krisalp HP
    9) Matador MP 58
    10)Michelin Pilot Alpin
    Vše 205/55 R16H
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  12:00

« Zimni pneu

Dunlopy nevim, mam s nima spatny zkusenosti a beru je jako gumy na hov... Blizzaky LM-18 mam na jednom aute a jsou supr na suchu (lepsi skoro nez nejake letni!), na sneho taktez dobre, ale led...au na zabiti. Pirelli byly dobry, supr jsou Direzionale, ale uz se asi nedelaji, ty byly ve vsem dobry. Ted mam Alpin A2, ale jeste neni zima, tak nevim, kamarad ma Continental a pry docela jdou. Nema nekdo ten novy Autobild? Tam je test 12 zimnich pneu...
  • 00 Reagovat !

foto

23.10.02  10:32

« Zimni pneu na Renualt Lagunu 195/65R15

Chystam se prezout na zimu. Mam Renault Lagunu kombi (predesly model) 1.9 dTi. Jezdim vetsinou po meste a pak dlouhe trati po dalnicich (A, D, CH). Chtel bych dobre vlastnosti za sucha a mokra, aby nebyly moc hlucne, a taky
    aby mely solidni vlastnosti na snehu. Vim, ze chci asi nemozne :-)
    Koukal jsem po testech a vybral jsem si tyto modely:
    - Continental WinterContact TS790 3281,- (vsechny ceny jsou z e-pneu.cz)
    - GoodYear UG6 3024,-
    - BRIDGESTONE Blizzak LM-18 2853,-
    - Dunlop Winter Sport M3 2654,-
    - PIRELLI WINTER 190 Snowsport 2744,-
    Mohl by mi nekdo z vas pomoct s vyberem? Nebo mate nekdo lepsi tip? Diky moc za pomoc.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  09:55

« to turboleon

Ba právě naopak. Na sněhu a sračkách je lepší nižší limit rychlosti. Ten je dobrý pro suchou vozovku.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  09:31

« Re: Mazda 626

To mazda626: Kedze povodne si tam mal rozmer 205/55R15 tak si myslim, ze ten rozmer 195/65R15 nie je uplne v pohode (dost velky rodiel polomeru oproti predpisanemu >5%). Myslim is, ze by tam mal ist rozmer 195/60 R15. Inak takisto uvazujem o tych Dunlopoch.
  • 00 Reagovat !

foto

23.10.02  08:38

« Testy zimních pneu 2002

Včera byla první vlaštovka v Auto, motor a Sport, šlo o 205/55 R16H. Mě potěšilo, že výborně dopadla nová Nokian WR kterou chci dávat na Leonka. Překvapilo mě první místo Bridgestone LM22 - ta loni ve stejném rozměru byla jen průměrná, že by nová směs? A překvapivý byl i propad Pirelli Snowsport a mírný propad Conti 790. Doufám, že e-pneu začne i s Nokiany. Zajímalo by mě, jestli je lepší dát na zimu stejnou pneu ve V nebo H.? Tipuju u V sice o něco větší opotřebení, ale ještě lepší vlastnosti než u H. Ale mohu se mýlit.
  • 00 Reagovat !

foto

22.10.02  16:14

« opotrebovanie pneumatik

Na lavom prednom kolese mam opotrebovanu pneumatiku ovela viac z vnutornej strany ako z vonkajsej. Viete mi niekto poradit cim to moze byt sposobene. Predpokladam ze zlou geometriou, ze koleso je akoby nahnute vrchnou castou k vozidlu. Mozete mi niekto potvrdit tuto teoriu a povedat co konkretne na geometrii, ak sa jedna o problem geometrie, treba nastavit. Dakujem.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.02  15:17

Zvolil jsem DUNLOP M3, cena 3.450,- Kc s DPH (195/65 R15), do konce tydne jdu na vymenu. Je to dobra cena?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.02  17:12

« Re: Toyo Snowprox 940

Ale ani moc dobře.
  • 00 Reagovat !

foto

21.10.02  10:32

« Toyo Snowprox 940

Co na ně říkáte? Předpokládané využití 80% dálnice, 10% město a 10% špatně upravené silnice.
    Rozměr 195/65 - 15. V testech si nevedly špatně.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.02  10:00

taky už jsem zaregistroval, že se při bouračce, na rozměru jiném než bylo uvedeno v TP, pojišťovna točila. A kvůli pár stovkám a kdyby i tisícovkám, tak to mi za to nestojí. Stačí aby bylo pytli např. jen jedno přední světlo a hned to dělá u mě cca 17tis. Kč. A je po šetření.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.02  09:04

« to Mazda 626

Není zač. Snad jsem si u Tebe aspoň o pár bodíků vylepšil své skóre ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.02  08:27

to HUF: Diky za pomoc, myslim, ze uz mam jasno. Jak Te HUFe jinak nemusim, beru, ze v pneumatikach mas asi prehled a davam na Tebe.
    to rbaron: jedna z mala reklam ktera nekecala, Mazda 626 je vazne vyjmecne tichy auto a 2.5l V6 je na tom jeste lip nez 2.0l
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.02  01:45

jinymi slovy: pokud na to pojistovna prijde, tak si v *, protoze oni se snazi najit jakoukoliv skulinku aby nemuseli platit...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.02  01:44

Záleží zřejmě na konkrétním případě, ale bohužel i toto je možné-vykládá se to asi tak, že vozidlo nebylo v "předepsaném technickém stavu" atd...ale toto se většinou zjišťuje pouze tehdy, pokud pneumatiky hrají v určitém případě významnou roli (např.někdo neubrzdí, sjeté pneu atd...) obzvláště pokud je rozměr pneumatik hodně rozdílný
  • 00 Reagovat !

foto

20.10.02  20:55

« Jiný rozměr pneu

Nedávno jsem si po servisech prověřoval ceny nových zimních pneu 195/60 (dle techničáku) a případně místo nich 185/60. Jeden maník v servisu mi to nedoporučil s tím, že jeden jejich zákazník nedostal od pojišťovny plnění prý z důvodu, že měl při nehodě pneu v rozporu s TP. Podrobnosti neuvedl - výše škody, míru zavinění atd. Co si o tom myslíte? Pokud by taková možnost hrozila, tak pěkně děkuji - s jiným rozměrem sice projdu přes policajty, STK, ale nedostat peníze (i když mám havarijní), to by byl průser.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.02  02:00

« info

pokud jsem na nějaký příspěvek zapomněl odpovědět, tak mi to prosím připomeňte...(mezi tolika příspěvky se to těžko hledá)

jinak během příštího týdne připravujeme dát na web přehled zimních testů pneu 2002 + nějakou tu specální nabídku na nejběžnější rozměry pro zn.PIRELLI, DUNLOP, GOODYEAR
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.02  01:56

« to micmar - Re: dotaz pro e-pneu

na ráfek 9x16 by se rozměr 215/40 R16 neměl obouvat, přestože jsem toto už na řadě aut viděl na vlastní oči-chce to zvolit alespoň 225/40 R16-pneu jednak strašně těžko dostanete na ráfek a patka nesedí zcela tak, jak má=zas až tak zdravé to tedy pro pneu není, ale dá se na tom jezdit...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.02  01:52

všeobecně jsou asymetrické pneu tišší než směrové, takže v tomto případě bych doporučoval jako variantu 1+2 Conti790, ale řada těch, co vyjmenoval Huf jsou také na špičkové úrovni=pokud vyberete něco z těchto pneu, chybu neuděláte

rozdíl oproti Matador bude snad u většiny pneu (samozřejmě k lepšímu)-horší než Matador už mohou být snad jen Sava/Debica/a protektory...

jenom ještě malá poznámka-např.velmi levné pneu zn.Marshal jsou až překvapivě "dobré", resp.poměr "výkon/cena" je vynikající/překvapující...samozřejmě se nedají srovnávat s "top" značkami, jako jsou Conti/GY/Pirelli/atd., ale oproti např.Barum jsou určitě lepší!, alespoň dle našich zkušeností-referencí od zákazníků/odběratelů
  • 00 Reagovat !

foto

20.10.02  00:00

« dotaz pro e-pneu

Nedavno se tady diskutovalo jake rozmery pneu se hodi na urcite rozmery rafku. Napr. rafek 7palcu pro pneu 185-205). Jak se tedy divate na dost pouzivany "tuningovy" rozmer rafku 16" 9J s pneu 215/40/16. Vypada to sice supr, ale jake to ma vlastnosti - je to pro tu pneu "zdrave". je upne rozplacla - vyfoukla.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.02  16:00

to Mazda626: Že je Mazda tichý auto, to se nám snažily namluvit reklamy, když jsme v devadesátým roce přesedlávali ze Š100, Dacií a Žigulů :o))) Tenkrát jim to docela šlo. Na zimních gumách nešetři a až budeš ty dobrý zimňačky používat k brzdění, dívej se často do zpětnýho zrcátka, protože jiní šetřit budou :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.02  12:57

Ad 1.: (bez pořadí)

Conti TS 790, Dunlop M3, GoodYear UG 6 a UG GW 3, Michelin Alpin A2 a Pilot Alpin, Pirelli 210 Snowsport

Ad 2. + Ad 3.:

Ser na to. Nemá cenu šetřit. Když se mrkneš na e-pneu, jaký je v nich cenový rozdíl, pochopíš.

Osobně bych volil Conti nebo Pirelli.
  • 00 Reagovat !

foto

19.10.02  10:45

« Mazda 626

Prisel cas prezuti na zimu. Potrebuji poradit co zvolit na MAZDA 626 2.5l V6. Na leto mam obuto 205/55 V R15. Poradte mi prosim (1)nejlepsi moznost, (2)neco rozumnyho a co (3)rozhodne nebrat. Mazda je na pneu docela citliva. Je to tichy auto tak zadny hlucny, mam hroznou zkusenost s Matadorkama, to byl tezkej ulet. Pocitam neco v rozmeru 195/65 H-V R15. Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  14:39

« to STAVROS

Tak to jo. Díky. ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  13:05

« Re: to STAVROS

to Huf: to ne - jenom jsem ti chtel trochu poradit
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  12:13

« to STAVROS

Tak mě napadá, že se z Tebe klube další zoufale urputný oponent. To je moc dobře. Už tu zase byla nuda. ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  12:12

« to STAVROS

BTW, doufáš správně. ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  12:11

« to BoB_

Jasně. Užší pneu by jela v dešti líp. Jen jsem tím chtěl říct, že je to překvapivě dobré. Jediný argument, proč neobout 225 se rozplynul jako pára nad hrncem.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  12:09

« to STAVROS

Snažíš se o něco? ;o)

Raději popřemýšlej, jak si lépe užít dovolenou :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  08:08

« Re: Zajímavá zkušenost

STAVROS: :-)) Tak to's posral, hochu :-D

HUF: IMHO jsi jel na svem rozmeru a bylo to OK.
    To ale znamena, ze kdybys mel (trebas) tyto pneu
    uzsi, byla by mez aquaplaningu o nejaky km vyssi.
    Takze bys mohl jet za deste trebas 180 a byl bys stejne
    v poho, jako na tvem soucasnem rozmeru, na kterem bys
    ale tech 180 neudelal (napriklad).
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  07:46

« Re: Zajímavá zkušenost

to Huf: to protože máš ty uplne nejlepsi gumy na uplne nejlepsim supersportu vytunenym od Škodovky z Bolky. PS: doufám že tě nikdo nepředjel. Mimochodem dřív si mi připadal jako docela normální kluk. Do tý doby než jsem pochopil, že ty svý žvásty nemyslíš ze srandy.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  23:58

« Re: povolené rozměry

Je to problém, zde hledat relevantní odpověď, značkový pneu servis těžko kdy namontuje něco, co není v techničáku.

Pokud jde o kvalitu vlastních pneu, každý prosazuje tu "svou" značku (v každém servisu prosazují něco jiného, každý zdejší odborník také doporučuje rezolutně něco jiného. Co do obchodního podílu na trhu má nejvíce Michelin (ca 60%).

• 00 Reagovat !

foto

17.10.02  23:43

« Zajímavá zkušenost

Tak jsem dnes v tom lijavci jel do Brna a zpět. Cestu jsem započal s obavou, že 225/35R17 není pro danou konstalaci počasí dobrý rozměr pneu. Záhy se však mé obavy rozplynuly. Fakt, nevěřil jsem, že i stak širokým obutím můžu jet rychle bez sebemenšího náznaku aqvaplaningu. Dálnice 160 v pohodě. Okrsky 130-140 v pohodě. Navíc tak široká guma na mokru brutálně dobře brzdí, což jsem si vyzkoušel, když mi do protívky vyjel předjíždějící BMW E46 - sebevrah.

Další mýtus byl zpochybněn... Zaplať pánbůh :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  12:35

« Re: Plnění pneu plynem?

Díky za upřesnění, již jsem v obraze. Jistě pozoruhodný jedinec. Podle mého je to levák s nervózním škubem v levé ruce od časté masturbace v garáži.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.02  17:41

No jo, pravda, zima začíná, a ty OctAVyje-Ho příspěvky, to je čtení na dlouhé zimní večery... Jen si to přečti pořádně od začátku, a ne od 2000.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  16:27

BTW kdo: jestli chces tu "jemnou narazku" pochopit,
    doporucuji precist forum "OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi"
    cca rok dozadu. Namatkou skoc na prispevky cislo 2000...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  16:26

« Blazni...

Koukam ze tema "Pneumatiky" je tady asi tak nejak nahodou, kdyz vas tak slysim o cem se tu bavite. Ale no nic pokud nemate co delat... Tak si samo muzete psat co chcete, ale uz sem asi ani nevlezu... Vzdyt vy tomu h..o rozumite a jenom kecate kraviny.

RADA PRO VSECHNY KTERI OMYLEM ZABROUSILI SEM A CHTEJI PORADIT OHLEDNE PNEU:

JDETE SE ZEPTAT DO SERVISU, PAK ZKUSTE JESTE JEDEN A POROVNEJTE TO! TADY ROZHODNE NIC NEVYCTETE!
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  16:25

OCTAVIEmu bud skoncila studentska leta, nebo se konecne
    v te jeho Turbo Mega Octavii zabil (ne ze bych mu to pral...).
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  15:54

kdo > ne s CL ale se Shiftem. Ty tady asi nejsi moc dlouho vid? Jinak bys mozna pochopil "jemnou narazku" :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  14:51

meda: to dalo práci to takhle napsat, co? Obdivuhodná práce s Caps Lockem.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  13:30

JA mYSlIM Ze NEJlepSI je SI DAT do pNEU ZAvodNI PLyn. PAK OCTAVIA 1.6 glX (CerVENe X) jeDE 215 kM?H.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  13:11

« to Cleanerka

Expert přes automobily? Cool joke, klučino! :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  13:10

« to pifpaf

Jsem trochu magor, já vím. Mám to ale pod kontrolou :o)

BTW, já bych Tě za kamaráda nechtěl. Raději se vyřádím na boxovacím pytli. Ten jen zřídkakdy podá žalobu :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  12:54

« to HUF

Mrzí mě Tvůj přístup. Myslel jsem, že z nás budou kamarádi... Těšil jsem se, že zase získám další vzorek. Rád si vykládám s lidmi s poruchou osobnosti. Zajímá mě to... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  12:32

« Re: Jaké zimní pneu v rozměru 155/80 R13

čističi, tak si najeď na www.e-pneu.cz projeď výrobce a testy a neotravuj, když ti někdo poradí :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  12:27

Souhlas s "kdo" ten plyn působí pouze proti nárůstu tlaku v pneu vlivem zahřátí pneu za jízdy. Tento účinek je rozhodující hlavně pro nízkoptofilové pneu, které jsou dost citlivé na změny tlaku a navíc se pneu s tímto plynem lépe deformuje a nedochází tak např. k proražení nebo poškození pneu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.02  12:26

Molekula dusíku je větší než molekula kyslíku, proto by mělo docházet k menšímu "úniku plynu skrz materiál pryže pneumatiky". V praxi je to však úplná blbost, neboť přes kvalitní gumu neuniká ven nic a píchlou, případně zpuchřelou pneumatiku, je třeba stejně dát opravit / vyhodit. Změny tlaku v pneumatice jsou dány hlavně tepelnou dilatací, resp. změnami tlaku v závislosti na vnější teplotě a tepelném zatížení pneumatiky při jízdě. A jen tak mimochodem: Ve vzduchu, který dýcháme, je cca 78% dusíku. O kolik víc (poměrnou částí) se ho asi dostane do pneu "foukané čistým dusíkem", když ten vzduch, co tam už je, stejně nemůžete nijak odsát / vytlačit tím čistým dusíkem...?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  12:20

No jo ale s tímto budu jezdit já. Zatímco platit to bude někdo jiný. Já jako expert přes automobily mám ale navrhnout nějakou značku pneu. Na Barumky jsem moc chvály neslyšel - jsou vůbec se silikou?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  12:17

Hele čističi. Pokud máš ty gumy na služebního Džunijóra 1,0 tak ti budou určitě stačit Barumky Polarisky. A víceméně i každému jinému, jsou pro tohle auto více jak dobrý za dobrou cenu, asi se nepředpokládá, že s tímto autem bude každý v zimě závodit s bavorákama. Já montuju na všechny služebáky jedině Barum. A pokud by se to někomu nelíbilo, tak mu jemně připomenu, že je to služebák a ať s ním taky tak jezdí. Na svý auto ať si dá každý na co má nejen v rukách, v hlavě, ale i v peněžence.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  12:12

radek_1: teoreticky by mělo dojít při poklesu teploty ke stejnému smrštění vzduchu z 30ti na 10 st, jako z nuly na -20, nebo z +10ti na -10, pořád tam bude rozdíl 20ti stupňů a změna tlaku v pneu.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  12:08

cleaner: jakoby tě nikdo neměl rád :-(((
  • 00 Reagovat !

foto

16.10.02  12:02

« sirsi pneu a geometrie

Mam takovy maly dotaz. Jaky vliv ma pouziti sirsich pneu,popripade i vetsich kol,samozrejme pri zachovani obvodu kola na geometrii? Konkretne sbihavost. Lze vychazet z hodnot vyrobce pro standartni obuti i pri montazi kol sirsich,pripadne s nizsim ET? Uvitam vsechny informace.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  11:45

tak abych si snad odpověděl sám. To mi vážně nikdo nechce poradit? nejsem přece zas až tak moc zlý a špatný......................
  • 00 Reagovat !

foto

16.10.02  11:04

« Plnění pneu plynem?

Chci se zeptat jako laik: Už mám objednané zimní pneumatiky Uniroyal, vím, že je možné je plnit i něčím jiným než vzduchem, prý dusíkem za cca 30Kč/kolo, má to smysl dávat do zimních pneu? Mně v pneuservisu říkali, že to moc cenu nemá u zimních pneumatik, spíš do letních, prý to má jenom jedinou výhodu, že dusík míň dilatuje s teplotou než vzduch je to pravda? Má to ještě nějakou výhodu, jako třeba menší spotřebu, delší životnost pneu? Díky Radek
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.02  19:00

« Stejné testy

Našel jsem si testy zimních pneu 195/60 na OAMTC 09/2002 a ADAC 10/2002 a ejhle: při srovnání pořadí pneu a jednotlivých hodnot zjišťuji, že rozdíl je pouze v ceně pneu a jinak je to nachlup stejné. Kdo asi opisuje? Při dalším srovnání s testem podobných pneu 195/65 OAMTC v r. 2000 vyšly u stejných značek dost rozdílné hodnoty, např. v opotřebení. Může to být vývojem směsi?
    Nevíte ještě o nějakých dalších testech zimáků (i v časopisech), kde jsou uvedeny naměřené hodnoty a ne pouze "dobrá na mokru". Našel jsem pouze dříve tu zmíněný test na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.02  17:01

« Jsem zvedav...

Tak jsem si objednal ty novy Michelin Alpin A2 195x60xR15 za 2300 bez DPH, tak jsem zvedav jak to bude sedet az to nekde vyzkousim na lede z VSC...a 2.0L...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.02  16:01

« Re: Firestone FW930 nebrat?

FW930 mam na aute od lonska, ujel jsem s nima za zimu cca 12tis km a zadnyho vyraznejsiho opotrebeni jsem si teda nevsimnul. Loni jsem se sehnal vicemene za cenu Barum Polaris a srovnatelny pneu jinych znacek byly tak o 500 kc drazsi - no neberte to.
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.02  15:59

« komfort Good Year Eagle Ventura

Cau, mam na aute Eagle Ventury v rozmeru 185/65R15 a zda se mi, ze to auto je desne citlivy na nerovnosti (citim kazdej hrbolek). Pred tim jsem mel Bridgestoe B391 a pak zimaky Firestone FW930 a niceho takovyho jsem si nevsim. Je mozny ze ty Ventury jsou tak vyrazne 'nepohodlny' proti tem kamenum ? Nemate s nima nekdo nejaky zkusenosti?
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.02  12:44

« Jaké zimní pneu v rozměru 155/80 R13

byste doporučili? Na ceně až tak nezáleží, ale měla by být i s ráfkama do max 12tis za jedno auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.02  12:19

« Re: Firestone FV930 nebrat?

Je to pravda???????
    Ja je pred tydnem koupil. Má někdo podobnou zkušenost?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.02  10:15

« Re: Firestone FV930 nebrat?

Tak tohle můžu potvrdit, loni jsem je měl v rozměru 185/60 R14 a opravdu vydrží velmi málo. Myslel jsem, že 2 zimy na nich odjedu, ale ani náhodou. Kolega si koupil stejné a taky nadává. Letos zkusím asi Continentaly.
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.02  09:42

« ráfky 6x15

Neprodá někdo zachovalý originál hliníkový ráfky Opel rozměru 6Jx15 šrouby 4x100 na Astru G? Design není to hlavní (resp. jen málokterý není hezký tak proto), mohou to být i ty nejběžnější z tzv. "edišnů" (2000 edition nebo 100 jahre Edition). Díky za kámoše Johna
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.02  09:27

« Firestone FV930 nebrat?

Mám informace z první ruky, že ač testy hovoří jinak, v praxi zimáky Firestone FW 930 mají extremně malou kilometrovou výdrž, a někteří prodejci (pneuservisy ) s nimi po loňské sezóně nechtějí nic mít, nebo spíše je NEDOPORUČUJÍ. Je možné to potvrdit ze zkušeností někoho z vás? Přiznám se že mne to docela překvapilo, už už jsem je chtěl nazouvat.
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.02  09:23

« pěkné boky

Má někdo informace (jestli to jde vůbec zevšeobecnit) o tom, jak mají které pneumatiky tvrdé boky? Jsou zkušenosti, které říkají, že např. některé Michelinky, Klebery nebo i Dunlopky jsou na boku měkké a tvoří docela hnusné "balóny". Je to tak u všech nebo jsou některé pneu pevnější? Zejména bych chtěl vědět jak je to s těmi lepšími zimními pneu (UG6, M3, LM18, LM22, atd.) Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.02  16:50

« Re: to dabel - Re: Zimne pneu

Test, ktory ste nasli, je z r. 2000. Pravdepodobne ide teda o iny plast, aj ked testovany bol tiez MP58. Isty si ale nie som.
  • 00 Reagovat !

foto

14.10.02  16:49

« Michelin Alpin A2 vyhral snad vsechny testy

195x60xR15 T

175x65xR14 T

Ale kdo vi kdo si ty testy plati...cekam na dalsi autobild bude velky test zimnich pneu -> snad si nikdo nekupuje vsechny testy :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.02  16:48

epneu.cz mi odporucil pri mojom jazdeni gumy dobre hlavne na suchu a mokru (viz. prispevok 2721; vtedy som este o Matadoroch neuvazoval). Matadory skoncili celkove v tom teste zle preto, lebo prepadli na snehu (brzdna draha tusim o 3.5 metra dlhsia ako pri najlepsej). Ale sneh v podstate moje auticko neuvidi, lebo do hor sa nechystam. Inak kupoval som rozmer 165R13Q a za kus som dal cca. 1200SKK.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.02  15:51

Objevil jsem výsledek testu Matador na [odkaz] nedopadl pro ně moc dobře, ale je to test pro Matador MP58 Winterra, teď tomu říkají MP58 Silika, je to stejná guma? Díky Radek
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.02  15:38

Nepochopil jsem to přesně, to Vám e-pneu doporučili, nebo nedoporučili, ty Matadory? Mám pocit, že je ani neprodávají. Kolik stály Vás, kde jste je kupoval, v Čechách, na Slovensku? Díky Radek
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.02  15:26

Bohuzial, odkaz na inete som nenasiel (mozno sa ten test objavi za par dni na auto.t-online.de). Mam to len v papierovej forme a zial nemam ani scanner. Ak si dobre pamatam, tak boli najhorsie vo vlastnostiach na snehu. Vo vlhku a mokru patrili medzi lepsie, pri aquaplaningu boli uplne najlepsie. Inak nakoniec som sa na zaklade tohto testu rozhodol pre Matadory (odporucanie od epneu.cz mi to len potvrdilo). Dnes som absolvoval prvych 500km po mokrej dialnici: prve dojmy: hlucnost dobra (oproti letnym len maly narast hluku aj vo vysokych rychlostiach), vlastnosti na mokru taktiez.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…