Pneumatiky

« to 02

Určitě GY UG 3

21.11.02  14:46

« Re: Co je lepší ??

Souhlas, podle toho co jsem zkoumal, je s touhle GY srovnatelná pouze Michelin Pilot Alpin, ale ta cena! Koupil jsem tyhle gumy 195/50 R15 u pneusafranek a cena byla skvělá. také jsem je již před 14 dny testoval na sněhu i vodě na Vysočině a byl jsem maximálně spokojen, včetně hluku.

"-- skrytý --" 21.11.02  12:12

« Bezpečnostní šrouby

Prosím Vás neví někdo zda neexistuje v České rep. prodejce bezpečnostních šroubů fy.McGuard. (jsou to nejlepší šrouby co jdou na auto dát).

Děkuji

Pavel

"-- skrytý --" 21.11.02  08:57

« Co je lepší ??

Zdravím všechny,
    mám takový problém (či spíš, bych potřeboval radu).Která pneu je lepší:
    Dunlop SP Winter Sport M3 15"
    Goodyear Eagle UltraGrip GW3 15"
    Já si myslím, že pro naše podmínky (sucho-mokrá zima, mení moc často sníh na cestě) je lepší asi Goodyear..., ale nejsem si jistý.Děkuji všem za tip.
    Pavel

21.11.02  00:00

« Údaje uváděné na pneu

Tak jsem nějakou dobu podrobněji koukal po údajích na jednotlivých gumách a mám hned několik nejasností. 1. Zjistil jsem, že běhoun pneu se nejčastěji skládá z několika různě kombinovaných vrstev oceli, nylonu, rayonu, polyesteru či polyamidu. Bočnice je složena ve většině případů z rayonu nebo polyesteru. Můj dotaz zní, mají tyto informace nějakou obecnou vypovídací hodnotu o charakteristice pneu? Nebo jinak řečeno, lze podle nich říci, že např. je-li v pneu vrstva rayonu místo vrstvy polyesteru bude mít plášť dejme tomu sportovnější vlastnosti? 2. Dále jsem na některých gumách objevil nápisy: Temperature A, Traction AA. Co to znamená? 3. Slyšel jsem, že na sníh není vhodná zimní pneu s tvrdou bočnicí. Je na tom něco pravdy? Tyto otázky budou pravděpodobně pro Hufa s ohledem na jeho blízké (geografické) vztahy k Barumu. Díky za odpověď.

15.11.02  17:56

« Tak jsem objednal

GY Ultra Grip 6 175/70 R14 84 T
    Zjem zvědav jak budou fungovat!

11.11.02  08:57

« Re: to Flavio

Jenom doplnek - kdyz budes "zvysovat tvrdost" prefukovanim, krome zvyseneho namahani naprav a snizeni komfortu se ti pneu vybouli uprostred behounu - pojedes po znatelne mensi plose, hur to sedi a sjizdi se prostredek pneu.
    Ja foukam 185/60R15 na Meganu Combi (balony - jak rika Huf ;-)) v lete (Conti EC CP) 2.4 predek, 2.2 zadek, a v zime (Semperit Sport Grip) 2.6 predek, 2.4 zadek. Zavodni plyn nepouzivam - pro mych 110 koni to neni zapotrebi a Octavii 1.6 GLX v nejblizsi dobe neplanuji :-)).

10.11.02  12:29

« to Flavio

ad 1> Nejde o tlak v pneu, ale o konstrukci bočnice. Typ použitých textilných kordů a i jejich počet. Běžná pneu má jednu vrstvu. Sportovní pneu 2 vrstvy. Přehuštěním efekt měkké bočnice odstraníš jen částečně, navíc za cenu podstatného snížení komfortu a zvýšeného namáhání uložení nápravy, čepů a ráfků.

ad 2> Já nemám tentýž rozměr, jako Ty. Nemůžes tedy brát mé hodnoty jako vhodné. Závisí to i na autě a pneu (každá se hustí trochu jinak včetně poměrů tlaků P a Z nápravy). 225/35R17 hustím na Fabii na 240kPa a předek na 220kPa. zadek. Zimní 195/50R15 potom na 250 předek a 230 zadek. Pokud by ale byl rozměr víc balónovější, (třeba 195/65R15), tak bych se nebál zvýšit tlak na zimu oproti letním o 20kPa.

Další věc je ta, že nemusí všechny tlakoměry měřit stejně. Asi bych se být Tebou řídil doporučenými tlaky a v případě plavavosti bych ho lehce zvýšil. Pro zimní již zmíněných +20kPa kvůli většímu ochlazování pneu od okolí (i pro pneu plněné dusíkem).

10.11.02  11:05

« Huštění

1. Na základě čeho se o pneu říká, že má pevnou, tvrdou bočnici, když každou pneu (bočnici) můžu přitvrdit zvýšením jejího tlaku? 2. Měl bych hustit zimní 205/55R16 na vyšší tlak než letní 225/45R17? Hufe: jak vůbec hustíš letní a zimní pneu Ty?

08.11.02  09:47

« to gr

Neuděláš chybu ani v jednom případě. Klidně vem i ty mišulínky.

08.11.02  09:04

« Re: Michelin x Dunlop

Ako som spominal o par prispevkov nizsie, minulu zimu som jazdil na Michelin Alpin a musim povedat, ze auto jazdilo ako po kolajniciach. Dunlopy ale nepoznam.

08.11.02  08:22

« Michelin x Dunlop

Pánové, prosím poraďte. Koupit na Fabii 14´´ zimní Michelin Alpin I. (cena 2200 Kč) nebo Dunlop WS M3 (cena 2600). Dunlopky vychází v testech o něco lépe.

07.11.02  17:42

« to Patron

Pokud Ti MP58 stačí... BTW, já se obchodem s pneu v žádném případě neživím a ani ho neprovozuju. Jen prostě ty pneu dost trápím a taky občas něco objednám pro kamarády. Mám tudíž logicky lepší ceny. Takový enhanced internet shop ;o)

07.11.02  15:50

« Re: to Patron

....jsem se upsal www.pneuobchod.cz.....

07.11.02  15:48

« Re: to Patron

uváděl jsem ceny, které jsem mněl k dispozici www.e-pneu.cz nabízí Unyroyal MS Plus 5 se slevou 15% za 2569,- Kč a na www.pneuiobchod.cz jsou Matadorky MP58 za těch cca 1700,-Kč. Nákup byl naprosto bezproblémový...platba e.banka a gumy byli druhý den díky PPL u mne. Tak si představuji obchod na netu :)

07.11.02  15:41

« Re: to Patron

Ceny mojho rozmeru cca. pred mesiacom: Matador MP55 Silica 1200SKK/ks (bezny obchod, u mna este nejaka zlava na zakonnu poistku na moje byvale auto este na SK znackach), Uniroyal xxx 44EUR/ks = 1804SKK/ks (zasielkovy obchod v Nemecku).

07.11.02  15:37

« Re: to Patron

jasně, ale jako koncový spotřebitel přece nemám potřebu brát několik sad ročně? proč? jiné by to bylo, kdybych s tím obchodoval a díval bych se na to z jiného pohledu poměr cena/výkon.

07.11.02  15:34

« to Patron

Tak se mrkni na ceny na www.e-pneu.cz - když budeš brát ročně víc sad, tak Ti možná dají i větší slevu. Potom se MP58 již od renomované konkurence cenově tak neliší.

07.11.02  15:30

« mac272

SP 9000 je letní.

07.11.02  15:28

« Re: to dabel

to hufnagl & dabel: pánové velice se mi líbila vaše diskuze o zimních gumách Matador. Beru, že jsou samozdřejmně i lepší gumy než Matador, otázkou zůstává, kolik % z ceny gumy zákazník platí za značku výrobce. Po dlouhém rozhodování jsem koupil na Vectru 1,8 16V 185/70R1488T Matador MP58 M+S Silika a jsem zatím s nimi spokojen. Jelikož je to vlastně městské auto, které jezdí hlavně v mokru, tak mne zaujal jejich výsledek na vodě. Jasně, že třeba Unyroyaly jsou třeba taky super, ale jestli dát za jednu gumu 1700 nebo 2500 Kč je rozdíl, a to není oněch 10-15% z ceny gumy! A Micheliny nebo Continetaly jsou úplně jinde s cenou. Na léto mám v merku Matador MP41, i když jsem mluvil minulý týden z člověkem z vývoje a připravuje se MP42, což má být velice tichá guma, tak uvidíme :-)

07.11.02  13:49

« DUNLOP SP 9000

Ma nekdo zkusenosti se zimnimi DUNLOPY?

06.11.02  20:52

Co radíš?

06.11.02  16:16

« Re: to dabel

Tak to asi nevyslo :((( Hm, aj majster tesar sa utne a toto je teda asi pripad aj tohto Michelinu. Este, ze som mal tie Alpiny, posledna zima bola hodne kruta ;)

06.11.02  16:14

« to dabel

Určitě ne. Naopak, Pilot alpin se dělá i v 18".

06.11.02  16:08

« Re: to dabel

Je to urcite mozne. Nie je to nejaky vybehovy typ, ktory udrzuju ako "low-end" pneu?

06.11.02  16:07

« to dabel

Ne tak moc v trakci (i když 20Vt měla EDS, kteroužto ale při aktivaci poznám podle chrastivého zvuku) a hlavně v brždění. Myslím, že mnoho indícií ukazuje, že Pilot ALpin se prostě nepovedl...

06.11.02  16:02

« Re: to dabel

Secko OK ;)) Hm, tak potom mohol hrat fakt rolu rozdiel v podvozku. Tazko povedat.

06.11.02  16:00

« to dabel

Jsem to tam já vůl nenapsal... To měl ještě Lagunu 2.0!

06.11.02  15:58

« Re: to dabel

Hm ale pokial viem, tak Tvoj tatko ma tiez Octavku trubo, alebo nie? Tak potom to muselo byt kvalitou pneu ;)

06.11.02  15:52

« to dabel

Pak je vše jasné. Viz má zkušenost. Jednu zimu jsem měl já na nebožce 20V turbooctavii právě 205/60R15 Alpin a tatík souběžně 195/55R15 Pilot Alpin. Byl to rozdíl ve všech směrech. Na suchu, mokru i sněhu byl Alpin lepší. Vzorek byl při tom u obou aut 9mm - nový. Vím, že nejde porovnávat pneu na rozdílných autech, ale stejně...

06.11.02  15:43

« Re: to dabel

Boli to Alpin, Alpin 2 tusim este neboli (?). Bola to vyborna kupa aj cenovo a tak som nevahal. Tento rok to bolo trosku horsie lebo mam silne gynekologicky rozmer (165R13), v ktorom lepsie pneu vobec nerobia a tak som musel vyberat z druhotriednych :((

06.11.02  15:41

« to dabel

Měls Michelin Alpin nebo Pilot Alpin? Piloty jsou na pytel, ale "jen" Alpin a hlavně Alpiny 2 jsou dost dobré!

BTW, já volil na své auto Blizaaky LM-22, protože byly první. ;o) Výtečné ve všech disciplínách. Lehce horší na příčný akvaplaning, ale jinak jsou ve srovnání s MP58 zcela jinde.

06.11.02  15:28

« Re: to dabel

Yep, that's right. Predposledne skocili, lebo boli uplne na ... na snehu. Do hor sa ale moje auticko nedostane, pri 90% posolenej dialnici a 10% posolenom meste som zvolil radsej spickovy aqaplaning ;) Inak tie Micheliny minulu zimu nemali chybu, tie mozem len odporucit ;))

06.11.02  13:50

« to dabel

O nečem svědčí, že v uvedeném testu byly Matadory předposlední (9/10) ;o)

Neměl jsem je nikdy a nikdy si je nekoupím. Na to znám příliš mnoho lidí, co je kvůli nízké ceně mají a pak se diví, jak mi to na konkurenčních, které jsou ovšem čistě náhodou na opačné straně tabulky s výsledky testů, drží a brzdí :o)))

06.11.02  13:47

« to benzíňák

Taky na ně nedám dopustit. Proto jsem u nich objednal pneu za víc než 100tisíc.

06.11.02  08:40

« Re: to a

Huf: Mal si uz niekedy Matador, alebo si len pocul (sorry, Tvoj obvykly argument ;))? Mam teraz nove zimne Matadory a po 3000km som s nimi zatial spokojny. Testoval som "kriticke brzdenie" na vode a boli bez problemov. Aha, minulu zimu som mal Micheliny ;) Hm a v poslednom teste zimakov v auto motor und sport mali prave Matadory suverenne najlepsie vlastnosti pri aquaplaningu. To asi o niecom svedci, alebo nie?

06.11.02  08:29

« Re: Abase je levnější

Sice nemám s firmou ABASE žádné zkušenosti, ale přístup e-pneu při vyřízení mé objednávky zimních pneu byl výborný. A to v době, kdy je oficiálně ještě ani neprodávali. Snad i proto za lepší cenu, než je současná. Ještě kdyby mi tak výhodně nabídli alu disky pro manželčinu Lagunu, byla by spokojenost stoprocentní.

05.11.02  23:09

« Re: to a

Tak mne pouč jájsembybral nakone Good Year 6 yUltra grip jako kompromis.

05.11.02  21:56

« to a

Jsi blbeček. Ani Barum ani Matador nejsou rozumná volba. Jsou zde jiní výrobci o 10-20% dražší a nesrovnatelně lepší.

05.11.02  20:38

« Barum nebo Matador

Jsou to poměrně kvalitní pneu za rozumnou cenu.
    CO koupit v rozměru 175/70(65) R14 84 rychlost alespoň 180 km/h. Barum nebo Matador?

05.11.02  16:10

« Re: Abase je levnější

teda nevim, jak na "abase.cz", ale tam prodavaji prevazne pouzite zbozi (bazar) a nejakej manik, ktery si rika: DCMC-PNEU EXPERT, kterej neni schopnej na sebe uvest ani jmeno,adresu,ICO,DIC-ve finale neexistuje ani v zivnostenskem, ani v obchodnim rejstriku, neni platcem DPH a asi ani normalni dane-chudak ten, kdo si neco koupi a bude chtit uplatnit zaruku...

05.11.02  10:13

« Re: Abase je levnější

Ten odkaz nejde, zkuste tedy: [odkaz]

05.11.02  10:11

« Abase je levnější

E-pneu nejsou špatní, ale dost drazí. Zdá se mi lepší nabídka na [odkaz] dcmc/ index_home.php?PG=t00 - i dopravu mají lepší - není nutno mít přes 10.000,- při koupi 4 gum.

04.11.02  19:55

« Barumky

Kupodivu chybví v e-pneu

04.11.02  18:58

« Re: Čištení či konzervace letních pneumatik na zimní uskladn

no já nevím, nemám čas porovnávat celý sortiment, ale po pár cenách jsem se před nákupem nových gum koukal a nezdálo se, že by byly mimo. Navíc mi samozřejmě staré zlikvidují a já mám staromódně rád osobní vztah s prodejcem. Ale chtěl jsem původně koupit u Vás, jenže po porovnání a vzhledem k tomu, že stejně někam na montáž musím a takhle bych z domova táhnul sadu gum, na kterou musím počkat a po tom se na mně v servisu koukají jak na sociála, jsem to přehodnotil. Ale tím Vás nechci nějak napadat, jenom prostě využívám volného přístupu do fóra, což se Vám asi podnikatelsky líbit nebude, ale to že je odvrácená strana p.r. rubriky.

"-- skrytý --" 04.11.02  18:40

« Re: Čištení či konzervace letních pneumatik na zimní uskladn

ad cena GY GW-3 u Šafránka: dávají speciální cenu na někt.rozměry GY a Michelin, jinak jsou ostatní ceny úplně jinde...budeme na toto samozřejmě v nejbližší době reagovat!

04.11.02  17:19

« Re: Testy a pneu

Doposud jsem vzdy mel Michelin Alpin a mohu konstatovat, ze drzi na snehu, na mokru i na lede perfektne. Tentokrat jsem si koupil Goodyear Eagle UG-GW3 tak jsem zvedav. Mimochodem, v poslednich testech ADAC zvitezila Michelin Alpin, Goodeyar Ultra Grip 6 byly na druhem miste. Doufam, ze pocit z jizdy bude alespon srovnatelny.

04.11.02  17:12

« link

[odkaz] 2002/ WORLD/ europe/10/31/ design360.hot.wheels/ index.html

04.11.02  17:11

« Re: Čištení či konzervace letních pneumatik na zimní uskladn

Myčku má v Praze každý pneuservis Šafránek, jednak aby mechanici nebyli zasraní, jednak ty kola po jednom umejou před uložením do skladu. Jinak jsem tam dneska koupil GY Eagle UG GW3 195/50 R15 za 3.105, o 370 levnější než z e-pneu, takže moc nechápu výhodu internetového obchodu.

04.11.02  17:11

« Jen tak orientacne

na kolik by vysel Continental Bulldog nebo Continental Apocalypse a v jakem rozmeru je nabizite?

04.11.02  11:26

« Re: Čištení či konzervace letních pneumatik na zimní uskladn

V pneuservisu Barum Otrokovice mají takovou vychytávku. Myčku na kola. Není to sice úplně na 100% umyté, ale bohatě to stačí.

04.11.02  10:37

« Re: Čištení či konzervace letních pneumatik na zimní uskladn

Mam-li letni a zimni pneu na ruznych rafcich, pak nemusi byt od veci, kdyz rafky co sundavam pred uskladnenim umyju. Myti gum je myslim, celkem zbytecne (pokud jsem zrovna pred sundavanim neprojel treba kyselinou nebo ho.... :-)), protoze kdo trochu jezdi, za rok za dva bude stejne kupovat dalsi gumu a za dva roky ji bezna spina jiste nerozezere.

04.11.02  08:34

« Re: aka je vyska dezenu?

Moje zkušenost je letní pneu 8 mm, zimní pneu 10 mm. Určitě to není nějaký předepsaný standard, ale mě to zatím takto vychází.

03.11.02  21:03

Smutný příběh... ;o)

03.11.02  19:53

« Re: to a

Hufe zrovna tohle nekecám!
    Naložil jsem v zimě do vozíku 500 kg zapojil to za Š 100 a protože to bylo v kopcích tak jsem dal na zadní kola řetězy a oni se mi při 120 možná 140? roztrhly pěkně to mlelo blatníky než jsem zastavil!
    Od té doby řetězy nepoužívám! Leda, že bych sehnal něco lepšího,to by musel být nějaký hit ale to zatím není!
    Jinak 95% řidičů které potkám se řetězy je mají zbytečně akorát zdržují provoz sebe buzerují s nandaváním a sundaváním.
    Lapší je vrazit pár korun do dobrých pneu naposledy jsem jezdil GY ultra grip 5.
    Teď budu kupovat něco v rozměru 175/70 R14 ještě jsem se nerozhlížel!

03.11.02  17:11

« Re: Testy a pneu

2rbaron: ... kym nechces zatacat :-)

03.11.02  16:59

« aka je vyska dezenu?

aka je vyska dezenu novych letnych pneu a aka je vyska dezenu zimnych pneu? viem, ze je to rozne v zavilosti od vyrobcu, ale ake je to priblizne rozpatie?

03.11.02  08:05

« Re: Testy a pneu

to HUFNAGL: Na UltraGripy nedám dopustit. Nejlepší zimní guma, na jaký jsem kdy jel, s tátovým Dodge Caravanem 3.3 jsem to s nima na sněhových břečkách valil 150 km/h, když jsem jednou chvátal. Nutno říci, že ostatní provoz si dovolil tak 80-100 km/h, nepotkal jsem výjimku. Je to taky tím, že to auto je těžký a to je na zimu fajn.

02.11.02  00:00

« to a

Jdi už do *. To Ti ještě říkám slušně.

02.11.02  00:00

« Testy a pneu

Pod vlivem nového testu v AutoTIPu jsem objednal sadu GoodYearů UG GW3 195/65R15H a sadu Bridgestone Blizaaků LM-22 195/50R15H. Uvidíme. Zatím můžu jen říct, že ty LM-22 mají bočnici tuhou jako dost dobrá letní pneu, což v kombinací s proklamovanými vlastnostmi může znamenat jediné. Že je nejlepší. Škoda, že se nedělá v tom druhém rozměru, ale UG GW3 by taky neměla zklamat.

Jinak, musím opět pochválit e-pneu. Gumy jsou čerstvé - 35 týden 2002 LMka a 20 týden 02 u GW3.

Jak napadne první sračka (popřípadě, bude-li mrznout, tak sníh) poté poreferuju.

01.11.02  22:27

« Pneu 175/70 R14 zimní

Nějaké dobré kdo poradí a k tomu řetězy které by snesly alespoň 180 km/h. Normální se věšinou mezi 120 až 130 trhají!
    Mám Š 100 a v zimě za tím občas tahám vozík!
    Teda ona má 5 kvalt jiný podvozek a motor!

01.11.02  14:46

« Re: Čištení či konzervace letních pneumatik na zimní uskladn

Dle mého názoru jenom ten, kdo si aspoň trochu neváží svého auta, sundá v zimě letní pneu a tak špinavé je hned dá do garáže. Základ je umýt je přípravkem na kola z vnější strany ale hlavně z vniřní, která je od brzdového prachu úplně zasraná. Pak vysušit a uskladnit.

31.10.02  10:40

« Čištení či konzervace letních pneumatik na zimní uskladnění?

Chci se zeptat,zda nějak moc vadí,když letní pneu normálně sundám a uložím je tak, jak jsou, nebo je lepší je nějak mýt,čistit nebo na to plácat nějaké přípravky, co se prodávají na konzervaci pneumatik. Má to smysl,co je to zač? Díky Radek

foto matuS

matuS 31.10.02  02:00

« nova guma

k tejto teme by som sa aj ja rad zapojil, ako aktivny motorkar, lebo vsetci viete ake neprijemne to vie byt na aute, tak si predstavte, ake je to na motorke...je to o zivot.

podla mna by v kazdom pneuservise mali mat nejaku masinku, ktora by gumu pripravila aby bola hned od nasadenia 100%tne pouzitelna.

"-- skrytý --" 30.10.02  23:50

« Re: to ladao, e-pneu

ano-ano, ještě že tu máme tolik odborníků:) zkusím na toto téma vyzjistit ještě více informací...

30.10.02  13:29

« to ladao, e-pneu

Ladao má pravdu. Ta pneu je mastná přesně z toho důvodu.

30.10.02  11:56

« Re: Zajíždění zimních pneu????

to:e-pneu Chtěl bych s tebou kapku polemizovat o té "konzervaci" pokud já vím, tak pneumatika je mastná od výroby na povrchu "od oleje, kterým se vystříkává forma na vulkanizaci pneumatiky" aby se pneu nepřilepila na formu. Pokud je guma nová, tedy přímo z výroby na auto, tak to ojetí mastné vrstvy opravdu trvá až 300 km a je potřeba dávat pozor hlavně na mokru. Pokud je guma tak rok stará a leží ve skladu, tak se ten olej vypaří a pak to zajetí pneu trvá méně, těch 100km, jelikož se jedná jen o naploškování vzorku aby guma seděla celou plochou vzorku na vozovce.

"-- skrytý --" 30.10.02  11:33

« Re: Zajíždění zimních pneu????

ad "plavání"-toto může být způsobeno mnoha faktory-nejčastějí je to především měkkou směsí zimních pneu (při vyšších denních teplotách/vyšších rychlostech)-při plném vzorku je to snad jasné-když na gumu sáhnete rukou a bez problémů "zahýbete" vzorkem vůči kostře

ad "XL"-znamená "extra load" čili to samé, co RF, jak píše "turboleon"

ad "zajíždění"-pneu je vetšinou z výroby "konzervována", aby když se přepravuje a skladuje (změna prostředí-teplot/vhkosti), nemohla podléhat nějakému znehodnocení (popraskání atd...) proto nějakou dobu trvá, než se tato vrstvička sjede a pak má pneu teprve ty správné jízdní vlastnosti (u někt.pneu to může být 100km, u někt.300km-to je různé)

30.10.02  11:21

« Zajíždění zimních pneu????

Chci se zeptat, co znamená zajíždění zimních pneu, jak je optimální jezdit? Mám cca týden nové Dunlopy M2, najeto přes 100km, vesměs město a dálnice,tam jsem jel pomalu do stovky, znamená zajíždění toto? Díky Radek

30.10.02  09:41

« Re: Nokian WR

No, ještě bych taky nezapoměl na fakt, že se říká (?), že guma by se měla cca 300 km zajíždět, pokud to ještě nemáš najeto může se to třeba i trochu změnit. To provedení V má jako součást značení i písmena XL /přesně 205/55 R16 94V XL/, což asi bude něco jako zesílená kostra, čili RF /reinforced/. To že to asi má více vrstev kordu jsem i někde četl. Zase se ale může rychleji opotřebovávat. Fakt je že v testu AMS testovali WR v H a o plavání se zde nezmiňovali. Skočila třetí a to nedělali test na ledu, kde je prý dost dobrá, takže by mohla být ještě výše. Myslím, že jsme rozhodně nekoupili špatně.

"-- skrytý --" 30.10.02  09:14

« Re: Nokian WR

Jsou nafoukany na 2.3, normalne mam 2.1. A jsou opravdu v H, coz fakt muze byt ta pricina plavani. S tim uz nic nenadelam....

29.10.02  15:15

« Re: Nokian WR

BTW ještě k předchozímu - a co huštění ? Zimní guma se má hustit o cca 10 procent více, což je docela dost. Pak by ale také měla být tvrdší a méně plavat.

29.10.02  15:13

« Re: Nokian WR

To samý jsem dal v pátek. Zkušenosti /po cca 300 víkendových kilometrech/: tišší a komfortnější než letní Michelin Pilot Sport ve Y rychlostní kategorii a o něco horší handling /to je myslím to tvoje plavání/. Ale ne nijak výrazně. Já ty WR dal v kategorii 94V - asi budou mít díky vyšší nosnosti pevnější kostru /bok/ - cos dal ty a co na to ostatní? Mezi H a V je u Nokianu WR rozdíl jen 100 Kč.....

"-- skrytý --" 29.10.02  14:46

« Nokian WR

Tak jsem o víkendu nazul na Lagunu zimní Nokian WR 205/55R16 a musím říct, že jízda je mnohem pohodlnější, měkčí, ale auto zároveň dost plave. Tak nevím...

29.10.02  10:38

« zimni Semperit (?)

to e-pneu.cz et al: Co odbornici na zimni gumy Semperit? Koukal jsem na testy ADACu a OAMTC a tam mely na ledu a snehu vyborny vysledky. Co jinak (zivotnost, kvalita, reklamace)?

Hlavne se mi libi Semperit Winter Grip. Sice se nedela v tak vysokych rychlostnich tridach jako Sport Grip, ale zato ma "schodovity tvar bloku ramene pneumatiky", coz by mohlo byt dobre pri jizde v (a dostavani se z) hlubokych kolejich ve snehu nebo zmrzle snehove brecce. Tyhle koleje jsou na nasich horach docela bezne, nejcasteji v poctu tri, takze pri mijeni se s protijedoucim vozidlem je nutno se z nich (koleji) vyhrabat. Mimochodem, tato nejednoducha situace se v testech vubec nehodnoti :-(((

29.10.02  07:39

« Re: Jiný rozměr pneu

I u mně si pojišťovna ověřovala předepsaný rozměr pneu, při focení čelního skla. Generalli

"-- skrytý --" 28.10.02  18:34

« Re: update

omlouvám se za chybičku "penu"->"pneu"

"-- skrytý --" 28.10.02  18:29

« update

tak jsou již provedené slíbené aktualizace: testy zimních penu AutoBild (DE), Auto-Motor-und-Sport (CZ/DE), ÖAMTC (AT), ADAC (DE), dále akční ceny na vybrané rozměry pneu, nově ceník zimních pneu pro off-road a ceník ocelových (plechových) ráfků

a pouze informativně-absolutně nejprodávanější pneumatikou je:

Dunlop SP Wintersport M3 195/65 R15 T sleva 30% cena 2654Kč

"-- skrytý --" 25.10.02  21:47

« Motopneu

Nevíte náhodou někdo, jaké se vyrábějí nejširší pneu na motorku?

25.10.02  18:21

« Re: Kdo nechce cekat....

Zase jeden test bez "ledu". At se s tim jdou vycpat :-(((